Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Archive for Iulie 22nd, 2009

Steluţele de mare. Bianca Roxana Popa

with 9 comments

BiancaRoxanaPopa2

Bianca Roxana are 3 ani. Suferă de când se ştie. Şi va suferi toată viaţa din cauza nepăsării unor oameni pentru care venirea ei pe lume a însemnat fix nimic. Poate că nu ar avea mare importanţă, dar acei oameni exact pentru asta erau plătiţi.

Bianca Roxana Popa nu poate vorbi, nu poate merge. Cauza: hipoxie la naştere (proasta oxigenare a creierului). Diagnostic: tetrapareză spastică, sindrom extraparamidal, retard.

Mariana, mămica Biancăi, îşi aminteşte de indiferenţa asistentei şefe de la spitalul din Constanţa. Şi nu doar a ei. „Când am ajuns în travaliu, doamna asistentă-şefă, care era de gardă în acea noapte, mi-a făcut o doză dublă de Mialgin. Coloana mea nu prea rezista travaliului şi atunci mi s-a administrat calmantul. De aici a pornit totul. Nu s-a gândit că poate să ne facă rău, mie şi fetiţei mele. M-a chinuit ca pe un câine, m-a ţinut până noaptea, la ora 0:45, m-a închis într-o rezervă singură, cu lumina stinsă, mi-a adresat cuvinte urâte şi jignitoare. Eu i-am vorbit frumos. Apoi a plecat şi nu a mai venit până când nu a venit un medic să mă vadă. Bianca s-a născut adormită din cauza acestui calmant, nu respira, nu ţipa, medicii spuneau că dacă nu va face nimic din toate acestea, este posibil să nu trăiască. Într-un final s-a auzit un ţipăt scurt, apoi a fost pusă la oxigen, ceea ce nu a durat prea mult, fiindcă a fost repede scoasă de acolo. Ei nu trebuiau să-i ia oxigenul, dar acesta este sistemul medical de la noi şi totul merge pe bandă, nu contează ce urmări sunt. De aici porneşte coşmarul vieţii noastre”.

Imediat după naştere, copilul i-a fost luat şi nu l-a văzut timp de trei zile şi trei nopţi. Bianca a stat 12 zile în incubator, iar tot ce au putut afla părinţii de la cadrele medicale a fost: „Să ziceţi mersi că n-a făcut convulsii”.

Medicii nu i-au informat despre boala copilului. Medicii le-au spus să consulte un medic neurolog la un cabinet particular. Aşa au făcut. Neurologul le-a spus că fetiţa suferă de tetrapareză spastică, dar că prin recuperare îşi va reveni în şapte-opt luni. „L-am crezut pe doctor şi n-am mai mers la Bucureşti să cerem şi altă părere. Am început recuperarea, dar bineînţeles că Bianca nu avea cum să-şi revină. Acum, după trei ani, l-aş întreba pe acel medic cum rămâne cu pronosticul lui”.

După şase luni părinţii şi-au dus copilul la Bucureşti. Abia aici li s-a explicat că hipoxia, proasta oxigenare a creierului copilului la naştere, a dus la toate aceste complicaţii. Pe lângă diagnosticul de tetrapareză spastică s-a adăugat şi sindromul extrapiramidal – Bianca are tendinţa să ducă braţele în spate şi are anumite reflexe ce trebuiau să dispară până la vârsta de 40 de zile. Toate aceste complicaţii pot fi tratate cu ore de kinetoterapie, cu masaj şi multă, multă răbdare.

Bianca are programare, pe 23 septembrie 2009, la Clinica de Reabilitare din Ucraina („International Clinic Rehabilitation” din Truskavets, regiunea Lviv, Ucraina) pentru tratamentul prin metoda „Kozijavkin”. Bianca Roxana Popa a fost de 3 ori până acum la clinica din Ucraina – începând cu vârsta de un an şi jumătate, iar rezultatele se văd. Înainte Bianca nu-şi ţinea capul şi nu stătea în şezut deloc, mânuţele le ţinea închise sub formă de pumn, iar laba piciorului o ţinea îndoită. Acum Bianca poate sta jos, susţinută de umeri puţin. Îşi ţine capul mult mai bine, mânuţele le poate deschide să prindă jucării şi apoi să le ducă la guriţă. Bianca nu vorbeşte şi nu mănâncă hrană solidă – suge lapte cu biberonul. Face recuperare în particular şi la un centru de zi.

Bianca are nevoie de 3.100 de euro din care a strâns 48.

Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi:

Banca Transilvania – Sucursala Constanţa

Bd. Mamaia nr. 134

RON: RO 68 BTRL 0140 1201 F 9518 9XX

EURO: RO 43 BTRL 0140 4201 F 9518 9XX

Cod SWIFT: BTRLRO22

Titular: Popa Mariana

Bianca Roxana în Jurnalul Naţional – primul apel din februarie 2009. Banii de care Bianca Roxana avea nevoie în februarie (4.500 de euro) au fost donaţi de Radu Mazăre (17.000 RON) din procesul câştigat cu jurnalistul Feri Predescu. Un nou apel pentru Bianca în Jurnalul Naţional, din 3 iulie 2009, pentru 3.100 de euro.

BiancaRoxanaPopaJN.

Steluţele de mare

.

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: