Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Babyklappe. Respect pentru fiinţa umană

with 8 comments

BebelusulAbandonatLaMetrou

Pe 3 iunie 2009, în Bucureşti – la staţia de metrou Policolor, încă o femeie şi-a abandonat copilul nou-născut. L-a lăsat pe treptele metroului, ca pe un „pachet”, o fiinţă umană înghesuită într-o pătură mototolită. Era seară. Miercuri seară. Marţi a fost furtuna. Atunci s-a născut, pe 2 iunie 2009. Copilul avea 1.900 grame iar medicii au spus că nu avea mai mult de o zi. Copilul era hipotermic. Vânăt. Avea buricul legat cu o aţă. Nu se născuse într-un spital. L-a găsut o altă femeie, doamna Mariana Bădiţă. A anunţat poliţia metroului şi ambulanţa. Copilul a fost dus la Budimex. Acum e bine, e la Terapie Intensivă. A primit deja un nume: Ştefănuţ. Dacă va rămâne mult timp în spital va fi botezat acolo. Foto şi articol Ring. Momentul abandonului – filmul PRO TV aici. UPDATE 9 iunie 2009. Copilul va fi adoptat – filmul PRO TV aci.

„Babyklappe” înseamnă „Sertarul cu bebeluş”. Este modelul german, adoptat şi de austrieci, prin care sunt „strânşi” copiii nedoriţi. În Germania sunt spitale care au un fel de ghişeu – la stradă – în care se pot pune copiii nou-născuţi nedoriţi.

Lor nu le-a fost ruşine să recunoască că şi mamele din ţările „mai civilizate” îşi aruncă copiii. În Germania ideea cu „Babyklappe” a pornit de la „o mamă” care şi-a omorât cei doi copii.

Campania „Babyklappe” a fost demarată şi la noi în 2007, de un grup de mămici de pe forumul „Despre Copii” şi Asociaţia „Ador Copiii”:

http://babyklapperomania.cabanova.ro

Au iniţiat şi o petiţie:

http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311

„Babyklappe” (Sertarul cu bebelus) – spitale care au un loc special in care, direct de pe strada, se pot pune nou nascutii de catre mamele care nu-i pot creste sau care nu ii doresc… mai bine decat sa ii lase in tomberoane, ghene de gunoi, la metrou, parasiti in lifturi sau in alte locatii lugubre… Dorim sa nu se mai intample aceste lucruri, sa ocrotim cat se poate de bine COPILUL nou-nascut! NU INCURAJAM ABANDONUL! LUPTAM DOAR PENTRU DREPTUL ACESTOR COPII DE A TRAI!”

Cred că este o idee foarte bună şi ar fi timpul să „prindă viaţă” şi la noi. Că se fac sertare pentru bebeluşi la spitale sau la pompieri, nu contează. Sunt deja mult prea mulţi copiii aruncaţi la tomberon sau abandonaţi pe stradă. Din punctul meu de vedere, orice copil aruncat pe unde se nimereşte este un atac josnic la condiţia de fiinţă umană. Am cunoscut un domn, care ştia că imediat după naştere fusese abandonat într-un cimitir. Era înfiat, avea o familie frumoasă dar avea momente când începea să plângă din senin.

Pe Ştefănuţ cred că îl va boteza Părintele Daniel Smuc. Iar hăinuţe va primi din cele trimise de Simona, pe care le-am dus acum două luni la Asociaţia PAVEL, pentru copiii abandonaţi de la Budimex…

Anunțuri

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Rusalii cu bucurii !!!

  Da, respect pentru fiinţa umană ! Doamne Ajută !

  Sibilla

  7 Iunie 2009 at 04:53

 2. Sibilla, mulţumesc, la fel!

  isabellelorelai

  7 Iunie 2009 at 09:48

 3. Cred ca ar fi bine sa se faca si la noi asa ceva pentru ca prea multi copii nedoriti sunt aruncati la…gunoi. 😦
  O duminica minunata,mai ales ca e si sarbatoarea de Rusalii.

  g1b2i3

  7 Iunie 2009 at 13:49

 4. doamne,cata cruzime…!oare cu ce a gresit acest pui de om?????

  mihaela

  7 Iunie 2009 at 16:55

  • De principiu nu a greşit, bietul de el, cu nimic. Din punctul de vedere al femeii respective, „a greşit” că s-a născut…

   isabellelorelai

   8 Iunie 2009 at 00:08

 5. […] sau “Baby Hatch” – Trapa/Clapa/Sertarul/Cutia pentru bebelus – din 2009 am spus despre asta. Nu este o inventie noua. Este o metoda utilizata inca din Evul Mediu, la Vatican, doar ca pe […]

 6. […] “Babyklappe” sau “Baby Hatch” – Trapa/Clapa/Sertarul/Cutia pentru bebelus – din 2009 am spus despre asta. Nu este o inventie noua. Este o metoda utilizata inca din Evul Mediu, la Vatican, doar ca pe […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: