Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Salvaţi Steluţele de mare. Matei Alexandru Stanciu, cu putere şi ajutor. Înainte

with 9 comments

MateiStanciu1

Matei va împlini 3 ani pe 13 iunie 2009. A fost diagnosticat când avea 10 luni.

Cu acelaşi diagnostic. Care are îngrozeşte orice om, boala care nu îţi permite să ajungi la maturitate, deşi ţi-a transformat copilăria în chin. Chinul transfuziilor şi perfuziilor lunare fără de care nu mai exişti. Beta Talasemie majoră. Anemia Cooley.

Şi tot la 10 luni a început transfuziile.

Copii fără zile, copii fără nopţi. Copii fără copilărie.

Prima rază de speranţă pentru Matei s-a ivit în martie 2008. Îngerii lui Matei se numesc Dana şi Florin Cernat. Au început lupta pentru a strânge 150.000 de euro pentru Matei.

Au reuşit, iar Matei a plecat în Italia, la Institutul Mediteranean de Hematologie din Roma. Matei are donator compatibil, pe mămica lui.

MateiStanciu2

Povestea este simplă şi scurtă: Pentru salvarea lui Matei, începând din martie-aprilie 2008, s-au implicat fotbalistul Florin Cernat şi soţia sa, Dana. Pe atunci Matei avea un an şi opt luni. Matei este prietenul de joacă al lui Marco, băieţelul familiei Cernat. Când au aflat de suma imensă necesară, 150.000 de euro, Florin şi Dana Cernat au înfiinţat „Fundaţia Marco Cernat” şi au început lupta pentru salvarea lui Matei. Dana Cernat a plecat în Italia, la Roma, la Institutul Mediteranean de Hematologie (IME) din cadrul Policlinicii Tor Vergata, pentru a vorbi cu prof.dr. Guido Lucarelli. În aprilie 2008, Dana Cernat spunea: „Există două variante: înscrierea analizelor lui Matei în baza de date a donatorilor din Italia – şi aceasta ar putea costa în jur de 120.000 de euro – iar cea de-a doua, în cazul în care nu se va găsi donator, să se realizeze un transplant parţial de măduvă, de la mamă la fiu, şi ar costa aproape 150.000. După transplant, copilul va trebui să stea cel puţin un an în Italia, sub atenta observaţie a medicilor”. Florin Cernat şi-a mobilizat coechipierii pentru a strânge bani. La meciuri au jucat cu tricouri pe care era imprimată fotografia lui Matei. Părinţii lui Matei sunt avocaţi în Galaţi, nu aveau atâţia bani, nici măcar pe apartamentul în care locuiau nu luau atât de mult. Colegii părinţilor lui Matei i-au ajutat cu 22.000 de euro. Restul a pus statul: 145.935 euro (30.000 de la MS şi 115.935 de la MMFES), prin HG 1095/18.09.2008, publicat în MO 661/22.09.2008. Aşa a reuşit Matei să plece în Italia. Filmul cu Matei  de la Poveştiri adevărate – Acasă TV, 17 iulie 2008.

Pe 13 mai 2009, prof.dr. Guido Lucarelli a decis ca Matei să continue terapia premărgătoare transplantului. După o serie de analize s-a observat că imunitatea lui Matei este foarte rezistentă la terapia cu imunosupresive. Aceasta va fi prelungită cu 2 luni, pentru ca Matei să nu respingă transplantul, care era programat pe 18 iunie 2009.

Această amânare cu 2 luni îi încurcă puţin pe părinţii lui Matei, pentru că banii nu mai ajung. Au trimis mesaj în ţară pentru a cere ajutor, încearcă să deschidă şi un teledon la Romtelecom pentru Matei.

Mioara şi Sebi Stanciu speră la un ajutor cât de mic, pentru a putea continua ceea ce au început: salvarea lui Matei.

MateiStanciu3

Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi:

FUNDATIA „MARCO CERNAT”

Cod Fiscal 23622860

B.R.D. – G.S.G. Sucursala Galati

RON: RO 12 BRDE 180 SV 3579 6711 800

EURO: RO 56 BRDE 180 SV 3579 6801 800

Cod SWIFT: BRDEROBU

Titular: FUNDATIA „MARCO CERNAT”

In curand vom afla si numarul de Teledon la Romtelecom.

UPDATE 6 iunie 2009. Matei are Teledon la Romtelecom

Teledon la Romtelecom

0900 900 143 – pentru 3 euro/apel

Matei, Mioara şi Sebi Stanciu – blogul lui Matei din Italia, de pe care puteţi afla foarte multe amănunte despre transplant:

http://stanciumatei.blogspot.com

Copiii cu talasemie majoră fac lunar o transfuzie de sânge – mai precis o dată la trei săptămâni. Şi câte o perfuzie cu agenţi chelatori (Desferal), pentru a înlătura supraîncărcarea cu fier, efectul secundar al transfuziei. Când fac transfuziile, copiii trebuie să stea nemişcaţi timp de 3 ore, alfel sângele nu mai curge cum trebuie. Apoi urmează perfuzia. Care durează între 12-16 ore. Un chin pe care copiii trebuie să îl suporte şi noaptea, în somn. Nu au voie să se mişte nici în somn.

Copii fără zile. Copii fără nopţi. Copii fără copilărie. Copii fără bani. Vor creşte mari, oare? 3.700 de copii cu talasemie majoră în România.

.

Steluţele de mare

.

Anunțuri

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. […] Ştefănel, Matei, Ştefănuţ. Ei aproape au […]

 2. Multumim tanti Isabelle ptr. promovare nr.teledon .Sa stii ca sunt un curajos si o sa-i mai imbarbatez pe tati si pe mami din nou.Imi e dor de tara, de galati, de vladut, verisorul meu,de buna,de bunelu,
  de parculetele de la noi….Poate pe 13 iunie cand fac 3 ani ,tare as vrea ca bunu si buna sa vina la ROMA -le-am trtimis si un filmulet ca sa vada ca imi e dor de ei…

  BUNELU

  6 Iunie 2009 at 18:56

  • Bunelu, să dea Dumnezeu să iasă totul bine, Matei să fie sănătos şi toată familia fericită.
   Aţi putea să trageţi o fugă până acolo, să-i faceţi o surpriză lui Matei de 13 iunie. Să vă trăiască şi La mulţi ani de pe acum!

   isabellelorelai

   7 Iunie 2009 at 09:46

   • Tanti Isabellelorelai,cred ca bunelu a ascultat rugamintile mele si sfatul tau ptr. ca in dupa amiaza zilei de 11.06 ,pe la orele 19, ora ROMEI M-AM TRZIT CU BUNA SI BUNELU LA USA .SURPRIZA F.MARE PTR. CA EU ASTEPTAM UN PACHET [ASA MI-A SPUS MAMI SI TATI],SI CAND COLO CE SA VEZI?? BUNA SI BUNELU erau in fata mea!! Si m-am jucat o saptamana cu bunelu…,dar buna a mai ramas cu mine ptr. ca mami si tati se duc pe rand cateva zile in tara ca sa-si repare niste dinti ptr. ca aici e f.scump. In schimb a ramas buna si cateva zile o sa stau cu buna si tati si apoi cu buna si mami. Azi am vb. cu bunu pe net-camera si i-am spus sa mai vina ,dar a zis ca mai incolo cad o mai strange bani din pensie .ASTA E! IL INTELEG PTR. CA SI MAMI SI TATI SUNT TARE GRIJULII SI ECONOMICOSI CU FIECARE BANUT!!LA 3 NISORI A FOST SUPER!!Saru”mana

    BUNELU

    27 Iunie 2009 at 17:31

    • Bunelul deja poate concura la Surprize – Surprize 😀
     Cred că aţi fost fericiţi cu toţii, mi se pare extraordinar când distanţele dispar. Doamne ajută să fie bine!

     isabellelorelai

     28 Iunie 2009 at 00:01

     • MULTUMESC MULT PTR.CA SUNTETI ALATURI DE NOI!De ce ? Ptr ca nu taota lumea e BUNA ,in asemenea situatii>Am citit pe blogul lui Maty si am inteles ca au fost voci printre colegi[av.] care erau de parere ca cele cateva sute de euro care le-am cheltuit cu vizita mai bine ii dateam copilului ! Am vb. cu cpii ,ca erau putin suparati de comentarii si le-am spus sa treaca asemenea vorbe la cap. ,,deseuri” si sa nu le ia in seama.Ptr. ca dintre toti colegii lor de breasla nu din TARA CI numai din galati ,NUMAI CATIVA POT FII NOMINALIZATI[IAR UNUL CU MAJUSCULE]CARE AU DAT DOVADA DE UMANITARISM SI NE-AU AJUTAT, RESTUL….A N O N I M I!! Dar tot aurul din lume nu face cat EXPRESIA CARE AM VAZUT-O PE FATA LUI MATI CAND S-A TREZIT CU NOI LA USA !!Nu se poate descrie starea lui. AMUTISE,VB.IN SOAPTA,NU-SI GASEA CUVINTELE ,IAR DUPA ACEEA ERA CA UN IAPURAS PE LANGA NOI ,PE LANGA VALIZE [unde stia el ca bunu si buna au adus cadouri].SI LA FIECARE CADOU DESCOPERIT STRIGA ,,UITE MAMI,UITE TATI INCA UN CADOU..” Si o saptamana de stat cu el parca nu mai era mami ,tati, ci numai bunu si buna.In fiecare zi si dim. si dupaamiaza eram in parculet ,unde am jucat jocurile ns.: de-a pescuitul,de-a plantatul florilor,pomilor…Asa ca desi costul deplasrii abia acum la pensia din iulie l-am achitat pe card,BUCURIA A FOST ENORMA!!! SI AU MAI DISPARUT STARILE DE STRES,DE NERVOZITATE SI ALTELE LA TOTI TREI ….Deasta zic SI EU SI BUNA,, MULTUMIM DOAMNE CA-I AVEM SI VEGHEAZA ASUPRA LOR!!”

      BUNELU

      20 Iulie 2009 at 16:59

     • Bunelu, comentariile alea trebuie şterse. Sunt nişte cretini. S-au gândit vreo secundă că dumneavoastră aveţi o vârstă şi că… nu se ştie niciodată? Şi că Matei este acolo la operaţie, nu la studii? Nu.
      Nimic nu merită să vă strice bucuria de a fi fost împreună. NIMIC. Niciodată nu se ştie.
      Sunt oameni care ar da milioane pentru o astfel de întâlnire. Din păcate, pentru unii a fost prea târziu…
      Bunelu, pe lumea asta totul se plăteşte…

      isabellelorelai

      20 Iulie 2009 at 20:51

 3. […] Matei. El este la jumătatea drumului. El se pregăteşte de transplant, dar mai are nevoie de bani […]

 4. […] Andu, Ştefănel, Matei, Ştefănuţ, Robi, Victoraş. Ei au […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: