Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Steluţele de mare. Robert Andrei Alexandru, copilul de la malul mării

with 5 comments

RobertAndreiAlexandru1

Robert Andrei Alexandru are 2 ani şi 6 luni. De 1 an merge lunar la transfuzii.

Pentru că are acelaşi diagnostic. Care îngrozeşte orice om, boala care nu îţi permite să ajungi la maturitate, deşi ţi-a transformat copilăria în chin. Chinul transfuziilor şi perfuziilor lunare fără de care nu mai exişti. Beta Talasemie majoră. Anemia Cooley.

Într-o noapte i s-a făcut rău. L-au dus de urgenţă la spital. Analize. Diagnostic. Un drum la Bucureşti şi apoi altele, multe, pentru transfuzii. Robert Andrei Alexandru bate lunar drumul de la Constanţa la Bucureşti, la INHT. Stă o zi internat în spital apoi pleacă acasă. În restul timpului Robert Andrei trăieşte tot un chin. Oboseşte repede. Poftă de mâncare nu are. Banii pentru jucării se duc pe medicamente şi pe… drumuri. De Paşte nu au mai avut bani să ajungă la Bucureşti.

Ştiaţi că fierul acumulat în organism duce la deformarea feţei copiilor? Lui Robert Andrei aşa i se întâmplă.

Copii fără zile, copii fără nopţi. Copii fără copilărie.

Părinţii lui Robert Andrei Alexandru au găsit o clinică în Italia care îl poate opera. Un transplant de măduvă pentru care li s-au cerut 150.000 de euro.

Doar mama lui Robert Andrei este compatibilă, însă doar 50%. Medicii italieni nu o acceptă ca donator. Vor unul compatibil 100% pentru reuşita transplantului. Pentru căutarea donatorului vor mai cere 21.000 de euro.

Părinţii au depus dosarul la DSP Constanţa. Aşteaptă ca dosarul să plece spre minister. Deşi ei nu cred că statul le va da vreun ban.

Au reuşit să strângă 4.000 de euro, de la oamenii care au donat pentru Robert Andrei Alexandru. De la teledonul din 11 aprilie (organizat de CJ Constanţa şi TV Neptun) Robert Andrei a mai primit 10.000 RON.

Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi:

BRD – Constanţa

RON: RO 52 BRDE 140 SV 7072 6331 400

EURO: RO 83 BRDE 140 SV 7072 6681 400

Cod SWIFT: BRDEROBU

Titular: Alexandru Florin (tatăl lui Robert Andrei).

Telefon: 0767 506 651

Copiii cu talasemie majoră fac lunar o transfuzie de sânge – mai precis o dată la trei săptămâni. Şi câte o perfuzie cu agenţi chelatori (Desferal), pentru a înlătura supraîncărcarea cu fier, efectul secundar al transfuziei. Când fac transfuziile, copiii trebuie să stea nemişcaţi timp de 3 ore, alfel sângele nu mai curge cum trebuie. Apoi urmează perfuzia. Care durează între 12-16 ore. Un chin pe care copiii trebuie să îl suporte şi noaptea, în somn. Nu au voie să se mişte nici în somn.

Copii fără zile. Copii fără nopţi. Copii fără copilărie. Copii fără bani. Vor creşte mari, oare? 3.700 de copii cu talasemie majoră în România.

.

Steluţele de mare

.

Anunțuri

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna Robert,
  Sunt Miruna , am 8 ani si aceasi suferinta ca si a ta …transfuzii de sange … si eu ca si tine astept sa plec in Italia unde sper ca acolo imi gasesc sanatatea …dar mai e atat de mult … si am obosit la fiecare 2 saptamani sa merg la transfuzie , dar trebuie sa luptam si asa trebuie sa faca orice copil .Sanatate multa
  Te pup , miruna

  miruna enache

  21 Mai 2009 at 08:51

 2. […] Silviu, Robert-Andrei, Ştefănuţ-Victoraş, Robert Andrei. Ei […]

 3. Cea mai mare bucurie a unui copil este de a se juca,noi ca sa ne bucuram de asta ,trebuie mai inatai sa luptam sa fim sanatosi.Robert ,iti doresc din toata inima mea de copil multa sanatate,noroc si „LA MULTI ANI „,iar Doamne Doamne sa fie mereu alaturi de toti copiii din intreaga lume . Cu drag,Miruna

  miruna enache

  1 Iunie 2009 at 12:48

 4. […] Robert-Andrei. […]

 5. […] Robert-Andrei, Silviu, Robert Andrei. Ei încearcă. Acum şi Vlad […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: