Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Ce ne costă?

with 7 comments

1cluj_200803_04

O vorbă bună. Ce ne costă? Cât de costă? 5 minute şi un pic de suflet. Ce ne costă să spunem şi altora că există oameni care îi pot salva? Care nu le cer bani, care îi respectă ca fiinţe umane şi îşi respectă meseria? Acum ceva timp am scris despre dr. Sergiu Stoica. Am aflat că dr. Stoica nu dă interviuri, nu vrea să apară la tv sau în ziare. Ce nu poate însă domnul dr. Sergiu Stoica să facă este să le interzică oamenilor să vorbească frumos despre el. Mă gândeam: ce ne opreşte să vorbim frumos despre un om dacă ştim că este un om bun? Dacă l-am cunoscut, dacă ne-a ajutat, dacă ne-a respectat? De ce să vorbim doar despre cei care ne fac rău? Oare cât de mult noroc trebuie să ai ca să întâlneşti un Om bun, un Medic bun, care să te salveze? Sau ghinion că nu l-ai întâlnit? Unde sunt toţi oamenii aceştia buni, de care avem atâta nevoie?

La postarea despre domnul dr. Stoica am primit un gând frumos pentru doamna Dr. Rodica Cosnarovici, medic oncolog la Institutul Oncologic I. Chircuţă din Cluj, secţia oncologie pediatrică. Gândul bun pentru doamna doctor este de la Nela, mama Alexiei Mihai. Alexia a avut cancer. Are 2 ani şi un pic. Degeţica.

Aş vrea să vorbesc puţin despre un alt medic care merită să fie îmbrăcat în flori. Este vorba despre doamna doctor Rodica Cosnarovici. Este un medic extraordinar, de un profesionalism rar întâlnit, care tratează copiii cu dragoste şi pune mult suflet pentru fiecare pacient pe care îl tratează. Cât despre şpagă, acest cuvânt nu există pentru doamna doctor, abia acceptă un buchet de flori. Cea mai mare bucurie este să-şi vadă pacienţii plecând acasă, după chinuitoarele tratamente. I se citeşte bucuria în ochi când analizele sunt bune, când tratamentul a reuşit, dar mai ales când un copil care a făcut tratament la dumneaei vine la control şi totul este în regulă. Cinste lor, medicilor cu suflet, care pun suflet în ceea ce fac!”.

Am amintit de oamenii care îmi plac. Sunt aici, la Valorile României.

Despre medicii excepţionali de care am aflat, am scris. Dacă mai aflu, mai scriu.

Dr. Raed Arafat.

Dr. Dan Sabău.

Dr. Adrian Lobonţiu.

Dr. Eugen Săndica.

Dr. Sergiu Stoica.

Dr. Monica Dragomir.

Dr. Sergiu Stoica din nou.

Dr. Gheorghe Burnei.

Dr. Margit Şerban.

Laura Spânu şi Claudiu Bârsilă, studenţi.

Dr. Pavel Oarcea.

Prof.Dr. Alexandru Pesamosca.

Dr. Bogdan Cristian Ion. Oxigenoterapia Hiperbara si minunile ei.

Dr. Sorin Tarnoveanu.

Dr. Catalin Cirstoveanu.

Alexandru Popa, Inima Copiilor.

Prof.univ.Dr. Mircea Barsan.

Dr. Ilie Vonica. Pentru ce spital a facut in Sibiu si pentru ce medici a adus: Prof. Dr. Mircea Barsan. Dr. Manuel Chira. Dr. Sanda Maria Negrutiu. Dr. Victor Costache. Dr. Andrei Barsan. Dr. Mihai Rotar.

Prof. Dr. Vittorio Vanini si echipa The Heart of Children din Milano, Italia. Pentru ca au salvat copii romani, gratis.

Dr. Alexandru Bogdan Thiery.

Foarte mult aş vrea să scriu despre Dr. Adrian Crucean. Care a promis că dacă strângem banii şi dotăm secţia de cardiochirurgie pediatrică de la spitalul M.S.Curie, va veni din Anglia şi locui 6 luni în spital, lângă copii. Acolo îşi va pune un pat, pe care să doarmă, din când în când. În restul timpului se va ocupa de salvat vieţi mici. Va „repara” Inimioare.

2cluj_200803_05

Alexandru Popa, preşedintele Asociaţiei Inima Copiilor:

In aprilie 2009 am inceput proiectul cu speranta ca vom putea strange 500.000 de Euro pentru a amenaja o sala de operatii si un salon de terapie intensiva. Intre timp am adunat peste 650.000 de Euro. Mai mult decat am sperat, nu prea mult pentru o sectie de cardiochirurgie, dar suficient cat sa incepem. Pentru ca tu si multi alti prieteni ati pus umarul impreuna cu noi, Ministerul Sanatatii a decis sa se implice activ: proiectul nostru a devenit prioritar, vor fi accelerate formalitatile si va fi oferita o parte din aparatura. Proiectul initial s-a extins: vom construi un departament complet, de peste 500 m² si dotat cu un laborator de cateterism. In acest moment, proiectul este in faza de avizare si lucrarile de amenajare vor incepe in curand. Campania noastra continua pana cand departamentul de cardiochirurgie de la Marie Curie va fi functional. Iti multumim mult pentru ca ne ajuti in campania Inima Copiilor pentru Marie Curie

3cluj_200611_01

Toate fotografiile sunt de aici.

Anunțuri

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Nu ne costă absolut nimic o vorbă bună dar, din nefericire, „învăţăm” să o spunem din ce în ce mai rar. Să fie vorbele bune pe cale de dispariţie? Sper că nu…

  Lisandru Cristian

  17 Mai 2009 at 19:51

  • Cristian, nu sunt. Fii atent:
   Mulţumesc, domnule dr. Raed Arafat
   Pentru că aţi venit în România şi aţi făcut ce nu a fost în stare niciun român: să vă daţi banii moşteniţi de la părinţi ca să faceţi SMURD-ul.

   Pentru materializarea ideii de paramedici, dr. Arafat şi-a cheltuit pentru dotarea SMURD până şi banii moşteniţi.
   Fără cetăţenie română, până în 1998, fără un salariu pentru munca prestată şi fără sprijin din partea statului român, dr. Raed Arafat şi-a urmat cu încăpăţânare idealul de a realiza cel mai performant serviciu mobil de urgenţă din ţară.
   După 16 ani de eforturi, dr. Arafat şi-a văzut realizat scopul care l-a determinat să nu părăsească România: înfiinţarea şi extinderea SMURD la nivel naţional.

   isabellelorelai

   17 Mai 2009 at 20:36

 2. Avem cativa oameni cu suflet,si inca ce suflet…Dar prea putini.De aceea trebuie sa invatam de la ei,ca sa fim mai multi.
  Sigur nu suntem medici cu toti,dar putem ajuta intr-alte moduri.Dupa puterea fiecaruia si dorinta de a face bine.
  Nu ne costa nimic sa vorbim despre oameni minunati,doar ne uimesc.Si din uimire dam in iubire si atunci vorbim cu drag de bunatatea lor.

  mirela cristea

  18 Mai 2009 at 00:59

 3. Felicitari domnului dr. Raed Arafat.Acest om a miscat din loc un serviciu de urgenta care functiona ca un muribund.Astazi SMURDUL a devenit un nume care a salvat multe vieti.Respectele mele domnule Rael Arafat.

  Coman Ion

  1 Decembrie 2009 at 10:30

 4. eu sunt tratat in prezent de D-na Rodica Cosnarovici si nu va pot zice altceva ca este o salvatare de vieti…este modelul meu in viata un om si un doctor devotat 100% meseriei si pacientilor…

  marian

  1 Decembrie 2009 at 20:43

 5. doresc o informatie si o recomandare daca se poate. sotul meu sufera de spondiloza cervicala cu dureri ingrozitoare de cap .ma poate ajuta cineva ptr ac upunctura ?cu multumiri cu multumiri lucia savu

  lucia savu

  14 Ianuarie 2011 at 12:05


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: