Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Oare unde se duc copiii care nu mor?

with 7 comments

rainbow cake

Pe aici, prin sufletele noastre rămân copiii care nu mor. În noi.

Vă spuneam despre o prietenie dincolo de moarte – Prietenia nealterată. Cu Gilda. Despre prietenia unor copii. Unul din ei, Gilda, a murit anul trecut. Avea 12 ani şi cancer. Dar prietenia lor dăinuie. Ceilalţi, Diana, Larisa, Timea, Alexandru şi Bogdan – toţi din Oradea – nu o uită. Au 13 ani acum. Atunci când nu dai uitării un om, înseamnă că el încă este. Gilda este. Prin ei.

Copiii aceştia au făcut o asociaţie. Asociaţia Tinerilor împotriva CanceruluiGilda (ATC – Gilda). Este o asociaţie de copii voluntari, în amintirea Gildei. Diana Creţiu, Larisa Herlas, Timea Gellert, Alexandru Hodişan şi Bogdan Rosan. S-au alăturat Ivett Gellert, Mădălina Huleşi şi Ioana Coneac.

Ce au mai făcut din 5 mai 2009 până astăzi?

Au gândit, au muncit, s-au străduit şi: pe 22 mai 2009 vor organiza o acţiune de fundraising. Fac „bake sale” la cantina şcolii – Carnavalul prăjiturilor – mai pe „româneşte în traducere liberă”.

Scopul: să strângă bani pentru copiii secţiei de oncopediatrie din Oradea. Fiecare copil membru al Asociaţiei Gilda va face cel puţin o prăjitură. Sponsori: părinţi, rude, colegi, diriginte, prieteni de familie.

Fiecare copil membru al Asociaţiei Gilda are un rol clar în organizare: responsabil cu pancardele, cu decoraţiunile, cu fotografiatul (pentru că trebuie să îmi trimită poze, normal), cu anumite cumpărături, responsabil cu „mediatizarea”.

Unde îi găsiţi? La Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” din Oradea. Clasa a VII-a. E-mail: atc_gilda@yahoo.com (pentru a afla mai multe)

Aţi rămas copil în suflet? Poate cumpăraţi o prăjitură, dacă sunteţi din Oradea sau aveţi drum pe acolo pe 22 mai 2009. Nu cred să fie foarte scumpe prăjiturile astea. Doar sunt făcute de copii. Iar copiii nu cer curcubeul de pe cer. Ei au simţul realităţii mai dezvoltat. Pun curcubeul în prăjituri. Pentru copiii care suferă.

Se spune că sunt trei tipuri de oameni: cei care fac ca lucrurile să se întâmple, cei ce privesc lucrurile întâmplându-se, cei ce se întreabă ce s-a întâmplat… Fiecare alege ce fel de „tip de om” vrea să fie. Sau să nu fie. Om.

Deci: 22 mai 2009, în cantina Liceului Teoretic „Aurel Lazăr” din Oradea, în pauze: 10.50-11.10, 12.00-12.10, 13.00-13.10. Eventual după 14.00. Este pentru elevii şcolii. Dar dacă vreţi să vă convingeţi:

GILDAafis

Gilda

Gilda Sabadac (11.02.1996-03.03.2008) a fost diagnosticată cu tumoră cerebrală la începutul celui de-al cincilea an şcolar al ei. I-a ţinut piept vitejeşte timp de un an şi jumătate, pierzând în cele din urmă bătălia, la vârsta de 12 ani. Ne este dor de tine, Îngeraş – Brigitta, Diana şi Lăcrămioara. 

Am scris despre aceşti copii cu drag şi cu:

rainbow

Anunțuri

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] UPDATE 16 mai 2009. Copiii aceştia sunt grozavi. […]

  2. Am scris si eu despre acesti copii si cineva a lasat un mesaj.Voi scrie din nou despre ei,sper sa reuseasca sa stranga bani.poate ca in oradea se traieste un pic mai bine.

    g1b2i3

    18 Mai 2009 at 17:21

  3. […] Asociaţia Tinerilor împotriva Cancerului – Gilda (ATC – Gilda).Pe 22 mai 2009 vor organiza o acţiune de fundraising. Fac „bake sale” la cantina şcolii – Carnavalul prăjiturilor – mai pe “româneşte în traducere liberă”. I-a învăţat doamna Olga.Unde îi găsiţi? La Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” din Oradea. Clasa a VII-a. E-mail: atc_gilda@yahoo.com (pentru a afla mai multe) […]

  4. […] Asociaţia Tinerilor împotriva Cancerului – Gilda (ATC – Gilda).Pe 22 mai 2009 vor organiza o acţiune de fundraising. Fac „bake sale” la cantina şcolii – Carnavalul prăjiturilor – mai pe “româneşte în traducere liberă”. I-a învăţat doamna Olga.Unde îi găsiţi? La Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” din Oradea. Clasa a VII-a. E-mail: atc_gilda@yahoo.com (pentru a afla mai multe) […]

  5. […] muncit. Au făcut prăjituri, le-au vândut. Au strâns bani pentru copiii bolnavi, internaţi la secţia de oncopediatrie din Oradea. Ca să […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: