Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Salvaţi Steluţele de mare. Adelina Corici

with 18 comments

AdelinaCorici

Adelina are 6 ani şi cancer. De 2 ani îşi duce viaţa prin spitale. Când avea 4 ani a fost diagnosticată cu rabdomiosarcom alveolar – tumoră părţi moi coapsă stângă.

Adelina a fost operată, a făcut chimioterapie. Un timp a fost bine, apoi a făcut recidivă. Din nou a fost operată, din nou a făcut chimioterapie.

Ultimul diagnostic este Rabdomiosarcom alveolar, cu necroze şi hemoragii (rabdomiosarcomul este o tumora maligna dezvoltata pe seama muschiului striat; tratamentul consta in ablatia chirurgicala ampla, asociata cu o radioterapie si o chimioterapie; tumoarea maligna a tesutului muscular striat constituie 10-12% din tumorile maligne ale tesuturilor moi; rabdomiosarcomul poseda un grad inalt de malignitate, de metastaze multiple).

Adelina este din Târgu Jiu. Mai are doi fraţi.

Familia este foarte săracă dar asta nu o împiedică pe mama Adelinei să lupte. Ştie că boala copilului are leac. Îşi ia cei 3 copii de mână, urcă în tren şi bate la uşile spitalelor.

Săptămâna aceasta, Adelina va începe o nouă cură de chimioterapie, la IOB Fundeni. După care ar vrea să ajungă în Turcia, la clinica John Hopkins, pentru tratamentul cu radioterapie numită Cyberknife, procedeul non invaziv care tratează tumori (canceroase şi necanceroase).

Adelina are nevoie de 19.500 de euro.

Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi:

Raiffesen Bank – Sucursala Târgu Jiu

RON: RO 28 RZBR 0000 0600 1142 4646

Titular: Corici Ana-Elena

Acum două luni, mama Adelinei, Ana-Elena Corici, a făcut un apel la televiziunea locală din Târgu Jiu. A rugat oamenii să o ajute pe Adelina.

Nimeni nu a ajutat-o nici măcar cu 1 leu…

.

Steluţele de mare

.

UPDATE 28 iunie 2009. Pe Adelina am reuşit să o internăm la doamna Dr. Monica Dragomir – la IOB Fundeni, unde face radioterapie. Adelina este un copil tare bun şi cuminte. A primit câteva jucării şi lucruşoare din cele strânse şi duse la Asociaţia PAVEL. Adelina a rugat-o pe Nadia să îi dea şi surioarei ei o jucărie… Adelina este micuţă… Nici nu zici că are 6 ani.

Anunțuri

18 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. nici macar 1 leu… Doamne in ce tara traim ! Oare daca maine cineva ar afla ca are o boala crunta, si ar avea nevoie de sprijinul semenilor pentru a aduna banii necesari, i-ar placea sa se confrunte cu indiferenta semenilor ? Indiferenta de care acum si el da dovada… Din pacate nu prea se gandesc oamenii ca maine oricare am putea fi de cealalta parte a baricadei…bolnavi, fara bani, singuri…
  Cred ca ar trebui sa invatam bunatatea. Oare nu se pot face cursuri cu „specializarea”…bunatate ?

  mirela

  4 Iunie 2009 at 18:41

  • Mirela, a fost pus un afiş şi la o bancă din Tg Jiu, tot aşa, nimic… Nu este indiferenţă peste tot, uite la voi la Oradea este bine şi frumos, în Moldova, deşi e sărăcie lucie oamenii se ajută cum pot, la Constanţa tot aşa, în Bucureşti oamenii se mobilizează frumuşel, la Deva este o minune. Mai este un băieţel bolnav, Alexandru, în Peşteana, tot zona Tg Jiu, tot nimic…

   isabellelorelai

   5 Iunie 2009 at 10:25

 2. nu e chiar asa frumos nici la oradea. Exceptie facand acele fete minunate de la ATC Gilda . Ai vazut, cate firme sau cati oameni le-au oferit sprijin ?
  iar la targu jiu poate oamenii sunt mai indiferenti si individualisti decat in alte parti .
  De-am putea crea o lume perfecta…

  mirela

  5 Iunie 2009 at 20:21

  • Oricum e mai frumos decât la Tg Jiu…
   Diana&Comp sunt la început, pentru prima acţiune a ieşit super bine. De acum încolo să vedem. Pentru ele ar fi bună promovarea, prin licee, facultăţi.

   isabellelorelai

   5 Iunie 2009 at 22:12

 3. si totusi uite ce am gasit aici : http://www.bihoreanul.ro/liceeni-bihoreni/gojdistii-au-vandut-torturi-in-scop-caritabil-4486164
  Iarasi copiii …. Doamne, copiii acestia ne dau lectii de viata ! Oare vom invata ceva ??

  mirela

  5 Iunie 2009 at 21:08

 4. […] Adelina Corici are 6 ani şi cancer. De 2 ani îşi duce viaţa prin spitale. Când avea 4 ani a fost diagnosticată cu rabdomiosarcom alveolar – tumoră părţi moi coapsă stângă. Săptămâna aceasta, Adelina va începe o nouă cură de chimioterapie, la IOB Fundeni. După care ar vrea să ajungă în Turcia, la clinica John Hopkins, pentru tratamentul cu radioterapie numită Cyberknife, procedeul non invaziv care tratează tumori (canceroase şi necanceroase). Adelina are nevoie de 19.500 de euro. Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi: Raiffesen Bank – Sucursala Târgu Jiu RON: RO 28 RZBR 0000 0600 1142 4646 Titular: Corici Ana-Elena Acum două luni, mama Adelinei, Ana-Elena Corici, a făcut un apel la televiziunea locală din Târgu Jiu. A rugat oamenii să o ajute pe Adelina. Nimeni nu a ajutat-o nici măcar cu 1 leu… […]

 5. […] Adelina Corici are 6 ani şi cancer. De 2 ani îşi duce viaţa prin spitale. Când avea 4 ani a fost diagnosticată cu rabdomiosarcom alveolar – tumoră părţi moi coapsă stângă. Săptămâna aceasta, Adelina va începe o nouă cură de chimioterapie, la IOB Fundeni. După care ar vrea să ajungă în Turcia, la clinica John Hopkins, pentru tratamentul cu radioterapie numită Cyberknife, procedeul non invaziv care tratează tumori (canceroase şi necanceroase). Adelina are nevoie de 19.500 de euro. Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi: Raiffesen Bank – Sucursala Târgu Jiu RON: RO 28 RZBR 0000 0600 1142 4646 Titular: Corici Ana-Elena Acum două luni, mama Adelinei, Ana-Elena Corici, a făcut un apel la televiziunea locală din Târgu Jiu. A rugat oamenii să o ajute pe Adelina. Nimeni nu a ajutat-o nici măcar cu 1 leu… […]

 6. da…cu atatea prajituri !
  uite …mi-a venit o idee. nu stiu cat e de buna, dar cu siguranta are nevoie de imbunatatiri . Sa organizam o campanie in mai multe orase, in aceeasi zi, acelasi interval orar pentru a sensibiliza opinia publica si sa strangem astfel niste banuti . Cu o mediatizare buna a campaniei (asta nu stiu cum putem ajunge la televiziuni…) si cu niste oameni cu suflet bun, eu zic ca am reusi . Sa purtam aceeasi culoare de tricou, sa impartim baloane („baloanele sperantei’) sau flori , sau ceva simbolic .. nu stiu ce sa zic, ca nu-s prea buna la „tehnici de marketing” si promovare . dar pe aici cred ca sunt persoane cu idei stralucite . Sau poate povesti ale unor persoane care datorita lipsei banilor s-au agravat sau chiar mai rau ..desi asta mai bine nu , pentru ca e prea trist, si nu cred ca e bine …
  Si banii stransi sa-i directionam spre cateva persoane care au nevoie .

  mirela

  6 Iunie 2009 at 12:43

  • Mirela, eu am făcut altceva.
   La nivel mai mic, ca să spun aşa, adică am apelat doar la prieteni şi cunoştinţe şi la prietenii şi cunoştinţele lui fiu-meu.
   Fapt pentru care a strâns o mulţime de lucruri, hăinuţe, încălţăminte, jucării etc şi le-am dus la Asociaţia PAVEL. Spălate, parfumate, călcate. Utilizate dar în stare perfectă. Nu doar pentru copii (de la 0 luni la 18 ani, ci şi pentru oameni mari, părinţii copiilor bolnavi şi ceilalelţi copii ai părinţilor copiilor bolnavi).
   Ideea preconcepută a unora că acei copii nu merită nimic pentru că tot mor, este o idioţenie. Acei copii mor dacă nu ajung la spital, la tratament. Ori mulţi părinţi, după 1 an sau 2 de drumuri, nu mai au bani să cumpere de îmbrăcat şi încălţat şi uite aşa nu mai duc copiii la spital. Dacă îi ajutăm cu hăinuţe, încălţăminte, o jucărie, un ciorăpel, un săpun, cei nevoiaşi vor folosi puţinii bani pe care îi mai au pentru tren şi pentru hrană şi medicamente.
   Duc şi bani, când am, să mai cumpere un supliment de hrană la cei ff săraci sau orfani. Uite, de exemplu tăticul lui Ştefănuţ a cumpărat 40 de prosoape, eu am cumpărat 20 de săpunuri, şi le-am dus pentru copiii bolnavi veniţi din orfelinate. Urmează să cumpăr şi pastă de dinţi şi periuţe, mai vedem.
   O cunoştinţă a dus şi cănuţe şi castronele de plastic, de exemplu.
   Simona îmi trimite de la Sighet câte un pachet aproape în fiecare săptămână. Şi ea mai ia de la rudele ei una alta.
   Ştii când mi-a venit ideea? Pe 15 februarie, când am fost la un spectacol pentru copiii bolnavi şi am aflat că unii din ei şi mamele lor nu au putut ajunge pentru că nu aveau ce îmbrăca şi încălţa. De atunci tot strâng şi tot duc. Ştii ce fericiţi sunt?
   Ai văzut campania mea de strâns jucării?
   https://isabellelorelai.wordpress.com/2009/05/27/1-iunie-mai-altfel-jucarii-versus-branule
   Este perpetuă asta cu jucăriile, nu doar de 1 iunie.
   Dacă vrei să faci ceva cu ideea ta, îţi recomand să iei legătura şi cu Oana Aramă. Am scris despre ea
   https://isabellelorelai.wordpress.com/2009/05/05/deschide-ti-sufletul-daca-copiii-nu-vin-la-joaca-vine-joaca-la-copii
   Acesta este blogul
   http://deschidetisufletul.blogspot.com
   Oana a fost şi la asociatia PAVEL, unde a ajutat la „făcut” pachete, de 1 iunie. Pe post de voluntar.

   isabellelorelai

   6 Iunie 2009 at 16:35

 7. Pentru mine este o mare bucurie sa stiu ca pot ajuta pe cineva .Cum Sabinuta mea creste de zor, si nu prea am avut cui sa-i dau hainutele, mi-ai dat ideea sa le trimit la pachet in Bucuresti.Am trimis si haine de adulti, cam tot ce am gasit prin casa. Inceputul a fost mai dificil, acum totul merge ca pe roate 🙂
  Incet incet mi-am intrebat rudele si amicii daca au lucrusoare, care nu le mai sunt de folos, sa ma anunte ca eu le primesc cu mare placere 🙂

  Simona

  6 Iunie 2009 at 20:01

 8. Si eu mai dau hainute, jucarii, bani ..depinde ce pot cand pot . Insa cred ca nu-i suficient. Si ca multii oameni bolnavi sau saraci au nevoie ca noi ceilalti sa ne unim si sa facem ceva impreuna pentru ei , asa… mult de tot . Da, am vazut campania ta de jucarii .
  O s-o „vizitez” pe Oana , sa vorbesc . Multumesc !

  mirela

  6 Iunie 2009 at 20:02

  • Mirela, nu ai înţeles. Aici nu e vorba de „mai dau”. Sunt cantitati mari, săptămânal. Şi ai nevoie de mult timp şi mulţi oameni, de exemplu de o organizaţie cu filiale în toată ţara, ca să face ceea ce vrei tu. O idee ar fi Crucea Roşie.

   isabellelorelai

   7 Iunie 2009 at 09:41

 9. Da, mai tin minte…si uie ca acum sunt de folos 🙂

  Simona

  7 Iunie 2009 at 13:42


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: