Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

11 milioane de asistaţi social (?) Unii da, alţii nu prea. Bianca nu are bani nici cât să ia trenul spre sanatoriu

with 73 comments

Mamă, nu te mai zbate… Că noi suntem prea săraci pentru aşa probleme mari. Şi când nu voi mai putea să merg, voi găsi eu o modalitate ca să nu vă mai chinui şi pe voi”. Bianca.

handicap

Mama Biancăi, Maria Velichea, femeie săracă din comuna Valu lui Traian, scria azi, 2 iulie 2009: „Sunt mama unei copile de aproape 16 ani, care nu mai ştie cui şi unde să apeleze. Vă roagă o mamă din suflet… Şi îi roagă pe toţi oamenii care se consideră oameni să mă ajute să pot reda o mică speranţă copilei mele care, de când a aflat de bolile care le poartă, nu mai are linişte şi nici curaj de a lupta cu viaţa. Se simte deja pierdută, abandonată de cei din jurul ei. Eu, ca mamă, i-am dat tot ce am avut, sufletul i l-aş da dacă s-ar putea, că atât a mai rămas din mine. De când am aflat de bolile Biancăi, nu ne-a mai rămas decât să ne zbatem ca peştele pe uscat. Suntem o familie săracă şi toată averea noastră sunt copiii, două comori pentru care mă chinui să trăiesc. Tot ce îmi doresc este să nu o văd pe Bianca într-un scaun cu rotile. Vă rog din suflet ajutaţi-mă să mă agăţ de o speranţă, nu pot trăi cu gândul la ce mi-a spus copilul meu „Mamă, nu te mai zbate… Că noi suntem prea săraci pentru aşa probleme mari. Şi când nu voi mai putea să merg, voi găsi eu o modalitate ca să nu vă mai chinui şi pe voi”. Aceste cuvinte nu cred că le pot înţelege decât mamele care au copii cu boli fără leac, mame sărace şi neinformate ca şi mine”.

Bianca are o boală genetică care îi dă puţine şanse pentru o viaţă normală. Doar că este prea săracă pentru a o putea ţine în frâu, cât de cât, cu recuperare. Terapia fizică i-ar asigura o viaţă mai bună.

Are o boală pe bune, cu cerificat medical de la IC Fundeni, certificat de handicap pe bune.

Banii nu îi ajung Biancăi pentru un tratament adecvat, recuperare într-o clinică specializată din România. Banii sunt prea puţini. De ce? Pentru că cel care are nevoie cu adevărat nu primeşte ajutorul necesar. În schimb îl primesc alţii.

Uitaţi un exemplu: „Din 600 de locuitori ai comunei Bujoreni din judeţul Vâlcea, 420 au certificat de handicapat fizic sau psihic”. Ştirea este din 19 iunie 2009!

Printre cei 420 există şi 100 de copii, deşi unii dintre ei sunt perfect sănătoşi!

Cum este posibil aşa ceva? Cine dă aceste certificate de handicap? Pe ce bază? Se spune că primăria nu mai poate face faţă plăţii indemnizaţiilor: 60.000 de euro/lună. Bani de la stat. Adică de la noi. Asta ar însemna 720.000 euro/an! Motivul? Sunt săraci!

Cine a dat aceste certificate necuvenite – cu siguranţă pe baza unor certificate medicale false – ar trebui să scoată banii din buzunarul propriu după care să treacă la muncă în folosul comunităţii. Unui minor cu handicap grav, statul trebuie să angajeze unul dintre părinţi ca asistent social, cu un salariu de 630 RON sau să îi plătească o indemnizaţie de însoţitor de 460 RON. Alocaţia minorului cu handicap grav este de 84 RON plus bugetul complementar de 91 RON.

„Oamenii din Bujoreni spun că nu pot renunţa la indemnizaţie pentru că este singura lor sursă de venit”. Ştirea a fost prezentată la Realitatea TV şi preluată de Ziare com.

Asta este „solidaritate”? Nu cumva există o Lege a venitului mediu garantat?

Revenind la Bianca Gabriela Velichea:

Bianca1

Bianca va împlini 16 ani pe ani pe 21 august 2009. A fost diagnosticată la Institutul Clinic Fundeni, când avea 15 ani, cu amiotrofie spinală progesivă Kugelberg-Welander (principal) şi hernii intraspongioase T 11 şi L 4 (secundar) – conform certificatului medical şi a celui de handicap accentuat – din aprilie, respectiv mai 2008.

Bianca Velichea a avut probleme încă din copilărie, dar diagnosticul a fost pus abia în 2008. Familia a fost ajutată să ajungă la medicii din Bucureşti. Biancăi i-a fost greu să se deplaseze sau să se joace cu ceilalţi copii de vârsta ei, pentru că trebuia supraveghiată şi ajutată de părinţi în permanenţă. Situaţia s-a agravat în 2008, când Bianca a început liceul (cel mai apropiat de casă, Grupul Şcolar Gheorghe Duca din Constanţa) la care trebuia să se deplaseze cu mijloacele de transport în comun. Nu se putea urca în autobuz fără ajutorul celorlalţi călători. Suferinţa Biancăi cea mai mare este că nu a mai putut merge la liceu.

Bianca are nevoie de şedinţe constante de recuperare prin terapie fizică. Mama Biancăi a aflat că Bianca poate face terapie fizică la Sanatoriul din Vâlcele, judeţul Covasna. Tratamentul este gratuit, dar famila nu are bani pentru transport şi cazare pe perioada celor 18 zile de recuperare.

Bianca2

Bianca3

Bianca ar putea continua exerciţiile acasă, dacă ar avea o bicicletă medicinală.

Familia nu are casă, toţi locuiesc în casa bunicii materne. Bianca mai are o soră în vârstă de 9 ani.

Până acum Bianca a fost ajutată, în ianuarie 2009, de Consiliul Local al localităţii, cu finanţarea unui site umanitar şi acordarea unui ajutor de urgenţă, precum şi în februarie 2009, cu suma de 2.000 RON din partea Fundaţiei Formula AS.

Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi:

Raiffeisen Bank – Agenţia Valu lui Traian, judeţul Constanţa

RON: RO 70 RZBR 0000 0600 1100 8342

EURO: RO 47 RZBR 0000 0600 1103 4655

Cod SWIFT: RZBR ROBU

Titular: Velichea Maria

Domiciliu: Comuna Valu lui Traian, str. Credinţei nr. 9, jud. Constanţa, cod 907300. Telefon Velichea Maria: 0727 275 667, 0241 230 317. Bianca: 0724 699 198, E-mail: creatza-lui01@yahoo.com

Site-ul Biancăi, creat cu ajutorul Consiliului Local Valu lui Traian:

http://www.savebianca.ro

Bianca în Ziua de Constanţa.

Amiotrofia spinală – SMA (Spinal Muscular Atrophy)

Este o afecţiune degenerativă care afectează coloana vertebrală şi nervii, ducând la slăbirea muşchilor. Din punct de vedere medical nu sunt şanse de vindecare. Nu există tratament care să asigure recuperarea totală în cazul acestei boli. Tratamentul ar trebui sa fie continuu, prin gimnastică medicală, kinetoterapie, masaj etc.

De pe site-ul Silviei, cu acelaşi diagnostic, puteţi afla toate detaliile aceste boli genetice:

SMA este o boala genetica ce implica stergerea sau mutatia uneia sau ambelor copii ale genei Neuronului Motor Supravietuitor (SMN1) din cromozomul 5. Aceasta cauzeaza o deficienta cronica in producerea proteinei de SMN, esentiala pentru o buna functionare a neuronilor motori in maduva spinarii si la controlul muschilor catre membre, gat si piept.  SMA apare la aproximativ 1 nastere din 10.000 si SMA I este principala cauza  genetica provocatoare de moarte in perioada infatila. In prezent, nu exista nici un remediu pentru a vindeca SMA si nici un tratament pentru a ii stopa evolutia. Ingrijirea medicala si terapia fizica ar putea ajuta la prevenirea aparitiei complicatiilor si la asigurarea unei vieti mai bune pentru cei afectati.

Silvia a creat acest site în aprilie 2003 pentru a-i ajuta pe toţi aceia care au nevoie de informaţii:

http://psilvia.go.ro

Anunțuri

73 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. pe baza votului
  nenorocitii aia care au dat bani falsilor handicapati si-au cumparat voturile cu banii nostri
  acum nu mai au pe unde sa scoata camasa hotii dracului

  MM

  2 Iulie 2009 at 17:39

 2. sunt saraci pe dracu sa ii ia de hoti nenorociti

  ”Numărul de locuitori ai comunei Bujoreni este în creştere datorită dezvoltării pieţei imobiliare care duce la apariţia a tot mai mulţi proprietari de noi case şi vile”.

  astia si-au facut vile pe banii nostri

  ,,Viata Valcii� a sesizat in nenumarate randuri neregulile de aici. Acum, si ,,Realitatea� arata fata primarului Alexandru Rosu Bujoreni: o comuna de handicapati? – este absurd sa creada cineva ca intr-o comuna, totusi, foarte mica, sanatatea populatiei sa fi ajuns in asemenea hal de decadere incat sute de oameni sa fie declarati cu acte in regula handicapati
  a
  Din cei 600 de locuitori ai comunei Bujoreni, din judetul Valcea, nu mai putin de 420 detin certificat de handicapat, desi unii dintre ei sunt perfect sanatosi. Cert este ca primaria a intrat in incapacitate de plata si nu mai poate acorda indemnizatiile persoanelor cu handicap. Autoritatile nu au nici o explicatie pentru situatia din aceasta localitate, problema fiind discutata si in Consiliul Local. Oamenii sunt foarte saraci, iar banii pe care ii primesc pentru handicapul fizic sau mental pe care se presupune ca il au reprezinta singura lor sursa de venit. Pentru acesti �bolnavi�, statul plateste aproximativ 60.000 de euro pe luna. Putini stiu insa ca aici domina �saracia� (multi dispunand de masini straine sau aparatura electrica moderna etc.) si mizeria (conditiile de trai nefiind demne pentru o localitate aflata in apropierea orasului Rm. Valcea). Desi sesizat in repetate randuri, primarul din Bujoreni, Alexandru Rosu, da neputincios din umeri, nemaiputand face fata situatiei. In schimb, acelasi primar este acuzat de o parte din consilierii locali ca distribuie in mod abuziv fondurile primariei. Anca Nitulescu
  http://www.viatavalcii.ro/articol.php?ID=53670

  MM

  2 Iulie 2009 at 17:47

 3. aceasta mama sa isi ceara drepturile, ca nu e normal ca aia sanatosi sa aiba parte si aceasta fata nu
  fata are drepturi!

  Serviciul prestatii sociale si facilitati pentru persoane cu handicap

  Prestaţii sociale

  Persoanele adulte cu handicap grav:

  * indemnizaţie lunară, indiferent de venituri în cuantum de 202 lei;
  * buget personal complementar lunar, indiferent de venituri în cuantum de 91 lei ;
  * indemnizaţie de însotitor în cuantum de 450 lei sau asistent personal;
  * gratuitatea transportului interurban, la alegere, în limita costului unui bilet la tren accelerat clasa a II-a, cu autobuzele, în limita a 12 călătorii dus-întors pe an calendaristic;
  * gratuitate transport urban cu mijloace de transport in comun de suprafata si cu metroul.

  Persoanele adulte cu handicap accentuat:

  * indemnizaţie lunară, indiferent de venituri în cuantum de 166 lei;
  * buget personal complementar lunar, indiferent de venituri în cuantum de 68 lei;
  * gratuitatea transportului interurban, la alegere, în limita costului unui bilet la tren accelerat clasa a II-a, cu autobuzele, în limita a 6 călătorii dus-întors pe an calendaristic;
  * gratuitate transport urban cu mijloace de transport în comun de suprafaţa şi cu metroul.

  Persoanele adulte cu handicap mediu:

  * buget personal complementar lunar, indiferent de venituri în cuantum de 33,5 lei.

  Nu pot beneficia de prestaţii sociale:

  * adulţii cu handicap îngrijiţi şi protejaţi în centre rezidenţiale publice, cu excepţia centrului de tip respiro;
  * adulţii cu handicap care sunt reţinuţi sau condamnaţi definitiv la o pedeapsă privativă de libertate, pe perioada reţinerii ori detenţiei;
  * adulţii cu handicap grav sau accentuat care realizează venituri, aflaţi în îngrijirea şi protecţia asistentului personal profesionist.

  Copilul cu handicap grav beneficiază de:

  * alocaţie de stat în condiţiile şi în cuantumul prevăzut de lege, majorat cu 100%, acordată de Agenţia Naţională pentru Prestaţii Sociale;
  * buget personal complementar lunar, indiferent de venituri în cuantum de 91 lei;
  * indemnizatie de însotitor în cuantum de 450 lei sau asistent personal;
  * gratuitatea transportului interurban, la alegere, în limita costului unui bilet la tren accelerat clasa a II-a, cu autobuzele, în limita a 12 călătorii dus-întors pe an calendaristic;
  * gratuitate transport urban cu mijloace de transport în comun de suprafaţă şi cu metroul.

  Copilul cu handicap accentuat beneficiază de:

  * alocaţie de stat în condiţiile şi în cuantumul prevăzut de lege, majorat cu 100%, acordată de Agenţia Naţională pentru Prestaţii Sociale;
  * buget personal complementar lunar, indiferent de venituri în cuantum de 68 lei;
  * gratuitatea transportului interurban, la alegere, în limita costului unui bilet la tren accelerat clasa a II-a, cu autobuzele, în limita a 6 călătorii dus-întors pe an calendaristic;
  * gratuitate transport urban cu mijloace de transport în comun de suprafaţă şi cu metroul.

  Copilul cu handicap mediu beneficiază de:

  * alocaţie de stat în condiţiile şi în cuantumul prevăzut de lege, majorat cu 100%, acordată de Agenţia Naţională pentru Prestaţii Sociale;
  * buget personal complementar lunar, indiferent de venituri în cuantum de 33,5 lei.

  Copiii cu handicap de tip HIV/SIDA beneficiază de o alocaţie lunară de hrană, calculată pe baza alocaţiei zilnice de hrană stabilite pentru consumurile colective din unităţile sanitare publice.

  Nu pot beneficia de drepturile prevăzute mai sus copiii cu handicap care se află în internate sau centre de plasament aferente unităţilor ori instituţiilor de învăţământ special sau în alte tipuri de instituţii publice cu caracter social, cu excepţia centrului de tip respiro, în care se asigură întreţinere completă din partea autorităţii administraţiei publice.
  Actele necesare pentru obţinerea prestaţiilor sociale

  Actele necesare pentru obţinerea prestaţiilor sociale şi a transportului pentru adulţi:

  * actul de identitate copie şi original al persoanei cu handicap sau reprezentantului legal;
  * dispoziţia de tutore/curator în copie şi original, în situaţia în care persoana cu handicap a fost pusă sub interdicţie;
  * certificatul de încadrare în grad de handicap copie şi original;
  * talonul de pensie în copie (pentru pensionari);
  * adeverinţa de la Casa de Pensii din care rezultă că a predat sau nu a beneficiat de bilete CFR în anul în curs;
  * adeverinţa de salariu ( pentru salariaţi);
  * certificat fiscal că nu realizează venituri ( pentru cei fără venit);
  * 1 poză tip BI;
  * dosar de plastic.

  Actele necesare pentru obţinerea prestaţiilor sociale şi a transportului pentru copii:

  * certificat de naştere copil copie şi original (pentru copii până în 14 ani);
  * actul de identitate al reprezentantului legal copie şi original;
  * actul de identitate al celuilalt părinte copie şi original, dacă acesta este decedat copie după certificatul de deces iar dacă este divorţat copie după hotărârea de divorţ definitivă si irevocabilă;
  * buletinul de identitate al copilului copie şi original (pentru copii peste 14 ani);
  * adeverinţă de la şcoală din care rezultă că frecventează cursuri de zi;
  * certificate medical tip A5 în copie;
  * certificatul de încadrare în grad de handicap copie şi original;
  * 1 poză tip BI;
  * dosar de plastic.

  Actele necesare pentru obţinerea rovinietei:

  * actul de identitate copie şi original al persoanei cu handicap;
  * certificat de încadrare în grad de handicap copie şi original;
  * cartea de identitate a maşinii din care rezultă că aceasta este adaptată hanicapului.

  Pentru obţinerea cardului legitimaţie de parcare este necesară o poză tip BI recentă.

  Actele necesare pentru obţinerea cartelei de metrou şi a legitimaţiei RATB pentru persoana cu handicap şi pentru asistentul personal:

  * Certificatul de încadrare în grad de handicap valabil (copie+original);
  * Actul de identitate (copie+original);
  * Poză color tip BI recentă;
  * Pentru beneficiarii de legitimaţii în baza altor acte normative adeverinţă de la RATB care atestă scoaterea din evidenţă a acesteia.

  Actele necesare pentru acordarea indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului cu handicap cu vârsta cuprinsă între 3 şi 7 de care beneficiază persoana care are în îngrijire, supraveghere şi întreţinere un copil cu handicap

  * certificatul de naştere al copilului pentru care se solicităla serviciul dreptul copie;
  * declaraţie pe proprie răspundere din care să rezulte că celălalt părinte natural sau, după caz, o altă persoană dintre cele prevăzute la art.12 alin.(3) din Legea nr.448/2006 nu beneficiază de drepturile prevăzute de art.12 alin. (1) lit. b), e) – g) şi alin. (2) şi, după caz, de art.42 alin.(4) din Legea nr.448/2006;
  * dovada eliberată de autorităţile competente din care să rezulte că persoana îndreptăţită nu beneficiază de drepturile prevăzute de art. 42 alin.(4) din Legea nr.448/2006;
  * certificatul de încadrare într-un grad de handicap al copilului;
  * certificatul de încadrare în grad de handicap al părintelui sau persoanei care solicită dreptul;
  * dovada eliberată de organele competente (administraţia financiară) care atestă că solicitantul nu realizează alte venituri în afara celor prevăzute la art.57 alin.(4) lit.a) din Legea nr. 448/2006;
  * dovada eliberată de angajatori sau, după caz, declaraţia pe propria răspundere a persoanei îndreptăţite, din care să rezulte că aceasta se află în concediu pentru creşterea copilului cu handicap cu vârsta cuprinsă între 3 şi 7 ani;

  Cererea însoţită de actele doveditoare va fi înregistrată la registratura instituţiei şi va fi înaintată Agenţiei Naţionale pentru Prestaţii Sociale, în vederea efectuării plaţii.

  Notă: Cererea însoţită de actele menţionate, în vederea acordării prestaţiilor sociale, se depune de către persoana cu handicap/reprezentantul legal/tutore/asistent personal/asistent personal profesionist, după caz, la Serviciul Prestaţii Sociale şi Facilităţi pentru Persoane cu Handicap situat în str. Drumul Sării nr.2, sector 6.
  FACILITĂŢI

  Persoanele cu handicap aflate în căutarea unui loc de muncă sau încadrate în muncă beneficiază de următoarele drepturi:

  * cursuri de formare profesională;
  * adaptare rezonabilă la locul de muncă;
  * consiliere în perioada prealabilă angajării şi pe parcursul angajării, precum şi în perioada de probă, din partea unui consilier specializat în medierea muncii;
  * perioadă de probă la angajare, plătită, de cel puţin 45 de zile lucrătoare;
  * un preaviz plătit, de minimum 30 de zile lucrătoare, acordat la desfacerea contractului individual de muncă din iniţiativa angajatorului pentru motive neimputabile acestuia;
  * posibilitatea de a lucra mai puţin de 8 ore pe zi, în condiţiile legii, în cazul în care beneficiază de recomandarea comisiei de evaluare în acest sens;
  * scutirea de plata impozitului pe salariu.

  Facilităţi fiscale

  Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiază de următoarele facilităţi fiscale:

  * scutire de impozit pe veniturile din salarii;
  * scutire de la plata impozitului pe clădire şi teren;
  * scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu ataş şi mototriciclurilor, adaptate handicapului;
  * scutire de la plata taxei pentru eliberarea autorizaţiei de funcţionare pentru activităţi economice şi viza anuală a acestora;
  * scutire de la plata taxei hoteliere.
  * de credit a cărui dobândă se suportă din bugetul de stat, prin bugetul Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Handicap, pentru achiziţionarea unui singur mijloc de transport şi pentru adaptarea unei locuinţe conform nevoilor individuale de acces, cu condiţia plăţii la scadenţă a ratelor creditului. Beneficiază de aceste facilitati şi familia sau persoana care are în îngrijire cel puţin un copil cu handicap grav ori accentuat;
  * de scutire de la plata taxelor vamale şi a accizelor, după caz, pentru introducerea în ţară, o dată la 5 ani, la alegere, de motociclete, motorete sau autoturisme, adaptate special pentru transportul persoanelor cu handicap, pentru folosinţă proprie;
  * persoanele cu handicap, deţinătoare de autoturisme adaptate handicapului, precum şi persoanele care le au în îngrijire beneficiază de scutire de la plata tarifului de utilizare a reţelelor de drumuri naţionale.

  Bilete gratuite de tratament balnear

  Cererea pentru acordarea biletului gratuit de tratament balnear se depune la Casa teritorială de pensii însoţită de următoarele acte:

  * copie act de identitate;
  * copie certificat de încadrare în grad de handicap;
  * recomandare medicală emisă de medicul de familie sau medicul specialist.

  Medicamente gratuite

  Persoanele cu handicap beneficiază de asistenţă medicală gratuită, inclusiv de medicamente gratuite, atât pentru tratamentul ambulatoriu, cât şi pe timpul spitalizării, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, în condiţiile stabilite prin contractul-cadru. (Pentru a beneficia de medicamente gratuite persoana cu handicap se adresează medicului de familie, unde depune o copie după certificatul de încadrare în grad de handicap)
  Obligaţiile persoanelor cu handicap, ale familiei sau reprezentanţilor legali

  Persoanele cu handicap au următoarele obligaţii:

  * să se prezinte, din oficiu sau la solicitare, pentru evaluare şi reevaluare, la comisiile cu competenţă în domeniu;
  * să depună diligenţele necesare pentru a beneficia de drepturile prevăzute de lege;
  * să urmeze activităţile şi serviciile prevăzute în planul de recuperare pentru copilul cu handicap, respectiv în planul individual de servicii al adultului cu handicap;
  * să depună diligenţe pentru încadrarea în muncă, în condiţiile legii, în raport cu pregătirea, posibilităţile fizice şi psihice, pe baza recomandărilor comisiei cu competenţă în domeniu;
  * să colaboreze cu asistenţii sociali şi specialiştii care au ca scop recuperarea, reabilitarea, orientarea profesională şi integrarea socială;
  * să aducă la cunoştinţă direcţiilor generale de asistenţă socială şi protecţia copilului judeţene, respectiv locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti, în termen de 48 de ore de la luarea la cunoştinţă, orice modificare cu privire la gradul de handicap, domiciliu sau reşedinţă, starea materială şi alte situaţii de natură să modifice acordarea drepturilor prevăzute de lege.

  Formulare

  * tipizat acordare legitimaţie card parcare;
  * tipizat cerere acordare prestaţii şi facilităţi adulţi;
  * tipizat cerere acordare prestaţii şi facilităţi copii;
  * tipizat acordare rovinieta ingrijitor;
  * tipizat acordare rovinieta persoana cu handicap;
  * tipizat acordare cartelă metrou şi legitimaţie RATB pentru persoana cu handicap;
  * tipizat acordare cartela metrou şi legitimaţie RATB pentru asistentul personal.

  Legislatie

  ACTE NORMATIVE în baza cărora se desfăşoară activitatea Serviciului Prestaţii Sociale şi Facilităţi pentru Persoane cu Handicap:

  * Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap republicata;
  * Hotararea nr.268/2007 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.
  * Ordinul nr. 62/2007 din 23/04/2007 pentru aprobarea Instrucţiunilor privind legitimaţia pentru transportul urban cu mijloace de transport în comun de suprafaţă pentru persoanele cu handicap şi modelul acesteia;
  * Ordinul nr.223 privind implementarea formatului unic al cardului-legitimaţie de parcare pentru persoanele cu handicap;
  * Hotărârea Guvernului nr. 680/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice privind modalitatea de acordare a drepturilor la transport interurban gratuit persoanelor cu handicap.
  * OUG nr. 86/2008, pentru modificarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

  sanda

  2 Iulie 2009 at 19:19

 4. eu stau in sectorul 6 din buuresti si am copil cu handicap
  invatati aceasta mama sa isi ceara drepturile!

  Modificari legislative privind drepturile persoanelor cu handicap

  Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 informeaza pe cei 8290 de beneficiari directi din sectorul 6, precum si toate persoanele interesate, asupra noilor reglementari prevazute de Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

  Astfel, incepand de la 01 ianuarie 2007, persoanele cu handicap vor beneficia de plata drepturilor ce li se cuvin, dupa cum urmeza:
  Persoanele adulte cu handicap GRAV

  1. indemnizatie lunara indiferent de venituri in cuantum de 179 RON;
  2. Buget personal complementar indiferent de venituri in cuantum de 80 RON;
  3. Dreptul de optiune intre asistent personal si indemnizatia de insotitor;
  4. Gratuitate pe toate liniile de transport urban cu mijloace de transport in comun de suprafata si cu metroul;
  5. Gratuitatea transportului interurban in limita a 12 calatorii/an;
  6. Scutire de impozit pe veniturile din salariu;
  7. Scutire la plata impozitului pe cladire si teren;

  Persoanele adulte cu handicap ACCENTUAT

  1. indemnizatie lunara indiferent de venituri in cuantum de 147 RON;
  2. Buget personal complementar indiferent de venituri in cuantum de 60 RON;
  3. Gratuitate pe toate liniile de transport urban cu mijloace de transport in comun de suprafata si cu metroul;
  4. Gratuitatea transportului interurban in limita a 6 calatorii/an;
  5. Scutire de impozit pe veniturile din salariu;
  6. Scutire la plata impozitului pe cladire si teren;

  Persoanele adulte cu handicap MEDIU

  1. Buget personal complementar indiferent de venituri in cuantum de 30 RON;

  Copiii cu handicap GRAV

  1. alocatie de stat majorata cu 100%;
  2. Buget personal complementar indiferent de venituri in cuantum de 80 RON;
  3. Dreptul de optiune intre asistent personal si indemnizatia de insotitor;
  4. Gratuitate pe toate liniile de transport urban cu mijloace de transport in comun de suprafata si cu metroul;
  5. Gratuitatea transportului interurban in limita a 12 calatorii/an;
  6. Scutire de impozit pe veniturile din salariu;
  7. Scutire la plata impozitului pe cladire si teren;

  Copiii cu handicap ACCENTUAT

  1. alocatie de stat majorata cu 100%;
  2. Buget personal complementar indiferent de venituri in cuantum de 60 RON;
  3. Gratuitate pe toate liniile de transport urban cu mijloace de transport in comun de suprafata si cu metroul;
  4. Gratuitatea transportului interurban in limita a 6 calatorii/an;
  5. Scutire de impozit pe veniturile din salariu;
  6. Scutire la plata impozitului pe cladire si teren;

  Copiii cu handicap MEDIU

  1. alocatie de stat majorata cu 100%;
  2. buget personal complementar indiferent de venituri in cuantum de 30 RON;

  Copiii cu handicap de tip HIV/SIDA beneficiaza de o alocatie lunara de hrana calculata pe baza alocatiei zilnice de hrana stabilite pentru consumurile colective din unitatile sanitare publice.

  O alta noutate se refera la adultul cu handicap GRAV sau ACCENTUAT care nu dispune de spatiu de locuit, nu realizeaza venituri sau realizeaza venituri de pana la nivelul salariului mediu pe economie beneficiaza de asistent personal profesionist.

  Asistentul personal profesionist este persoana fizica atestata care asigura la domiciliul sau ingrijirea si protectia adultului cu handicap grav sau accentuat aflat in situatia expusa mai sus.

  Pentru mai multe informatii, persoanele interesate se pot adresa Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Sociala Sector 6, Serviciul Drepturi Persoane cu Handicap la telefon/fax: 7457237 sau pot accesa pagina web a institutiei http://www.asistentasociala6.ro unde vor putea consulta textul integral al Legii nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.
  http://www.protectiacopilului6.ro/document.php?doc=167

  sanda

  2 Iulie 2009 at 19:21

 5. mama fetei sa invete ce drepturi are si sa le ceara!!!

  fata are dreptul la 6 calatorii cu trenul pe an conform legii!!! este scutita si de taxa platei hoteliere!!!

  sper sa obtina aceste drepturi.

  pe de alta parte, uitati de ce drepturi beneficiaza acei locuitori care au obtinut certificat, astia au cistigat mult mai mult decit aia 60 de mii de euro!!!

  DREPTURILE PERSOANELOR CU HANDICAP – 30 Ianuarie 2008
  Reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap (ANPH) va spun de ce drepturi beneficiaza aceasta categorie, conform Legii 448/2006.

  Conform ANPH, persoanele cu handicap au dreptul la urmatoarele facilitati:

  – indemnizatie lunara (indiferent de venituri) de 187 lei (pentru handicap grav), 154 lei (pentru handicap accentuat) si buget personal complementar de 84 lei (grav), 63 lei (accentuat) si 31 lei (mediu);

  – gratuitate, in baza unei legitimatii speciale, pe mijloacele de transport in comun atat la metrou, cat si la cele de suprafata;

  – gratuitatea transportului feroviar, in limita costului unui bilet de tren accelerat la clasa a II-a, cu autobuzele sau cu navele pentru transport fluvial, pentru sase calatorii dus-intors pe an (pentru handicap accentuat) si 12 calatorii pe an (handicap grav);

  – asistenta medicala gratuita, medicamente si tratament ambulatoriu;

  – elevii si studentii au dreptul la echipament tehnic adaptat ti-pului si gradului de handicap, iar cei cu deficiente de vedere, la manuale si cursuri in format adaptat lor;

  – un bilet gratuit de tratament balnear, in cursul unui an, pe baza programului individual de reabilitare si integrare sociala si a recomandarii medicului de familie;

  – adultii cu handicap grav si accentuat, cat si insotitorii lor pot intra gratuit la spectacole, muzee, manifestari artistice si sportive, iar cei cu handicap mediu sau usor au reducere la fel ca elevii si studentii (dupa caz);

  – adultul cu handicap grav are dreptul la asistent personal, iar cel cu handicap vizual poate opta pentru asistent personal sau indemnizatie de insotitor;

  – acordarea unei camere de locuit, pe baza contractelor de inchiriere pentru locuintele care apartin domeniului public, iar pretul chiriei va fi cel minim stabilit de lege (handicap grav, accentuat);

  – cei care au in ingrijire si supraveghere un copil si nu realizeaza alte venituri in afara indemnizatiei lunare si a bugetului complementar au dreptul la o indemnizatie pentru cresterea copilului de 450 de lei si un ajutor lunar de 150 lei, pentru copiii cu varste intre 2 si 7 ani.

  Lista scutirilor speciale

  Adultii cu handicap grav si accentuat sunt scutiti de la urmatoarele:

  – plata impozitului pe salarii, in cazul persoanelor incadrate in munca;
  – plata taxei pentru autovehiculele adaptate handicapului;
  – plata taxei pentru eliberarea autorizatiei de functionare pentru activitati economice si viza anuala a acestora;
  – plata taxei hoteliere;
  – 50% reducere pentru elevi si studenti de la taxele pentru cazare si masa la cantinele studentesti;
  – plata dobanzii pentru un credit bancar, in scopul cumpararii unui mijloc de transport si pentru adaptarea unei locuinte in conformitate cu nevoile individuale.

  sanda

  2 Iulie 2009 at 19:21

 6. Isa. Treaba asta am patit-o si eu. Am fost la asistenta sociala, la centrul de ajutorare a pers cu handicap si apoi la Somaj. Eram curios daca pot lua somaj dat fiind faptu ca am pensie de 230 lei si pur si simplu numai drumul la Cj ma costa 200 lunar pe mine si pe mama. Dupa ce am fost refuzat spunandu-mi-se ca nu imi pot da somaj ca nu am lucrat decat 7 luni si degeaba am studii superioare, fustrat ma duc la o cafea la un bar din apropiere unde lucra un prieten sa ma destainui si eu cuiva. Si incep si ii zic de mama la tariceanu si la boc si la iliescu si lista continua si imi spun offul. Langa mine era unu care spune. Iti spun eu ca se poate sa faci ceva. Eu de ex am facut pentru cineva l-am rezolvat cu 200Euro sa aiba pensie de handicapat. Ma uitam la el si nu ziceam nimic. Apoi imi spune „as fii vrut sa ii fac si la mama, ca sta la mine la casa, si macar pe timp de iarna plateam si eu gazu, dar a zis dansa ca ma da la politie daca ii fac pensie ca ea e sanatoasa” Eram atat de nervos dar totusi ma aratam interesat. Cand mi-a zis ca putea sa isi faca si lui pensie dar el mai are afaceri dinastea de trage bani, din fonduri europene si nu dadea bine la dosarul lui sa fie cu handicap. Nu am mai rezistat si i-am zis ” MA DOBITOCULE! TACI !CRED CA MATA TE-A INFIAT CA NU II SEMENI DELOC. TACI ! SA NU TE MAI AUD CA ITI DAU IN CAP. DATORITA CELOR CA TINE MERGE TARA ASTA CUM MERGE. TACI CA ITI CRAP CAPU” tipul aveam vreo 40 de ani. Sa ridicat de la masa si a plecat. Stiti cat a lasat bacsis la o consumatie de 9 lei ??? 0 !!! Statul da celor care au. Numai cei care au pot ajunge acolo unde trebuie ca sa poata cere. O zii buna . Ma pun sa imi fac bagajul ca azi ma externez de la Cj. Apropo. Plec la transplant. Am ajuns la remisie din prima cura. 😀 i’m a lucky winner ! again ! te pup isa.

  Cezar.

  3 Iulie 2009 at 11:26

 7. […] Bianca Gabriela Velichea:„Mamă, nu te mai zbate… Că noi suntem prea săraci pentru aşa probleme mari. Şi când nu voi mai putea să merg, voi găsi eu o modalitate ca să nu vă mai chinui şi pe voi”. Bianca. […]

  • Buna ziua d-na Velichea si Bianca,
   asa cum am promis, am cautat clinici de tratament in Germania,pt aceasta boala.Am gasit una la Freiburg si una in München, dar dupa ce am vazut pozele copiilor de pe site-ul lor in carutul cu rotile,nu prea m-a incurajat sa va dau de veste ca si ei,la banii lor tot nu au reusit sa schimbe prea mult!Aici este un link cu o asocitie de parinti si membri care au in familie astfel de cazuri, si care au infiintat o Asociatie pentru donari,pentru tratamente:
   http://www.sma-deutschland.de/index.php?option=com_content&view=article&id=36&Itemid=34
   Si pt.ca o veste proasta nu voiam sa va dau,m-am incapatanat a cauta mai departe, de data asta in limba engleza!

   TINETI-VA BINE SA NU LESINATI!AM SA VA DAU O VESTE F.BUNA SI MA BUCUR NESPUS CA AM GASIT SITE-UL!
   NU STIU LA CE DOCTORI ATI FOST SI NU STIU CINE V-A SPUS CA BOALA NU SE POATE RECUPERA!DAR;POATE IN EUROPA,NU…!
   SE POATE IN CHINA!CUM DE NU V-A ZIS NIMENI? SI CUM DE NU S-A DESCOPERIT BOALA MAI DEVREME?CA SINDROMUL ASTA SE DESCOPERA LA COPII,LA CATEVA LUNI DE LA NASTERE!!!SCHIMBATI-VA DOCTORII!MULTI ROMANI SI-AU OPERAT COPIII BOLNAVI DE ATROFIEREA MUSCHILUI SPINAL;SINDROM KUGELBERG-IN CHINA!!!CHINA!!
   COPII CARE NU-SI MAI TINEAU NICI CAPUL SI NICI MAINILE NU LE MAI PUTEU RIDICA;SI NU PUTEAU MERGE!
   SI ACUM DOVADA!CERCETAREA MEA E AICI;SE POATE TRADUCE SI IN ROMANA; DREAPTA SUS LA „SELECT”!IAR DACA NU, IN ENGLEZA!ACOLO VE-TI VEDEA PE CEA MAI TARE PAGINA A CLINICII DIN CHINA;CHIAR DOUA CAZURI DE COPII ROMANI;CU ALE CAROR FAMILII PUTETI LUA LEGATURA;SI LA „CONTACT CU UN SPECIALIST”,le puteti scrie doctorilor de acolo,si intrebati cat costa o astfel de operatie!SE FAC MAI MULTE OPERATII; SI MULTA GIMNASTICA MEDICINALA!DAR ACUM COPIII SE POT MISCA SI CONTROLA MISCARILE!Numai dupa prima OP.!
   http://www.stemcellschina.com/index.php/en/patient-experiences/spinal-muscular-atrophy?gclid=CK_b1tX37pwCFUgTzAodBR62kQ

   ACUM TREBUIE,fara panica:
   1.-sa conatactati medicii de acolo,sa traduceti in engleza certificatul medical unde se descrie boala, si s-o trimiteti medicilor de acolo prin email,sa va spuna cat costa prima operatie!Asta o va pune mai intai pe picioarepe Bianca!
   2:-sa dati de veste aici in Blogul d-nei Isabelle cat costa operatia, pt.donatii!
   3.-in acelasi timp sa va faceti un cont in lei si unul in euro!CU IBAN SI SWIFT! STIU CA LA DESCHIDERE TREBUIE 20€!ASTIA O SA-I DAU EU!Spuneti-mi cat de repede, cum sa va trimit banii!Cred ca mai intai prin WeStern Union!

   Sunt atat de bucuroasa ca am gasit Site-ul (CA EXISTA UNUL CARE POATE SALVA PE BIANCA)si ca va pot indulci putin suferinta!
   Oana.

   Oana

   13 Septembrie 2009 at 19:32

 8. sunt bianca, va multumesc pentru gestul pe care lati facut ,de a ma afisa pe blogul dum dar se pare ca nu sunt deloc interesanta la mesajul scris de a fi ajutata ca toti celantii copii cu prob grave ,sau poate nu am specificat cit de greu imi este sa ma descriu amanuntit cum imi petrec viata ,copilaria si cei mai frumosi ani ai mei ,luptind cu bolile care imi inpedica tot viitorul .Fetele de seama mea viseaza la viitor dar eu nu am vise decit sa ma rog la DUMNEZEU sa pot invinge boala ,dar singura nu pot ,cu toate drepturile mele care le am pina si certificat de gradul 1 dar la ce ma ajuta ????????? de aproape un an jumate caut 2 raspunsuri; 1 CE SA MA FAC AM 16 ANI ,MAI AM CITEVA ZILE SI IMI ESTE RUSINE SA CER AJUTOR DE A MA PUTEA LUPTA CU DESTINUL DAR DACA ATI FI IN LOCUL MEU CE ATI FACE ?ATI ASTEPTA SA LASATI BOALA SA VA ASEZE IN CARUT PE TOT RESTUL VETII SAU ATI PROCEDA CA MINE ??????????/CA BOLILE MELE SA FIE STAGNATE,MACAR DACA TOTII SPUN CA NU EXISTA TRATAMENT , DAR EU AM GASIT ,UN TRATAMENT CU VENIN DE ALBINE INTEPARURII DIRECT DE ALBINA SI RAMINE DE VAZUT DACA ACUM LA MOMENTUL DE FATA AM DEJA 45 DE INTEPATURI SPER CIND VOI AJUNGE LA 100 SA MA LAUD CU CEVA SCHIMBARI DAR PINA ATUNCI NU-MI RAMINE DECIT SPERANTA DE LA DUMNEZEU CA DIN ALTA PARTE …..SI 2 AM APELATPINA SI LA GUVERNUL ROMINIEI LA AUTORITATI SA FIU SI EU AJUTATA CU BANI SI INFORMATII SIGURE DAR NU AM PRIMIT NIMIC CARE SA-MI FIE DE AJUTOR POATE CA NU AM SI EU NOROCDE O VIATA MAI BUNA SI CA SUNT PREA SARACA SA FIU AJUTATA ,SAU AM VREO VINA CA DUM MA ALES PE MINE SI NU PE ALTII…..CU RESPECT TUTUROR CARE MIAU CITIT RINDURILE CARE IMI ESTE F F F GREU SA SCRIU DESPRE MINE ;BIANCA VELICHEA . A R

  velichea bianca

  27 Iulie 2009 at 09:14

  • Bianca,
   Am o rugăminte la tine.
   Aş vrea să îi scrii pe mail doamnei Dorica Dan, de la Alianţa pentru Boli Rare, despre tine şi boala ta. Nu sunt foarte sigura, dar cred că Boala Kugelberg-Welander (sindromul Kugelberg-Welander) intră în categoria boli rare.
   Te rog să îi scrii pe mail şi să îi ceri părerea, dânsa are legătură şi cu ministerul şi cu mulţi alţi bolnavi şi poate că se poate face mai mult în ceea ce te priveşte.

   E-mail: doricad@yahoo.com

   Tel./Fax: 0040-260-616 585
   Mobil: 0040-726 248 707

   isabellelorelai

   27 Iulie 2009 at 09:49

  • Gabi (doamna care a scris) a preluat de la mine anunţul despre tine.

   isabellelorelai

   27 Iulie 2009 at 09:51

   • DATI-MI SI MIE UN IDDE MESS VA ROG DIN SUFLET

    velichea bianca

    27 Iulie 2009 at 12:30

    • Bianca, eu NU folosesc mess-ul

     isabellelorelai

     27 Iulie 2009 at 13:05

     • draga mea Oana sunt mama lui bianca,abia azi miam facut putin timp pentru a deschide cal si ssssssssssssa citesc pe blog mam bucurat mult nespus de mult citind cu atentie ce mia-ti scris dar,daca ati sti toata povestea noastra cit si unde am incercat tot cei posibil sa fac dar imi este rusine dar recunosc in fata tuturor ca am incer cat multe dar avind 2 obstacole mia fost greu sa ma pronunt defapt scopul meu era si este ca Bianca sa nu ajunga in scaun cu rotile ,ea merge poate sa mearga inca si eu nu pot sa astept clipa ,ziua si ceasul cind Bianca nu va mai putea merge ,prefer sa-mi ia DUMNEZEU mie piceoarele decit sa o vad pe ea in carut .De miccopil mam chinuit cu ea cu tot felu de tratamente naturiste si medicina generala la care numai lapte de cuc nu iam dat dar degeaba ,crezind ca e un copil cu lipsa de calciu ,cu reomatic in oase si mai multe pareri a doc.darsituatia cea mai grea a fost ca sunt o mama saraca si toata averea mea sunt cele 2 fete ,atit am nu am alt ceva nimic daca aveam alte conditii de viata poate imi era mai usor de a merge cu bianca la bucuresti mai din timp dar..am fost cu ea internata la spitalele constanta ,apoi spit Militar constanta ,apoi ajutata de dom primar de la valu mam dus cu ea la bucuresti Fundeni,colentina si o clinica particulara pentru o analiza numita ELECTRO-MIOGRAMA ,DACA NU ERAM AJUTATA DE DOM PRIMAR SI CITIVA ANGAJATI NU PUTEAM SA AJUNG ,nici in ziua de azi la doc specialisti si sa aflu de ce boli sufera B ianca eu am facut inprumutt in banca sa pot merge cu ea ,dar tot nu rezolvasem aproape nimic pina cind nu a intervenit altii care au relatii ,bani si putere ,sper ca ma intelegeti ,e f f f greu sa fi sarac si fara cunostinte in tara care traim .,e mult de scris cu amanuntit ca toata lumea sa ma poata intelege asa cum stau lucrurile si de aceia nu am putut face mare lucru .Am facut cunoscuta boala si situatia noastra la ziare ,reviste la diferite fundatii dar prea putine sanse ,si nu prea stim unde sa ne facem cunoscuta situatia mai ales ca noi nu puteam sa visam macar de un transplant din cauza ca am fost dezamagite pe singurul motiv daca eram ajutata si informata poate dar neaflind ceva sigur nu neam pronuntat niciunde sa visam cind noi nu am reusit in toata perioada sa stringem 20 -30 mil pentru a pleca la recuperare cu BIANCA ,ne trebuia banii pentru tot ce era necesar ei de a avea in spital incepind de la prosop pinaperiuta de dinti,ne trebuie multe daca le aduni +bani pentru diferite lucruri care spitalele nu le au asa cum e la noi ,trimite pacientii sa cumpere medicamentele care necesita pe motivul ca nu au in spitale ,traind prin spitale cu BIANCA EU STIU CA DACA NU AI BANI NU AI TRATAMENT SI NICI DOCTORII .sI SA VA RASPUND LA INTREBARII:1 NU AM FOST LA TRATAMENT SI NU AM STRINS BANI,IN CONTUL LUI BIANCA O SINGURA PER MIA PUS 2 MIL CARE II MULTUMESC CA NEA AJUTAT SI NEA FACUT SI BLOGUL CARE PUTEM SA NE FACEM CUNOSCUTA DUREREA SI NU POT DECIT SA-I SCRIU DOAM ISABELA SARUMINA PENTRU TOT ,CAZAREA SI TRANSPORTUL NU ARFI MARE LUCRU CA AVEM BILETE GRATUITE CU TRENUL DAR BIANCA E FRICA DE TREN CA NU POATE URCA PE TREPTE DAR SUNT AUTOBUZE SI NU CRED CA AR FI MAI MULT DE 2MIL JUMATE DUS SI INTORS 2 PER PINA LA COVASNA IN VILCELE ,CU 20 30 MIL 2 PER NEAR AJUNGE PENTRU TOT ADICA 21 DE ZILE DE RECUPERARE SI TRATAMENT DACA AS AVEA BANII ASTEA AS PLECA SI MINIE CU BIANCA CHEAR DACA A INCEPUT SCOALA EU AM ZIS TUTUROR DECIT SA AI UN COPIL DESTEPT SI BOLNAV MAI BINE UN COPIL PROST SI SANATOS .2 AM SCRIS SI AM VORBIT CU DOAMNA DORICA DAN SI A RAMAS CA EA POATE LUA LEG CU DOCTORII SPECIALISTI DAR SA AJUNGEM LA RECUPERARI SI IAM RASPUNS CA NU AVEM BANI DE A PLECA IN STATIUNE SI A RAMAS…IAM PUS O INTREBARE CE STIE DE TRATAMENTUL TERAPIA CU ALBINE SI NEA ZIS CA NU STIE SA NE INFORMEZE ATIT …NOI AM GASIT UN TRATAMENT CU VENIN DE ALBINE CARE LAM INCEPUT DIN LUNA IUNIE SI A DAT REZULTATE DE VINDECARE A BOLI POATE MERGE MAI USOR SA URCE SCARILE SA FACA MULTE LUCRURI PE CARE NU LE PUTEA FACE DAR ..ACEST TRATAMENT E DE DURATA SI NU AVEM BANI SA-L ACHITAM PE URMATOARELE LUNI DAR VA ROG SA MA CREDETI CA TOTUL PENTRU NOI A DEVENIT UN MIRACOL,ASTA AM FACUT TOATA VARA TRATAMENT IN FIECARE SAPTAMINA AM MERS CU EA SI AVEM PINA IN PREZENT 156 DE INTEPATURI DE O LUNA MERGEM CU 10 ALBINE ODATA ,VA DATI SEAMA CITE LACRIMI A INODAT BIANCA LA FIECARE INTEPATURA ,DOAR CA EA SA SE FACA BINE DORINTA EI DE A DEVENI UN COPIL NORMAL IA UIMIT PE MULTI , RAMINE DE COMPLECTAT CU RESTUL DAR ERTARE TREBUIE SA PLEC LA SCOALA ..REVIN SI VA RASPUND LA TOT CE DORITI DUM SA AFLATI ..VA MULTUMESC MARIANA

      velichea bianca

      15 Septembrie 2009 at 11:43

     • INCERC SA VA RASPUND AMANUNTIT SI SA MULTUMESC PENTRU CA ATI INCERCAT SA MA AJUTATI SI SA-MI FACETI CUNOSCUT BLOGUL LUI BIANCA CUM ATI SCRIS DAR AVEM O MARE RUGAMINTE DACA DORITI SA NE AJUTATI TREBUIE SA MAI ASTEPTATI CAM O LUNA PENTRU A RENOI DOSARUL SI CERTIFICATUL DE HANTICAP A LUI BIANCA CARE VA DURA CEL MULT O LUNA PENTRU CA NU AM BANII SA FAC POZE PROGRAMARI ,DE COMPLECTAT MULTE CERERII ACTE SI MA TINE PE LOC AVEAM PROGRAMARE PE 24 LUNA ASTA DAR NU AM FACUT MARE LUCRU DECIT ANGHETA SOCIALA SI CITEVA COPII DAR MAI AM DE UMBLAT PE DRUMURI SI ….EU CRED CA LA JUMATEA LUI OCT VA FI GATA SI O DUM LIA MIA PROMIS CA II VA RENOI BLOGUL BIANCAI CU TOATE DATELE CARE NOI LEAM SCHIMBAT DAR PE SITE AU RAMAS VECHI SI MAI MULTE DATE AMANUNTITE DESPRE NOI SI BOLI .

      velichea bianca

      15 Septembrie 2009 at 14:05

     • DRAGA OANA AM FOST PINA LA BANCA SA MA INFORMEZ CU CONTUL CA TI-AM SCRIS CA NU PREA NE DESCURCAM ,SI UNDE AM OBTINUT DATELE CARE MI-LEAI CERUT ADICA COD SWIFT ESTE :RZBRROBU ,COD IBAN:RO47RZBR0000060011034655 BANCA RAIFFEISEN BANK :AGENTIA VALU LUI TRAIAN :TITULAR VELICHEA MARIA .ASTEPT SA-MI SCRII ….

      velichea bianca

      15 Septembrie 2009 at 18:04

     • Draga OANA va multumesc pentru grija si pentru tot ce incercati sa faceti pentru noi dar noua ne estef f greu sacredem ca vom reusi din cauza ca facind atitea si nu am rezolvat mai nimic de multe ori vroiam sa renunt de a ma ruga peste tot mai ales fundatiilor care numai fundatia formula as nea raspuns la cererea noastra de ajutor daca cititi toate de pe blog ma veti intelege ca nu mai am putere si curaj de a ma afisa peste tot .Dumneavoastra credeti ca eu nu as fi dorit acest lucru si stiam ca boala lui bianca ar avea sanse mari lund in seama ca boala ei nu e agravata cum sunt altii dar vam mai scris ca noi nu puteam sa visam la transplant deoarece nu nea ajutat nimenii macar sa pot sa merg cu ea la recuperarii sau pentru tratamentul cu albine ,neam agatat de ce am crezut noi cai mai usor din motivul canoi cind am plecat cu bianca pe usile spitalelor am facut inprumut la banca apoi bani sau dus pe plimbarile noastre si doctorii dupa aceia din nou acte ,si comisii pentru acel blestemat certificat care la inceput mia dat cu grad accentuat apoi la 6 luni am obtinut certificat grav si eu am ramas 5 luni fara salariu pina sa aprobat ca eu sa devin asistent personal ,facind si un curs pe banii nostri si salariul meu este de 100 euro pe luna iar a sotului e de 125 pe luna si suntem dartorii la banca si cu toate datoriile pe luna ,adica darile la stat ne ajunge aproape 200 euro, eu ma ducla portile oamenilor sa ma rog de ei daca au ceva de lucru si sotul meu dupa program se duce la cosit gazoane pe unde e solicitat sau mai taie lemne ,pomi prin sat tot ca sa scoata un ban pentru ca fetele noastre sa poata merge la scoala, lic si sa nusimta ca copii ca ziua deminie va fi mai grea ca cea de azi ,poate au fost si zile cind am mincat o saptamina aceiasi mincare dar pentru noi bianca e pe primul loc ,apoi cea mica ele ne inteleg perfect ca totul e ca noi sa gasim o modalitate si de a esi la capat ,dar …Sunt zile cindBIANCA ma intreaba -MAMI DACA NU MA FACEAI PE MINE CARE VAM CREAT ATITEA PROBLEME SI GREUTATI POATE NU AJUNGEAI IN HALU CARE ESTI ,DEGEABA IMI ASCUNZI LACRIMILE SI SUFERINTA TA DAR SE CUNOASTE CA AI AJUNS PELEA SI OSUL DOAR SUFLETUL A MAI RAMAS ,SUFLETUL TAU CALD SI BUN CARE IL AI SI TOATE ACESTEA DATORITA MIE ….incerc sa o conving ca doar DUMNEZEU A VRUT CA EU SA PORT CRUCEA ASTA DAR IMI ESTE FRICA CA NU VOI MAI AVEA PUTERE DE A O CARA MAI DEPARTE ,SCRIU PLINGIND ACESTE RINDURI CU TOATE CA NU VA CUNOSC DAR MIATI FACUT O MARE PLACERE SA VA SCRIU PENTRU CA STIU SIGUR CA SUNTETI O PER DIFERITA AM GASIT O ALINARE IN DUM NUSTIUCITI ANI AVETI?DAR VAS CONSIDERA O MAMA CARE IMI ASCULTA SUFERINTA .EU AM 37 ANI VOI INPLINI PE 18 OCT SI SUNT DIN JUD IASI CASATORITA DE 17 ANI IN CONSTANTA ,VALU LUI TRAIAN .

      velichea bianca

      16 Septembrie 2009 at 11:38

     • TOT PENTRU DOM OANA NU AM PRIMIT NICEODATA NIMIC SI DE LA NIMENI DIN AFARA TARII SI NU STIU CUM SA PROCEDEAZA DAR VA MAI SCRIU INCA ODATA CONTUL DE LA BANCA CU CODUL SWIFT BANCA RAIFFEISEN BANK COD IBAN :RO47RZBR0000060011034655 SI COD SWIFT RZBRROBU TITULAR VELICHEA MARIA POATE DUM ATI MAI PUS BANI SI STITI MAI BINE NR DE TELEFON FIX :0241230317 SAU 0727275667 SAU 0788770686 MARIA

      velichea bianca

      16 Septembrie 2009 at 11:49

     • am primi tmesajul si voi merge pe mina dum asa e o vorba merg pe mina ta ca-i bine :;;mine voi merge la o prietena care stie sa trimita toate datele asa cum cere saitul lor poate sa-mi traduca si sa ma lamureasca si pemine mai pe intelesul meu si va promit ca in scurt timp voi afla tot si voi scrie dum ,si bine inteles ca va inteleg ca incercati sa ma ajutati cit aveti timp.Daca nu reusesc mine adica joi ,vineri sigur .AM ASTEPTAT SA MA SUNATI MARIA

      velichea bianca

      16 Septembrie 2009 at 15:45

     • V-am trimis donatia ieri!

      Oana

      17 Septembrie 2009 at 15:23

     • STIMATA DOAMNA IZABELA informinu -ma mai mult ,despre boala BIANCAI stiam mai de mult dar dezamagirea si lipsa sigura de informatii sigure nu puteam sa incerc sa ma mai agat inca de ceva nesigur dar acum as dori sa va rog tot pe dum crezind ,sigur ca sunte-ti per care ma poate ajuta ,numai daca nu vam plictisit si sufocat cu atitea ….am citit toate mesajele care dum. ati facut tot posibilu ca multii sa fie ajutati si sprijini-ti de informatile dum.sigure si de aceia va rog din nou sa ma ajuta-ti ,fara dum. nu as fi reusit absolut nimic dar cu blogul cred ca as avea sanse mult mai mari si ajutor de care am obtinut si va inplor sa-mi intinde-ti si cealanta mina sa ne putem agata ,VA MULTUMESC INCA ODATA PENTRU MINUTA CARE NEA-TI INTINS-O DAR …..daca nea-ti intinde-o si pe ceailanta am fi mult mai aproape de o speranta SPERANTA DE A GASI MODALITATEA CA BIANCA SA NU FIE MULT PREA MULT SAU PREA TIRZIU CA EA SA FIE SALVATA DE COSMARUL VETII EI ,SA POATA VISA SI SPERA CA VIITORUL EI SA NU DEPINDA DE CARUT ,CI SA DEPINDA DE UN VITOR CUM AR TREBUI SA AIBA FETELE DE VRISTA EI LICEIENI DE 16 ANI .NU IMI DORESC DECIT SA FIU SIGURA CA PESTE PUTIN TIMP BIANCA VA SCAPA DE STRESUL PE CARE IL DUCE ZI SI NOAPTE ,SI DE A FI TOT TIMPUL SUPRAVEGHEATA DE MINE DE O A DUCE LA SCOALA LIC.IN FIECARE ZI BANUIND TOTI INCLUSIV COLEGII DE LIC CA MAMA EI E APROAPE TOT TIMPUL LINGA EA ,CA UN BADIGOARD ,FACIND-O SA SE SIMTA MULT MAI DIFERITA DE CELANTI ,AVIND MAI MULTE ACCIDENTE LA LIC ASCUNZIND FAPTUL CA EA ESTE BOLNAVA GRAV DAR INCEARCA SA ASCUNDA ACEST LUCRU ANUL TRECUT APROAPE DE A TERMINA CLASA A NOUA A CAZUT PE SCARI ,O CAZATURA CARE A FACUT-OCUNOSCUTA CA BIANCA ARE PROBLEME GRAVE SI AJUNGIND CU SALVAREA LA SPITAL URGENTE NU A FACUT DECIT SA-I FIE FRICA SI SA-MI SPUNA CA DACA AS PUTEA SA NU MAI MEARGA LA LIC SA FACA SCOALA ACASA ?AM INCERCAT SA O INCURAJEZ CU TOT CEI POSIBIL SA NU-SI DOREASCA ACEST LUCRU CA ASTA AR INSEMNA O IZOLARE PREA DIN TIMP PENTRU EA SI AR AFECTA-O SI MAI MULT ,PE EA AQM INCRAJAT-O SA MEARGA MAI DEPARTE DAR PE MINE CINE MA INCURAJEAZA ????????????DE ACEIA MIAM PUS SPERANTA IN DUM CA ATI PUTEA SA MA AJUTA-TI DACA MAI DORI-TI SA FACETI SI PENTRU NOI ACEST LUCRU SI SA FACE-TI DIN NOU PUBLIC UN ARTICOL DESPRE NOI CU CITEVA POZE RECENTE ,CU NUMERELE DE CONT CARE LE AVEM IN LEI SI EURO PENTRU A VISA SI INCERCA SA NE PUNEM TOATA SPERANTA DE A FACE UN TRANSPLANT DE CELULE IN CHINA ,SI TRAIND SI EU SI EA CA POATE CA DUMNEZEU SA NE AJUTE CA BIANCA SA FIE SALVATA,LUIND BOALA DIN TIMP SI FIIND AFECTATA DE BOALA PREA PUTIN FATA DE ALTII COPII CARE PLEACA LA TEANSPLANT IN CARUT SI TOTUSI AU MARII SANSE ,DE ACEIA EU SI ALTE PER CRED SIGUR CA DACA SAR PUTEA CA DUM. SA NE PUTE-TI AJUTA AR FI UN FIE VINDECATA MAI USOR CA ALTI COPII CARE DUPA MINE SAR INCADRA SI IN AL TIP PENTRU CA BOALA AMIOTROFIE SPINALA PROGESIVA SE INPARTE IN 4 RAMURI SI DUPA CUM A EVOLUAT BOALA LA BIANCA SAR PRESUPUNE CA AR FI GRADUL 3 UN GRAD MAI USOR .SI AS AVEA MULT MAI MULTE SANSE ASA CRED DAR AM NEVOIE DE AJUTORUL DUM. SI DE PAREREA DUM ,SI DACA DORITI SA NE MAI AJUTA-TI INCONTINUARIE VA ROG SA-MI DATI RASPUNS SIGUR SI LA SUBIECT .AM TRIMIS MESAJ LA CLINICA DIN CHINA SI ASTEPTAM RASPUNS DAR RASPUNSUL DUM CONTEAZA CEL MAI MULT .VA SCRIU DATELE CORECTE A BANCII CARE AM DESCHIS CONT IN LEI SI EURO CU TOT CU COD SWIFT CARE O DOAMNA DRAGUTA A INCERCAT SA MA AJUTE CU BANI SI EA MIA RECOPMANDAT SA AFISEZ CODUL SI RESTUL DE INFORMATII . BANCA RAIFFEISEN BANK COD IBAN:RO47RZBRO00006011034655 SI CODUL SWIFT SAU COD BIC :; RZBRROBU :TITULAR VELICHEA MARIA AGENTIA VALU LUI TRAIAN JUD CONSTANTA SI IN LEI :COD IBAN:RO70RZBR0000060011008342 SI COD SWIFT RZBRROBU ASTEPT PAREREA SI RASPUNSUL DUMNEAVOASTRA DOAM.ISABELA VA MULTUMESC MAMA BIANCA VELICHEA

      velichea bianca

      18 Septembrie 2009 at 09:20

     • Doamna Velichea, sâmbătă şi duminică am să citesc tot ce aţi scris.
      Nu vă supăraţi, dar scrieţi prea mult text şi îmi este greu să vă urmăresc, am şi eu multe treburi, ca tot omul, vă rog să înţelegeţi.

      isabellelorelai

      18 Septembrie 2009 at 11:51

     • VA INTELEG ,CIND VA FACE-TI TIMP NU VAM SILIT CIND PUTE-TI DUM OK.

      velichea bianca

      18 Septembrie 2009 at 17:32

     • PE SCURT:VA ROAGA din suflet,D-NA VELICHEA SA PUNETI CONTUL IN EURO-PT STRAINATATE(precum si sucursala);IN BLOGUL BIANCAI SI PE PAGINA EI CU „Unii au bani,altii nu prea,Bianca…”;si contul in Lei pt donatii.

      Oana

      18 Septembrie 2009 at 21:50

     • Doamna Oana, pot să îl pun doar pe blogul meu, pe al ei nu am cum.
      Voi adăuga mâine.

      isabellelorelai

      18 Septembrie 2009 at 21:52

     • da doamna lipseste vi-l scriu din nou : RO47RZBR0000060011034655 DACA MAI E CEVA NECLAR ,VA MULTUMESC ?

      velichea bianca

      19 Septembrie 2009 at 12:00

     • acum e bine

      isabellelorelai

      19 Septembrie 2009 at 12:07

     • DACA DORI-TI SA VA TRIMITEM 2-3 POZE MAI RECENTE CU MINE SAU CU BIANCA DAR NU AVEM ADRESA DUM LA CARE VA PUTEM TRIMITE ? DACA NECESITA ACEST LUCRU ?

      velichea bianca

      19 Septembrie 2009 at 12:13

     • Bianca are adresa mea de mail, mi-a mai trimis o fotografie dar nu era potrivită.

      isabellelorelai

      19 Septembrie 2009 at 12:16

     • VA ROG MAI TRIMITE-TI INCA ODATA ADRESA DUM .

      velichea bianca

      19 Septembrie 2009 at 12:39

     • Doamna ISABELA vam trimis poze cu BIANCA ,CUM FACEM ACEL TRATAMENT CU VENIN DE ALBINE ,pentru ca e singurul lucru pe care il putem face si acest tratament a dat randament nu prea mare dar o alinare se vede si o simte BIANCA ,alaturind de tratament si multe vitamine propolis laptisor de matca magneziu si regimul alimentar ,e singura noastra alinare speranta de a merge mai departe si toata speranta noastra am pus-o in dum .daca dori-ti sa ne mai ajuta-ti in continuarie ?????????asteptam parerile dumneavoastra si raspuns ideia cu transplantul de celule ?daca ati citit sau ati avut timp sa citi-ti mesajul care a fost scris pe 18-09 .Va repet nu ma supar daca nu ave-ti timp acum recent ,toate la timpul lor .Cu respect pentru aceiasi persoana draga noua ISABELA DE LA MAMA LUI BIANCA MULTA SANATATE SI MULTA RABDARE SA VA DEA DUMNEZEU SI CIND MAI INTILNITI PER.CA NOI MARIANA

      velichea bianca

      22 Septembrie 2009 at 18:23

     • Doamna Mariana, nu am primit mail.

      isabellelorelai

      22 Septembrie 2009 at 23:34

     • DOAMNA ISABELA am trimis pozele pe adresa care ne-ati dat-o nu stiu de ce nu au ajuns ? o sa mai incercam astazi ,asteptam raspuns si la mesajele anterioare ,..VA INPLOR

      velichea bianca

      26 Septembrie 2009 at 08:41

     • Nu, nu au ajuns. Vedeţi, dacă aţi trimis pe mess, eu nu primesc, pentru că am desfinţat mess-ul, nu am timp pentru aşa ceva.

      isabellelorelai

      26 Septembrie 2009 at 10:05

     • va multumesc pentru raspuns,dar cum ?si la mesajele anterioare pute-ti sa-mi raspunde-ti ?

      velichea bianca

      26 Septembrie 2009 at 11:26

     • păi eu sunt OANA draga ca sa va răspund?
      doamna sau domnişoara Velichea, încercaţi să nu săriţi calul, v-am spus că am multă treabă
      când vă adresaţi doamnei Oana, vă rog să aşteptaţi să vă răspundă doamna Oana
      când vă adresaţi mie, vă răspund
      este o regulă de bun simţ

      isabellelorelai

      26 Septembrie 2009 at 11:46

     • STIMATA DOAMNA ISABELA va rog din sufletul meu de MAMA,carecred ca si dum sunte-ti mama si sigur intelege-ti ,scopul nostru este de a ne ruga de la cer pina la pamint de dum sa ne ajuta-ti dupa posibilita-ti si daca vam gresit sau vam suparat va rog sa ne erta-ti greseala dar nu am scris cu inten-ti sa fac sa va supara-ti pe noi ,sau ca mam adresat dom oana pentru ea era sa o informez imediat ,daca amprimit banii de la ea si de la dum doream sa ne rspunde-ti in mare la acele mesaje care numai dum pute-ti sa ma lamuri-ti ca vam scris ca nu avem cunostinte prea multe si noi ,mai pe inteles am crezut ca poate aducinduva aminte de mesajele anterioare ,gindindu-ma ca nu cuva sa uita-ti ca va inteleg ca nu suntem singurii pe blogul dumneavoastra .EU NU STIU CUM SA FAC sa va multumesc ca datorita dum si bunatatea sufletului pe care il aveti nea-ti facut blog de care habar nu aveam …ca ar exista asa ceva si va multumesc din tot sufletul meu de mama si nu am vrut sa va supar .VA-TI SUPARAT CUNVA PE NOI ????????/ DACA VA-TI SUPARAT ?UNDE AM GRESIT CA EXPRESIA ACEIA SARITI CALU ARE MAI MULTE INTELESURII VA ROG MAMA LUI BIANCA MARIANA

      velichea bianca

      26 Septembrie 2009 at 21:07

     • Doamna Velichea, am să vă rog un singur lucru: să nu cumva să aveţi impresia că sunteţi singura persoană care are un necaz. Încercaţi să nu vă mai comportaţi astfel, pentru că mie nu îmi place. Chiar eu am necazuri. Şi da sunt mamă. Şi au fost momente când nu am avut ce să îi dau copilului meu de mâncare. Şi da, intuiţi bine: nu m-a ajutat nimeni.

      isabellelorelai

      27 Septembrie 2009 at 13:59

     • Doamna ISABELA multumesc pentru raspuns si va inteleg ,cite ave-ti pe cap dar ,nu am gindit pe moment ,acum dupa cele citi-te miam dat seama si imi pare rau ca si dum. ati trecut prin momente grele ,si cred ca lea-ti trecut ,dar eu nu am prieteni care sa ma ajute la ceia ce nu cunosc ,si ce e de facut de aceia am indraznit si sunt sigura ca vam cam presat pe dum.,,cu mult prea multe dar ma rog lui DUMNEZEU SA VA DEA MULTA RABDARE SI CU PER.CA MINE SI SA NU VA SUPARA-TI PE NOI .VA ROG DIN SUFLET :…. MARIANA

      velichea bianca

      28 Septembrie 2009 at 08:14

     • PENTRU OANA poza cu bianca e facuta la scoala si e luata de pe site si pusa pe blog ,dim.este de 440 -41kb,poze avem dar unde si cum sa le trimitem ? am facut acum recent si cu tratamentul si cu mine in casa dar …..vam cerut o acresa care putem trimite poze daca dori-ti . mariana

      velichea bianca

      28 Septembrie 2009 at 08:29

     • OANA draga am sa-ti raspund si la al 2 mesaj amanuntit :Am fost la prietena care stie engleza sa ne trimita un masaj cu tot ce ne cerea formularul pentru CHINA ,cu toate datele si vazind ca are si in limba romina a scris in romana,dupa care am primit ras.de la ei scris de un baiat pe nume razvan care ne-a zis ca trebuie scris in engleza si 2 numere de telefon care am incercat sa sun dar nu a raspuns si am fost din nou si am scris si asteptam raspuns ,daca necesita tratament cum si cit si asteptam .SI CU TRATAMENTUL CU VENIN DE ALBINE mia-ti scrin sa scriu citeva rindurii cu descrierea din fotografii la OAMENII CU SUFLET care vor sa ne ajute dar noi nu am putut trimite fotografiile ca nu ne pricepem ,am incercat sa le trimitem doamnei ISABELA si leam trimis pe mes ca alt cumva nu stim si nu pot fara poze sa scriu si sa cer ajutor ,ma-ti inteles ?pe blog nu avem decit o singura poza aceia la scoala luata de pe site a lui BIANCA.Si ma-ti intrebat :cit dureaza 8 intepaturii de albine ,pe timp de vara dura cam o ora ca nu putea sa puie mai mult de 2 pentru ca aveau mult venin si era prea dureros ,mai statea 5 -10 minunte ca sa poata sa le supoarete pe restul din 2 in 2 albine ,daca ne pute-ti trimite o adresa pe care sa va trimitem pozele ve-ti intelege mai mult vazind cu ochi .BIANCA A SUPORTAT MULT PREA MULTA DURERE ,BOALA EI A FACUT-O SA TREACA PRIN MULTE SI ESTE O COPILA FOARTE HOTARITA DE A SUPORTA MULT MAI MULT DOAR ,DOAR SA SE FACA BINE SA NU AJUNGA IN CARUT SI E DISPUSA SA INCERCE SA FACA TOT POSIBILU DIN LUME ,EU CA MAMA NU O FORTEZ SI NU POT DECIT SO INCURAJEZ ,CIND PLINGE EA MA ROAGA SA NU PLING SI EU ,SI TOT TIMPUL IMI SPUNE :MAMI EU O SA MA FAC BINE ?????

      velichea bianca

      28 Septembrie 2009 at 09:03

     • Sa fiu bolnava? asta e pacatul meu ? sa fie crucea ce trebuie sa o port pe pamant? dar daca asa a fost sa fie Eu trebuie sa ma accept asa cum sunt pentru ca eu voi fi intodeauna .Dar cum ii pot face si pe ceilalti sa ma inteleaga? OARE CUM ?
      Pentru a salva o viata de copil nevinovat nu te consta nimic,doar cateva secunde:
      http://www.savebianca.ro

      Va multumesc din suflet aceiasi
      fata Velichea Bianca

      velichea bianca

      30 Noiembrie 2009 at 09:02

     • DOAMNA IZABELA VA-TI SUPARAT PE NOI ??????????/DUMNEAVOASTRA ATI FACUT DIN BUNA-VOINTA UN ARTICOL PENTRU BIANCA SI NU CRED CA NEA-TI UITAT ,VA MULTUMESC RESPECTOS MARIA

      velichea bianca

      4 Decembrie 2009 at 08:59

     • Doamna Maria, nu am uitat, nu sunt supărată, cu timpul stau rău de tot

      isabellelorelai

      4 Decembrie 2009 at 09:26

     • VA MULTUMESC PENTRU RASPUNS SI VA INTELEG CA TIMOUL PENTRU DUM.SI TOT CE FACE-TI E PENTRU MULTE SUFLETE CARE NU IAR FI CUNOSCUT NIMENI SUFERINTELE SI NEVOIA DE CARE O FINTA BUNA CU SUFLET MARE A FACUT IN ASA FEL CA POVESTELE TRISTE DE VIATA SA FIE SCRISE PE ACEST BLOG ,UN BLOG CU MULTE SPERANTE PENTRU CEI SUFERINTII .VA DORESC MULTA SANATATE SI FERICIRE IN VIATA DUMNEAVOASTRA .MARIA

      velichea bianca

      5 Decembrie 2009 at 10:15

     • Bianca, cum ati trimis prima oara fotografia cu tabla de la scoala in spate! Uitati-va daca nu sunt fotografiile prea mari, si nu se incarca!Cu tasta din dreapta de la maus,puteti vedea ce marime au, daca apasati pe foto!Sigur ar fi intre 200-500 kb!

      Oana

      27 Septembrie 2009 at 01:03

     • D-na Mariana, nu va mai framantati atat!Ci incercati sa puneti intrebarea pe site-ul doctorilor chinezi,sus in dreapta, daca Bianca trebuie sa fie operata!Poate la ea e boala la inceput, si trebuie doar tratament cu injectii!
      Cum adica ideea cu transplantul de celule?Asta nu e idee,…ci doar o concluzie,de pe pagina de internet din China, unde am gasit boala Biancai, de care si alti copii romani s-au operat.Pareri nu se pot da, caci nu suntem doctori!Si nu ne jucam cu pareri pt un copil bolnav,ci faceti bine si intrebati acolo unde se trateaza de aceasta boala!Doctorii asiatici care cunosc aceasta boala, va pot raspunde imediat!Unde e prietena care stie engleza,ca sa trimita mesajul?
      D-na Isabelle este numai intre spitale,copii, parinti, colectare de ajutoare, si numai pe drumuri,…si mai ajunge sa mai scrie si in blog!
      Mai bine scriati scurt in doua propozitii, descrierea din fotografii; ADRESATA OAMENILOR CU SUFLET,care vor sa ajute…De ex: „cine vrea si poate,sa o ajute pe Bianca,pt tratamentul cu venin, avem nevoie de …Roni,pt inca …luni de zile, si …-atatea intepaturi,pt ca sa putem continua tratamentul pe care din lipsa banilor l-am intrerupt”!Stiti ca acum ma intreb si eu ca pt un copil, cata durere sa se lase intepata de atatea albine deodata!!!Sunteti sigura ca bietul copil mai poate suporta??
      ESTE O CALE FOARTE DUREROASA! Mai bine strangeti bani in timpul asta pt tratament in China…

      Oana

      27 Septembrie 2009 at 00:58

     • Doamna Velichea,
      Cred că lipseşte o cifră de la contul în euro
      Raiffeisen Bank – Agenţia Valu lui Traian, judeţul Constanţa
      RON: RO 70 RZBR 0000 0600 1100 8342
      EURO: RO 47 RZBR 0000 0601 1034 655.?
      Cod SWIFT: RZBR ROBU
      Titular: Velichea Maria

      isabellelorelai

      19 Septembrie 2009 at 11:04

     • BINE;ACUM AM REUSIT SA CITESC TOTUL,…PT CA IMI IA F.MULT TIMP SA CITESC TOATE,SI DE MULTE ORI MA TREZESC CA E SEARA!
      MA PUTETI CONSIDERA O PRIETENA,…CACI IMPLINESC 35 DE ANI PE 3 OCTOMBRIE!
      DE MICA AJUTAM PE ALTI COPII,DANDU-LE DIN BOMBOANELE MELE,SAU LUAND PE ASCUNS DIN CASA;CAND AVEAM MULT FRUCTE SI DULCIURI;PE CARE MI LE ADUCEA TATAL MEU; SI LE DADEAM PE ASCUNS COPIILOR AFARA!MULTI NICI NU MAI MANCASERA ASA CEVA…MA REFER LA SMOCHINE,SAU ALUNE IN CIOCOLATA..:PE TIMPUL LUI CEAUSESCU ERA GREU SA GASESTI ASA CEVA…In vacantele de vara cand mergeam la bunica de la tara, nu ma lasa sa ma joc cu copiii de acolo,caci imi zicea in ureche:”tu esti fata de oras,de ce stai la discutie cu ei?!”-de parca ei nu erau tot copii, dar era asa…o mandrie a bunicii, ca toti copiii ei au facut facultate si nu au ramas acolo in sat…Iar eu, ieseam pe furis la poarta si chemam toti copiii din vecini la mine, si le daruiam din ce aveam „de la oras”.Mergeam la ei acasa,si jucam „ascunselea” sau „baba oarba”,iar parintii lor ma puneau la masa cu ei, din saracia care o aveau!De aceea eu nu pot sa uit nici acum lucrurile astea!Iar oamenii de atunci, ai ajut acum; si ma bucur de fiecare data cand merg acolo sa le duc ceva…Cam asta e in mare despre mine,…ca m-ati intrebat de cateva ori, cum de se intereseaza o persoana necunoscuta…

      Oana

      16 Septembrie 2009 at 14:20

     • EU NU TREBUIE SA ASTEPT!…D-VSTRA TREBUIE DOAR SA PUNETI O INTREBARE D-LUI DOCTOR CHINEZ CAT COSTA OPERATIA!DE CE TREBUIE SA ASTEPTATI CA SA PUNETI O INTREBARE?NU AVETI NEVOIE DE DOSAR CA SA-L INTREBATI CAT COSTA O OPERATIE PT ACEST SINDROM!
      DE AJUTAT;VA POT AJUTA ACUM!DE CE SA ASTEPT O LUNA?CAND POATE NICI NU O SA MA MAI UIT IN INTERNET? ASTA O FAC ACUM; REPEDE;SI CAT AM TIMP!
      BINE…;DACA VA FACE ALTCINEVA UN BLOGG; OK!

      Oana

      16 Septembrie 2009 at 13:51

     • AM TRIMIS DONATIA ACUM!

      Oana

      16 Septembrie 2009 at 18:22

     • EU VA POT DONA 20€,pt Intepaturile alea de albine,…Unde si cum?

      Oana

      15 Septembrie 2009 at 23:40

 9. Gabi(doamna care a scris )a preluat de la mine anuntul despre tine. sincera sa fiu nu stiu despre cine e vorba va rog fiti mai explicida ,mai amanuntit ca va raspund foarte sincer si detalieat BIANCA

  velichea bianca

  27 Iulie 2009 at 12:18

  • Ai pus 2 linkuri cu anunţul desore tine de la blogul Supravieţuitor. Doamna care are acel blog se numeşte Gabi.

   isabellelorelai

   27 Iulie 2009 at 13:04

 10. SI DATI-MI SI UN ID DE MESSVA ROG DIN SUFLET BIANCA

  velichea bianca

  27 Iulie 2009 at 12:27

 11. VA ROG DACA SE MAI POATE SA VA MAI OCUPATI DE ARTICOLUL MEU PUBLICAT DE DUM. PE UNDE STITI DUM. CA AS AVEA SANSE CA EU SA POT FI INFORMATA SI AJUTATA VA ROG PS. DACA SE MAI POATE SI AR FI NECESAR O POZA MAI RECENTA CU MINE BIANCA

  velichea bianca

  27 Iulie 2009 at 13:26

  • Bianca, încerc.

   isabellelorelai

   28 Iulie 2009 at 10:28

  • Buna ziua d-na Velichea,
   noroc ca ati scris mare Germania, altfel nu gaseam mesajul!Voi cerceta prin Internet in germana dupa sindromul Kugelberg,sa vad daca gasesc clinici de tratament!Am 2 Intrebari!
   1.-Ati fost la tratamentul gratuit?Si ati strans bani pt transportul si cazarea pe 18 zile?Cat costa?
   2.-ati scris d-nei Dorica Dan,de la Alianta de boli grave,asa cum v-a sfatuit d-na Isabelle?Ce au spus?
   Degeba ati scris peste tot daca nu ati dat un numar de cont,si pt strainatate cum au facut unii!Poate ati strange bani pt tratamentul acela gratuit, de la romanii plecati in strainatate!Ca sa inteleg mesajul de la d-vstra de mai sus a trebuit sa citesc toate celelalte si sa merg inapoi pe Blogul care descrie concret problema, a d-nei Isabele!
   1.-Deci, ma intereseaza daca a facut Bianca tratamentul gratuit, daca nu,..cat costa cazarea?
   2.-Da, ma voi interesa pt gasirea unei clinici in Germania,daca exista!
   3.-Da, voi incerca sa va fac bloggul cunoscut si-l voi optimiza pentru motoarele de cautare,Google,Yahoo, si-l voi pune pe Delicious si Oneview ca sa poata fi gasit mai repede si de romanii care cauta in alte limbi!Problema e ca este in limba romana si strainii care doneaza, chiar daca il gasesc, nu inteleg nimic!Chiar daca ai fac o scurta descriere in germana, nu aveti un numar de cont in Euro unde ar putea dona!Daca aveti unul, pe care nu l-am vazut, va rog sa-l puneti aici!Si nu uitati sa scrieti clar separat, unul sub celalalt:IBAN:…;si SWIFT(BIC):…-CARE ESTE UN COD DE LITERE!Precum si adresa bancii!Asta se cere la transferul din afara!
   IN CONTUL RONI-FARA IBAN SI SWIFT PT STRAINATATE-NU SE POATE!

   Oana

   13 Septembrie 2009 at 15:54

  • DRAGA BIANCA;
   AM GASIT O CLINICA IN CHINA CARE OPEREAZA DE SINDROMUL KUGELBERG!VAD CA SIE-UL PE CARE L-AM INTRODUS MAMEI TALE;NU SE POATE ACCESA;SAU LA MINE SE INCARCA GREU!DE ACCEA TI-L TRIMIT AICI INCA O DATA,CA SA FIU SIGURA! CAPUL SUS SI NU TE DESCURAJA!PRVESTE ACOLO CEI DOI COPII DIN ROMANIA UNUL de 8 ani, si unul de 15;CA TINE,care au fost operati si acum se pot misca! TOT CE AVETI NEVOIE ACUM; ESTE SA SA DATI „SFOARA IN TARA”,de adunare a banilor pt.operatie! SI SA INTREBATI CAT COSTA!
   http://www.stemcellschina.com/index.php/en/patient-experiences/spinal-muscular-atrophy?gclid=CK_b1tX37pwCFUgTzAodBR62kQ

   Oana

   13 Septembrie 2009 at 19:43

 12. nu prea am inteles mia-ti cerut nr de cont in lei si euro nu prea ma pricep dar sa incerc sa va scriu si daca nu e bine sa ma lamuriti in termeni mai pe intelesul (OAMENII DE LA TARA ) RO70RZBR 0000060011008342 RON SI CONT ICBS:11008342 TITULAR VELICHEA MARIA SI NR DE CONT IN EURO :RO70RZBR0000060011034655 SI MAI SCRIE UN COD PRODUS 026 NU STIU CARE ESTE SWIFT ADRESA BANCI E :BANCA Raiffeisen BANK SUCURSALA VALU LUI TRAIAN SI TITULAR VELICHEA MARIA ADRESA STR CREDINTEI NR 9 LOC VALU LUI TRAIAN JUD CONSTANTA NR DE TEL FIX :0241230317 0727275667 0788770686 0724699198 ULTIMUL NR E A LUI BIANCA DAR NU PREAMAI MERGE TEL LUI BIANCA SI CE MAI DORI-TI VA ROG SA SCRIE-TI CA VA RASPUND SINCER FARA OCOLISURI SUNT O PER CARE NU MINT SI NU ASCUND NIMIC ,SUNT CURIOASA SA VA CUNOSC SI SA AFLU MAI MULTE DESPRE DUM CA NU SUNT MULTE PER PE LUMEA ASTA CARE DORESC SA SE INPLICE , AU MOTIVE :STIU CE INSEAMNA SUFERINTA ,DUREREA SAU SUNT ALESII LUI DUMNEZEU ASA CRED EU CU RESPECT TOT MAMA LUI BIANCA

  velichea bianca

  15 Septembrie 2009 at 13:42

  • VA SUN MAINE,CA AM IMPRESIA CA TOT NU STITI CA BOALA BIANCAI SE POTE TRATA!NU ATI PRIMIT EMAILUL?

   CONTUL E NUMAI PT ROMANIA;PE CARE AL AVETI! OAMENII DIN ROMANIA POT DEPUNE BANI O DATA IN LEI; SI O DATA IN EURO! NU ESTE PT STRAINATATE! TREBUIE MERS LA BANCA SI INTREBAT DACA SE POT TRIMITE BANI DIN STRAINATATE PE CONTUL DE EURO! EU AM INCERCAT LA ALTI OAMENI;SI D-NA DE LA BANCA TOT IMI CEREA INCA UN NR (SWIFT sau BIC);CARE ESTE FORMAT NUMAI DIN LITERE!IN AFARA DE CONTUL IBAN:ACELA LUNG CU NUMERE; MAI EXISTA UNUL SCURT; NUMAI ASA SE POATE STI CA ACEL CONT ESTE SI PT STRAINATATE:DE EX: RXCMBN !

   TREBUIE NEAPARAT SA VA INTERESATI LA PAGINA PE CARE V-AM TRIMIS-O DIN CHINA CAT COSTA OPERATIA! SI ASTA REPEDE CA SITUATIA SE VA IMBUNATATI (CU ALBINELE) NUMAI PE DURATA SCURTA! CAND VA VA SCRIE DOCTORUL CHINEZ; CAT COSTA; SA PUNETI PE BLOG SUMA; CA TOATA LUMEA SA DONEZE; SI SA SE ADUNE INTR-UN AN SUMA!!!
   ASA CUM NICI UN ALT DOCTOR DIN EUROPA NU A GASIT NICI O METODA; NU POATE DA RANDAMENT 100% cu VENINUL DE ALBINE! NU PIERDETI VREMEA! PUTETI FACE CU VENIN IN TIMPUL ASTA;VRE-UN AN DE ZILE; PANA SE ADUN BANII DE OPERATIA PRINCIPALA!
   BIANCA ARE NEVOIE DE ANUMITE CELULE CARE SE TRANSPLANTA; CARE INLOCUIESC CELULELE MOARTE; CARE DUCE LA ATROFIEREA MUSCHIULUI:SE AJUNGE SI SA NU SE MAI POATA TINE CAPUL!
   UITATI-VA NEAPARAT LA CEILALTI ROMANI CARE AU STRANS TOT DIN DONATII BANII! NIMENI NU A AVUT SUMA FINALA!ATI VAZUT CEI DOI ROMANI DE PE PAGINA CHINEZILOR!?
   O INTREBARE ACOLO NU VA COSTA NIMIC!

   Oana

   15 Septembrie 2009 at 23:44

 13. Va sun in 20 de minute,ca-mi vine copilul de la scoala si trebuie sa-i fac mancare!Da; este in regula…e cont pt strainatate! Asa va vreau oameni buni, scurt si la subiect,…ca e greu sa alearga cineva dupa voi sa va dea bani! Banii ai transfer astazi!

  Oana

  16 Septembrie 2009 at 13:45

  • oana dami adresa ta de email sau id k asa iti vin in 24 de ore pozele is trimise3 kand deschizi calc iti apare measaj pe e-mail pop bianca

   velichea bianca

   10 Octombrie 2009 at 12:25

 14. va inteleg doamna draga ,sunto per care intelege pe toata lumea si eu dorescsa fiu inteleasa dar toate la timpul lor ,nu am silit pe nimeni doar am rugat si astept orcit de mult timp dar ,,am asteptat un an si 7 luni dar citeva zile ,va inteleg ca nu sunt singura per care vati inplicat si cred ca mai ave-ti si alt ceva de facut decit sa sta-ti in fata cal.,cind pute-ti dum .OK

  velichea bianca

  18 Septembrie 2009 at 17:29

 15. VA MULTUMESC DIN SUFLET CIT EU SI BIANCA ,,,SI SARUMINA PENTRU TOT .

  velichea bianca

  19 Septembrie 2009 at 12:22

 16. OANA draga ,sa sti ca am primit bani astazi 23 -09 dar au ajuns cu o problema care se rezolva ,nu te speriea nu sa inteles numele corect in loc de VELICHEA sa inteles VELICEA voi merge mine la banca sa depun o cerere ca eu sunt titularul VELICHEA MARIA si nu-i voi scoate pentru ca poate ii voi intrebuinta luna lui noiembrie cind va trebui sa-i dau o suma de banii omului care a trebuit sa stea acasa in fiecare simbata si sa-si sacrifice mai mult de 200 de albine ca BIANCA mea sa se simta mult mai bine daca as fi avut bani cred ca as fi dispusa sa dau cit nu face dar dupa mine cred ca ar merita dupa 5 luni macar vreo 5 mil . ,poate de la primavara vom incepe din nou tratamentul .Eu iti multumesc din suflet pentru ajutorul pe care mi-lai daruit ,sunt singurii bani care imi pune cineva din afara ti-am mai scris ca niceodata nu am primit nimic de la nimeni dinafara si inca odata iti multumesc si sarumina .DACA POTI SA MA MAI SUNI NUMAI DACA POTI SI AI BANI ,TE PUP MARIANA DE LA IASI ,. AR .

  velichea bianca

  23 Septembrie 2009 at 18:29

 17. Buna daca vas ruga din tot sufletul sa citi-ti http://www.savebianca.ro si veti intelege ca am nevoie de ajutor pentru ami curma din suferinta cauzata de bolile care ma inpedica sa merg mai departe …..cu respect celor care imi acorda atentie rugamintei mele BIANCA.

  velichea bianca

  13 Decembrie 2009 at 08:08

 18. Numele meu este Velichea Bianca ,am 16 ani si 7 luni si vreau sa va prezint un scurt fragment din viata mea relativa si trista in acelasi timp a copiilariei mele… ”Oare boala ma adus in situatia asta ? asa dificila ? Boala pe zi ce trece imi aduce numai suferinta,… find un copil mi-ar placea sa fiu ca cei de varsta cu mine .Dar pentru mine totul e foarte greu nimic nu mai este ca in trecut .Parca trece o vesnicie pana cand adorm dar totusi am invatat ca in profida boli mele pot face si lucruri obisnuite pe care le face un copil sanatos .Ma straduiesc sa fac tot ce imi sta in putinta dar trebuie sa imi recunosc limitele de bun simt .Nu am sa las boala sa imi dirijeze viata niciodata cu toate ca mai sunt zile in care nu ma pot ridica din pat si merg in genunchi …..Tatal meu mi-a promis de la inceput ca cel mai mare privilegiu pe care il, poate avea este sa aibe grija de familia mea . Gandul ca sunt bolnava ma macina foarte mult dar nu pot renunta sa ma gandesc si la cei din jurul meu .o inima vesela si putin ajutata poate creea o viata frumoasa chiar daca sunt mult prea mult diferita ,stiind ca viitorul imi va rezerva un scaun cu rotiile dar ma gandesc ca IISUS fiul Domnului a fost badjocorit si batut in cuie ….nu a ramas asa s-a rugat la Dumnezeu si eu voi face la fel concentrandu-ma la un viitor fericit ajutata de ceilalti din jurul meu” … si aici incerc sa inchei ”mica poveste” a vieti mele desi adevarata poveste este mult mai lunga si grea dar asta nu ma impiedica sa arat cine sunt cu adevarat ……http://savebianca.blogspot.com

  bianca velichea

  24 Mai 2010 at 12:12

 19. mie cine mama dracu imi mai da ajutor daca sant bolnav de HIV ? de la cine sa mai cer ajutor? sant tot bolnav din cauza sistemului sanitar operat cu ustensile infectate nu va ganditi numai la voi mai ganditiva si la cei bolnavi de HIV ca sant destui lor cine le mai dau bani?

  dinueugen43

  4 Noiembrie 2010 at 15:03


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: