Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

1 iunie şi mai altfel. Ca să existe. Inima Copiilor

with 11 comments

hearts

Pe 4 aprilie 2009, peste 300 de copii de grădiniţă au vândut în parc obiecte realizate de ei, pentru a strânge bani necesari dotării cu aparatură medicală a Secţiei de Chirurgie Cardio-Vasculară Pediatrică a Spitalului „Marie Curie” din Bucureşti. Să ne înţelegem: secţia nu există. O facem noi acum. Copiii au strâns atunci 19.800 RON în 4 ore. Primii bănuţi pentru Inima Copiilor. România este singura ţară din Europa care nu are un spital de chirurgie cardiovasculară pentru nou-născuţi. Nici în Bucureşti şi nici în Moldova, Oltenia şi Dobrogea nu există vreo secţie de chirurgie cardiopediatrică. Şi suntem în 2009. Şi în UE. În România, ţară în care în fiecare an sunt depistaţi 1.500 de copii între 0 şi 3 ani cu malformaţii ale inimii. O mare parte dintre aceşti copii prezintă defecte cardiace grave, necesitând intervenţii chirurgicale complexe şi monitorizare permanentă. Au ceva şanse copiii care ajung la Târgu Mureş sau la Cluj. Ceilalţi copiii cu inimioare grav bolnave mor. Nu mai stau să mă întreb ce a făcut „statul” în ultimii 20 de ani, că nu are rost. Dar „ruşine să îi fie” pot să îi spun. Iar celor care au contribuit la această stare de fapt să le stea pe conştiinţă (dacă au) sutele de copii români morţi şi nefericirea familiilor lor. Acum este momentul să realizăm cea mai frumoasă secţie din lume. Pentru că este făcută de oameni normali, nu de cei care cerşesc voturi ca apoi să ne ia pielea de pe noi. După care să murim pe banii noştri. Cea mai frumoasă secţie din lume. Plină de inimi. Cu doctor. Dr. Adrian Crucean. Care a promis că dacă strângem banii şi dotăm secţia de cardiochirurgie pediatrică de la spitalul M.S.Curie, va veni din Anglia şi va locui 6 luni în spital, lângă copii. Acolo îşi va pune un pat, pe care să doarmă, din când în când. În restul timpului se va ocupa de salvat vieţi mici. Va „repara” Inimioare. Şi cât ne costă să avem, şi secţie şi doctor? 2 euro/om. Din 4 aprilie 2009 până pe 27 mai 2009 la prânz, s-au strâns 404.328 euro. 372.876 de euro din 186.438 SMS-uri de câte 2 euro. 31.452 de euro din donaţii private şi sponsorizări. Până la 500.000 de euro mai este doar un pas. Unul mic. 96.000 de euro. Ce a fost greu a trecut. Să facem şi pasul ăsta, vă rog, sâmbătă, 30 mai 2009.

Invitaţia Asociaţiei Inima Copiilor:

„Noi si prietenii nostri de la City Mall va invitam sambata sa sarbatorim impreuna ziua copilului. De la 10 dimineata pana seara la 6, noi si Liana Stanciu va asteptam pe toti la joaca!”

Sâmbătă, 30 mai, între orele 10.00 şi 18.00

La City Mall

Soseaua Oltenitei, nr. 2, sector 4, Bucuresti

„E bine sa fii copil la City Mall!” va fi un adevarat maraton de cantece si dansuri special pregatite de cei mici pentru cei mari. De buna dispozitie se va ocupa trupa Petrecerea din Cutie: zanele vor picta obrajii celor mici, mascotele vor modela baloane in forme nastrusnice si binenteles Marcelino, cel mai iubit si plin de ghidusii clovn, va fi responsabil cu distractia. Vom desena, colora si modela inimioare si nu numai. Si vom incerca sa strangem banii necesari pentru pentru ca, la anul, mai multi copii sanatosi sa vina la joaca alaturi de noi.

Va asteptam cu drag, Asociatia Inima Copiilor!

http://www.inimacopiilor.ro

InimaCopiilorLogo

1000 de prichindei vor sarbatori Ziua Copilului sambata 30 mai la City Mall. „E bine sa fii copil” va fi un adevarat maraton de cantece si dansuri special pregatite de cei mici pentru cei mari. Sambata, 30 mai, incepand cu ora 10, peste 500 dintre prichindei vor veni cu sprijinul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti de la gradinitele din sectorul 4. Acestia au pus la cale un program deosebit pentru a sarbatori Ziua Copilului spre bucuria si mandria parintilor. Nu vor lipsi nici trupe deja cunoscute precum : Contrapunct, DOREMI, Dominoo, Mondo Dance, si Sobis care isi vor demonstra talentul si priceperea spre deliciul vizitatorilor City Mall. Cum o petrecere nu este completa fara clovn si animatie, isi vor face aparitia si cei din trupa Petrecerea din Cutie. Doua zane vor face face-painting si vor transforma fetele celor mici in personaje de poveste, doua mascote (un bondar si un catel) vor modela baloane in cele mai nastrusnice forme si binenteles Marcelino, cel mai iubit si plin de ghidusii clovn, va fi responsabil cu buna dispozitie a tuturor copiilor. Si pentru ca ne place campania „Inima Copiilor pentru Marie Curie” si dorim sa o sustinem, i-am chemat sa se joace cu noi, incepand cu ora 12, pe Liana Stanciu si pe prietenii nostri de la Asociatia Inima Copiilor. Ei strang in aceasta campanie bani pentru infiintarea unui departament de cardiochirurgie la Spitalul de Copii Marie Curie (fost Budimex). Suntem alaturi de ei si va asteptam sa ii ajutati si voi sa stranga banii necesari, pentru ca la anul mai multi copii sanatosi sa vina la joaca alaturi de noi.

poster1Iunie

Între timp s-au implicat şi Cârcotaşii.

Mulţumesc Sport Local (Cristi) pentru bannere!

UPDATE 9 iunie 2009. Inima Copiilor în concert. Vineri, 12 iunie 2009 (ora 22.00) la Club Gossip din Mamaia. Concert extraordinar Mihai Mărgineanu şi Damian & Brothers. Biletele se pot procura la intrare, Club Gossip, Bulevardul Mamaia, Mamaia. Rezervări la: 0724 68 94 38, 0729 44 88 66. Banii vor fi donaţi pentru înfiinţarea Departamentului de Cardiochirurgie Pediatrică de la Spitalul M.S. Curie din Bucureşti.

Până pe 5 iunie 2009 s-au strâns 448.968 de euro. 406.212 din 203.106 SMS-uri şi 42.756 din donaţii private şi sponsorizări.

UPDATE 15 iulie 2009. Inima Copiilor începe să existe!

Alexandru Popa, preşedintele Asociaţiei Inima Copiilor:

In aprilie 2009 am inceput proiectul cu speranta ca vom putea strange 500.000 de Euro pentru a amenaja o sala de operatii si un salon de terapie intensiva. Intre timp am adunat peste 650.000 de Euro. Mai mult decat am sperat, nu prea mult pentru o sectie de cardiochirurgie, dar suficient cat sa incepem.

Pentru ca tu si multi alti prieteni ati pus umarul impreuna cu noi, Ministerul Sanatatii a decis sa se implice activ: proiectul nostru a devenit prioritar, vor fi accelerate formalitatile si va fi oferita o parte din aparatura. Proiectul initial s-a extins: vom construi un departament complet, de peste 500 m² si dotat cu un laborator de cateterism. In acest moment, proiectul este in faza de avizare si lucrarile de amenajare vor incepe in curand. Campania noastra continua pana cand departamentul de cardiochirurgie de la Marie Curie va fi functional.

15 iulie 2009 va fi ultima zi in care se vor mai putea dona 2 EURO prin SMS la 858. Mai este o zi in care poti dona 2 Euro prin SMS la 858 pentru infiintarea departamentului de cardiochirurgie de la Spitalul de Copii Marie Curie din Bucuresti. Pana pe 15 iulie mai poti dona 2 Euro prin SMS la 858 in retelele Cosmote, Orange si Vodafone – nu se percepe TVA. Dupa acesta data poti ajuta donand online sau poti face un transfer intr-unul din conturile Asociaţiei Inima Copiilor.

Iti multumim mult pentru pentru ca ne ajuti in campania Inima Copiilor pentru Marie Curie

Până pe 14 iulie 2009 s-au strâns 665.601 de euro! 614.358 din 307.179 SMS-uri şi 51.243 din donaţii private şi sponsorizări.

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Salut, daca esti interesat de un schimb de link , astept raspunsul tau! O zi buna!

  kaLoo

  29 Mai 2009 at 08:52

 2. ok, foarte tare „La medic”.

  isabellelorelai

  29 Mai 2009 at 09:55

 3. Isabelle, ştii ceva de cazul prezentat de Mircea Badea? Mulţumesc frumos

  YODA

  29 Mai 2009 at 13:08

 4. Mulţumesc frumos 🙂

  YODA

  29 Mai 2009 at 13:49

 5. […] să ignore Ştirea, după cum n-ar fi făcut-o niciun om cât de cât sănătos cu mansarda, iar Isabelle se îngrijoră cu îndreptăţire: Acum, când se apropie 1 Iunie, acesta era exemplul de care copiii noştri aveau nevoie? Când în […]

 6. […] Inimi de la Asociaţia Inima Copiilor. […]

 7. […] 500.000 de euro de la oamenii simpli şi normali. Încă 51.000 de euro şi vor fi salvaţi copii. SMS 858 – 2 […]

 8. […] an) în timp ce (o listă lungă de) miniştri ai sănătăţii nu au fost în stare să obţină 500.000 de euro pentru înfiinţarea unei secţii de chirurgie cardio-pediatrică timp de… 20 … Sau 20.000 de euro pentru dotarea unei săli sterile post-operatorii? Ambele necesare celui mai […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: