Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Oameni versus politicieni

with 19 comments

PasiCatreViataCumparatiOLimonada1

Scurt: oamenii strâng bani pentru oameni, în timp ce politicienii consumă banii oamenilor. În timp ce Oamenii construiesc, politicienii dărâmă.

Cum este posibil ca un ministru al tineretului şi sportului „să spargă” 630.000 de euro pentru câteva ore de distracţie (o singură zi într-un an) în timp ce (o listă lungă de) miniştri ai sănătăţii nu au fost în stare să obţină 500.000 de euro pentru înfiinţarea unei secţii de chirurgie cardio-pediatrică timp de… 20 de ani? Sau 20.000 de euro pentru dotarea unei săli sterile post-operatorii? Ambele necesare celui mai mare spital de pediatrie din România – „M.S.Curie”?

Unii miniştri sunt mai deştepţi iar alţii mai… puţin? Care e treaba? Este nevoie şi de un Minister al Copilului?

Ce au mai făcut Oamenii în ultimul timp?

Oamenii de la Paşi către Viaţă despre care cam scris aici s-au apucat de strâns bani pentru copiii bolnavi de cancer de la Spitalul „M.S.Curie” din Bucureşti. Mai precis: să strângă 20.000 de euro, necesari dotării unei săli sterile post-operatorii la Secţia de Oncologie (sală în care copiii să fie duşi imediat după operaţii, pentru a evita infecţiile şi complicaţiile). Au reuşit să strângă, în 3 zile – 12, 13 şi 14 iunie 2009 – mai mult de 10% din sumă. Adică 10.100 RON. Mulţumirile sunt aici. Proiectul continuă.

PasiCatreViata1

PasiCatreViata2

PasiCatreViata3

PasiCatreViata4

Paşi către Viaţă este un proiect compus dintr-o serie de evenimente cultural-urbane desfăşurate în spaţii neconvenţionale susţinute de studenţi de la facultăţile de arte, arhitectură, design, teatru, sociologie, de tineri regizori, muzicieni, poeţi, fotografi.

http://pasicatreviata.wordpress.com

PasiCatreViata2

Oamenii de la Inima Copiilor se apropie de o mare reuşită: strângerea celor 500.000 de euro, bani necesari dotării cu aparatură medicală a Secţiei de Chirurgie Cardio-Vasculară Pediatrică a Spitalului „Marie Curie” din Bucureşti. Campania a început pe 1 aprilie 2009. Pe 4 aprilie 2009, peste 300 de copii de grădiniţă au vândut în parc obiecte realizate de ei. Copiii au strâns atunci 19.800 RON în 4 ore. Primii bănuţi pentru Inima Copiilor. Ultima acţiune a Asociaţiei Inima Copiilor a fost Licitaţia caritabilă pentru copii, organizată de Salt&Pepper Catering şi Corte del Fiesta de la Snagov, pe 16 iunie 2009. Asociaţia Inima Copiilor a scos la licitaţie seria de inimioare dăruite de copiii bolnavi de cancer de la Asociaţia P.A.V.E.L., pentru care au fost obţinuţi 14.400 RON. Mai multe aici. Pentru obiectele licitate au fost obţinuţi 36.930 RON. Obiectele neadjudecate au fost oferite spre cumpărare pe site-ul okazii.ro. Mai multe aici.

Prima TV anunţă pe 17 iunie 2009 că în total s-au strâns 40.000 de euro într-o singură seară, din SMS-uri şi obiectele licitate. Pe 5 iunie 2009 mai trebuiau 51.000 de euro. Se strânseseră 448.968 de euro (406.212 din 203.106 SMS-uri şi 42.756 din donaţii private şi sponsorizări).

InimaCopiilorLianaStanciuSombreroHuidu1

InimaCopiilorMitaGeorgescuIcoanaBittman2

InimaCopiiloeIleanaTuroiuUdreaStilouAnastase3

România este singura ţară din Europa care nu are un spital de chirurgie cardiovasculară pentru nou-născuţi. Nici în Bucureşti şi nici în Moldova, Oltenia şi Dobrogea nu există vreo secţie de chirurgie cardiopediatrică. Şi suntem în 2009. Şi în UE. În România, ţară în care în fiecare an sunt depistaţi 1.500 de copii între 0 şi 3 ani cu malformaţii ale inimii. O mare parte dintre aceşti copii prezintă defecte cardiace grave, necesitând intervenţii chirurgicale complexe şi monitorizare permanentă. Au ceva şanse copiii care ajung la Târgu Mureş sau la Cluj. Ceilalţi copiii cu inimioare grav bolnave mor.

Oameni: Alexandru Popa, Toni Anastasiei, Alexandru Bălţat, Mihaela Nănuţă, Doru Bica, Oltea Blaga, Ileana Borţun, Roxana Buha, Enona Chiriac, Mirela Ciontu, Răzvan Ciuculin, Mirela Ciucur, Laura Constantin, Ovidiu Constantin, Vlad Dima, Oana Doloca, George Dragomir, Laura Dragomir, Oana Geambaşu, Iulia Gheorghe, Iulia Gresie, Şerban Huidu, Robertin Iuga, Mihaela Macovei, Irina Mihu, Raluca Munteanu, Liviana Mustafa, Ofelia Năstase, Marius Negrea, Dan Nicolescu, Manuel Nistor, Elena Niţă, Antonio Niţu, Alina Pavel, Gabriel Petrescu, Tamiris Pogan, Liviu Popescu, Liviu Săndulescu, Nicoleta Şerban, Gabriel Sîrbu, Cristina Sprintu, Claudia Stan, Laurenţiu Stelea, Ştefan Suceveanu, Liana Stanciu, Valentin Vâlciu, Natalia Zamfir, Adrian Zamfir.

AlexandruPopaInimaCopiilorCityMall

În fiecare an, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie S. Curie” (Budimex) din Bucureşti sunt consulaţi peste 50.000 de copii. Sunt internaţi peste 30.000, din toată ţara. Zilnic sunt aduşi copii în situaţii urgente. Spitalul este una dintre cele mai mari unităţi sanitare din ţară care tratează copii. Are 7 etaje, o suprafaţă de 10.000 mp şi o capacitate de 500 de paturi.

Statului şi sistemului medical românesc i-au trebuit 7 ani, din 2000 până în 2007, pentru a finaliza construcţia Secţiei pe Primiri Urgenţe.  În iulie 2008, cu banii colectaţi din „taxa de viciu”, respectiv 1,5 milioane de lei, ministerul a dotat Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă.

În timp ce tu, statule, „dormeai”:

Prima iniţiativă din cadrul programului de renovare a spitalului a venit în iunie 2007, din partea Companiei Colgate-Palmolive, care a donat 100.000 de euro pentru renovarea etajului III, unde era Secţia de Chirurgie.

În noiembrie 2007, Fundaţia „Mereu Aproape” şi „Antena 1” au organizat un teledon pentru achiziţionarea de aparatură medicală necesară Spitalului Marie Curie, pentru dotarea Departamentului de Neurochirurgie şi a secţiilor de chirurgie, oncologie, anestezie-terapie intensivă: un microsop de ultimă generaţie şi o masă de operaţie specială pentru neurochirurgie, ecografe performante pentru Secţia de Pediatrie. De puţin timp se înfiinţase singurul departament de neurochirurgie dintr-un spital de copii, condus de dr. Sergiu Stoica. In cadrul teledonului s-a strans suma de 612.000 de euro, bani proveniti in sms-uri, la care s-au adunat si donatiile, urcand suma la un total de aproximativ 800.000 de euro.

Alti 760.000 de euro, colectati in cadrul unei gale care a avut loc la Palatul Parlamentului din Bucuresti, au fost folositi pentru renovarea Spitalului „Marie Curie”. Banii s-au strans din vanzarea meselor (fiecare masa a costat 3.000 de euro), donatii si licitatia la care au fost vandute obiecte de Formula 1 si 3. Invitatul special al galei a fost presedintele companiei Fiat din Italia, Franco Miniero, si trei piloti de Formula 1 si 3, printre care si Andrea Piccini, pilotul de incercare al echipei Ferrari din Formula 1. Compania AutoItalia a donat doua ambulante Spitalului „Marie Curie”. Adaugand acesti bani celor stransi la teledon, totalul investitiilor pentru Spitalul „Marie Curie” a fost de aproape 1.500.000 de euro, bani proveniti din donatii.

Boala Teodorei, diagnosticată la Spitalul „Marie Curie”, a declanşat o amplă acţiune de strângere de fonduri pentru modernizarea unităţii medicale. Boala Teodorei a fost descoperită în urma unor investigaţii la Spitalul „Marie Curie”. Atunci Liana Stanciu a tras primul semnal de alarmă faţă de condiţiile cumplite din această instituţie sanitară.

Din 2007 până în 2008, Fundaţia Scheherezade a strâns 1,5 milioane euro pentru reamenajarea şi utilarea Secţiei de Chirurgie 1, care a fost inaugurată în iunie 2008. Din cei 1,5 milioane, 500.000 au fost donaţi de Fundaţia „Enel Cuore”, pentru renovarea etajelor VI şi VII ale spitalului.  În acest proiect s-a alăturat şi Fundaţia „Copii Sănătoşi”. Fundaţia Scheherezade a iniţiat apoi campania socială „Stop Cancer”, lansată pe 19 martie 2008, care a militat pentru importanţa depistării cancerului juvenil în perioada de debut a bolii. Campania şi-a propus şi strângerea de fonduri pentru achiziţionarea aparaturii moderne, necesară diagnozei cancerului la copil.

În noiembrie 2008 a fost inaugurată secţia de la etajul V al spitalului, având o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi, 25 de saloane şi 18 băi. Lucrările au durat şapte luni şi au costat 350.000 de euro. Banii au fost donaţi de Fundaţia „Vodafone România”. S-a făcut renovare, s-au schimbat geamurile, mobilierul. Din cei 350.000 de euro, 75.000 au fost folosiţi pentru achiziţionarea de echipamet medical performant pentru tratamentul ensoscopic al afecţiunilor urologice şi al malformaţiilor congenitale, unic în România.

Pe 3 aprilie 2009, directorul spitalului, Radu Tăbăcaru, spunea: „Este nevoie de o secţie de chirurgie cardio-vasculară dedicată îngrijirii copiilor, pentru că aşa ceva aproape că lipseşte cu desăvârşire în ţara noastră”.

Pe 4 aprilie 2009, peste 300 de copiii de la grădiniţele Bambi-Step by Spep, s-au întâlnit în parcul „Alexandru Ioan Cuza” (IOR), unde au vândut obiecte realizate de ei. Scopul: toţi bănuţii să intre în conturile Fundaţiei „Teodora Georgescu”, pentru dotarea cu aparatură medicală a Spitalului „Marie Curie”. Spitalul are nevoie de o Secţie de Chirurgie Cardio-Vasculară. Dotarea: 500.000 de euro.

30 iunie 2009: Încă vreo 11.000 de euro şi este gata. Inima Copiilor.

Inima Copiilor:

http://www.inimacopiilor.ro

Blogul campaniei:

http://www.inimacopiilor.ro/campanie/jurnal

InimaCopiilorLogo

Ce vor mai face oamenii în viitor? Vor strânge bani pentru dotarea secţiei de oncopediatrie – declaraţia Lianei Stanciu aici – la Prima TV.

Ce vor mai face politicienii în viitor? Se vor certa. Pe banii noştri. Şi se vor da unii pe alţii în judecată. Pe banii lor, sper.

UPDATE 15 iulie 2009. Inima Copiilor începe să existe!

Alexandru Popa, preşedintele Asociaţiei Inima Copiilor:

In aprilie 2009 am inceput proiectul cu speranta ca vom putea strange 500.000 de Euro pentru a amenaja o sala de operatii si un salon de terapie intensiva. Intre timp am adunat peste 650.000 de Euro. Mai mult decat am sperat, nu prea mult pentru o sectie de cardiochirurgie, dar suficient cat sa incepem.

Pentru ca tu si multi alti prieteni ati pus umarul impreuna cu noi, Ministerul Sanatatii a decis sa se implice activ: proiectul nostru a devenit prioritar, vor fi accelerate formalitatile si va fi oferita o parte din aparatura. Proiectul initial s-a extins: vom construi un departament complet, de peste 500 m² si dotat cu un laborator de cateterism. In acest moment, proiectul este in faza de avizare si lucrarile de amenajare vor incepe in curand. Campania noastra continua pana cand departamentul de cardiochirurgie de la Marie Curie va fi functional.

15 iulie 2009 va fi ultima zi in care se vor mai putea dona 2 EURO prin SMS la 858. Mai este o zi in care poti dona 2 Euro prin SMS la 858 pentru infiintarea departamentului de cardiochirurgie de la Spitalul de Copii Marie Curie din Bucuresti. Pana pe 15 iulie mai poti dona 2 Euro prin SMS la 858 in retelele Cosmote, Orange si Vodafone – nu se percepe TVA. Dupa acesta data poti ajuta donand online sau poti face un transfer intr-unul din conturile Asociaţiei Inima Copiilor.

Iti multumim mult pentru pentru ca ne ajuti in campania Inima Copiilor pentru Marie Curie

Până pe 14 iulie 2009 s-au strâns 665.601 de euro! 614.358 din 307.179 SMS-uri şi 51.243 din donaţii private şi sponsorizări.

19 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Acest articol ar trebui sa il citeasca cat mai multa lume! Este un articol deosebit de inchegat, de … mare suflet!
  Mi-a placut foarte mult!

  Lady Allia

  30 Iunie 2009 at 13:43

  • Sandrina mea, eu nu scriu articole, eu scriu gânduri. Spune-i şi tu „postare”, nu de alta dar să nu creadă careva că sunt „jurnalistă vândută” la moguli sau oligarhi 😀 Eu sunt omul de pe stradă. Care vede, aude şi nu mai suportă…

   isabellelorelai

   30 Iunie 2009 at 15:02

 2. HAINE UNICAT RETRO ȘI VINTAGE LA CELE MAI MICI PREȚURI
  ARUNCA O PRIVIRE AICI : http://vintagedresser.wordpress.com

  vintagedresser

  30 Iunie 2009 at 13:50

 3. isa draga, tu esti in poza langa domnul Alexandru Popa?…inseamna ca ne-am intersectat pentru putin timp…la MALL…doarpoze: De la ZBB fluturasul zboara direct la City Mall…asta pentru ca la fel ca si tine, nu sunt nici eu de piatra doarpoze: Fluturasii voluntarI in actiune la ZBB

  adriana

  30 Iunie 2009 at 15:20

 4. daca ai cam 40 si zici ca esti batrana ma supar pe tine si nu mai intru pe blogul tau…eu am 42 si inca zic ca sunt pustoiaca

  adriana

  30 Iunie 2009 at 20:56

 5. eee asa mai merge…pupici

  adriana

  1 Iulie 2009 at 07:06

 6. Draga Isabellelorelai,din nou am fost emotionata pana la lacrimi de gestul acestor oameni carora le pasa de viata semenilor lor.

  g1b2i3

  1 Iulie 2009 at 10:26

  • În timp ce cretinii ăia se ceartă pe la televizoare în văzul întregii lumi. Despre aceşti Oameni nu se vorbeşte, că de, de ce să înveţe lumea să facă bine, când e mai simplu să faci rău…

   isabellelorelai

   2 Iulie 2009 at 00:19

 7. […] Isabellelorelai scrie in blogul ei despre niste oameni carora le pasa de semenii lor si nu numai ata,chiar fac ceva in acest sens.E vorba despre Oamenii de la Paşi către Viaţă care s-au apucat de strâns bani pentru copiii bolnavi de cancer de la Spitalul „M.S.Curie” din Bucureşti. Mai precis: să strângă 20.000 de euro, necesari dotării unei săli sterile post-operatorii la Secţia de Oncologie (sală în care copiii să fie duşi imediat după operaţii, pentru a evita infecţiile şi complicaţiile). […]

 8. […] Isabellelorelai scrie in blogul ei despre niste oameni carora le pasa de semenii lor si nu numai ata,chiar fac ceva in acest sens.E vorba despre Oamenii de la Paşi către Viaţă care s-au apucat de strâns bani pentru copiii bolnavi de cancer de la Spitalul „M.S.Curie” din Bucureşti. Mai precis: să strângă 20.000 de euro, necesari dotării unei săli sterile post-operatorii la Secţia de Oncologie (sală în care copiii să fie duşi imediat după operaţii, pentru a evita infecţiile şi complicaţiile). […]

 9. buna ziua liana! Sunt teodora, din marghita judetul bihor. Vreau sa te rog sa ma ajuti sa o salvam pe Sabina. Este in clasa a doua, si sufera de leucemie (o forma grava, care a fost descopetita in urma cu 3 saptamani). In momentul de fata, este la oncologie in Oradea, si urmeaza un tratament cu citostatice. Se simte foarte rau. Te rog scrie-mi cum am putea sa o salvam. Tot orasul este alaturi de ea. Sambata si duminica, impreuna cu clubul Kiwanis, am strans 108 milioane lei vechi. Vrem sa o ajutam sa plece la o clinica in strainatate (unde a fost si fetita ta, port acelasi nume cu ea).te rog mult ajuta-ne, da-ne un sfat. te pup si multa sanatate!!!

  teodora

  30 Septembrie 2009 at 15:17

 10. as putea sa iti trimit si o poza a Sabinei, daca ne dai adresa ta de mail…

  teodora

  30 Septembrie 2009 at 15:18

 11. As vrea si eu sa spun ca sunt impresionata de gesturile umanitare dar in acelasi timp cer ajutor de la un jurnalist vertical ca Liana Stanciu pentru ca ma aflu intr-o situatie disperata……poate ca nu are legatura cu subiectul dar imi doresc si eu ca orice om sa am o viata linista si un copil pe care sa-l cresc intr-o tara normala……eu am lucrat 7 ani la SRI si am fost manipulata si violata si sunt bolnava de 5 ani si sub amenintari din motive cica politice…..securitatea este aceeasi comunista din toate timpurile, tot ei sustin si politicienii dupa interes iar tot ce se intampla in Romania sunt diversiuni…..eu nu mai cred ca vreun regim politic este democrat. Am mai lucrat si in preajma doamnei Ghervasuc sau Minca si m-am convins de mizeria si imoralitatea politica. Am adresa de e-mail daniela74911@yahoo.com si va cer disperata ajutor.

  Daniela

  11 Octombrie 2009 at 15:24

 12. cum te vad ca apari la tv si spui niste tampenii mai mari ca tine…. .liana,cum poti afirma ca nu e nimic faptul ca nu se difuzeaza madalina manole pe magic fm?oare tie chiar nu ti-e rusine?trupa sotului tau cum de se difuzeaza???o fi chiar o coincidenta si faptul ca monica anghel e difuzata pe europa fm de cand lucreaza la radio-ul respectiv?voua chiar nu va e rusine???tara aceasta chiar in halul asta a ajuns?ce aveau piesele madalinei?te rog,asculta si tu piesele:”nici nu mai cred ca te-am iubit”,”tu n-ai avut curaj”,”a fost iubire”,”suflet gol”.daca tu crezi ca aceste piese nu merita difuzate,afla ca nu cunosti muzica!!!stiu ca nu-mi vei da un raspuns,dar m-as multumi sa citesti acest mesaj!ati contribuit la disparitia madalinei!!!sper s-o aveti pe constiinta!si…stii ce e mai grav?ca ti-s spune un tanar de 24 de ani,fan infocat andreea banica.pacat,pacat,mare pacat!nu concep ca europa fm,magic fm si info pro sa nu difuzeze asemenea voce si asemenea cantece!”fata draga” e o piesa f veche.ok.dar din 1991 si pana acum,madalina a scos atatea cantece,care sunau foarte bine!sincer…nu ai scuza!
  ps:sa-mi fie si mie rusine pentru faptul ca am asteptat sa moara ca sa-i cumpar ultimul album!

  florin

  20 Iulie 2010 at 01:01

 13. […] Anestezie si Terapie Intensiva, cu 1,5 milioane lei din taxa de viciu. Stiti cat timp i-a trebuit lui Alex Popa sa ma convinga sa donez pentru Inima Copilului? 2 minute, cat am citit despre ce era vorba. Stiti […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: