Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

George Baltă. Pasiune. Rugby. Credinţă. Ajutor!

with 6 comments

Nu am incetat niciun moment sa cred ca nu voi mai simti iarba sub picioare. Voi continua sa lupt pentru a nu mai depinde de nimeni si pentru a-mi implini visul insa pentru asta am nevoie si de prieteni care sa ma sustina asa cum m-au sustinut pana acum si carora le multumesc din tot sufletul!

GeorgeBaltaStad1

George Alexandru Baltă are 23 de ani. I-a împlinit pe 6 martie 2009. Câteva zile mai târziu apoi, pe 11 martie 2009, „împlinea” 3 ani de la accidentul care l-a adus în scaunul cu rotile.

George Baltă. Pasiune pentru Rugby. Credinţă în Dumnezeu. Şi credinţa că într-o bună zi va reveni pe terenul de rugby. Ajutor pentru că… are nevoie de ajutor.

Pe 11 martie 2006 George s-a accidentat grav în timpul unui meci de pregătire pentru campionatul naţional, cu lotul naţional de juniori. O grămadă ordonată şi… George şi-a rupt coloana vertebrală.

Leziunele au fost mult prea grave. George nu-şi mai simţea corpul de la gât în jos. Trei vertebre au fost distruse.

Ajuns la primul spital, medicii i-au dat 2 ore de viaţă.

George: „Am ajuns initial la Spitalul de Urgenta Floreasca unde au ajuns si colegii dupa meciul incheiat si familia mea. Eram legat la o multime de aparate, fiecare cu un obiectiv bine stabilit de a ma tine in viata, cand membrii familiei mele au inceput sa intre unul cate unul in rezerva unde ma aflam, cu ochii inlacrimati si fetele crispate de teama la auzul cuvintelor medicului ca nu mai am decat maxim 2 ore din viata. Au putut totusi sa se stapaneasca si cu o tarie interioara uluitoare au inceput sa ma incurajeze si sa imi spuna ca nu e nimic grav, ca totul este doar preventiv. Stiam in interiorul meu ca este ceva grav si am inceput sa ma rog Lui Dumnezeu fara sa ii cer ceva ci doar sa-Si faca Voia asa cum Credea El”.

GeorgeBaltaSpital

A fost mutat în aceeaşi zi la Spitalul Bagdasar Arseni. Diagnosticul a fost dur: traumatism vertebro-medular cervical, luxaţie anterioară bilaterală prin translaţie localizare C6-C7, sindrom de compresiune medulară cu leziune neurologică totală la nivel C6. Leziune neurologică completă Frankel A. George a fost operat trei zile mai târziu, de către dr. Marius Podea şi prof.dr. Exergian. Operaţia a durat 4 ore şi a fost un succes. George a supravieţuit. A reuşit să dăpăşească perioada critică postoperatorie. 5 luni a stat internat în spital, la secţia de recuperare, sub observaţia kinoterapeutului Anca Mihăescu. Au urmat alte tratamente de recuperare. La Băile Felix, Poiana Câmpina, Techirgiol şi acasă. Intense şi costisitoare.

De multe ori George a rămas fără bani, de multe ori colegii i-au sărit în ajutor. George face progrese, îşi mişcă mâinile. Şi le foloseşte pentru a se muta singur, din fotoliu în pat. Picioarele nu şi le simte. Încă. Dar George nu se lasă. Anul trecut si-a dat bac-ul şi apoi a dat examen la facultate. Este student la Facultatea Sociologie şi Asistenţă Socială – Universitatea Spiru Haret.

GeorgeBaltaFamiliaSiColegii

Familia i-a fost alături tot timpul. După luni bune petrecute în spital, George a mers acasă. Fratele lui a renunţat o perioadă la serviciu pentru a-l îngriji. George locuieşte cu părinţii, fratele său mai mare şi sora sa.

George se duce la meciurile de rugby, pentru a-şi încuraja echipa. George era taloneur al echipei Olimpia Bucureşti. A început când avea 10 ani. De la 18 ani juca la SC Olimpia Bucureşti, cu care a ieşit vice-campion Junior I. Promovase în Divizia Naţională. Nu a mai apucat să joace.

George Baltă are nevoie de multe.

Însă în acest moment are nevoie de ajutor pentru a achiziţiona un dispozitiv care urcă şi coboară scaunul cu rotile. Costă 4.000 de euro.

Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi:

UniCredit Ţiriac Bank S.A. – Sucursala Mihai Bravu

Şoseaua Mihai Bravu, nr. 204

RON: RO 81 BACX 00 00 00 321 652 4000

EURO: RO 54 BACX 00 00 00 321 652 4001

Cod SWIFT: BACXROBU

Titular: Baltă George

Telefon: 0726 176 477, 0723 453 939.

Later edit. La o oră după ce am postat povestea lui, George a scris pe site despre o altă grea încercare din viaţa sa. Fratele său, Florian, care i-a fost sprijin în aceşti ani, a murit. La doar 26 de ani. Fără o zi. George spune: „23 mai 2009, inca o zi pana la ziua lui Florian, fratele meu, bucurosi si fericiti ca orice familie ne trezim dimineata – eu:”hai ne ridicam ?” Florian: “aham” si atat………asta a fost ultimul lui cuvant. Florian isi pierde cunostinta, se sufoca si pleaca catre Dumnezeu mult prea devreme la 26 de ani fara o zi. Tot ce am facut in viata pana acum se datoreaza in mare parte lui, el a fost mainile si picioarele mele. Dumnezeu a hotarat sa-l ia langa El pentru ca Dumnezeu isi culege florile si el este ”Floricica” al nostru. I-am promis ca o sa ma ridic sa merg si ma tin de cuvant sa-l fac fericit, oricum ar fi si oriunde ar fi el acum. Multumesc tuturor carora ne-au fost alaturi……rude, prieteni si cunostinte”.

George are un site. Am înţeles că primeşte nişte bani dacă site-ul este vizitat:

http://georgebalta.ro

GeorgeBaltaSite

Apelul de ajutor pentru cei 4.000 de euro din ProSport, 20.05.2009 – aici.

GeorgeBaltaStad2

Anunțuri

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Doamne…

  punct

  29 Mai 2009 at 17:42

 2. […] Isabellelorelai scrie in blogul ei povestea unui tanar de 23 de ani,George Alexandru Baltă ajuns in scaunul cu rotile dupa ce s-a accidentat grav în timpul unui meci de pregătire pentru campionatul naţional, cu lotul naţional de juniori. O grămadă ordonată şi… George şi-a rupt coloana vertebrală. […]

 3. […] Isabellelorelai scrie in blogul ei povestea unui tanar de 23 de ani,George Alexandru Baltă ajuns in scaunul cu rotile dupa ce s-a accidentat grav în timpul unui meci de pregătire pentru campionatul naţional, cu lotul naţional de juniori. O grămadă ordonată şi… George şi-a rupt coloana vertebrală. […]

 4. […] scria George Baltă. George, care ştie foarte bine ce înseamnă suferinţa şi viaţa de […]

 5. din pacate am si eu un prieten in situatia ta. nu am decat sa va urez tot binele din lume si intr-o buna zi DUMNEZEU o sa va ajute!!!

  laur

  2 Iulie 2010 at 22:02


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: