Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Archive for Iulie 10th, 2009

Ferestre deschise

with 12 comments

Fereastra

A trăit din bunătatea celor puţini care au deschis uşa. Ca să-i răsplătească munca şi bucuria de a le aduce muzica adevărată în prag. Pe scara mea de bloc cânta doar de 5 ani. La vioară. Pe altele de 11 ani. De la 14 ani. Ca să îi cumpere medicamente mamei lui, ca să nu se lase de şcoală. Ca să trăiască, cât de cât. Câteva uşi s-au deschis. Prea multe uşi au rămas închise – ca atunci când intri pe blat la un concert. Câteva s-au deschis pentru a arunca „lături”. A continuat pentru că a înţeles că trebuie să se gândească la binele făcut, nu la rău. A terminat de curând conservatorul. Spera că dacă termina facultatea şi se angaja nu va mai fi nevoit să facă asta. S-a înşelat. Mie mi-a rupt sufletul, ăsta este adevărul. El nu ştie că am scris despre el. Nu ştie nici că îl caut. Ca să îi spun că oamenii vor să îl ajute. Ca să îi spun că va primi o bursă ca să înveţe mai departe, medicamente şi bani pentru medicamentele mamei lui. Ca să îi spun că se deschide o fereastră în locul uşilor închise. Bursa este de la doamna Tincuţa Baltag, director general al Fundaţiei Dinu Patriciu.

„Sa nu renuntati niciodata la visurile voastre. Daca inima voastra si pasiunea va duc pe un drum, urmati-l chiar daca acest lucru va cere efort si sacrificiu, si chiar daca cei din jurul vostru va spun ca nu veti avea succes. Sa nu va fie niciodata rusine pentru cine sunteti, pentru familia voastra sau pentru ca nu aveti aceeasi marca de jeansi cu colegii vostri mai avuti. Din experienta va spun ca de obicei razbesc in viata cei mai ambitiosi, nu cei care au parintii cei mai bogati”: Tincuţa Baltag – din „Scrisoare pentru bursierii mei”. O puteţi citi pe toată aici.

Şi astfel se deschid ferestre. Şi uşi. Este atât de frumos. Sunt oameni cărora le pasă. Bun găsit. 10 iulie 2009

P.S. Mie îmi place mult Bach. Seara ascult Chopin. Dar când vreau să plâng ascult Balada lui Enescu. V-o dăruiesc – nu ca să plângeţi, ca să vă bucuraţi. Vă mulţumesc pentru că vă pasă.

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: