Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Îngerii cresc în poiană, la Mănăstirea Mărcuş. Cu Maica Stareţă Serafima

with 23 comments

„Văd o poiană cu îngeri. Văd loc de mănăstire”. Părintele Arsenie Boca

ManastireaMarcus

Pentru Mănăstirea Mărcuş, maica Serafima a dat tot. Cerşind prin gări şi biserici, răbdând umilinte şi cuvinte grele. Muncind până la epuizare, cot la cot cu bărbaţii.

Locul pe care s-a ridicat mănăstirea a fost numit de măicuţe Poiana Îngerilor.

Iar Nicoleta, Mihaela, Maria-Petruţa, Ana, Elena, Ştefania, Maria-Alexandra, Teodora, Andreea şi Ana-Maria sunt îngerii Mănăstirii Mărcuş.

Fetiţe orfane. Adică au fost orfane. Pentru că mamă este cine te creşte, nu cine te face. Iar Maica Stareţă Serafima este Mamă a 10 copii.

CopiiManastireaMarcus

Sunt zece fetiţe. Cele mai „mari” au 6 ani.

Maica Stareţă Serafima le-a luat de la câteva luni din pătuţurile de spital, le-a botezat, le-a vindecat rănile, le-a educat şi le-a iubit ca şi cum ar fi fost ale ei. Arareori dacă le vizitează cineva. Mamele lor naturale, deşi ştiu unde se află fetele lor, abia dacă trec pragul mănăstirii, în zi de sărbătoare, o dată sau de două ori pe an.

În 2001, Maica Serafima s-a hotărât să facă o căsuţă. Pentru copii. Abia în 2003 le-a adus aici. Se ducea foarte des la o maternitate în Braşov, iar copiii foarte micuţi, de doar câteva luni, o atrăgeau irezistibil. A făcut toate formele pentru a le lua în plasament. A primit, la final, o hârtie cu numele şi vârsta lor. 2 luni, 4 luni, 6 luni, 7 luni. Atât era trecut. Iar în dreptul prenumelui, linie. Erau atât de slabe şi de pricăjite, că abia după câteva luni de îngrijiri măicuţele au reuşit să le aducă la greutatea normală.

ManastireaMarcusCopil1

Alexandra făcuse puroi la ureche, pentru că în maternitate li se lega un biberon de gât şi tot laptele din el picura pe gât şi spre ureche. Era carne vie plină cu puroi. Mamele lor le abandonaseră în spital, cu tot cu bolile lor, cu tot cu frumuseţea şi puritatea unor copii abia născuţi. Pe Alexandra şi pe Maria le-am operat la ochişor. Ţin minte că picioarele Mariei erau atât de firave, de rahitice, că nu am crezut că îşi va putea reveni vreodată şi că va putea să meargă. Le-am botezat şi Dumnezeu a vrut ca ele să trăiască” – Maica Serafima.

Fetiţele merg la grădiniţă. Pentru a le dezvolta talentul, maica stareţă le-a adus la mănăstire o profesoară cu care să lucreze după-amiaza. În sala de mese, de pe perete, zâmbesc zeci de fluturaşi, de broscuţe, de copaci sau de flori, toate pictate, colorate sau lipite de mâinile pricepute ale copilelor.

ManastireaMarcusCopil2

Teodora are 6 ani. A fost găsită într-un grajd şi salvată în chip miraculos de o familie care trecea pe-acolo şi care i-a auzit scâncetele. Nu cunoaşte altă casă decât mănăstirea şi nici altă mamă decât stareţa Serafima. Ana abia a trecut de 6 ani. „Eu ştiu de ce sunt aici. Barza a greşit cui m-a dat. Mama m-a aruncat în spital. Ştiţi, m-a lăsat pe drumuri. Mami de la mănăstire îmi spune că trebuie să iertăm. Sunt supărată pe mama cealaltă. N-o iubesc şi nu o iert”.

Maica stareţă şi-ar dori pentru ele o pianină, „ca să le testez talentul şi să ştiu mai departe ce să fac pentru ele”. „Aş vrea să urmeze o facultate, să ştie să discearnă ce e bine şi ce e rău, să fie pe picioarele lor. Asta ar fi cea mai mare bucurie şi satisfacţie pe care Dumnezeu mi-o poate oferi”.

ManastireaMarcusCopil3

Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi:

Presedinta Asociatiei de Binefacere „Sfanta Iustina” – Maica Stareta Serafima Comsa:

Asociatia de Binefacere „Sfanta Iustina” a fost infiintata in cadrul Sfintei Manastiri Marcus din jud. Covasna, in scopul adapostirii fetitelor orfane sau abandonate de parintii lor in maternitate. Casa familiala a inceput a fi construita din anul 2001 de catre Maica Stareta Serafima, maica stareta fiind si presedinta Asociatiei de Binefacere „Sfanta Iustina”. Maica Starete Serafima urmareste integrarea treptata a acestor copii in viata sociala, scolarizarea lor pe diferite forme de invatamant, in functie de dezideratele si aptitudinile personale ale fiecareia, sustinerea lor pana la implinirea sociala si familiala, la maturitate. De asemenea, asociatia de binefacere este de acord sa se pastreze legatura cu familia natala, deci copiii pot fi vizitati oricand si pot fi scosi din aceasta institutie privata de ocrotire, daca familia poate la un moment dat oferi conditii decente de viata la domiciliu. Prin Hotararea nr. 236/2002 a Comisiei pentru Protectia Copilului din cadrul Consiliului Jud. Covasna, asociatia a obtinut autorizarea pentru desfasurarea de activitati in domeniul protectiei copilului, ceea ce a permis a deschide casa familiala cu 16 paturi, pentru care s-au rugat cu ravna tot soborul Sfintei Manastiri Marcus.

ManastireaMarcusCopil4

Prin voia Domnului, primele 10 fetite sunt in grija noastra: Ana, Maria-Alexandra, Andreea, Elena, Stefania, Maria-Petruta, Nicoleta si Mihaela, Ana-Maria si Teodora  – ele fiind acum bucuria si grija noastra de fiecare clipa!

In dorinta noastra de a face partasi oamenii la bucuriile noastre, va invitam sa ne vizitati si sa zaboviti in Casa micutelor noastre – Adapost dat de Dumnezeu, sa simtiti cu inima sentimente si trairi pe care poate nu le-ati mai gustat niciodata!

Aflandu-va aici printre noi, prezenta dv. va fi o dovada ca sunteti aliatii nostri, pe nevazutul si cel mai nobil front, acela al binefacerii umane-crestinesti.

In acelasi timp, poposind aici la noi, va veti afla ca intr-un sanatoriu sufletesc, restaurator de liniste, de pace, de incredere, de mangaiere, de bucurie, asa cum au simtit foarte multi oameni care vin mereu la noi tocmai in acest scop, nobil si innobilator.
Va solicitam de asemenea spijin financiar si material de care puteţi dispune,orice ajutor fiind binevenit, nevoile micutelor fiind din ce in ce mai mari.

In cazul in care sunteti de acord a va alatura binefacatorilor care sunt alaturi de noi nu doar ocazional, cea mai buna formula de ajutor este acordarea unei sume lunare fixe, in cadrul unui contract de sponsorizare, astfel incat sa ne putem baza pe intreaga perioada a anului pe venituri din care sa acoperim nevoile permanente de hrana, imbracaminte, igiena, incalzire, instruire, plata personalului etc ale fetitelor aflate in orfelinatul nostru.

Sperand ca cererea noastra va avea ecou in inimile Dumneavoastra, va asiguram ca veti fi pomeniti in randul binefacatorilor si ctitorilor orfelinatului Sfintei Manastiri Marcus.

DUMNEZEU SA VA BINECUVANTEZE PE TOTI !

ManastireaMarcusCopil5

ASOCIATIA DE BINEFACERE „SFANTA IUSTINA”

Cod Fiscal:14152220 Orfelinatul Sfintei Manastiri Marcus

Loc. Marcus, jud. Covasna, tel: 0267/375.651 sau 0267/375.624

Cont BCR – Sf. Gheorghe, nr. RO53RNCB0124009682180001

BCR codul SWIFT (BIC): RNCBROBUCV0 (ultimul caracter este cifra zero).

E-mail: marcus_serafima@yahoo.com ; email@manastirea-marcus.com

Telefon Maica Stareta Serafima: 0740.095.480

Com. Dobarlau, 27km NE de Brasov, 20 Km NV de Intorsura Buzaului, 22 Km de municipiul Sfantu Gheorghe, 41 km de statiunea balneoclimaterica Covasna.

Manastirea este situata prin padurile dese ale Clabucetelor Intorsurii, in muntii Carpatilor de curbura, pe o colina deasupra satului Dobarlau – fiind vizibila din Drumul National 11Brasov – Bacau, in dreptul localitatii Ozun.

Manastire de calugarite, cu 14 vietuitoare, cu viata de obste, cu hramul Duminica Sfintii Romani (a doua duminica dupa Rusalii) si Acoperamantul Maicii Domnului (1 octombrie).

Blogul copiilor:

http://ingeriidelamanastire.blogspot.ro/

ManastireaMarcusCopil6

Site:

http://www.manastirea-marcus.com

Nu există milostenie mai mare decât cea făcută orfanilor. Singuri pe lume, ei sunt adevăraţii copii ai lui Cristos. Ei vor vedea primii Împărăţia lui Dumnezeu” – Părintele Nil.

ParinteleNil

Despre Mănăstirea Mărcuş – articole în Jurnalul Naţional şi Formula AS.

ManastireaMarcusCopil7

Anunțuri

23 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Foarte interesant Isabela articolul, am aflat mai multe despre Man.Marcusi, despre acest om deosebit, Maica Serafima. O zii frumoasa si mai racoroasa.

  mihaella1

  24 Iulie 2009 at 09:32

  • Mihaela, parcă e Raiul pe Pământ…
   Dacă nu ar fi mama mea atât de bolnavă, acolo m-aş duce, o săptămână să aud doar şoapte de Măicuţe şi clopoţei de copii. Aş dormi sub un copac.

   isabellelorelai

   24 Iulie 2009 at 09:47

 2. Te cred…sa stii ca de multe ori simt sa ma retrag undeva , sa meditez…la manastire e locul perfect. Multa sanatate mamei tale, multa sanatate la toata lumea, asta e mai important.

  mihaella1

  24 Iulie 2009 at 09:57

 3. Fericit om,Maica Serafima !

  zincabeiu

  25 Iulie 2009 at 23:21

 4. Bolnav la 24 de ani

  Mă numesc Magyara Rudolf Leonard, am 24 de ani şi bani prea puţini pentru a-mi permite medicamentele necesare tratării afecţiunilor de care sufăr. Nu am pe nimeni, am crescut, de la un an, în mai multe case de copii din Sibiu, iar de la 18 ani sunt pe drumuri. Acum dorm la un adăpost de noapte din Sibiu şi nu pot muncii pentru că medicii mi-au interzis efortul fizic. Sufăr de ciroză hepatică, ulcer, leucemie şi scolioză toracică şi am nevoie, lunar, de medicamente în valoare de aproape cinci milioane de lei pentru a putea urma tratamentul prescris de medici. Mă adresez oamenilor cu suflet şi credinţă în Dumnezeu să mă ajute pentru a putea continua acest tratament.

  Cei care doresc, mă pot ajuta cu mici donaţii în contul deschis la BCR RO36RNCB0231088855520001

  rudolf leonard

  10 August 2009 at 16:59

 5. ati fost si dumneavoastra la manastire?
  am fost si eu,si tin legatura cu fetitele,le trimit pachete,incerc sa le ajut cu tot ce pot eu mai bine,sunt niste fetite adorabile
  iar manastirea nu mai zic,mie sincer nu-mi mai venea sa plec de acolo,ie atat de frumos

  andreea

  28 Februarie 2010 at 10:35

 6. ati fost si dumneavoastra la manastire?
  am fost si eu,si tin legatura cu fetitele,stareta,le trimit pachete,incerc sa le ajut cu tot ce pot eu mai bine,sunt niste fetite adorabile
  iar manastirea nu mai zic,mie sincer nu-mi mai venea sa plec de acolo,ie atat de frumos
  ma bucur ca exista si altii oameni cu suflet mare

  andreea

  28 Februarie 2010 at 10:36

 7. buna ziua
  in primul tin sa felicit acest om minunat care are grija de aceste suflete nevinovate si toti oamenii care le-au sarit in ajutor.
  le doresc multa sanatate in continuare si le sfatuiesc sa priveasca viitoeul cu mult optimism

  adriana

  21 Mai 2010 at 19:43

 8. imi doresc si eu sa ajung la sf. man. marcus . DOAMNE-AJUTA !

  gavrila beatris

  6 Ianuarie 2011 at 23:38

 9. Incredibil ! Pe 6 ianuarie mi-am exprimat dorinta arzatoare de a ajunge si eu la Sf. Man. MARCUS. MINUNE! La nici 24 de ore am ajuns in dealul Marcusului la Sfanta Manastire. Desi drumul era greu , cu gloduri de pamant inghetat si de zapada MAICA DOMNULUI ne-a purtat pe aripi de ingeri pana sus. Mergand pentru prima data nu ne-am imaginat ca drumul forestier care porneste din soseaua asfaltata pana sus la manastire este asa greu .Am ramas cu rasuflarea taiata vazandu-l ! Apoi….a urmat zborul pana sus ! Ma refer la zborul autoturismului desigur . Preacuviosul parinte NIL ne astepta iradiind o bucurie fara margini. Stia ca MAICA SFANTA ii va aduce musafiri !Ne-a spus ca ne-a ajutat cu rugaciune,spulberand misterul ” zborului ” nostru. si Si ne-a asigurat ca drumul spre casa va fi mult mai usor, ceea ce s-a si intamplat.In 6 ore am parcurs traseul ploiesti-marcus dus ,rugaciuni in sf. biserica am stat la sfat cu parintele toti 5 apoi fiecare in particular si ne-am si intors la ploiesti. Doar 6 ore ! ne-am intors la casele noastre complet uluiti caci parintele cunostea toata viata noastra exact asa cum a decurs. Mai mult cu rele decat cu bune.am fost cutremurati caci vedea chiar locuintele in care ne ducem traiul . ESTE UN OM SFANT DAR SMERIT ! Ne-a umplut bratele de daruri ( carti ) pe care sa le daruim si noi la randul nostru .In seara zilei de 6 ian.dupa slujba de hram a SF. IOAN BOTEZATORUL Ami-am ridicat ochii la cer si am zis : Sfinte IOANE , BOTEZATORULE ,ajuta-ma si pe mine sa sjung la MARCUS ! Am constatat cu uimire ca sfantul ne-a intampinat in sfanta biserica privindu-ne dintr-o sfanta icoana situata .in dreapta usilor diaconesti.
  CONCLUZIE:
  DACA SUNTETI IMPOVARATI DE NECAZURI SI AVETI MULTE INTREBARI FARA RASPUNS ACOLO VETI GASI RASPUNSUL SI REZOLVAREA . Asa cum si noi prin mila PREASFINTEI NASCATOARE DE DUMNEZEU SI A SFANTULUI IOAN BOTEZATORUL AM GASIT REZOLVAREA SI RASPUNSUL.
  BUNUL DUMNEZEU SA VA AJUTE.

  gavrila beatris

  8 Ianuarie 2011 at 23:52

 10. […] Va rog, citi, si ajutati cu ce puteti macar acum in Sfintele sarbatori de Pasti! Doamne ajuta! Poiana ingerilor, Manastirea Marcus Sa-l ajutam pe Calin! Borcanase sau papica facuta in casa Va asteptam pe topicul nostru:) Sa […]

 11. Doamne ajuta,
  ma bucur ca existati, sa va ajute Dumnezeu sa se inmulteasca milostenia,
  as vrea tare mult sa ne intalnim, macar asa pe calea scrisului,
  Sunt Gabriela Codrea – fiica Pr. Codrea Cornel din Victoria si sora Pr. Ier Casian de la Manastirea Sambata, si bineinteles nepoata lui „Mos Codrea”,
  m-am nascut si am trait in Bucuresti sub ocrotirea bunicului din partea mamei Dnul Arhitect Gh. Naumescu, care ma vegheaza de Sus din anul 1996, iar mama Prezb Marta din anul 2006,
  am 2 fete:
  – Maria Alexandra 23 ani, absolventa a Fac. Franceza – Spaniola
  – Ioana -19 ani, a terminat Seminarul Tologic Sf. Filofteia de la Manastirea Pasarea,
  Doamne ajuta,
  Gabriela Codrea
  0722.145.004
  0741.1960.88
  codreagabriela@yahoo.com

  Codrea Gabriela

  7 Iulie 2011 at 15:19

 12. Fericita este Maica Serafima! Mare ii va fii rasplata ei de la Domnul! Dumnezeu vrea de la noi iubire si bunatate,milostenia catre cei in nevoi si ajutor in necaz..
  Imi doresc sa pot ajuta din putinul meu,din saracia mea..un mic ajutor,acestor ingerasi mici si frumoasi! Doamne ajuta.

  Miky Mihaela

  18 Septembrie 2011 at 12:22

 13. Am fost acum cateva zile la Manasitrea Marcus..pe un carton mare scria cu negru sa vada toata prostimea ..lumanari 1,5.. pomelnic 20 lei.pret fix.
  20 lei?
  Ok si daca nu ai? Ce faci? Faci ce am facut si eu.pleci.asa cum ai venit.

  Irina

  20 Septembrie 2011 at 20:15

 14. Isabela, cum se ajunge acolo, mai exact? As vrea sa-mi iau prietenii si sa le ducem ce putem strange (provizii, jucarii si carti, caci banuiesc ca astea nu strica). Maicuta Serafima raspunde la adresa de mail sau mai degraba o sun?
  Multumesc pentru postarea asta si te imbratisez, chiar daca virtual.

  Diana

  3 Octombrie 2011 at 21:57

 15. se poate infia un copilas?

  tatiana

  5 Decembrie 2011 at 14:08

 16. Este minunat ce sacrificiu face maicaSERAFIMA,gesturi asemanatoare se fac si in germ.noi traim aicea de pe vremurile cind in rom. era dictatura.AVEM SI NOI o mare dure in suflet,dar nu sintem suparati pe viata ,lupta,luptam.Am ajutat foarte mult ,chiar din banii nostri am ajutat ,primii fiind la ridicarea unei manastiri in banat.Tare mult as dorii cu fam. meacind venim in tara sa o vizitam pe maicuta,sa contribuim ,sa ne rugam la manastire.Nora mea a fost crescuta lo casa de copii,pot spune ,,pacat de ea,,,am lupta cu ea f. mult ,eu,fiind un pedagog,sa o invat ,sa-i acopar marile goluri ale vietii ei fara mama si tata.va inbratisez,iubita MAICA SERAFIMA,,,,,,,maria din germania,,,,

  maria dittrichs

  13 Mai 2012 at 20:42

 17. e minunat a vedea aceste zambete inocente.sunt decisa sa va caut cand ma intorc in tara.

  roxana

  13 Ianuarie 2013 at 13:51

 18. Vineri, 26 aprilie 2013, ora 18, la Biblioteca Nationala din Bucuresti, are loc un spectacol caritabil pentru sprijinirea fetitelor de la Marcus. Interpreti vor fi cvartetul Gaudeamus al Filarmonicii din Brasov si actorul-poet Adrian Munteanu care vor prezenta lucrarea „Ultimele sapte cuvinte ale Mantuitorului pe cruce” de Hayd. Un gest pe care l-am considerat potrivit in apropierea Sfintelor Pasti, cand spiritul crestinesc de intrajutorare trebuie sa ne lumineze.

  adim27Adrian Munteanu

  24 Aprilie 2013 at 11:34

 19. […] 10 fetite, luate in plasament. Maicuta “a luat ce i s-a dat, nu a ales copiii, nu a ales etnia”. Fetitele erau slabe, rahitice si bolnave, cu infectii, nu aveau nici nume, nici varste precise. Copiii au crescut frumos, merg la scoala, Maica vrea sa le dea la facultati. Acum are 11 copii, si […]

 20. La numai 56 de ani, un român se zbate la limita dintre viaţă şi moarte. El şi-a pierdut total capacitatea de muncă din cauza numeroaselor afecţiuni grave de care suferă. Drept urmare, banii pentru tratamente sunt din ce în ce mai puţini, iar omul este condamnat la moarte.el duce lipsa de lemne ptr foc, si alimente,, Citeşte în continuare povestea cutremurătoare a lui Mihai Feraru, aşa cum ne-a relatat-o chiar el într-un mail trimis pe adresa redacţiei. „Ma numesc Mihai Feraru de 56 ani, sunt foarte bolnav din 1994, primul infarct l-am suferit in 1994 eram la serviciu, al doilea infarct l-am suferit in1998, dupa primul infarct am suferit primul accident vascular din trunchiul cerebral, dupa care am ramas cu o paralizie pe partea dreapta asta s-a intamplat in 1995, al doilea accident vascular cerebral l-am suferit in anul 2000, in 2004 am fost diagnosticat cu DIABET ZAHARAT, De atunci si in prezent fac injectii cu insulina de patru ori pe
  zi, acuma de 2 ani am fost descoperit cu
  POLIARTRITA REUMATOIDA, am ajuns sa pot merge cam 30-40 m dupa care trebue sa fac o pauza, eu nu pot efectua nici un fel de activitate, capacitatea de munca este pierduta in totalitate, numai bunul Dumnezeu stie ce fel de viata chinuita duc eu zi de zi, mai ales ca duc lipsa de mancare , medicamente,si lemne ptr foc, de aceea fac apel pe aceasta cale catre toti oamenii credinciosi care-l iubeste pe Dumnezeu,acuma in postul craciunului, sa ma ajute si pe mine din putinul lor, iar Dumnezeu si Maica domnului sa le rasplateasca darul inzecit, si cu multa sanatate. Pentru asta eu am un cont deschis la banca; RAIFFAISEN BANK IN ROMANIA ARE NR RO93RZBR0000060001059026 IN LEI .si-n euro nr RO72rzbr0000060004438690.pe nume mihai feraru cod zwift: RZBRROBU”.. eu am ca martor pe DUMNEZEU, ptr ca numai el stie si vede totul, si tot Dumnezeu ne va judeca pe fiecare ptr faptele noastre, Iertati-ma. Adresa mea postala este: Mihai Feraru oficiul postal nr 1 vaslui,
  casuta postala 95, localitatea vaslui jud vaslui Romania,sau prin westernunion. tel 0040761887298 Sa aveti sarbatori frumoase cu multa bucurie.va rog sa nu ma uitati ,,DUMNEZEU SA FIE CU DV CU TOTI,,DOAMNE AJUTA. A-R

  ytdfkuyg

  17 Noiembrie 2013 at 12:13


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: