Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Ştiinţă şi artă. Dr. Gheorghe Burnei. Iubeşte copiii şi pentru ei face ştiinţă şi artă

with 54 comments

oase

– Anual, în România zeci de copii cu tumori osoase rămân invalizi sau mor din cauza inexistenţei unui program de endoprotezare modulară. Avem doctor. Excepţional. Dr. Gheorghe Burnei. La Spitalul M.S. Curie. Nu avem bani. Dr. Burnei cere, ca să nu mai moară copii.

– Desfiinţarea, în urmă cu 3 ani, a specialităţii de ortopedie pediatrică, condamnă mii de copii cu afecţiuni ale oaselor la o viaţă chinuită. În toată România au mai rămas doar 20 de chirurgi care practică strict ortopedie pediatrică. Ei se confruntă cu o avalanşă de boli ortopedice la copii, de cauze genetrice, cu malformaţii foarte grave. La Spitalul M.S. Curie au rămas doar 2! Unul este Dr. Gheorghe Burnei. Cei doi medici fac şi 10 operaţii pe zi. Dr. Burnei spune. Dr. Burnei cere, ca să nu mai moară copii.

Şi, să nu uit:

– abia în 2007 a fost achiziţionat echipamentul necesar pentru dotarea secţiei de neurochirurgie pediatrică, cu bani din donaţii publice, la campania Fundaţiei Mereu Aroape. Aveam doctor. Excepţional. Pe Sergiu Stoica. S-a întors din Franţa pentru copiii noştri.

– abia în 2009 strângem bani pentru dotarea secţiei de cardiochirurgie pediatrică, în campania Asociaţiei Inima Copiilor. Vom avea doctor. Excepţional. Pe Dr. Adrian Crucean. Se va întoarce din Anglia pentru copiii noştri. Şi pentru că tot a venit vorba despre Inima Copiilor, poate nu ar mai strica câte un SMS la 858, de 2 euro. Mai e un pic până la 500.000. Până pe 28 aprilie 2009 s-au strâns 283.856 de euro (253.832 din 126.916 de SMS-uri şi 30.034 din donaţii şi sponsorizări).

Ioana Georgescu scria pe 24 martie 2009 în România Liberă: „Viaţa unui copil cu tumoră osoasă costă 15.000 de euro. Medicii de la Spitalul Clinic de Copii M.S. Curie au făcut un apel către autorităţile sanitare pentru finanţarea unui program naţional de endoprotezare modulară care să-i salveze de la suferinţe enorme pe copiii loviţi de cancer osos. Anual, zeci de copii cu tumori osoase rămân invalizi sau mor din cauza inexistenţei unui program de endoprotezare modulară”.

Cazul lui Ionuţ Bogdan Ştefan

ionutbogdanstefan

Ionuţ Bogdan Ştefan are 15 ani şi a fost diagnosticat cu Sarcom Ewing (mai precis Sarcom Ewing femur proximal drept). Cancer adică. O formă de tumoră osoasă care i-a distrus femurul şi articulaţia piciorului. Când avea 12 ani, Ionuţ Bogdan Ştefan a fost diagnosticat greşit – cu infecţie osoasă. Avea cancer dar nefiind diagnosticat corect, boala a evoluat în voie. Ionuţ are acum şi metastază pulmonară.

Prof. Dr. Gheorghe Burnei, şeful Clinicii de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică a Spitalului M.S. Curie, impresionat de suferinţa copilului, a trimis un memoriu către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru achiziţionarea unei endoproteze modulare care să îi înlocuiască articulaţia şoldului şi trei sferturi din femur. Preţul este de 15.000 de euro. Părinţii copilului sunt săraci şi nu au de unde să plătească aceşti bani. Dacă endoproteza nu va putea fi cumpărată, lui Ionuţ Bogdan Ştefan îi va fi amputat piciorul.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a aprobat memoriul domnului Dr. Gheorghe Burnei şi a alocat banii pentru Ionuţ Bogdan Ştefan. 

Anual, zeci de astfel de copii din toată ţara speră că vor face rost de bani pentru endoprotezare. Din cauza sărăciei, o parte din aceşti copii rămân neoperaţi şi mor după şase luni de la biopsie. Alţii stau în aşteptare până la găsirea unor surse financiare, însă între timp cancerul le seceră vieţile.

Endoprotezele modulare

Spre deosebire de protezele obişnuite, endoprotezele modulare sunt implantate chirurgical în osul rezecat şi pot fi adaptate printr-un sistem special la înălţimea copilului aflat în creştere.

Prof. Dr. Gheorghe Burnei: „În ultimii 7 ani, am aplicat numai la câţiva pacienţi proteze modulare, sursele de finanţare fiind constituite din sponsorizări şi donaţii, neavând asigurată o sursă de finanţare sigură care să ofere tratamentul oportun. Ceilalţi pacienţi au plecat în străinătate sau au ajuns în situaţia de a face amputaţia, sau de a aplica doar tratamentul chimioterapeutic, în funcţie de stadiul bolii”.

Conform estimărilor medicilor, fondurile necesare pentru a trata 3 pacienţi în străinătate ar ajunge pentru 20 de pacienţi dacă ei ar fi trataţi în România. O endoproteză modulară costă între 15.000 şi 40.000 de euro, în funcţie de vârsta copilului şi de gravitatea cazului. Articolul din România Liberă – aici.

Între timp, doi elevi de clasa a XII-a de la Colegiul Pedagogic Iosif Vulcan din Oradea, Mihai Cionca şi Constantin Paşcariu, au început o campanie de strângere de fonduri pentru Ionuţ Bogdan Ştefan.

Ionuţ Bogdan Ştefan este din Prahova. Cei doi elevi din Oradea au început campania la începutul lunii martie. Mihai Cionca studiază teologie-filologie şi doreşte să devină preot. Mihai şi Constantin au făcut cerere la Inspectoratul Şcolar Bihor pentru a fi aprobată campania de strângere de fonduri în unităţile de învăţământ. Cererea le-a fost refuzată. Atunci s-au îndreptat spre biserici. Primii bani, 1.000 de lei, i-au strâns cu ajutorul preotului de la Biserica Sfântul Nicolae din cartierul Ioşia. Mihai şi Constantin au primit ajutor şi de la Uniunea Femeilor Bihor, care i-a ajutat să contacteze mai multe firme. Au reuşit să semneze un contract de sponsorizare. Ionuţ Bogdan Ştefan a început o nouă serie de chimioterapie la Spitalul Clinic Fundeni, pe 9 aprilie 2009. În 2006, a fost diagnosticat cu osteomielită şi a fost operat. Doi ani şi jumătate mai târziu a fost diagnosticat cu Sarcom Ewing la piciorul drept. De atunci stă prin spitale. Pentru Ionuţ Bogdan Ştefan, endoproteza modulară înseamnă viaţă. Articol din Adevărul, 10 aprilie 2009.

Primul copil cu tumoră la picior despre care am scris pe blog are 8 ani şi este elev la şcoala de muzică (pian). Alexandru Florea din Deva. La noi exista o singură soluţie pentru el: amputarea piciorului. În Italia, la Bologna, există bancă de oase. Te duci cu 30.000 de euro în buzunar, îţi scoate osul bolnav şi îţi pune unul sănătos. Din câte ştiu Alexandru a ajuns acolo şi a fost operat. Apoi a fost Ioana Diana Popîrdă, 16 ani, cancer osos (osteosarcom la tibia stângă). Olimpica care a scris „Nu mă gândisem niciodată serios la moartea mea”. A fost operată la o clinică din Italia (Institutul de Osteopedie Gaitano Pini din Milano). Un caz oarecum asemănăror cu cel al lui Ionuţ Bogdan Ştefan este Oana Valentina Mîrţoi, de 13 ani, cu tumoră cu celule gigante agresive la extremitatea femurului stâng. Oana avea nevoie de o proteză tumorală modulară HMRS care costa 9.000 de euro şi care nu era disponibilă prin CNAS. Din fericire Oana a strâns banii, a cumpărat proteza şi a făcut operaţia.

Ioana Georgescu scria pe 3 martie 2009 în România Liberă: „Copiii nu sunt adulţi în miniatură”. Desfiinţarea, în urmă cu 3 ani, a specialităţii de ortopedie pediatrică, condamnă mii de copii cu afecţiuni ale oaselor la o viaţă chinuită. În toată România au mai rămas doar 20 de chirurgi care practică strict ortopidie pediatrică. Ei se confruntă cu o avalanşă de boli ortopedice la copii, de cauze genetrice, cu malformaţii foarte grave. O mie de copii din toate colţurile ţării sunt operaţi anual la Clinica de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică de la Spitalul M.S. Curie. Cei 2 chirurgi care au mai rămas sunt sufocaţi de avalanşa de cazuri. Dr. Gheorghe Burnei: „Facem şi 10 operaţii pe zi. Avem nevoie de 6 medici pentru a face faţă situaţiei. De 4 ani nu am mai avut în pregătire niciun medic rezident”. De ce? Din cauza Ordinului 1044/2006 al fostului ministru al sănătăţii, Eugen Nicolăescu. Ordinul prevedea asimilarea unor anumite specialităţi medicale. Astfel, ortopedia pediatrică a dispărut ca sistem de pregătire a rezidenţilor, fiind absorbită de ortopedia pentru adulţi. Prof.Dr. Gheorghe Burnei a trimis un memoriu actualului ministru al sănătăţii, Ionuţ Bazac, pentru reînfiinţarea acestei specialităţi. În saloanele din clinică sunt doar 25 de paturi. Este nevoie de 60. În saloane, mamele dorm împreună cu copiii bolnavi în acelaşi pat. Acolo manâncă, acolo îşi spală lucrurile, acolo se roagă, acolo plâng.  Articolul aici.

Prof. Dr. Gheorghe Burnei

drgheorgheburnei

Prof. Dr. Gheorghe Burnei. A optat pentru chirurgia pediatrică pentru că este „ştiinţă şi artă” şi pentru că iubeşte copiii. S-a născut pe 21 septembrie 1952, în judeţul Dâmboviţa. A absolvit Facultatea de Medicină Carol Davila din Bucureşti în 1978. Din 1991 este chirurg la Spitalul M.S. Curie.

Prof. Dr. Gheorghe Burnei: „Munca de ortoped pediatru presupune îngrijirea unei categorii aparte de pacienţi şi aceste cazuri nu pot fi operate în clinicile de adulţi: boala oaselor de sticlă (maladia Lobstein), displazii (lipsa) de femur, de fragmente din tibie, scolioze congenitale idiopatice peste 80 de grade, diformităţi grave ale piciorului, tumori maligne osoase, deformări din paralizii cerebrale”.

Prof. Dr. Gheorghe Burnei este medic primar chirurg la Spitalul Clinic de Copii M.S. Curie din Bucureşti, Şef Clinică Chirurgie Ortopedică Pediatrică şi şef al Departamentului de Sterilizare. Conferenţiar universitar la UMF “Carol Davila”. Vicepreşedinte al Societăţii de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică.

Cu ce se ocupă? Cu copiii. Vedeţi aici cum.

În noiembrie 2007, Prof. Dr. Gheorghe Burnei – şi echipa de medici de la Spitalul M.S. Curie – au realizat o premieră mondială. Au îndreptat coloana unei adolescente din poziţia de la 150 de grade la 32 de grade, tăind 8 centimetri din coloană. Monica avea 17 ani atunci şi suferea de scolionză idiopatică. Mai multe aici.

Decembrie 2008: Prof. Dr. Gheorghe Burnei – şi echipa de medici de la Spitalul M.S. Curie – au implantat unui copil un dispozitiv proteic (implant VEPTR) pentru mărirea toracelui şi corectarea unei deviaţii scoliotice severe. Operaţia a fost premieră în România şi a durat 3 ore. Florin avea 13 ani, cifoscolioză congenitală şi maladia Recklinghausen. Mai multe aici.

Februarie 2009: Prof. Dr. Gheorghe Burnei – şi echipa de medici de la Spitalul M.S. Curie – au „reparat” piciorul unei adolescente. Operaţia a durat 6 ore, timp în care fiecare os a fost reaşezat în poziţie normală. Anca are 17 ani şi avea o malformaţie congenitală gravă la piciorul stâng. Suferise încă 6 operaţii dar tot nu putea merge. Mai multe aici.

Prof. Dr. Gheorghe Burnei – şi echipa de medici de la Spitalul M.S. Curie – au „reparat” mâna unei fetiţe de 6 ani. Copilului îi lipseau 3 degete de la o mână. Chirurgii ortopezi au realizat o grefă osoasă, transferând oasele palmei în locul degetelor. Mai multe aici.

Martie 2007: Prof. Dr. Gheorghe Burnei – şi echipa de medici de la Spitalul M.S. Curie – i-au făcut Sorinei cea de a patra operaţie pentru ca ea să poată merge. Prima operaţia a fost făcută în 2006. Sorina avea atunci 14 ani şi de la 1 an era diagnosticată cu boala oaselor de sticlă (maladia Lobstein). Până la 15 ani, Sorina nu a mers niciodată. Sorina a fost imobilizată la pat timp de 15 ani. Până la operaţia Sorinei, Prof. Dr. Burnei operase cu succes alţi 30 de copii diagnosticaţi cu această boală. Mai multe aici.

Statistica din decembrie 2007: Un copil din 4.000 se năştea cu scolioză congenitală. Copiii născuţi cu cocoaşă pot fi vindecaţi. „Dr. Gheorghe Burnei: Copiii neoperaţi, mai ales cei cu scolioze de peste 70 de grade, au toate organele interne (plămâni, inimă, rinichi etc) situate anormal şi prezintă la vârste mici insuficienţă respiratorie, tulburări cardiace şi infecţii urinare. De aceea nu se pot integra în mediul şcolar. Aceşti copii au tulburări de absorţie şi sunt slabi, iar durata medie de viaţă este scăzută. 25% dintre copiii cu cocoaşă au malformaţii cardiace”. Articol din Gândul, semnat Liliana Ruse, 10 decembrie 2007 – aici.

drgheorgheburnei2

Mihaela.

Doi ani a trăit un chin. Se cocoşase, iar durerile îi tăiau respiraţia. În plus, era ţinta ironiei tuturor copiilor. Mihaela, o fetiţă abandonată într-un orfelinat, a fost operată, ieri, pentru a doua oară din aprilie încoace, iar medicii de la Budimex îi garantează că, în curând, va avea spatele drept. Ştia că venim să o vizităm. O anunţase prof. Gheorghe Burnei, şeful Clinicii de Ortopedie a Spitalului Budimex, medicul care a operat-o şi i-a schimbat viaţa. S-a bucurat enorm când ne-a văzut. În afara personalului de la Centrul „Casa Iosif”, reporterii „ring” au fost singurii ei vizitatori. Mihaela are 13 ani şi, în 2003, ea şi cei doi fraţi mai mici au fost abandonaţi de părinţi.

Bunica a dus-o la orfelinat. „De şase ani, «Casa Iosif» a devenit acasă pentru noi. Bunica ne-a adus aici. Înainte locuiam în Drumul Taberei şi aveam mamă şi tată. Acum, părinţii au divorţat. Rar mai primesc câte un telefon de la mama. Mă bucur când îi aud vocea, dar mă doare că nu vine să ne vadă. N-am înţeles de ce am ajuns ai nimănui”, ne-a spus Mihaela, care nu şi-a mai putut stăpâni şuvoiul de lacrimi.

„Îmi lipseşte dragostea mamei”. „Mă bucur că soarta nu m-a despărţit de frăţiorii mei. E bine la «Casa Iosif», dar îmi lipseşte dragostea mamei. În plus, când au început durerile la coloană şi mă cocoşam văzând cu ochii, mama nu şi-a dat acordul pentru operaţie. Susţinea că îi era frică să nu păţesc ceva. Şansa mea la vindecare a fost faptul că şi-au dat consimţământul pentru intervenţia chirurgicală reprezentanţii «Casei Iosif». De când am văzut ce minuni poate face un doctor, visez să devin chirurg”, povesteşte fetiţa.

Fără operaţie, paraliza. Nicio clipă nu s-a temut de operaţie. Avea coloana curbată în unghi de 90 de grade. „Putea paraliza dacă nu o operam. Curbura se accentua, iar fetiţa era predispusă la insuficienţă cardiacă şi respiratorie şi incontinenţă urinară. Acum are trei bare metalice implantate în coloană, fixate cu 31 de şuruburi, dar peste câteva luni va fi complet vindecată”, ne-a declarat prof. dr. Gheorghe Burnei, şeful echipei medicale care a salvat-o pe Mihaela.

Ziarul Ring, 26 mai 2009. 

54 Răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ca de fiecare dată, rămân impresionat de fiecare dată când accesez site-ul tău… Să ai o zi cât mai bună îţi doresc!

  Lisandru Cristian

  3 Mai 2009 at 16:11

  • Cristian, o seară frumoasă şi o săptămână bună îţi doresc!

   isabellelorelai

   3 Mai 2009 at 21:43

  • sunt Tutunaru Florentina Claudia si va multumesc din suflet ca m-ati indreptat si ca mi-ati dat o a doua sansa de a trai normal numai cu ajutorul Dumneavoastra si al echipei Dumneavoastre sunt acum un copil ca ceilalti si nu sunt paralizata va multumesc din suflet pentru tot ce ati facut pentru mine si sa va dea Dumnezeu multa sanatate si sa faceti cat mai multi copii sanatosi! Cu mult drag Tutunaru Florentina Claudia!

   Claudia

   9 Decembrie 2009 at 00:27

 2. Impresionant si trist in acelai timp.

  lorrena

  3 Mai 2009 at 23:44

 3. […] Dr. Gheorghe Burnei. […]

 4. va doresc multa sanatate

  andra

  8 Iunie 2009 at 15:02

 5. dr burnei cheorghe este un o foare bun , isi stie bine meseria , stii cum sa se compoarte cu copii si cu parintii vo spun din propria mea experieta

  andra

  8 Iunie 2009 at 15:04

 6. va respect

  curca diana

  19 Iulie 2009 at 14:06

 7. Dr. Burnei Gheorghe – un OM si un MEDIC ADEVARAT! Mii de multumiri din partea mea! A trecut si fetita mea prin mainile dansului, o operatie la un piciorus cu var equin. MII DE MULTUMIRI DOMNULUI DOCTOR!

  Cristian Draghiciu

  25 Noiembrie 2009 at 14:15

  • Va rog mult o adresa de email sau un nr de tel .Am si eu un baietel de doi ani jumate cu picior var equin si am facut tatamente si operatii din prima luna de cand l-am nascut,dar nu am rezolvat nimic inca.Suntem din Cluj.Va rog mult sa ma contactati pe email : florysmary@yahoo.com. Multumesc din suflet.

   florina

   1 Decembrie 2010 at 16:19

 8. Dr. Burnei impreuna cu Dr. Georgescu – SUPER MEDICI! Sunt de la Brasov si le multumesc din suflet pentru ceea ce au facut pentru fetita mea! RESPECT!

  Cristian Draghiciu

  25 Noiembrie 2009 at 14:19

 9. as dori sa il pot contacta pe domnul doctor. am si eu o nepoata diagnosticata cu boala oaselor de sticla ,are 10 ani,si as dori sa stiu daca se mai poate face ceva.cum putem lua legatura cu dumnealui va multumesc

  iorga doinita

  26 Noiembrie 2009 at 22:34

  • Doamna Iorga, trebuie să mergeţi la spitalul pentru copii M.S. Curie (Budimex) sau sa trimiteti un mail, sau sa sunaţi.
   Intrati pe site-ul spitalului, acesta:
   http://www.mscurie.ro/meniu_content.php
   Trebuie să vă programaţi la un control.
   .
   Telefoane:

   021-4604260, 021-4603026, cu interioarele aferente fiecărei secţii.
   Email: spital@mscurie.ro
   Sesizari: spital@mscurie.ro
   Program consultaţii policlinică: – link spre Ambulator Specialitate (Policlinică)
   Conform normelor stabilite de C.A.S pacienţii vor prezenta la consultaţii urmatoarele acte:

   – biletul de trimitere de la medicul de familie
   – C.N.P.codul numeric personal – certificat de naştere la copii sub 14 ani,cartea de identitate.
   – carnet de asigurat

   Pentru informaţii si programari telefonul de contact este 460.42.60 sau 460.30.26 interior 201 – fişier sau direct prin interioarele aferente fiecărui cabinet / sectie în parte.

   Pentru internare sunt necesare :

   -bilet de trimitere (medic familie, medic specialist)
   -certificat de naştere/CI/BI (sa contina CNP)
   -carnet de asigurat

   La indicatiile medicului sef de sectie, copilul poate fi internat cu insotitor.

   Spitalizarea este gratuita pana la 3 ani, iar dupa aceasta varsta pentru insotitor se plateste o taxa de 15 ROn / zi.

   Nu este permis accesul cu animalele in spital.

   TEL VERDE 0800 800 951 apel gratuit

   TEL URGENTE 112

   INTERIOARE SECTII: PEDIATRIE I – 254; PEDIATRIE II – 251; PEDIATRIE III – 249; NEFROLOGIE – 361; O.R.L. – 287; ONCOLOGIE – 330; CHIRURGIE I – 267/268; CHIRURGIE II – 305; ORTOPEDIE – 273; A.T.I. – 109; T.I. n.n. – 412

   isabellelorelai

   27 Noiembrie 2009 at 13:45

 10. multumesc foarte mult pentru informatii dar deocamdata a suferit o operatie de fractura la picior la spitalul Gr.alexandrescu si este bagata in ghibs.am dori sa venim dupa aceia la spital dar daca nu cerem prea mult as dori nr. de telefon sau email a domnului doctor ca sa-i spunem toata situatia . mii de multumiri

  iorga doinita

  27 Noiembrie 2009 at 19:29

 11. Doamna Iorga, am înţeles. Haideţi să vă spun cum cred că ar trebui faceţi: acum o lună am aflat că domnul doctor a avut o problemă de sănătate şi nu sţiu dacă şi-a reluat activitatea.
  Vă sfătuiesc să daţi un telefon la spital sau să trimiteţi un mail şi să întrebaţi dacă vă puteţi programa la consultaţie la dumnealui
  Telefoane: 021-4604260, 021-4603026, cereţi la Dr. Burnei
  Sau pe Email: spital@mscurie.ro

  isabellelorelai

  28 Noiembrie 2009 at 10:26

 12. sint Lenuta Solcanu si vreau sa iau legatura cu dumneavoastra . Am o fetita de 10 ani si a fost operata acum 2 ani la mina stanga cot si acum nu poate misca 2 degete si mana si ai scade muschiul si nu o pote folosi. Vriau sa iau legatura cu dv sa vedem ce se puoate face. Va multumim!

  lenuta solcanu

  6 Decembrie 2009 at 11:57

 13. Mii de multzumiri domnului doctor.Acum ceva timp am ajuns la dansul cu un sold in resort.Pot sa va spu ca saptamana trecuta am fost externata si sunt extrem de multzumita de munca dumnealui…la foarte putin timp dupa operatie..merg cat de cat normal..pot sa il pun in pamant si nu am avut nici un fel de probleme.Multumesc domnule doctor si felicitari pentru munca dvss.

  Stan Liliana

  6 Martie 2010 at 17:05

 14. asi dori sa stiu daca domnul doctor burnei ofera consultati in vreun cabinet particular si care este acela.

  amza

  17 Martie 2010 at 08:50

 15. […] Şi ca să poată face operaţiile, Mathias Andrei trebuie să ajungă, din Bacău, unde locuieşte – la spitalul „M.S. Curie” Bucureşti, unde va fi operat de prof. dr. Gheorghe Burnei. […]

 16. Pentru amza : dl prof. Burnei da consultatii la CMU Kids in Bucuresti, insa este acolo o singura zi pe luna.
  Sanatate !

  Denisa Lazar

  23 Aprilie 2010 at 09:22

 17. buna ziua, am si eu o problema cu mana dreapta ,am fost operat la azuga ,si ma simt cam rau cu mana,si nu mia pus nici osul bine la locul lui si la forma lui ,am avut si eu o fractura la osul din interiorul palmei de la degetul cel mic de la mana dreapta,,si am facut operatie la azuga si ma simt cam rau dupa acum,am 24 de ani ,si as vrea sa port si eu o mica discutie cu doctorul burnei,sa vad si eu daca poate sa ma ajute s i pe mine cu vreun sfat sau vreo indrumare sau ,daca ma poate ajuta elcu situatia mea,va rog frumos din suflet sa ma ajutati si pe mine sa iau si eu legatura cu doctorul burnei de la spitalul marie curie,va las nr meu de tel: 0727232142 sau id meu : valentino_italianul ,ast rasp dumneavoastra va rog frumos,,cu rescpect domnul doctor burnei ,sunt valentin ,din judetul dambovita.din orasul moreni, a ro g frumos ,ajutati-ma si pe mine ca sa imi refac mana ca inainte ca noua ,va rog ,as vrea sa vb si eu cu doctorul burnei,.ast rasp. va doresc multa sanatate

  caruntu valentin

  30 Aprilie 2010 at 16:42

 18. bna ziua,sunt tot valentin caruntu ,as vrea sa stiu si eu unde ofera consultatii dl prof Gheorghe Burnea si in ce zi ?il pot gasii si eu pe dansul si ce program are el,de la cat la cat si ce imi trebuie sa iau la mine pt o consultatie,va rog frumos,ast rasp dumneavoastra

  caruntu valentin

  1 Mai 2010 at 13:08

 19. Multumesc Denisa dar intre timp am ajuns la domnul doctor si l-am gasit intradevar la CMU Kids la Opera Center.

  amza

  2 Mai 2010 at 19:35

 20. Sunt Irina.am 25 de ani.Am luxatie de sold picior stang,operata de 4 ori de Doamna Doctora Marin,am ramas cu o mica diferenta.Cum pot sa imi fac si eu programare?vA MULTUMESC FRUMOS

  irina

  13 Mai 2010 at 02:12

 21. Buna sora mea are scolioza congenitala de 90 de grade si asi dori sa vorbesc cu domnul doctor Burnei sa vedem daca aceasta poate fi operata. ea are 16 ani face gimnastica la spitalul de copiii si poarta corset. am fost cu aceasta si la domnul doctor Mihai Jianul dar acesta a spus ca: ”cine ii garanteaza lui ca fata i-se va ridica dupa masa de operatie” astfel am decis, in urma aflari stirei despre Monica sa mergem la domnul Burnei dar nu stim cum sa luam legatura cu acesta:(

  Diana

  30 August 2010 at 22:23

 22. Eu sunt de 10 ani la dansul pacient….acum am 12 si sunt foarte multumit de dansul…am inceput sa fim prieteni…saptamana trecuta mi-a facut inca o operatie si sunt foarte multumit:piciorul nu ma doare.Dansul a fost ca un”Dumnezeu”pentru mine deoarece eu pur si simplu nu puteam sa merg…acum alerg,joc fotbal,ma simt ca un copil normal….va sfatuiesc sa mergeti la dansul deoarece e cel mai bun doctor…face cursuri in strainatate si iubeste copiii mai mult decat pe el

  Auras

  3 Septembrie 2010 at 09:28

 23. Va rog un nr de tel cei care ati avut picior var equin.Sunt din Cluj si am un baietel de doi ani si 4 luni si facem tratamente de cand s-a nascut,dar piciorusele sunt tot asa. Email de contact :florysmary@yahoo.com.Va multumesc.

  florina

  2 Decembrie 2010 at 13:02

 24. Vin cu rugamintea sa ma ajutati am un baetel de 14 ani,care sufera de parapareza spastica din copilarie,are o vointa de fer sa umble,dar are o Mare problema, piciorusul drept cind paseste vine catre interor pe cind picirul st.e aproape la normal.va rog ce sa fac ajutatima nu stiu de noapte de bucuri suntem o familie compusa cu 3,copii sanatosi iar el e al 4,lea,numai plingem,nul putem lasa singur,e foarte dureros AJUTATINE DITII,SI LUI O SANSA Va rog frumos

  ion parnica

  2 Decembrie 2010 at 17:41

 25. Vin cu rugamintea sa ma ajutati am un baetel de 14 ani,care sufera de parapareza spastica din copilarie,are o vointa de fer sa umble,dar are o Mare problema, piciorusul drept cind paseste vine catre interor pe cind picirul st.e aproape la normal.va rog ce sa fac ajutatima nu stiu de noapte de bucuri suntem o familie compusa cu 3,copii sanatosi iar el e al 4,lea,numai plingem,nul putem lasa singur,e foarte dureros AJUTATINE DaTII,SI LUI O SANSA Va rog frumos

  ion parnica

  2 Decembrie 2010 at 17:42

 26. Din cate imi amintesc, dl profesor da consultatii martea in policlinica la Marie Curie. Nu stiu insa daca si acolo se merge pe baza de programare. Puteti suna la spital sa verificati informatia, daca mai este de actualitate.

  Denisa

  6 Decembrie 2010 at 10:08

  • BUNA AM SI EU UN BAIETEL DE 2LUNI CARE S A NASCUT CU PICIORUL DREPT STRAMB SPRE INTERIOR.AS DORI SA MERG LA O CONSULTATIE SA VAD CE SE POATE FACE.DAK MA POATE AJUTA CINEVA SA IAU LEGATURA CU DOMNUL DOCTOR I AS FI RECUNOSCATOARE.

   IBRAM ERZIN

   28 Iunie 2011 at 09:32

 27. eu.sunt.o.fata.care.am.fost.operata.de.scolioza.congenitala.de.catre.dr.g.burnei

  copacel.iuliana-petronela

  26 Ianuarie 2011 at 19:39

 28. Sunt foarte fericita cand vad ca exista asemenea oameni printre noi!!!!!!!!!Nu sunt cuvinte care sa descrie ce inseamna Domnul Profesor Dr. Burnei pt. copii nostri!Multa sanatate si viata lunga tuturor!

  Gorita Nicoleta

  10 Martie 2011 at 21:58

 29. buna ziua am sieu o fetita de 5 luninascuta cu,o boalahidrocefalie[meningocel]am,fost internatii la spitalul din timisoara,la spitalul judetean timis,unde doctorul neurochiurug,nea spus ca in luna lui mai neo opereaza fetita,acuma cind am fost lael,sa facem r.n.m.,mia spus ca nuomai opereaza ,si ne trimete la spitalul budimex,si acuma am intrat pe saitul dumneavoastra si am vazut,ca ati vindecat multii copii ,acuma va rugam noi pentru ane salva fetita,cel putin deai da o sansa sa mearga barim inpicioruse daca se poate,va multumim mult si daca ne putetii ajuta ,dupa cit am umblatt va rugam mult datine un contact la 0723095347 va multumim mult domnule doctor

  cismaru irina

  23 Martie 2011 at 15:03

 30. Sfatuiesc pe toti cei care vor sa se duca la Burnei sa aiba pregatiti vreo cateva mii de euro pentru ca este cel mai mare spagar din romania.

  mares mihai

  28 Martie 2011 at 23:33

 31. sinteti un om fara inima un nesimtit , am fost la dvs in luna iunie si urlati pur si simplu la pacientii dumnevoastra
  eu am un copil de 14 ani bolnav de osteogenessis imperfecta si am vrut sa stau putin de vorba cu dumnevoastra si
  a fost imposibil pentru ca urlati la pacientii dvs ca un nebun , nu meritati sa practicati medicina , un doctor are inima dvs nu aveti sinteti un nesimtit , va dau ori cum in judecata caci nu meriti sa practici medicina , daca vrei sa ma contactezi suna-ma 0757029904

  daniel capota

  1 August 2011 at 21:14

 32. buna seara!ma numesc Alistar Lucian si sunt din judetul neamt si am fost luna trecuta in septembrie la dumneavoastra si mi-ati luat niste date si ati spus ca ma sunati.va rog sa ma programati cat mai repede ca vreau sa scap si eu de cocoasa asta.va rog sa ma sunati la nr de tel 0233783440 sau 0758370098.as vrea sa ma sunati zilele astea.va rog domnule Gheorghe burnei.

  alistar lucian

  16 Octombrie 2011 at 23:07

 33. si eu am boala oaselor de sticla. ma bucur ca pe voi va tratat cum a trebuit , eu insa nu am avut parte de atentie . acest Doctor pt mn nu mai are valoare , ne avand banii ma bagat tot timpu ultimu in sala de operati ( cand era mai obosit ) …..
  el face minuni mai mult cand i arunci cu banii pe masa . este intradevar un Doctor bun doar ca bani ia loat mintile . prefer sa nu spun toata povestea sa nu va speri . eu am invatat ca banu il face pe om !

  Eu va doresc numai bn la toti care aveti probleme si sa va ajute Dumnezeu sa nu treceti prin ce am trecut eu ( nu sunt singuru care a patit asta ) . in schimb sa statii linistit ca nu mereu are apucaturi , in schimb daca ai banii esti pe maini bune la el . bafta !

  vasy

  10 Noiembrie 2011 at 11:57

 34. Dragi parinti,

  ca parinte patit, va sfatuiesc sa fugiti de „marele” profesor Burnei si de sleahta de asistente ce il inconjoara atat la Clinica privata Regina Maria, unde platesti o consulatie cu 400 lei, trebuie sa astepti cel putin o ora sa intrii si dupa 2 minute doctorul Burnei iti spune ca ai un copil perfect sanatos, insa, doar pentru tine, ca ii esti simpatic, te asteapta in 3 saptamani la Maria Curie pentru o radiografie sau ecografie de sold, ca asa e bine, dar din pacate aparatele de la Regina Maria tocmai s-au stricat. Iti mai sopteste ca e bine sa fii la 7 dimineata, cu copilul de cateva luni, pe holul spitalului sa fii primul, ca altfel nu te poate primi. De dragul copilului pleci la 3 dimineata dintr-un colt al tarii si te grabesti sa ajungi in Bucuresti, insa cand ajungi la Maria Curie constati ca mai sunt inca alti cativa parinti cu copii lor, sfatuiti lafel de amical sa ajunga primii la cabinet. Treaca mearga, astepti sa se faca ora 8, vine doctorul si tu care ai fost primul astepti sa ai privilegiul de a-ti fi oferit un serviciu pentru care platesti lunar cu constiinciozitate cotizatia la sanatate,insa stupefactie: o asistenta acra iese si il ia de mana pe vecinul tau de suferinta si intra la d-l Burnei. In sinea ta accepti pentru ca este vorba de un copil si poate are probleme mai mari si mai urgente, pe care o asistenta foarte importanta si un mare profesor le-or fi intuit in cele 10 secune in care s-au preumblat impaunati pe coridor in fata ta. Dupa 5 minute iese aceeasi asistenta si mai ia de mana un pacient si intra si cu acesta la consultatie. Hmmmm! Incepi sa-ti pui semne de intrebare si incerci sa te convingi ca sunt multi altii cu probleme reale iar tu esti aici doar pentru o confirmare a starii de sanatate a copilului tau, asa cum te-a asigurat maria sa profesorul la consultatia privata. Din bun simt accepti si a treia si a patra familie care vine de la Tulcea si de…, tu nu esti decat de la Craiova, insa cand ai ramas ultimul pe culoar si copilul tau tipa din toti rarunchii pentru ca s-a plicitisit, ii este frig si foame, indraznesti sa o abordezi pe mandra asistenta ce trebuie sa faci ca sa ai aces la o consultatie iar ea te repede si iti spune ca d-l profesor tocmai a plecat la Raport, apoi urmeaza vizita la pacienti, adica ai de asteptat ce putin o ora si jumatate si nu se stie daca maria sa mai are tip si de tine.
  Gattaaaa…, te enervezi si doar sotia mai reuseste sa te calmeze sa nu faci dezinefctie cu mandra asistenta pe culoar.
  Trece si ora jumatate in care urmaresti cu forta aparitia lui Burnei la cabinet pentru ca asistenta iti inchide usa in nas, timp in care alte cateva familii intarziate apar la coada. Deja faci legaturi cu toata lumea si ii intrebi dince oras sunt, ce probleme au, daca au programare si multe altele, pentru a-ti face o idee despre cat timp trebuie sa mai astepti. Iese asistenta si ii face cu manuta unei mamici blonde venite ultima, urland in gura mare: Hai mai X ca te asteapta domnul profesor ca stie ca voi veniti de la Oradea (cum naiba ca tocmai vorbisem cu mandra mamica si venea tocmai din Berceni, car din cate stiu eu e doar in Bucuresti, departe foc de Oradea). Atunci se umple paharul si incepi sa tipi. Asistenta se isterizeaza, mai cheama cateva surate in ajutor si tu incerci sa intelegi sistemul. Noroc cu profesorul care apare „calare pe un cal alb sa salveze situatia” si cand afla care e problema, ca tu astepti ca tampitul de 4 ore, plecat de acasa de 10 ore, ai indurat umilinta din partea asistentelor, incepe sa-ti reproseze ca mai bine te chema tot la Regina Maria sa-ti ia banii, ca el ti-a facut un bine sa te cheme sa te vada pe degeaba. Intrii incabinet, se uita la copil si stupefactie: trebuie sa-i facem radiografie de sold si sai punem atele ca altfel copilul va avea probleme de mers.
  Deja incepi sa fierbi si doar zambetul copilului te mai face sa te abtii. Inghiti in sec si ii zambesti lui Burnei incercand sa intelegi cum se face ca deodata copilul tau a capatat atatea probleme, cand cu trei saptamani inainte era perfect sanatos. Esti trimis la parter la Radiografie si la Sala de Gips pentru atele, iar „draguta”asistenta iti completeaza biletul de trimitere. Imbraci copilul si pleci la parter. La Radiografie, astepri cu copilul intr-un mare curent cam o jumatate de ora si reusesti sa intrii. Stupoare…, ce draq sa faci cu biletul dat de asistenta ca nu e completat corect si doctorita nu-l primeste. Zambesti, inghiti ijuratura si pleci iar cu copilul in brate sa pediatrie sa ti se refaca biletul. Sotia sta la rand sa ia bon de ordine pentru atelele gipsate. Aici, intr-o sclipire de geniu ii strecoara doamnei cateva sute si aceasta da ceteva telefoane la asistentele lui Burnei care ii permit sa completeze biletul de trimitere, astfel reusesti sa intrii la Radiografie fara sa mai induri umilinta doamnleor asistente de la Burnei. Iese radiografia, fugi cu ea la etaj sa o citeasca Burnei insa iar uimire,… tocmai ce a intrat in operatie domn profesor si iese cam in doua-trei ore. Injuri si te duci sa o cauti pe asistenta a carei bunavointa ai cumpaart-o. Aceasta isi ia inima in dinti, intra peste profesor cu radiografia si acesta confirma ca ai un copil sanatos.

  P.S.

  De ce draq trebuie sa fugim toti la pomul laudat (dr. prof. Burnei) care sta inconjurat ca un paun de bibilici (asistentele importante) si sa nu primim macar pentru copii nostrii asistenta meritata!

  FUGITI DRAGI PARINTI CAND CINEVA VA RECOMANDA SERVICIILE LUI BURNEI. O FI EL RENUMIT, INSA NU VA AJUTA CU NIMIC RENUMELE, PENTRU COPII VOSTRII AVETI NEVOIE DE ATENTIE!

  qwe

  26 Noiembrie 2011 at 20:40

 35. buna ziua vreau si eu sa ajung la domnul doctor
  am o fetita de 9 luni
  si are o jumatate de corp mai mare decat cealalta
  pe vertical
  partea stanga
  diferenta este de 1 cm
  ca lungime
  si 2 ca grosime
  nu stiu ce sa fac
  datimi un sfat

  daniela

  29 Noiembrie 2011 at 12:05

 36. Am fost internat la spitalul dumneavoastra si ma durut inima cand am vazut acei copii cum sfereau si asteptau cu inimile la gura sa fie operati …. parca era la abator , sincer va spun ca ma durut inima cand iam vazut pe acei copii suferind . Cu bunatatea oamenilor spitalul a fost renovat si sunt conditii pentru a vindeca copii. Va multumim pentru tot ce faceti si pentru oferturile depuse pentru acei copii aflanduma si eu printre ei . Cred cand spun MULTUMESC spun in numele tuturor copiilor internati acolo.

  Anonim

  5 Decembrie 2011 at 23:19

 37. VA MULTUMESC DOMNULE DOCTOR.FIUL MEU SA VINDECAT DE LEGG CALVE PERTHES.Am urmat intocmai sfaturile dumneavoastra si acum fiul meu Constantin Andrei a trecut in clasa a cincea,este bine datorita dumneavoastra.Ma-ti certat cand vam spus ca ia-mdat voie sa mearga cea ce el nu avea voe,mi-a prins bine.

  constantin andrei

  8 Septembrie 2012 at 23:58

 38. Miii de multumiri d-lui doctor. Un OM extraordinar datorita dansului pot merge akm. In urma cu 7 ani, la sanius mi-am spart rotula stg si am ajuns la unde dr Ionescu, care nu se poate numi doctor, nu mi-a facut operatia bn m-a nenorocit , daca nu ajungeam la d-l BURNEI akm nu mai puteam merge mi-a salvat viata. Toata viata va voi fii recunoscatoare ! Sa va dea D-zeu tot binele din lume si multa sanatate. Tot respectul pt dansu!

  alinartv

  15 Aprilie 2013 at 14:50

 39. nu stiu ce sa zic fratilor…….io numai bine din partea lu domn profesor

  doru

  5 Iunie 2013 at 23:20

 40. […] Au operat-o. A fost o operaţie complicată. Poate chiar o operă de artă (înfăptuită de echipa minunatului doctor) – despre care nu vreau să spun prea multe. Copilul atât ştie. Că a fost operată, nimic […]

 41. Buna ziua.Ma numesc Papp Cristian, sant din Oradea si am un baietel Andrei in varsta de 10 ani care( in urma cu un an(2012) a fost diagnosticat cu OSTEOSARCOM Femur Stang. Am citit despre doctorii din romania ca sant foarte buni in ceea ce fac(nu contestez acest lucru), doar ca am ajuns sa lupt pe cont propriu pentru a-mi salva copilul, deoarece nimeni din personalul medical nu m-a indrumat in spre ceva concret.Doctorii care ii avem la Oradea la sectia Oncologie sant foarte buni,dar nu mi-au zis unde as putea sa-l duc si sa fie operat si tratat cum trebuie. Dar dupa 7 luni de stat in spital facand 12 cure de citostatice, cu ajutorul lui Dumnezeu am ajuns la un spital din Italia unde a fost operat.i s-a scos 18cm din femur inclusiv genunchiul si i sa montat o endoproteza care se poate alungi fara a mai fi operat. Toate costurile au fost suportate de casa de asigurari. Daca cineva care are aceleasi probleme prin care am trecut si noi si vrea sa vorbeasca cu mine despre ai da unele indrumari si sfaturi ma poate suna 0757675655.

  papp kristian

  28 Iulie 2013 at 15:30

 42. Buna ziua !
  Am o fetita de 11 ani , am nascut-o prematur- gradul 4, cu greutate -de 800 g, cu epilepsie -generalizata de retard psihic mediu, operata la plamani -chist congenital drept. Avand in vedere ca am o fetita cu probleme de cand s-a nascut , acum o luna am fact si la dumneavoastra la spitalui MARI CURIE o rdiografie, care a fost citita de Dr. C.Vlad , si am primit diacnosticul DISPAZIE DE DEZVOLTARE BILATERALA MAI ACCENTUAT PE STANGUL.. Pe data de 07.11.2013 ma prezit la spital pentru inca un control , as fii foarte onorata daca ati participa si dvs la citirea urmatoarei radiografi. eu mi-as dori sa participati si pe parcusul operatiei, daca este cazul.

  VA MULTUMESC ANTICIPAT MAICAN ELENA

  maican elena

  6 Noiembrie 2013 at 23:44

 43. Ca medic,sa te bazezi in special pe o interventie chirurgicala lasa de dorit.Trebuie sa iti consulti pacientul,sa ii dai sansa sa isi „remedieze” problema prin toate mijloacele posibile:sport,kinetoterapie si tot asa.Nu trebuie „sa il arunci imediat pe masa si sa il tai”.Acest nenorocit,ca doctor nu ii pot spune arunca totul „la nimereala” si isi lasa pacientii sa se bazeze pe un noroc absurd ca totul o sa decurga bine.Graba si „lejeritatea” cu care actioneaza acest om este penibila,pot spune inumana.Cum este posibil sa iti minti pacientii si sa ii lasi in voia sortii?Nu va grabiti cu nimic in viata,mai ales cu asta!!Chit ca e greu,incercati tot si abia dupa cautati un medic bun!!!Cat despre acest individ,ca nu ii pot spune om..Dumnezeu e sus!! Nu are rost sa adresez cuvinte mai mari pentru ca oricum nu merita nici acest efort minuscul!!

  George

  6 Aprilie 2014 at 20:36

  • As vrea sa stiu ,daca se poate ce probleme aveti si cum le-ati rezolvat.Si noi am fost la prof si operatia propusa ne-a speriat,am amanat-o.Precizez ca este vorba despre un genu flexum,o urmare a unui tratament prost facut de catre un alt doctor…..

   Elisabeta

   8 Martie 2015 at 05:26

 44. Am fost pacienta acestui doctor si nu pot sa spun decat sa nu va duceti la el! Pe mine m-a nenorocit! Cel mai prost medic pe care il are Romania, el e.. nu stie decat sa ia banii si atat .. Sunt operata de 2 ani de zile si inainte sa ma operez aveam un mers perfect, acum nu ..de doi ani ma chinui sa repar ce a stricat el..pt ca nu stiu cat bine mi-a facut omul asta .. El nu stie sau nu vrea sa explice, el nu stie sa asculte..decat zice e de operat..hai sa operam si gata .. Omul asta mi-a facut cel mai mult rau, numai eu stiu cate nopti am plans, ce dureri mari au fost timp de 6 saptamani pt ca am stat doar in calmante si cu dureri de nici noaptea nu dormeam🙂 .. si..m-a si mintit, mi-a ascuns faptul ca mi-a afectat nervul sciatic si m-a trimis la Gura Ocnitei unde nimeni nu-si dadea interesul..decat la inceput si foarte putin si unde toata lumea te mintea, pt ca tu ca kinetoterapeut sa nu stii cand un pacient are nervul sciatic afectat inseamna ca a facut o facultate degeaba. Cand am iesit din operatie glezna mea era ca si moarta, nu o puteam misca in conditiile in care operatia era la sold si domnul Burnei zice ca e vorba de tendoane asta dupa ce-mi intreaba mama unde lucreaza🙂 .. Pe langa operatia la sold..am ramas cu probleme si la genunchi si la glezna pt ca operatia la sold nu a fost facuta cum trebuie ..surubrile pe care mi le-a pus sa sustina operatia erau puse prost, unul din el presa nervul prin spate, iar celalalt gata sa iasa prin piele la aproape un an si bineinteles ca le-am scos in alta parte pt ca repet ca el voia sa ma opereze din nou dupa 8 luni nu mai stiu exact . Ma opresc aici .. Repet sa nu v duceti copiii la doctorul acesta, incercati orice pana la operatie..eu m-am chinuit mult si inca fac asta pt un mers normal..pt ca tot ce-mi doresc e sa merg ca un copil normal, sa am mersul pe care l-am avut inainte de operatie si o sa reusesc. Duceti-va la oameni care sunt lasati pe pamant de Dumnezeu ca sa faca minuni acei oameni ”care pun oasele la loc” atat pot sa spun .. sunt oameni speciali care ajuta pe oricine!

  Ioana

  6 Aprilie 2014 at 20:48


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: