Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Florian Colceag. Educator din naştere. Profesor de meserie

with 18 comments

Grea meseria asta de educator. Toţi am avut. Pe unii i-am apreciat şi chiar iubit. Pe alţii nu. Toţi ne-am „lipit” cu sufletul de anumiţi profesori. Copiii simt cel mai bine care dascăl îşi face meseria pentru binele lor şi care o face pentru binele său. Sunt oameni care au menirea asta în sânge. Oricine poate fi numit sau se poate „numi” profesor. Dar nu oricine poate fi Profesor.

FlorinColceagProfesor

Profesorul de meserie. Florian Colceag

În 2007, domnul Profesor Colceag spunea despre învăţământul românesc „Sistemul a ajuns în faza de putrefacţie, de distrugere, devenind toxic atât pentru elevi, cât şi pentru profesori”. Acum, în 2009, suntem într-o anumită „situaţie” cu educaţia. Se ştie care. Profesorul Florian Colceag din 2007 tot spune. Cine l-a auzit? Cine l-a ascultat? Pe cine a interesat?

Domnul Florian Colceag a absolvit Facultatea de Matematică-Mecanică în 1978. A devenit profesor de matematică la Şcoala nr. 78 din cartierul 23 August – Bucureşti, o şcoală de periferie în care învăţau mulţi copii cu mari probleme sociale.

Din 1984 s-a ocupat de copiii din Bucureşti care participau la olimpiadele de matematică, naţionale şi internaţionale. În 15 ani de pregătire a olimpicilor, copiii au obţinut 69 de medalii internaţionale la matematică. În 2007, domnul Profesor Colceag spunea că din cei 300-400 de copii pe care i-a pregătit, doar 5 sau 6 mai erau în România. „Au plecat în străinătate, peste 70 dintre ei fiind la rândul lor profesori la prestigioase universităţi din lume”.

După 1989 a lucrat un an în Ministerul Învăţământului. A fost înlăturat. S-a mutat la Liceul de Mecanică Fină şi a continuar să lucreze cu olimpicii. Din 1996 a început să lucreze cu specialişti australieni, în programe de „Gifted Education” – Educaţia a copiilor supradotaţi, dăruiţi, talentaţi. Copii înzestraţi cu calităţi speciale într-unul sau mai multe domenii.

În 1999 era profesor gradul I. A fost invitat la un congres de specialitate, în Turcia. Ca să poată participa, domnul Profesor Colceag şi-a vândut maşina.

Tot în 1999, domnul Profesor Colceag a primit o bursă în SUA – pe probleme de „Gifted Education” – la Universitatea de Stat din Utah. S-a gândit să o accepte, pentru că în România nu mai avea către ce să evolueze. A vândut apartamentul, şi-a luat fiica şi pentru 2 ani s-a mutat în SUA.

A făcut un master în problemele de educaţie ale copiilor supradotaţi. A studiat zilnic şi a lucrat la cel mai mare centru de profil din Oklahoma.

S-a întors în România în 2001. „Timp de un an şi jumătate am trăit cu familia din… ultimul salariu obţinut în America…”. Timp în care a început lupta pentru înfiinţarea unui program educaţional aşa cum îl văzuse aplicat cu mare succes în ţările civilizate. „Timp de 8 luni am fost purtat între un birou şi altul al Ministerului Educaţiei”.

A demisionat din învăţământ şi a înfiinţat Organizaţia IRSCA Gifted Education.

De atunci luptă. Pentru concretizarea unui învăţământ care să pună în valoare abilităţile înalte ale copiilor din România.

Profesorul Florian Colceag: „Eu nu fac politică, ci politică educaţională. Dar nu poţi să judeci acţiunea diferitelor partide şi să vezi, din ceea ce ele propun, unde este vorba de competenţă, responsabilitate, eficienţă şi implicare socială. Politica nu este un meci de fotbal, în care trebuie să fii suporterul uneia dintre echipe. Nu are ce căuta spiritul suporterit în politică, şi cu atât mai puţin în politica educaţională”.

În anul 2007, în ianuarie, a fost aprobată Legea 17 – „Privind educaţia tinerilor supradotaţi capabili de performanţă înaltă”. Documentaţia privind organizarea concretă a Centrului Naţional de Instruire Diferenţiată „s-a rătăcit” prin birourile ministerului: „Ca şi când ar fi fost vorba de vreun pix, vreo scobitoare ori o limuzină Audi A8, achiziţionată de fostul ministru, şi nu de viitorul copiilor României, ba chiar de viitorul însuşi al ţării” spunea domnul Profesor Colceag.

Profesor Florian Colceag:

„Dacă se ia decizia proastă, copiii şi tinerii cu abilităţi înalte vor continua să părăsească ţara, iar cei care vor rămâne se vor pierde, sufocaţi de un deşert de nepăsare şi incompetenţă”.

Articol de Gabriel Penes – „Florian Colceag, un visator pragmatic”. Revista Felicia, august 2007.

http://www.supradotati.ro

IrscaLogo

Acum câteva zile, doamna Tincuţa Baltag scria pe blogul său: „Nu sunt un specialist in sisteme educationale. Sunt insa un produs al unui astfel de sistem si imi pot forma o opinie ce se bazeaza mai mult pe bun simt decat pe studii de cercetare profunde. Din punctul meu de vedere imbunatatirea educatiei in Romania s-ar putea face cu investitii serioase de bani si energie dar mai ales cu viziune si leadership. Daca as putea reforma sistemul as porni probabil cu urmatoarele elemente: 1. As corela salariilor profesorilor cu performanta acestora. Performanta as lega-o atat de metode moderne de predare dar si de teste periodice aplicate profesorilor pentru a verifica felul in care acestia isi actualizeaza cunostintele legate de domeniul pe care il predau. Am intalnit prea multi profesori care nu mai investesc in propria dezvoltare profesionala si care isi predau liniar materia desi informatia este depasita. As pune mare accent pe evaluarile anonime si permanente ale elevilor”. – Mai multe aici.

Se pare că bunul simţ nu prea are loc în sistem.

FlorinColceagProfesor2

Matematicianul Florin Colceag, preşedintele EDUGATE (Consorţiul Român pentru Educaţia Copiilor şi Tinerilor Supradotaţi şi Talentaţi) şi al IRSCA Gifted Education (Institutul Român pentru Studii şi Cercetări Avansate Gifted Education) apreciază, conform datelor publicate în cercetări recente, că 5%-10% din populaţia lumii sunt persoane supradotate. Dintre aceştia, doar 2% se diferenţiază prin potenţial creator sau talente extrem de mari. „Experienţele au demonstrat că dezvoltarea economică, socială şi culturală este în directă legătură cu dezvoltarea educaţiei copiilor supradotaţi şi talentaţi“, afirmă cu convingere „antrenorul“ a sute de olimpici internaţionali care au dus faima României în lume. Ţările aflate acum în topul clasamentelor care indică gradul de dezvoltare al societăţii umane sunt cele care au dezvoltat economii funcţionale folosindu-se de potenţialul creator al oamenilor de excepţie. Acestea sunt şi cele care au dezvoltat sistemul „gifted education“. Incubatorul de genii este în casa fiecăruia. Educaţia. Florin Colceag spune că i-au trecut prin mână aproximativ o mie de supradotaţi, excelând în matematică, informatică, fizică, economie, medicină, lingvistică, politologie, muzică, biologie, balet etc. Din 1984, s-a ocupat de loturile din Bucureşti pentru olimpiadele de matematică, naţionale şi internaţionale. Tinerii pregătiţi de matematicianul român au câştigat zeci de medalii internaţionale. Acum, numără pe degetele de la o mână numărul celor care au mai rămas în ţară.

Capital: Este o mare foame de inteligenţe la nivel mondial. România s-a dovedit un bun exportator de creiere în decursul anilor, iar acum, mai mult ca niciodată.

Florin Colceag: Este un sistem vicios la nivel politic, iar acesta se reflectă şi în plan economic. Dacă un lider este mediocru, el nu-şi va pune subalterni mai buni pentru că se va teme. Va alege subalterni mediocri. Aceştia, pentru a putea rămâne pe posturile lor, devin obedienţi. Această obedienţă existentă la nivel de sistem central se transmite la toate nivelurile, ceea ce duce la un stat totalitar, condus de un individ mediocru. Aici este marea problemă, pentru că de la acest nivel nu pornesc iniţiativele. Se frânează totul.

Capital: Avem o astfel de conducere statală?

Florin Colceag: Mă băgaţi în corzi! Nu eu sunt cel chemat să comentez. Se vede cu ochiul liber, după rezultatele care se obţin. În sistemul de conducere a României sunt şi oameni competenţi, dar cei mai mulţi sunt aleşi pe alte principii decât capacitatea sau performanţele profesionale.

Capital: Care este coeficientul de inteligenţă pe care ar trebui să-l aibă un lider?

Florin Colceag: Un lider capabil să facă ceva şi să fie respectat are un coeficient IQ de aproximativ 150. Noi acum ne aflăm la momentul istoric al „uciderii pruncilor“, deoarece tipul de lider pe care-l avem este unul care se teme că vine altul să-i ia locul. În ţările dimprejurul nostru s-au creat centre sau institute naţionale pentru tineri supradotaţi. Acestea atrag tinerii, fac cercetări deosebite, ceea ce se vede în dinamica dezvoltării economiei acestor state. Universitatea Warwik din Marea Britanie a dat recent un comunicat prin care anunţă că-şi deschide porţile pentru o mie de copii cu abilităţi deosebite din toată lumea. Aceştia vor primi o educaţie gratuită. Eu am făcut presiuni pentru înfiinţarea acestor „oaze“ şi în România, dar lucrurile se mişcă foarte greu. Sistemul naţionalist de educaţie nu permite dezvoltarea liderilor capabili să soluţioneze crizele cu care ne confruntăm acum.

Capital: În pofida declaraţiilor, în ultimii ani, de fapt, s-a stopat dezvoltarea talentelor în România.

Florin Colceag: Nu. În perioadele de haos apar cele mai multe genii. Explicaţia este dată de faptul că oamenii trebuie să facă faţă unor situaţii cu totul deosebite, incerte, care le favorizează dezvoltarea intelectuală. România, la fel ca Israel, Rusia, China, India, beneficiază de o categorie specială de copii, cu inteligenţe deosebite. Aceştia pot fi strategii de mai târziu, dacă sunt bine antrenaţi.

Capital: Cum îi descoperim?

Florin Colceag: Sunt mai multe căi. Avem la dispoziţie o mulţime de sisteme de investigare şi testare ştiinţifică. La trei ani, copilul are clar conturat profilul talentelor. Din cauza reacţiei de tip „neolitic“ a părinţilor, care nu au capacitatea să-i răspundă la întrebări, să-l încurajeze în cercetare, descoperire, copilul cade în oniric, în joc. Se întrerupe contactul cu adultul şi nu-şi mai dezvoltă abilităţile. Dacă nu te ocupi de copil, el nu mai creşte foarte bine.

Capital: Îl dăm la şcoală sau la diverse cursuri. Acum este o adevărată modă.

Florin Colceag: Este un mod de a te spăla pe mâini, pentru că şcolile sunt un al doilea factor de frânare. Îl duc într-un loc în care liderul este profesorul care foarte rar încurajează copilul să pună întrebări penetrante, pentru că se teme că nu ştie să răspundă.

Capital: Înseamnă că avem nişte mecanisme extraordinar de bine puse la punct pentru frânarea inteligenţei.

Florin Colceag: Da, pentru că sistemul nostru naţionalist de învăţământ nu are nevoie de genii, ci de oameni obedienţi, de auditori secvenţiali. Vizualii spaţiali sunt extraordinar de creativi, nu suportă nedreptăţile şi din această cauză sunt nişte contestatari la adresa puterii şi a organizării administrative.

Capital: Care este rata de pierdere a acestor talente în România?

Florin Colceag: Este mare peste tot. În SUA este o rată de pierdere a copiilor supradotaţi de 50%. În România, este de 80%. Din cei 20% care sunt încurajaţi să se dezvolte, 80% pleacă apoi peste hotare.

Capital: Se întâmplă să clacheze supradotaţii şi la ce vârstă?

Florin Colceag: Da. Şi la toate vârstele, dacă nu sunt „hrăniţi“. Majoritatea oamenilor dezvoltă inteligenţa atâta timp cât li se cere şi până unde le-o cere sistemul. Ce avantaj competitiv are un om inteligent într-o societate riguros construită piramidal? Cum priveşte această societate un om generos? Cam… prost. Dar pe unul inteligent? Ca pe un… ciudat. Societatea impune limitări şi majoritatea oamenilor se dezvoltă până în momentul în care intră în contradicţie cu societatea. Foarte puţini au curajul să meargă mai departe.

„Haosul şi incertitudinea favorizează dezvoltarea indivizilor supradotaţi”. Florin Colceag, preşedintele EDUGATE şi IRSCA Gifted Education – Interviu din Capital, octombrie 2007

FlorianColceagProfesor3

Mediul haotic în care trăim, o provocare în plus pentru speranţele României. Profesorul Florin Colceag are o experienţă de două decenii în educaţia copiilor supradotaţi. Preşedintele EDUGATE şi al organizaţiei IRSCA Gifted Education România a antrenat generaţii întregi de olimpici de matematică, din care îi poate număra pe degete pe cei care au rămas în România. În viziunea sa, centrele de excelenţă deschise prin ţară au unicul scop de a antrena copiii pentru câştigarea concursurilor şcolare, şi foarte puţin cel de a dezvolta abilităţile fiecărui individ în parte. Paradoxal, rata de pierdere a copiilor şi tinerilor supradotaţi din România este sensibil mai mică decât media mondială, care depăşeşte 50% dintre copiii excepţionali. „Mediul haotic în care trăim este o provocare suplimentară pentru copii, îi face să lupte cu reprimările sistemului“, explică matematicianul.

Crizele mondiale nu pot fi rezolvate de mediocri. Chiar dacă, de la 2-3 ani, copilul e curios, afectuos, etic, plin de umor, creativitate şi spirit de iniţiativă, în timp, fără susţinere morală, alege să îşi nege abilităţile doar pentru a intra „în rând cu lumea“. Rezultatul: o uriaşă risipă de potenţial uman. Legea nr. 17/2007 pentru susţinerea unui Centru Naţional de Instruire Diferenţiată a adus, până acum, doar speranţa. În ciuda rezultatelor mediocre la evaluările internaţionale, centrul întârzie să apară, iar tinerii supradotaţi aleg exodul. În România, instituţiile dedicate educaţiei copiilor cu IQ, EQ şi SQ peste medie, de la grădiniţă până la nivel postuniversitar, sunt, practic, inexistente. O explicaţie este faptul că nu am reuşit să ne rupem complet de „clasa muncitoare care merge-n paradis“ şi nici să respectăm specialiştii. „Această atitudine îşi trăieşte ultimele zile. Crizele mondiale nu pot fi rezolvate cu mediocri, ci cu oameni cu abilităţi înalte, antrenaţi să facă faţă la provocarea complexităţii şi dinamicii imprevizibile a schimbărilor“, avertizează Florin Colceag, pentru care viitorul aparţine sistemului „gifted education“.

Decembrie 2008 – Articol în Evenimentul Zilei.

Anunțuri

18 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Sunt CIRSTEA FLORIN,din TG JIU si va invit sa vedeti cea mai tare caricatura, care il inafatiseaza pe europarlamentarul din Pipera,dl GIGI BECALI.Autorul a fost recomensat cu100 euro pt caricatura.Va garantez satisfactie maxima si astept mesajele voastre.va multumesc.

  CIRSTEA FLORIN

  28 Iunie 2009 at 14:15

 2. frumos interviul. i-l admmir pe domnul profesor foarte mult.

  franz

  1 Noiembrie 2010 at 22:00

  • ce pacat ca habar nu ai sa scrii !

   Iorgu

   6 Septembrie 2013 at 20:12

 3. chear esti un geniu daca chiar esti un geniu trimite un maill pe mesul meu?!:P:O

  rauta denisa

  6 Aprilie 2011 at 17:25

 4. sunt foarte mandru de ceea ce se spune in articolul dnului profesor, este foarte adevarat si tot odata trebuie sa intelegem fenomenul oare de ce nu oricine poate deveni profesor? este o intrebare la care trebuie s afim foarte cklari cu noi insine si sa nu ne ferim de simplu fapt ca nu avem abiliati si competente pentru ca aceste aspecte le dobandim inca de la nastere .
  este ceva foare profund in cele spuse de catere dnul Florian Coceag deoarece ceea ce spune el nu poate fi simtit si inteles de toate lumea si este ceva greu sa incelegem ceea ce doareste cineva sa ne transmita si asta din cauza unori orgolii si alte aspecte , insa dnul Colceag a reusit sa capteze atentia fiecarui om care are perspective si orizonturi pentru aceasta viat .
  Nu pot decat sai multumesc dnului profesor este ceava nemaipomenit

  POPOVICS CRISTIAN

  6 Aprilie 2011 at 23:51

 5. Va rog sa aveti o reactie fata de senatorul D Voiculescu in a nu se mai erija in aparatorul tinerilor supradotati. Trecutul domniei sale, prezentul ultimilor 20 de ani in care – prin posturile sale de tv. a contribuit substantial la degradarea morala a tinerilor – nu-l recomanda sa se promoveze ca ”aparator” al copiilor cu calitati deosebite. Prin acest demers nu face altceva decat sa ofenseze morala si bunul simt. Acest demers ar trebui facut de persoane, organizatii necompromise. ”Darul” pe care-l face acestor tineri prin fundatia sa este unul otravit, avand ca intentie nemarturisita, de perspectiva, o eventuala aparare de catre acesti tineri in situatia in care legea il va taxa, asa cum merita !

  mihai d

  9 Octombrie 2011 at 21:51

 6. buna ziua, as dori sa vorbesc cu dvs, nu reusesc sa il contactez pe domnul profesor. As dori un pic de ajutor, multumesc

  Georgiana

  30 Noiembrie 2011 at 13:19

 7. Da, dl Colceag este „profesorul” pe care si-âl imagineazà oricare elev,
  În scoala gen 78 am assistat la un singur curs de matematicà intr-o clasà de 60 elevi (dl Colgeac înlocuia colega sa deci douà clase), acest curs mi-a permis sà înteleg cà lucrurile complicate trebuie explicate cît mai simplu; el a reusit acest lucru,,,,si lectia aceeea de geométrie a fost PLACERE. Bravo pentru acest Blog

  FLORIN

  16 Iunie 2012 at 13:03

 8. Intr-adevar, in Romania exista oameni valorosi. Frumos om si frumos interviu!

  Daniela Popa

  12 Iunie 2013 at 16:23

 9. Da, vreau sa spun ceva, vreau sa spun ca simt dureros, in fiecare zi, ca este nevoie de un alt fel de scoala. Sunt profesor, dar am si un copil care merge la scoala. Asadar simt cu o si mai mare durere ca este devoie de alt fel de scoala. Dar ce poate face la clasa lui un om care nu gandeste la fel ca ceilalti? cat pot aduce eu la disciplina mea, de unul singur, incercand sa-i invat pe copii sa gandeasca, nu sa reproduca niste texte scrise dupa dictare? Copilul va alege calea pe care i-o arata ceilalti zece, doisprezece profesori de la clasa: autodictarea. Solicitandu-i gandirea, scormonindu-i gandirea, cand ceilalti nu-i cer asa ceva, devii aproape un dusman. Cand este foarte usor sa obtina un zece pentru ca a reprodus lectiile de pe la vreo doua, trei discipline, unde te trezesti tu sa-i dai o nota mica din cauza ca nici macar nu a incercat sa-si exprime propria parere?
  Cred ca un invatamant adevarat nici note nu ar trebui sa aiba.
  La o clasa am remarcat un copil foarte inteligent, foarte dotat. Are abia 12 ani; ii simt frustrarea in fiecare zi; uneori se infurie la cel mai mic gest nelalocul lui al colegilor; trece deja drept un copil violent (!) – cuvant la moda, problema la moda – insa eu simt ca manifestarile lui sunt doar un strigat de ajutor. Pe parcursul celor cinci ore pe saptamana la clasa lui fac tot posibilul sa-l valorizez in fiecare ora, sa-i arat ca stiu ca stie, caut mereu solutii si problematizari in special pentru el, pentru ca mi-e drag sa-l vad cum cauta solutia, cum cere precizari suplimentare, cum sta cateva clipe pe ganduri si apoi scrie un raspuns posibil. Dar in clasa sunt 30 de copii…si abia doi, trei dintre ei inteleg raspunsul colegului lor. Ceilalti inca mai invata sa citeasca si sa scrie.
  Asist in ultimii ani la un fenomen care numai la noi poate fi tolerat: invatamantul este o umbrela pentru toti; iei catalogul sub brat si gata, uite fata profesoara! ba unii o iau ca pe o mandrie ca ei nu citesc pedagogie, nu au nevoie sa citeasca pedagogie, „ce-i aia”? O fi zis in gluma.
  De la definitivat incoace mai ales, am citit si rascitit pedagogie. Am citit intre „grade”, dupa si inainte de „grade”, cand cu frica in oase (ca inainte de examen), cand cu dorinta de a mai gasi cate ceva sau de a ma convinge ca am si eu dreptate in ceea ce fac. Dar cum sa ma pot consulta cu vreun coleg de la clasa cand apare vreun „caz”, daca nu avem acelasi sistem de referinta?
  As putea scrie pana deseara, pana maine, pana…-i lumea, dupa cum stau lucrurile.
  Sunt multi copii buni si foarte buni care se pierd.
  Am constatat ca in ultima vreme foarte multi profesori au invatat sa-si faca viata usoara; intra in clasa – dicteaza lectia – ies din clasa.
  La inceputul acestui an scolar am avut intr-o zi impresia ca scoala in care imi desfasor activitatea este un sistem penitenciar. Ca Invatamantul este un sistem penitenciar. Metode moderne? acestea sunt preluate fara discernamant, in unele locuri au devenit automatisme, deja s-au golit de semnificatie.
  Profesorul a devenit un functionar public: este obligat sa faca tot felul de lucruri, astfel incat pentru disciplina pe care trebuie sa o predea ramane foarte putina energie.

  l.negulescu

  16 Iunie 2013 at 12:50

 10. Despre profesorul Florian Colceag si sc gen. nr 78 Cartierul 23 August din articol…
  In primul rand, in perioada sf. anilor 70 inceputul anilor 80, cand am fost elev in aceasta scoala,va pot spune ca autorul sau autoarea articolului: ” Florian Colceag.Educator din nastere.Profesor de meserie”,este intr-o eroare foarte mare. Scoala nr 78 nu era doar o scoala in care invatau copii cu mari probleme sociale…mari probleme sociale…nici nu stiu la ce se refera. A fost ,cel putin in perioada in care am invatat in aceasta scoala, una din cele mai bune institutii de invatamant din zona si chiar din sectorul 3, cu profesori foarte bine pregatiti, buni organizatori(manageri sic) si cu rezultate olimpice notabile.
  In al doilea rand,despre d-nul “educator din nastere”, Florian Colceag, sunt cateva precizari de facut…
  Cand a venit in sc. noastra ca profesor de matematica(nu a fost profesor la clasa unde am invatat eu deci despre profesionalism nu discut) principala dumnealui calitate de educator era BATAIA…cateodata pana la sange…..
  Asa ca e bine, ca DOAR valorile adevarate sa fie promovate si in acest sens, a te informa corect este o munca titanica, mai ales daca au trecut ceva ani intre timp. Asta numai daca esti bine intentionat si nu ai alte interese obscure…
  Cu respect, Justitiarul

  justitiarul

  22 Iunie 2013 at 12:41

  • Bunà,
   si eu am fost elev in 78 in ce clasà si in ce perioadà ai fos elev ? nici eu nu l-am avut ca profesor pe dl colceag dar colegii de la „B” îl aveau , nu am multe detalii,,,,putem conversa?
   numai bine

   florin

   23 Iunie 2013 at 00:47

 11. […] prin care ii ajuta pe copiii foarte destepti ai Romaniei, la ideea (si impreuna) profesorului Florian Colceag, renumit matematician. Inca din anii ’60, inventiile lui Justin Capra au ajuns pana la oamenii de […]

 12. oameni ca acest ,,profesor,, au distrus invatamantul ! si ziare sugatoare politic ,la base ,Excrementul zilei si cacapitalul……………….

  faust

  6 Septembrie 2013 at 12:54

 13. Daca nici Dvs nu aveti dreptate in tot ce spuneti dar mai ales ce faceti, atunci dupa cine sa ne mai luam?! Dar, indiferent cum te trateaza parvenitii de la butoane, atunci cand stii ca n-ai trait degeaba ci pentru atatia oameni care te iubesc si apreciaza ai acel sentiment al colectivitatii de intelectuali români care au facut sa existe in lume acest popor al românilor ! MA BUCUR CA AM PRILEJUL DE A FI CONTEMPORAN CU UN ASEMENEA OM! Viata lunga cu mult bine, DOMNULE PROFESOR FLORIAN COLCEAG!

  nu conteaza

  18 Octombrie 2013 at 12:24

 14. Domnule profesor Colceag ,Romania si romanii ar trebuii sa va pretuiasca,sa va ceara sfatul ,sa va trateze atfel,un profesor de genii,este el insusi un geniu ,pentru ca altfel nu ar putea comunica,va multumim pentru tot ce faceti. Nu asteptati nimic de la politicieni si de la romani in general santem lasi.perversi si nu ne recunoastem valorile,nu avem criterii de selectie nici in politica[smecherii,parvenitii,hotii si mediocritatile ingamfate,rudele sant in politica],societatea ROMANEASCA in general nu isi recunoaste valorile. Romania in geberal este o TURMA,impartita si regionalizata in cete baronesti,baronii au nevoie de sclavi ,nu de GENII,acestia nu pot fi inhamati si condusi. Felicitari,noi avem nevoie de dumneavoastra,noi romanii din afara ROMANIEI

  gabriel

  19 Octombrie 2013 at 16:22

 15. Ca profesor de matematica a f bun dar ca om ,comportament fata de elevi era un criminal…am avut norocul sa nu fac matematica cu el

  Sandu

  10 Decembrie 2013 at 13:46

 16. […] pentru că mie-mi place bloggingul am ales o prezentare despre domnia sa făcută pe un blog de  Isabelle Lorelai  şi se găseşte aici.  Deasemenea pe youtube se găsesc o serie de training-uri ale domniei sale, îndrumări pentru […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: