Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Deschide-ţi sufletul. Dacă copiii nu vin la joacă, vine joaca la copii

with 8 comments

clowns

Este un proiect. Al Oanei Aramă. Un proiect de voluntariat. Nu e cu bani. Nici de dat, nici de luat.

Oana spune că a observat că oamenii obişnuiţi fac lucruri măreţe, pentru că ei ştiu ce înseamnă să ai nevoie şi să primeşti ajutor de unde te aşteptai mai puţin, să simţi că ai luat o gură de aer când te sufocai. În opinia Oanei sintagma „om obişnuit” este una plină de valoare. Oana Aramă împreună cu câţiva prieteni au făcut o asociaţie. O mână de oameni obişnuiţi care nu îşi propun să „înfăptuiască marea schimbare la faţă a societăţii” ci să aducă bucurie unor copii care suferă.

Proiectul asociaţiei se numeşte Dacă copiii nu vin la joacă, vine joaca la copii.

Copiii care nu pot veni la joacă sunt copiii din spitale.

„Asociaţia Deschide-ţi Sufletul” din Bucureşti a căutat şi găsit tineri cu multe idei şi dorinţa de a ajuta sute de copii care se află în situaţia de a rămâne luni întregi înternaţi în spitale. Membrii asociaţiei doresc să aducă zâmbetul pe chipul copiilor care, în loc să îşi petreacă ziua la joacă, sunt nevoiţi să rămână într-un salon de spital, departe de orice distracţie a copilăriei. Tineri care să îşi dorească să aducă bucurie în sufletele acestor copii prin joc şi joacă. Cine consideră că are un strop de „nebunie constructivă” şi destulă voinţă să facă ceva pentru copiii aflaţi în dificultate este aşteptat cu dragă inimă în cadrul asociaţiei.

„Asociaţia „Deschide-ţi Sufletul” din Bucureşti a găsit câţiva voluntari şi acum caută secţiile de pediatrie din spitale.

În intenţie ar fi şi o campanie de strângere de jucării, cărţi, cărţi de colorat, culori etc, care să fie oferite copiilor bolnavi.

Oana Aramă

Preşedinte, Asociaţia Deschide-ţi Sufletul

E-mail: deschidetisufletul@gmail.com

Blogul asociaţiei:

http://deschidetisufletul.blogspot.com

UPDATE: Afişul asociaţiei, pe care Oana a început să îl pună în licee şi în facultăţi:

afisdeschidetisufletul

Anunțuri

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. F fain 🙂 Chiar o sa le scriu sa ii cunosc 🙂

  Mersi fain Isabelle!

  Mihail

  5 Mai 2009 at 13:18

 2. Foarte interesant proiectul acesta… Merg şi eu pe blogul asociaţiei chiar acum…

  Lisandru Cristian

  5 Mai 2009 at 14:47

 3. Cristian, mulţumesc!

  isabellelorelai

  5 Mai 2009 at 15:36

 4. Mi se pare cea mai buna veste pe care am auzit-o in ultimul timp,in afara de vestea buna cu banii stransi pentru cei sase copilasi…
  Iti multumesc ca ne aduci si astfel de vesti,mi se insenineaza sufletul.
  Sanatate si numai bine tuturor!

  P.S.Isabellelorelai,am mai gasit un caz in Hunedoreanul.Acum ma pregatesc sa scriu la mine (preiau si cazurile pe care le-ai postat),te rog sa scrii si despre Paula Ghiţă din Deva.
  http://www.hunedoreanul.ro/comunitate/la-doar-sase-ani-o-deveanca-sufera-de-cancer-osos-4284987
  Multumesc.

  g1b2i3

  6 Mai 2009 at 00:10

 5. […] La  Isabellelorelai`s Weblog am aflat despre niste tineri minunati care au infiintat „Asociaţia Deschide-ţi Sufletul” din Bucureşti a căutat şi găsit tineri cu multe idei şi dorinţa de a ajuta sute de copii care se află în situaţia de a rămâne luni întregi înternaţi în spitale. Membrii asociaţiei doresc să aducă zâmbetul pe chipul copiilor care, în loc să îşi petreacă ziua la joacă, sunt nevoiţi să rămână într-un salon de spital, departe de orice distracţie a copilăriei. Tineri care să îşi dorească să aducă bucurie în sufletele acestor copii prin joc şi joacă. Cine consideră că are un strop de „nebunie constructivă” şi destulă voinţă să facă ceva pentru copiii aflaţi în dificultate este aşteptat cu dragă inimă în cadrul asociaţiei.„Asociaţia „Deschide-ţi Sufletul” din Bucureşti a găsit câţiva voluntari şi acum caută secţiile de pediatrie din spitale. În intenţie ar fi şi o campanie de strângere de jucării, cărţi, cărţi de colorat, culori etc, care să fie oferite copiilor bolnavi. Oana Aramă Preşedinte, Asociaţia Deschide-ţi Sufletul E-mail: deschidetisufletul@gmail.com Blogul asociaţiei: http://deschidetisuf […]

 6. […] La Isabellelorelai`s Weblog am aflat despre niste tineri minunati care au infiintat „Asociaţia Deschide-ţi Sufletul” din Bucureşti a căutat şi găsit tineri cu multe idei şi dorinţa de a ajuta sute de copii care se află în situaţia de a rămâne luni întregi înternaţi în spitale. Membrii asociaţiei doresc să aducă zâmbetul pe chipul copiilor care, în loc să îşi petreacă ziua la joacă, sunt nevoiţi să rămână într-un salon de spital, departe de orice distracţie a copilăriei. Tineri care să îşi dorească să aducă bucurie în sufletele acestor copii prin joc şi joacă. Cine consideră că are un strop de „nebunie constructivă” şi destulă voinţă să facă ceva pentru copiii aflaţi în dificultate este aşteptat cu dragă inimă în cadrul asociaţiei.„Asociaţia „Deschide-ţi Sufletul” din Bucureşti a găsit câţiva voluntari şi acum caută secţiile de pediatrie din spitale. În intenţie ar fi şi o campanie de strângere de jucării, cărţi, cărţi de colorat, culori etc, care să fie oferite copiilor bolnavi. Oana Aramă Preşedinte, Asociaţia Deschide-ţi Sufletul E-mail: deschidetisufletul@gmail.com Blogul asociaţiei:http://deschidetisufletul.blogspot.com […]

 7. […] Aramă are un proiect prin care vrea să promoveze în mediul rural activităţile extraşcolare prin educaţie […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: