Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Archive for Iulie 17th, 2009

Dantelăria. Georgiana Dumitrica

with 7 comments

Dantela

În secunda asta, în care înşir câteva cuvinte simple despre viaţă, prietenie şi întâmplare, sunt 6.757.720.826 de oameni pe aici, pe pământ. În fiecare secundă se nasc şi mor oameni. În fiecare secundă se întâmplă ceva. Mă amuz din când în când privind „numărătoarea” asta de oameni. Este fascinant cum îşi face datoria. Cum ne adună şi ne scade. Şi atât. Restul este treaba noastră. Viaţa fiecăruia parcă este pusă pe câte o şină de tren. Din loc în loc intervine cineva care schimbă macazul. Spre o linie moartă sau spre cea mai apropiată gară. Sau intervine ceva care ne face să deraiem. Prietenia este ca o dantelărie. Greu de brodat, uşor de rupt. Cu cât mai greu de brodat, cu atât mai preţioasă. Dacă se rupe uşor înseamnă că a fost ieftină şi nu merită să plângi pentru ea. Întâmplarea este întâmplare. Dincolo de definiţie, întâmplarea nu are nicio regulă precisă.

Georgiana, Alina, Laura. Tinere. Vreo 28 sau 29 de ani fiecare. Vieţi obişnuite. Vieţi normale până anul trecut. Pe 29 iulie 2009 se va împlini un an de când întâmplarea a făcut ca viaţa Georgianei să dereieze, fără vina ei. Tot de atunci, din 29 iulie 2008, Alina şi Laura brodează din greu la dantela asta preţioasă care se numeşte prietenie. O vor pe Georgiana.

Erau în vacanţă când s-a întâmplat. Fuseseră vreo patru zile la mare apoi plecaseră spre munte. Dimineaţa, la cafea, Georgiana a început să se simtă rău. A încercat să explice că o doare foarte rău capul – însă nu reuşea. Se bâlbâia, nu îşi găsea cuvintele. Îi amorţise obrazul drept şi limba. Şi mâna dreaptă. Durerea de cap era cumplită. Prietenii au crezut că a făcut o cădere de calciu. I-au dat un calciu, normal. Georgiana şi-a revenit un pic. Georgiana a promis că va merge la doctor în Bucureşti după ce se va termina vacanţa şi şi-a rugat prietenii să nu se abată de la program din cauza ei. Au plecat cu maşina spre munte. Georgina s-a întins pe o pătură. Nu s-a mai putut ridica.

La spitalul din Braşov i s-a pus diagnosticul: accident cereblal. Nu primul. Al treilea accident cerebral.

Georgiana se întreba de ce şi din ce cauză. Misterul a fost dezlegat două zile mai târziu, pe 31 iulie 2008, la Spitalul de Urgenţă din Bucureşti: Georgiana suferea de o malformaţie arterio-venoasă fronto-parietală stânga.

Georgiana nu şi-a pierdut conştienţa. La 6 zile după accidentul cerebral, Georgiana şi-a revenit. A reînceput să meargă şi să vorbească normal. Medicul i-a spus că o mică intervenţie rezolvă totul, fără riscuri majore. Georgiana a acceptat.

A fost supusă unei intervenţii prin embolizare. Aici viaţa Georgianei a fost trasă pe linie moartă. Pe 5 august 2008, în timpul procedurii, malformaţia se rupe şi creierul Georgianei este inundat cu sânge. A urmat o operaţie de urgenţă. Georgiana a intrat în comă.

Georgiana a stat în comă mai mult de o lună. S-a trezit, însă medicii au declarat-o în stare vegetativă. A rămas internată la terapie intensivă încă două luni şi jumătate. În decembrie 2008 au trimis-o acasă. Familia a încercat ca Georgiana să fie internată în câteva clinici de recuperare. Nu a fost primită, era în stare vegetativă. Georgiana a rămas acasă. A îngrijit-o mătuşa ei, tanti Lili. Şi o îngrijeşte bine, în continuare. Georgiana mănâncă (poate înghiţi), îşi poate mişca puţin mâinile şi picioarele, stă în şezut zilnic, în scaun. Nu poate vorbi. Spune doar „a”. Georgiana a început recuperarea la trei spitale din Bucureşti, în aprilie, mai şi iunie. Acum Georgiana este la centrul din Mangalia, pentru o lună.

Pe 4 aprilie 2009, Georgiana Dumitrică (Georgi cum o alintă Alina şi Laura) a împlinit 29 de ani. De atunci Laura şi Alina au început să caute clinici de recuperare în străinătate. Au trimis mailuri peste tot, au făcut un blog şi se străduiesc să strângă bani pentru tratament la o clinică din Germania, care a acceptat-o pe Georgiana. Pentru suma de 47.620 de euro, însemnând spitalizare şi tratament pentru 2 luni. Cred în Georgi şi în Dumnezeu – spune Alina.

http://credingeorgi.blogspot.com

E tare ciudata soarta asta si toate in general, cele pe care le simtim, le traim, le gandim… Dar durerea e cea mai mare dintre toate. Nu stiu cand a trecut atata timp. Ma oftic ca a trecut atata timp. Ma oftic ca s-au intamplat asa. Oare asa trebuia? Era musai sa aiba ea soarta asta? Chiar nu se putea altfel? Astazi se fac doua saptamani de cand tu te-ai simtit rau si o saptamana de cand dormi. Stii, cateodata am asa un nod in gat de emotii si in acelasi timp simt o furie asa mare. Au trecut 38 de zile de cand dormi. Sau cel putin asa se zice. Vom veni la nunta ta si te vom vedea mireasa si ne vom bucura si vom fi fericiti. Vei vedea”. Alina.

Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi:

Banca Transilvania – Sucursala Bucureşti Chibrit

RON: RO 75 BTRL 0480 1201 M 92069XX

EURO: RO 50 BTRL 0480 4201 M 92069XX

Titular: Dumitrica Elena

Telefon: 0726 66 77 58

Bancpost – Agentia Romancierilor Bucureşti

RON: RO 39 BPOS 73406220241 RON01

EURO: RO 71 BPOS 73406220241 EUR01

USD: RO 18 BPOS 73406220241 USD01

Cod SWIFT: BPOSROBU

Titular: Brad Alina-Gabriela (prietena Georgianei)

Telefon Alina: 0722.731.952; 0763.81.99.00.

alinagabriela.brad@gmail.com

cojocaru.laura@gmail.com

UPDATE 10 august 2009. Alina: Georgi s-a intors de la mare mai devreme, saptamana trecuta, si din 4 august este iar pentru 2 saptamani la Filantropia. In perioada 28 – 30 august 2009, Georgi va merge la Galati, unde va veni Dr. Marcel Platon din R. Moldova, care o va consulta si va spune daca poate beneficia de metoda miofibrotomia subcutanata pe etape, o interventie sub anestezie generala ce se aplica pentru contracturi multiple, in cazul lui Georgi pt. tetrapareza spastica sau daca nu, de recuperare la clinica din Chisinau. Daca raspunsul va fi favorabil, atunci vom folosi din banutii stransi pt. interventie, care costa 1850 de euro.

georgy1

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: