Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Copiii dispăruţi

with 6 comments

1OglindaSparta

21 mai 2009. Conform datelor statistice furnizate de Inspectoratul General al Poliţiei Române, în perioada 30 aprilie 2008 – 15 aprilie 2009 au fost declaraţi dispăruţi 3.084 de copii, dintre care peste 95% au plecat de acasă din proprie iniţiativă.

In perioada decembrie 2005 – ianuarie 2007, au fost inregistrati ca disparuti 1.748 de copii in Romania. Dintre acestia, au fost gasiti 96,7%. Un sfert dintre copiii inregistrati ca disparuti s-au intors singuri la domiciliu sau la centrul de ocrotire, dar mai bine de 30% dintre copiii gasiti au refuzat sa se intoarca acasa, la parinti. Cei mai multi copii fug de acasa din cauza saraciei sau a abuzurilor fizice ori emotionale. Fetele reprezinta 60% dintre cazurile de copii care fug de acasa. In 95% din cazuri este vorba de plecari voluntare ale minorilor de la domiciliu sau de la centrele de ocrotire. Cele mai vulnerabile categorii de varsta sunt 16-17 ani (40% din cazuri) si 14-15 ani ( 33% din cazuri). In legatura cu ceilalti copii, nu exista nici o informatie utila care sa poata duce la gasirea lor. Disparitiile cauzate de actiunile unor persoane (sechestrarea in vederea exploatarii sexuale, traficare in afara granitelor tarii sau exploatare prin munca) reprezinta 1,6 % din cazuri.

Un studiu UNICEF arată că în 2007 aproape 95 % dintre copiii dispăruţi în ţara noastră au fugit de acasă din cauza familiei. La începutul anului 2007, 74.000 de copii erau în îngrijirea statului. Dintre aceştia, 26.000 erau instituţionalizaţi, iar 48.000 erau incluşi în programe de asistenţă maternală. Statistici alarmante sunt şi în cazul tentativelor de sinucidere: 800 de copii sunt trataţi anual la Departamentul de Toxicologie al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”.

„Copiii străzii”, „cerşetori”, „aurolaci”. Aşa îi numim pe copiii a căror casă este strada. Sunt mii de copii care dorm pe unde apucă şi mănâncă doar dacă au făcut rost de un ban. Victor a fost unul dintre ei. În 2007 avea 19 ani. De la 9 ani şi jumătate se descurcă singur. I-a murit tatăl, iar mama s-a apucat de băutură. Mama a vândut tot de prin casă şi l-a trimis pe Victor la furat. Copilul s-a săturat şi a fugit de acasă. Pe stradă a învăţat să se drogheze, viciu de care cu greu a reuşit să se desprindă. „Am ajuns pe stradă. A­ici am stat vreo trei ani”, po­vesteşte Victor. Până la 19 ani a stat ba pe stradă, ba la cămin. „Mă simţeam mai liber pe stradă. E o senzaţie pe care nu o pot exprima. Sunt şi greutăţi, şi riscuri. De exemplu, dacă vii dintr‑o familie normală, pe stradă nu ştii cum să faci rost de bani pentru mâncare. Mi-a fost întotdeauna ruşine să cerşesc. Mă duceam în diferite parcări, luam o sticlă de apă şi spălam parbrize”, continuă tânărul. A dormit pe bănci, în parc, pe iarbă sau în scări de bloc. Deşi nu a stat niciodată în canal şi n­ici nu s-a drogat cu aurolac, Victor a fost dependent de heroină. „Un străin mi-a oferit o ţigară cu marijuana. În prima zi m-am simţit rău. Nu îmi mai puteam controla mintea. Nu ştiam ce să fac. După o săptămână, am încercat prima doză de heroină, injectabilă. Tot de la acest străin şi tot gratis. Primele două săptămâni a fost gratis. Apoi, am început să plătesc. Nu mult. 15-20 de lei, pe doză”, îşi aminteşte Victor. După un an era ameţit. Când a ajuns în Bucureşti, era deja traficant. „Primeam droguri şi le duceam la diferite adrese. Le lăsam în cutia poştală. Nu am văzut niciodată persoana. În schimb, primeam doza zilnică, plus bani. M-a prins poliţia şi aşa am ajuns la Centrul Pinocchio”, îşi spune el povestea. La Pinocchio nu a stat prea mult şi a ajuns iar în stradă ca să îşi administreze doza zilnică. Într‑o zi a exagerat şi a intrat în comă. A fugit din spital şi de bunăvoie s-a întors la Pinocchio. A trecut mai bine de un an de când nu s-a atins de droguri. Lucrează ca administrator de internet şi câştigă 1.000 de lei pe lună. Adevărul, 2007 – Am fost dependent de heroină. Articol semnat Nicoleta Zaharia.

116 000 – Ajutor!

centrulfocus

Începând cu 25 mai 2009, în 10 state membre ale Uniunii Europene, va fi mai uşor pentru părinţi să sesizeze dispariţia unui copil, pentru public să furnizeze informaţii despre dispariţiile copiilor iar pentru copii să găsească mai uşor drumul către casă.

În România, Belgia, Franţa, Italia, Grecia, Ungaria, Olanda, Polonia, Portugalia şi Slovacia sesizarea dispariţiei se va face la numărul unic european pentru dispariţiile de copii: 116 000.

116 000 este număr de telefon gratuit pentru apelant şi este operaţional 24/24 în majoritatea ţărilor menţionate mai sus. Apelul este preluat local de către personalul specializat al organizaţiei din ţara respectivă. Aceasta  cooperează la nivel naţional şi internaţional cu poliţia şi cu alte organizaţii similare cu scopul dedicat de a găsi copiii dispăruţi.

În România, cu sprijinul ROMTELECOM, apelul este preluat de către operatorii specializaţi  ai  Centrului Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual – FOCUS.

Orice cetăţean român trebuie să ştie că, începând cu data de 25 Mai 2009, are la dispoziţie un număr unic european de sesizare a dispariţiilor de copii în ţările menţionate mai sus: 116 000.

Campania FOCUS de promovare a numărului 116 000 se va desfăşura cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în perioada iunie-septembrie 2009.

http://www.copiidisparuti.ro

AfisCopiiDisparuti

Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual – Focus s-a constituit în ianuarie 2007 ca persoană juridică romană de drept privat, neguvernamentală, non-profit, apolitică, fără scop patrimonial, autonomă şi independentă. Scopul principal al asociaţiei este iniţierea de demersuri în vederea prevenirii şi soluţionării cazurilor referitoare la copiii dispăruţi sau exploataţi sexual. Centrul este operaţional din 25 mai 2007, de la semnarea Protocolului de colaborare cu IGPR şi are o intervenţie complementară, sprijinind autorităţile statului în demersurile lor. FOCUS este membru al Federaţiei Europene pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual (MCE) şi al Centrului Internaţional pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi (ICMEC).

Până pe 13 mai 2009, managerii de caz FOCUS au instrumentat un număr total de 862 cazuri. Dintre acestea, 817 au fost cazuri de dispariţie.

Situatia cazurilor:

I. Sesizari Disparitii: 40 – copilul nu a fost încă găsit; 81 – cazuri în monitorizare (copilul este gasit dar cazul necesita monitorizare pentru imbunatatirea conditiilor de crestere si ingrijire a copilului); 693 – cazuri închise (copilul a fost găsit şi fie nu necesită monitorizare, fie această perioadă de monitorizare s-a încheiat)

II. Sesizari pe trafic de persoane: 4 cazuri

III. Indicii Exploatare Sexuala: 8 cazuri

IV. Alte tipuri de sesizari: 45 cazuri

V. Evidenta pasiva: 3 cazuri

Câteva cazuri au fost prezentate în campania demarată de Prima TV „Stop indiferenţei: Campania Focus – Prima TV, din 25 mai 2009

Cristina Topescu crede ca “Impreuna cu  ii putem gasi” pe copiii disparuti din Romania. Din 25 mai, sub indemnul “Stop indiferentei!”, Prima TV da startul campaniei de mediatizare a problematicii copiilor disparuti din Romania. Prin aceasta, jurnalul Focus isi propune sa traga un semnal de alarma si sa atraga atentia asupra acestei probleme cu care se confrunta societatea romaneasca. Tuturor ar trebui sa ne pese ca numarul copiilor disparuti este in crestere. In dosarele Politiei sunt peste 300 de cazuri nerezolvate, unele de ani buni. Majoritatea copiilor pleaca din cauza violentei in familie, a depresiei si uneori a teribilismului exagerat. Cei mai multi dintre cei care au decis sa plece de acasa au varste cuprinse intre 11 si 18 ani. Dar “Impreuna ii putem gasi”!

Primul caz soluţionat prin Campania Focus – Prima TV a fost cazul Monicăi Baciu, în vârstă de 15 ani, dispărută în urmă cu un an, pe 3 mai 2008. Cazul a fost prezentat pe 3 iunie 2009, iar pe 10 iunie 2009 fata a fost găsită.

MonicaBaciu

3 iunie 2009: „Monica, o fata in varsta de numai 15 ani, a fugit de acasa, iar acum intreaga familie o cauta cu disperare. Monica Baciu, o fata vesela inca de mica, s-a schimbat in momentul in care a intalnit un baiat pe care a ajuns sa il iubeasca. Atunci a inceput sa lipseasca cu noptile de acasa si sa-si minta familia. In data de 3 mai 2008 fata a plecat de la scoala si a trecut pe la mama sa pentru a-i spune ca la ora 18 este sedinta cu parintii. Aceasta a fost ultima discutie pe care fata a avut-o cu familia. Monica a mai fost plecata de acasa in luna februarie 2008 la un baiat, fiind repede identificata si reintegrata in familie. De la momentul ultimei plecari nu mai exista nicio informatie despre ea. Fata nu a trimis niciun mesaj mamei, nu a telefonat niciodata nici acasa si nici la alte persoane. In ciuda tuturor eforturilor depuse, pana in momentul de fata Monica nu a fost gasita. 10 iunie 2009: Primul caz solutionat. Miercuri, 10 iunie, unul dintre cazurile prezentate in cadrul campaniei “Stop indiferentei” a fost solutionat. Mediatizarea disparitiei adolescentei Monik Baciu, in varsta de 15 ani, a dat rezultate. Aseara fata a fost gasita in orasul Sibiu si dusa la politia din localitate. Monik Baciu, o fata vesela inca de mica, s-a schimbat in momentul in care a intalnit un baiat pe care a ajuns sa il iubeasca. Atunci a inceput sa lipseasca cu noptile de acasa si sa-si minta familia. In data de 3 mai 2008 fata a plecat de la scoala si a trecut pe la mama sa pentru a-i spune ca la ora 18 este sedinta cu parintii. Aceasta a fost ultima discutie pe care Monik a avut-o cu familia. De atunci mama fetei a cautat-o fara incetare. Datorita campaniei “Stop indiferentei”, demarata de Prima TV, dupa un an de zile de framantari, femeia si-a gasit linistea. Stie ca fata ei s-a intors acasa.

Cristinei Agache, 17 ani.

agache_cristina_1

Pe 21 ianuarie 2009, fata a plecat de acasa si nu s-a mai intors. Parintii au cautat-o pe la rude si prieteni si apoi au anuntat politia. Cristina provine dintr-o familie in care parintii sunt despartiti, fata fiind in grija mamei. Impreuna cu sora sa mai mare locuieste, pe perioada anului scolar la matusa lor, in orasul Tulcea, fiind inscrisa la un liceu din localitate. Cristina a avut anul trecut o tentativa de suicid, dar a fost salvata la timp. Centrul roman pentru copii disparuti a desfasurat o serie de actiuni de cautare a tinerei. Au fost afisate postere cu poza si semnalmentele fetei in gari, statii de autobuze si alte locuri permise, in judetul Constanta si Buzau. In ciuda tuturor eforturilor depuse, pana in momentul de fata Cristina nu a fost gasita.

Marinela Bosoi.

marinela_1

Pe 25 septembrie 2008, aceasta a plecat de acasa si nu s-a mai intors. Parintii au cautat-o pe la rude si prieteni si apoi au anuntat politia. Marinela nu a mai plecat de acasa pana atunci si nu a creat probleme deosebite familiei. Parintii au aflat, dupa disparitia acesteia, ca fata a avut o relatie cu un baiat din Braila de 25 de ani, despre care acestia sustin ca se ocupa cu prostitutie si trafic de persoane. Marinela a sunat de cateva ori acasa si le-a spus parintilor ca se afla in Anglia, insa nu a vrut sa dea mai multe detalii. Fata este singurul copil al familiei, iar parintii au facut tot posibilul s-o gaseasca. In ciuda tuturor eforturilor depuse, pana in momentul de fata Marinela nu a fost gasita.

Nae Adriana Liliana.

nae_adriana_liliana_1

A plecat de la domiciliul sau în aprilie 2008 si nu a mai revenit. O perioada de timp a tinut telefonic legatura cu familia, insa in luna august 2008, aceasta le-a spus parintilor sa nu o caute pentru ca s-a „casatorit” si este in Constanta. Captivi intr-un noian de ganduri negre si lacrimi amare, parintii se roaga ca fata lor sa vina acasa pentru ca simt ca nu pot trai fara ea. Intr-o casa saracacioasa se consuma zi de zi o drama nesfarsita. Noua suflete traiesc inghesuite intr-o singura camera. Printre ei a fost aici candva si Adriana, cea mai mare dintre copiii familiei Nae. La 16 ani, isi ajuta parintii sa ii creasca pe fratii mai mici. Anul trecut ceva s-a rupt in sufletul fetei si a decis sa plece. Nu a spus nimic nimanui, mama stia ca fata spala rufe in curte, insa Adriana plecase deja de acasa, pe furis. Situatia materiala a familiei este precara, parintii neavand posibilitatea de a creste si educa copiii in bune conditii. In ciuda tuturor eforturilor depuse, pana in momentul de fata Adriana nu a fost gasita.

Cristian Dumitru.

dumitru_lazar_imbatranit_1

A plecat spre locuinta bunicului patern pe 20 mai 2006 si nu s-a mai intors. Intr-o lume rece, guvernata de bani, parintii unui copil disparut de mai bine de trei ani ofera mii de euro pentru a-l gasi. Nu sunt bogati, dar sunt convinsi ca doar asa ar mai putea sa-l tina in brate din nou pe Cristi, un baiat nascut cu grave dizabilitati fizice si psihice. Cristian a fost diagnosticat la nastere cu „mucopolizaharoza cu oligofrenie”. Vecinii il stiau bine. Asa se face ca ori de cate ori a mai fost gasit ratacind departe de casa, oamenii milostivi l-au adus, inapoi la parinti. Cristian provine dintr-o familie cu alti trei copii, un baiat si doua fete. Trei dintre copii prezinta dizabilitati fizice si psihice. Fata cea mica a familiei are rezultate scolare bune si nu prezinta handicap. Centrul roman pentru copii disparuti a desfasurat o serie de actiuni de cautare a copilului. Cu acordul si sprijinul familiei, s-a realizat si imbatranirea digitala a fotografiei copilului. In ciuda tuturor eforturilor depuse, pana in momentul de fata Cristian nu a fost gasit. Cea mai grea este incertitudinea, gandul ca un copil bolnav, fara ajutor rataceste undeva prin lume, printre necunoscuti indiferenti la soarta lui.

Elvira Loredana Ghioca.

ghioca_elvira_1

Dispariţia unei fetiţe de 9 ani din Berbeşti, judeţul Vîlcea, continuă să rămână învăluită în mister. Într-o seară de februarie, Elvira Loredana Ghioca, a dispărut din faţa blocului. A plecat de mână cu un străin, îşi aduce aminte cu voce cutremurată sora sa mai mică. De când s-a îndepărtat prea mult de casă, au trecut doi ani blestemaţi de lacrimi pentru bunica ei. În fiecare zi, bătrâna se roagă ca Bianca, aşa cum o alinta ea, să-i mai deschidă uşa casei, măcar odată.  In ziua in care a disparut, fetiţa se juca în acest părculeţ, iar mama sa o supraveghea de la terasa. La un moment dat nu a mai văzut-o, dar nu şi-a făcut griji. Abia când a văzut că fata ei nu ajunge acasă, mama a intrat în panică. A mers la bunică să o caute, dar bătrâna nu o văzuse toată ziua. Au urmat căutările. Tot oraşul Berbeşti a fost întors pe dos de sute de poliţişti şi jandarmi însoţiţi de câini de urmă şi de cunoscuţi ai Biancăi. Au scotocit subsolurile blocurilor, au luat la pas malurile pârâului Tărîia, au bătut din uşă în uşă, ba chiar au cerut şi ajutorul preoţilor. Filtre ale poliţiei au verificat toate maşinile care au intrat şi ieşit din Berbeşti, dar nici urmă de copilă. Bănuielile anchetatorilor cum că ar fi fost răpită nu au fost susţinute de nimic concret. In ciuda tuturor eforturilor depuse, pana in momentul de fata fetita nu a fost gasita.

Robert Ferenc Furu, in varsta de 16 ani.

RobertFuru_1

Copilul nu a fost sesizat la politie ca si disparut, in ziua in care a plecat de acasa. Cazul a intrat in atentia Politiei Vulcan sesizat de catre Serviciul de probatiune de pe langa Tribunalul Hunedoara. Baiatul este anchetat pentru furt. Politia s-a sezizat din oficiu deoarece de cate ori mergea in familie nu il gasea acasa pe copil. Mama baiatului spune ca acesta a disparut in cursul lunii octombrie 2007, sesizarea fiind facuta de catre aceasta de abia in februarie anul trecut. Robert provine dintr-o familie in care parintii sunt despartiti, baiatul fiind in grija mamei. Situatia materiala a familiei este buna. Tatal natural al copilului este recasatorit si traieste in Grecia de mai multi ani. Baiatul a mai plecat de acasa, dar mama nu a sesizat politia, gasindu-l repede, in orasul de domiciliu. In ciuda tuturor eforturilor depuse, pana in momentul de fata Robert nu a fost gasit.

Bianca Marincat.

marincat_bianca_ramona_1

O cheamă Bianca şi avea doar 8 ani în ziua în care a decis să meargă să-şi viziteze o prietenă. A fost ultima zi alături de familie. De atunci au trecut trei ani în care părinţii s-au rugat ca fiica lor să se întoarcă acasă nevătămată. Autorităţile par neputincioase în faţa vrafului de dosare prăfuite de vreme, printre care este şi cel al Biancăi. Povestea disparitiei fetitei a inceput pe podul din Viseul de Sus. Era prima zi din iunie, cand a fost vazuta pentru ultima oara. Avea 8 ani pe atunci. Parintii nu cred ca fata lor a fost luata de ape. Bianca traversa tot timpul podul din lemn si niciodata nu mergea pe marginea lui. Saptamani in sir, politistii, localnicii si vanatorii de munte au scotocit fiecare padure, au cautat kilometri intregi, in avalul paraului, fara niciun rezultat. Deznadajduiti, parintii s-au lasat prada gandurilor negre.

Kassandra Ungureanu.

ungureanu_kassandra_poza_imbatranita_1

Abia pasise in viata si universul se invartea in jurul ei. Era minunea familiei si iubita de toata lumea. Intr-o zi a fost rapita chiar din casa, iar de atunci nimeni nu mai stie nimic de ea. De zece ani mama si fratele ei o cauta si o asteapta sa se intoarca. Este povestea trista a Kassandrei, o fetita din Galati, care a disparut de acasa la varsta de doi ani. Kassandra Ungureanu s-a nascut in 1996, intr-un cartier marginas al Galatiului. In ciuda saraciei, mama ei, Lenuta, s-a luptat sa nu le lipseasca nimic ei si fratelui sau, Robert. Muncea cu ziua in piata pentru a avea ce pune seara pe masa. Intr-o zi i s-a facut mila de o femeie si a primit-o in casa. Spera sa aiba grija de copiii ei, cat timp ea era la serviciu. Femeia a luat-o insa pe copila din casa si a plecat in lume. De cand Kassandra a disparut, Lenuta nu mai are liniste. Lucreaza la o firma de salubritate din Galati si face curatenie in Gradina Publica. Zilnic ochii i se umplu de lacrimi cand vede fetitele plimbandu-se prin parc alaturi de mamele lor. Au trecut 10 ani de cand Kassandra a fost luata de Gabriela Dumitru, o femeie cu handicap. Urma lor s-a pierdut in cartierul Ferentari din Bucuresti.

Mihaela Radeanu.

radeanu_mihaela_-_afisaj_1

In data de 25 septembrie 2008, copilul a plecat in mod voluntar din incinta Spitalului de boli infectioase Alexandria si nu s-a mai intors. Parintii copilului sunt separati, tatal este recasatorit si nu mentine relatia cu fata, iar mama este recasatorita si mai are un baiat de 2 ani in ingrijire. Mihaela locuia la momentul disparitiei cu bunica materna, mama, fratele si tatal vitreg. Situatia materiala a familiei este buna, aceasta permitandu-le un trai decent.  Starea de sanatate a Mihaelei este precara. Fata sufera de o „stare nevrotica depresiv anxioasa reactiva”. Diagnosticul a fost pus dupa ce tanara a fost violata la varsta de 11 ani de un baiat mai mare cu 5 ani. A fost intentat si un proces in acest sens, insa fata a declarat ca ea a fost de acord cu acel act sexual, iar dosarul a fost inchis. Centrul Roman pentru Copii Disparuti a desfasurat o serie de actiuni de cautare a Mihaelei. Au fost afisate postere cu poza si semnalmentele fetei in Alexandria si la Gara de nord din Capitala. Pana acum, toate incercarile de cautare a Mihaelei nu au dat rezultate, fata fiind de negasit.

Arsu Cristian.

cristian_arsu_1

Copilul a disparut acum doi ani, la varsta de 15 ani. In data de 2 aprilie 2007 a plecat de la domiciliul sau din Turnu Magurele si nu a mai revenit. Parintii au anuntat imediat politia si au inceput, ajutati de prieteni, rude si vecini, sa-l caute prin imprejurimi. Familia are conditii materiale si financiare bune, care-i permit cresterea si dezvoltarea copilului in bune conditii. Adolescentul era in clasa a VIII-a si avea rezultate bune la invatatura. Cristian nu a mai plecat de acasa pana acum, nu a creat probleme deosebite familiei, avand o relatie foarte buna cu parintii. Baiatul avea o relatie foarte apropiata cu mama si era inconjurat de o multime de prieteni. Centrul Roman pentru Copii Disparuti (Fundatia Focus) a desfasurat o serie de actiuni de cautare a copilului. Au fost afisate postere cu poza si semnalmentele baiatului in statiile RATB si Metrorex. Parintii l-au cautat pe copil si pe cont propriu, dar fara rezultat. In urma acestor actiuni de mediatizare, au fost inregistrate mai multe marturii, care au fost verificate amanuntit de catre politie si care s-au dovedit a fi piste false spre dezamagirea tuturor, mai ales a parintilor. In ciuda tuturor eforturilor depuse, pana in momentul de fata Cristian Arsu nu a fost gasit.

Adrian Stoica.

stoica-1Avea doar 5 ani când lui Adrian i s-a pierdut urma într-o pădure de la marginea unui sat. A lăsat în urmă o familie disperată. Părinţii l-au căutat peste tot. De doi ani de zile, trăiesc un coşmar neîntrerupt şi aşteaptă măcar un semn. Însă totul rămâne cufundat într-o tăcere dureroasă. Copilul a dispărut fără urmă. Stoica Dumitru Adrian. Copilul a disparut acum doi ani, la varsta de 5 ani si opt luni. In data de 21 februarie 2007 a plecat, impreuna cu tatal sau la pescuit, in padurea din apropierea locuintei, pe malul raului Sabar. Tatal a traversat raul pe celalalt mal, ca sa adune lemne de foc, iar cand s-a intors nu l-a mai gasit pe baiat. Adrian isi petrecea marea parte a timpului in familie, cu parintii sau cu bunicii sai care locuiesc in aceiasi curte. Era un copil energic, vesel, ii placea sa cante si sa asculte muzica. Micutul provine dintr-o familie cu posibilitati financiare reduse. Impreuna cu parintii sai locuia intr-o locuinta in curtea casei bunicii sale materne. Mama baiatului este angajata cu carte de munca, iar tatal presteaza diferite servicii, sezoniere. Adrian este un copil iubit de parinti si de rude. Centrul Roman pentru Copii Disparuti (Fundatia Focus) a desfasurat o serie de actiuni de cautare a micutului. Au fost afisate postere cu poza si semnalmentele copilului in 14 judete din tara, in statiile RATB si Metrorex. Datele copilului au fost postate pe site-ul Fundatiei Focus (www.copiidisparuti.ro) si pe www.icmec.org/missingkids. Fotografia baiatului a fost „imbatranita digital”, poza fiind acum folosita si de catre politie pentru cautare. Datele referitoare la disparitia copilului au fost trimise la toate Directiile pentru Protectia Copilului din tara. Pana acum, toate incercarile de cautare a micutului nu au dat rezultate, baiatul fiind de negasit.

StoicaFotoImbatranitaFoto 1 – La vârsta dispariţiei. Foto 2 – Fotografie „îmbătrânită”.

Alte anunţuri:

Diego1 iunie 2009. Băieţelul din imagine se numeşte Mihalache Diego şi are 12 ani. Este elev la Liceul „Dinu Lipatti”, clasa de pian, şi locuieşte în Bucureşti, zona Piaţa Unirii. Vineri, 29 mai a.c., copilul a plecat către şcoală, ca de obicei, cu tramvaiul. Nu a mai ajuns la Liceu, însă nu s-a mai întors nici acasă. Diego are 1,56 m – înălţime, părul blond, ochii căprui. Anunţul în Jurnalul Naţional – aici şi la PRO TV – aici.

Mai găsiţi cazuri pe site-ul Poliţiei Române:

http://www.politiaromana.ro/urmariti/urmariti.aspx?type=cd

politia

25 Mai – Ziua Internationala a Copiilor Disparuti.

Disparitia copiilor este o problema cu care se confrunta toate tarile. Intr-un singur an, in Italia au disparut peste 1.800 de copii, in Belgia 1.000, in Marea Britanie 70.000. In Statele Unite dispar, anual, cca 800.000 de copii.

Pe 25 mai 1979 s-a petrecut un eveniment in SUA care a provocat o adevarata miscare nationala si l-a determinat pe presedintele Ronald Reagan sa instituie, 4 ani mai tarziu, Ziua Nationala a Copiilor Disparuti. In dimineata zilei de 25 mai 1979, Etan Patz, in varsta de 6 ani, a disparut in drum spre scoala si, de atunci, nimeni nu l-a mai vazut vreodata si n-a mai stiut nimic despre el. Tragedia familiei Patz a fost reflectata de mass media americana si internationala si a tras un semnal de alarma asupra pericolului pe care il reprezinta nesupravegherea copiilor de catre parinti. Dupa instituirea de catre presedintele american a Zilei Nationale a Copiilor Disparuti, Canada si multe tari europene au luat aceeasi hotarare. 25 mai a devenit „Ziua Internationala a Copiilor Disparuti”. In 1984, o alta familie americana, Walsh, a pus bazele Centrului National pentru Copii Disparuti si Exploatati (NCMEC). John si Reve Walsh aveau un baiat, Adam, care, la varsta de 6 ani, a fost rapit si ucis. NCMEC a stat la baza fondarii, in 1998, a Centrului International pentru Copii Disparuti si Exploatati (ICMEC), cu sediul la Washington. In iunie 1995, s-a petrecut o alta tragedie, in Belgia: Julie Lejeune si Melissa Russo, de 8 ani, care se jucau impreuna in apropierea caselor lor, au disparut fara urma. Au fost gasite, fara viata, un an mai tarziu. Ucigasul a fost condamnat la inchisoare pe viata. Tatal lui Julie, Jean Denis Lejeune, a infiintat, la Bruxelles, Centrul European pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual „Child Focus”, dupa modelul celui din SUA, dar a daptat la realitatile belgiene.

2Lost

Anunțuri

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Dispar din ce în ce mai mulţi copii şi asta este foarte, foarte grav…

  Cristian Lisandru

  23 Iunie 2009 at 13:53

 2. isabela, voi prelua si eu anuntul tau. si prietenii mei. vroiam sa te intreb ceva important si stiu ca raspunsul tau va fi onest. trecand de subiectivismele conspiratiilor initiale, care tin de firmele producatoare, etc., ce parere ai tu de vaccinul anti-HPV?

  scenarista

  23 Iunie 2009 at 22:37

  • Mulţumesc. Vezi că mai jos este şi cel cu copiii maltrataţi, există un număr de telefon şi pentru aceste cazuri, 116 111.
   Păi, cu sinceritate am să îţi răspund că deşi nu m-a interesat în mod direct, am întrabat-o pe prietena mea care este farmacistă. În paranteză, ştiam că părinţii copiilor autişti din SUA au deschis un proces, acuzând o firmă producătoare de vaccinuri, că zecile de mii de copii s-au ales cu autism de la un anumit vaccin.
   Am primit de la ea acest material:
   Vaccinul
   Un vaccin este o injectie care introduce in trup, functie de vaccin, microbi sau virusuri, mai pe larg, INFECTEAZA persoana injectata. Acest lucru nenatural este o lezare a sistemului imun adica a sistemului de aparare al organismului. La orice cantitate mica de virusuri sau microbi introdusa in trup printr-un stranut de exemplu, sistemul imun reactioneaza. Intr-un vaccin cantitatea de microbi sau virusuri este de milioane de ori mai mare, motiv pentru care vaccinarea se face intramuscular, adica in muschi nu in vena, daca s-ar face in vena ar ajunge in 2 minute in tot trupul, in inima si in creier si ar putea provoca chiar moartea. Din muschi se scurge in singe incet in timp, in citeva zile.
   Un virus este un sir de ADN intro capsula de proteine menita sa se prinda de o celula vie si sa injecteze ADN-ul viral – programul – in celula. Acest program acapareaza sistemele din celula vie si le reprogrameaza sa fabrice alte virusuri, apoi distruge celula sa elibereze virusurile.
   Asa functioneaza un virus clasic precum cei de raceala. Exista si alte virusuri care intra in celula si se insereaza in ADN-ul celulei – efectiv se ascund – si stau acolo mult timp, chiar ani de zile, pina se decid sa actioneze! Asa se comporta virusurile bolilor transmise sexual.
   Virusurile mai au si capacitatea sa isi schimbe propriul program. Acestia sint periculosi fiindca se pot adapta si sint mai greu de depistat fiindca modificarile ii fac diferiti de cei depistati anterior. Virusurile sint de marimea moleculelor, de milioane de ori mai mici decit o celula, adica o bacterie de exemplu, si pot foarte usor sa se ascunda.Astfel, cind ne scadem puterea sistemului imun prin a ne expune la frig sau a minca ceva dulce,zaharul scade imunitatea citeva ore, atunci virusurile pot actiona mai usor si ne putem imbolnavi, raci, etc.
   Vaccinurile mai contin saruri de ALUMINIU si MERCUR. Acestea sint elemente metalice -In medicină hidroxidul de aluminiu este folosit în tratamentele de dializă ca fixatoare de fosfaţi. Utilizarea lui este limitată la un timp de 4 săptămâni, din cauza efectelor secundare toxice asupra creierului producând cazuri de demenţă, sau având un efect toxic asupra oaselor.O altă utilizare în medicină, este folosirea lui ca adjuvant (potenţator) al vaccinului
   Amindoua sint EXTREM DE TOXICE pentru trupul uman. Aluminiu ataca sistemul nervos si cauzeaza Alzheimer. Mercurul ataca creierul, rinichii si alte organe.

   1. DENUMIREA COMERCIALĂ A MEDICAMENTULUI
   Silgard, suspensie injectabilă.
   Vaccin papilomavirus uman [Tipurile 6, 11, 16, 18] (Recombinant, adsorbit).
   2. COMPOZIŢIA CALITATIVĂ ŞI CANTITATIVĂ
   1 doză (0,5 ml) conţine aproximativ:
   Papilomavirus uman1 tip 6, proteina L12,3 20 micrograme
   Papilomavirus uman1 tip 11, proteina L12,3 40 micrograme
   Papilomavirus uman1 tip 16, proteina L12,3 40 micrograme
   Papilomavirus uman1 tip 18, proteina L12,3 20 micrograme.
   1Papilomavirus uman = HPV.
   2proteina L1, sub formă de particule asemănătoare virusului, produsă pe celule de drojdie
   (Saccharomyces cerevisiae CANADE 3C-5 (tulpina 1895)) prin tehnologie ADN recombinant.
   3adsorbit pe sulfat hidroxifosfat amorf de aluminiu cu rol de adjuvant (225 micrograme)
   Este incert daca virusul HPV cauzeaza cancerul de col uterin. Conform doctorului Pavel Chirila, virusul HPV se gaseste mai mult in SUA nu in Europa.
   In Europa se gaseste sifilis. Apoi statisticile prezentate nu sint convingatoare fiindca in SUA sint vreo 40 milioane de femei cu HPV dar doar citeva mii fac cancer de col, deci un procent sub 1%.
   Asta inseamna ca nu neaparat HPV cauzeaza cancerul de col, sau il cauzeaza in proportie foarte mica. Insa, din persoanele cu cancer de col, 70% au si HPV. Asta inseamna ca virusul HPV prefera sa infecteze celulele canceroase! Cu alte cuvinte vaccinul miraculos impotriva cancerului este total inutil mai ales ca nu contine toate variantele HPV ci doar 2 sau 4 din ele.
   Dar mai e ceva. Cancerul nu este o boala ci o CONDITIE. In mod normal celulele se inmultesc pina se ating de alte celule apoi se opresc. In conditia numita CANCER celulele nu se opresc si se inmultesc in continuare, se imbulzesc si formeaza tumori. Orice celula din trup poate ajunge in aceasta conditie.
   NU ESTE POSIBIL SA FACI VACCIN IMPOTRIVA CANCERULUI
   .
   Cancerul este o conditie care se intimpla atunci cind trupul este incarcat cu aditivi toxici alimentari, contraceptive, virusuri, fumat, microunde, radiatie, poluare, gunoi, etc. Cancerul poate fi prevenit prin a trai intr-un mediu curat, a bea apa curata in fiecare zi, a minca
   fructe si legume in fiecare zi.
   Virusul HPV este asociat cu cancerul de col uterin dar cancerul de col este cauzat si de fumat, nutritie proasta, si celelalte cauze care rezulta in orice tip de cancer, listate mai sus. Cancerul de col uterin apare intre virsta de 35-55 ani, cu cea mai mare incidenta intre 45-50 ani.
   Unde e logica de a vaccina=INFECTA fetite de 10 ani nevinovate virgine care nu si-au inceput viata sexuala? Sa le infectezi cu HPV care este un virus al unei boli cu transmisie sexuala ? Virusul HPV se gaseste la americance cu o medie mai mare de 5 parteneri sexuali fiecare. Deci, e ca si cum ai face o prostituata din fiecare fetita „vaccinata”.
   Ministerul educatiei nu are bani sa adauge MIERE la CORNUL cu LAPTE. La care oricum, ii lipseste UNTUL. Insa, in mod inexplicabil, exista nu mai putin de 23 milioane de EURO pentru vaccinarea=INFECTAREA fetelor de 10 ani cu virusuri HPV transmisi sexual! Suspect, macar unpic, nu?
   Intrebarea e de ce s-a facut totul atat de repede si de ce vaccinam fetele de la o varsta atat de mica ? De ce vaccinarile nu se fac prin medici de familie in loc de scoala (mai ales ca acum e vorba de un vaccin relativ nou si insuficient testat) ?
   Ministerul Sănătăţii pare surprins de această reacţie furibundă a celor care nu doresc acest vaccin. Explicaţiile pe care le oferă sunt confuze, târzii, formale, neinteligibile.
   HPV AND CANCER
   Now in any cancer, we’re talking about a normal cell that mutated and then began to make copies of itself, unchecked.
   The creators of the HVP/ cancer myth are pretending that the HPV came along and attacked some normal cells and mutated those cells and caused them to begin replicating themselves out of control – cancer. And that this is happening on a mass scale even though we just discovered it. And worse, that a vaccine can neutralize that type of attack on normal cervix cells.
   Scientifically, what they’re proposing is ludicrous.
   Few scientists have a better grasp of the proposed virus/cancer model than Berkeley’s Peter Duesberg PhD. In his scholarly paper tracing the history of the HPV/ cervical cancer story, Duesberg explains why HPV is such an unlikely cause of any cancer:
   “no set of viral genes is consistently present or expressed in human cervical cancers. [345] … HPV does not replicate in the cancer cells. “
   So if the mutated cervical cancer cells are not mutating because of abnormal viral genes being spliced into a normal cell, how else could HPV be causing this cancer? Duesberg again:
   “the “hit-and-run” mechanism of viral carcinogenesis was proposed. It holds that neither the complete [virus], nor even a part of it, needs to be present in the tumor. Obviously, this is an unfalsifiable, but also an unprovable, hypothesis.”
   [345]
   All that has ever been shown is that HPV is sometimes present in cervical cancer tissue, but as we know it’s also present in half the normal population.
   There is a total lack of evidence that cervical cancer appears in women with HPV more often than in women without it. [345] And yet this will be the focus of the vaccine: to pretend to eliminate this ubiquitous virus from the body
   Informatii:

   http://www.cdc.gov/std/HPV/2004HPV%20report.pdf

   isabellelorelai

   24 Iunie 2009 at 00:08

 3. Eu sigur nu-mi voi vaccina fetita. Mie mi se pare ciudat ca la noi se face aceasta campanie cu acest vaccin. la altii nu…Stau si ma intreb ..suntem cobai ????
  Si apoi daca mai e sa ne luam dupa alte explicatii (spirituale)ale bolilor, prin iubire , credinta, bunatate se poate vindeca orice . Chiar si cancerul . Insa cand e vorba de cancer la copii, aici nu mai inteleg nimic, si din punctul meu de vedere nu mai are logica nici o explicatie .

  mirela

  24 Iunie 2009 at 10:04

  • Mirela, singura explicaţie BANII. Să mă ierte Dumnezeu dacă greşesc, dar parcă se inventează boli ca apoi să apară medicamente care, dacă ai bani, te ruinează, dacă nu ai bani… mori.

   isabellelorelai

   24 Iunie 2009 at 10:11


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: