Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Măsura suferinţei

with 45 comments

suferinta

Nu există. Suferinţa nu poate fi măsurată. Nu poate fi cântărită. Nu poate fi evaluată sau comparată. Cei care suferă o fac în „stil” propriu. Unii spun, arată. Alţii nu – dar asta nu înseamnă că nu suferă. Unii suferă din cauza unei boli, alţii din „amor”, unii suferă pentru că nu au reuşit să îşi cumpere un merţan, alţii că nu au reuşit să îşi cumpere o pâine, unii suferă din cauza invidiei care îi macină, alţii suferă din cauza celor pe care îi macină invidia. Unii suferă doar pentru ei, alţii suferă şi pentru alţii. Eu sufăr mai mult! – mi s-a spus. Mai mult decât cine? – am întrebat. Păi mai mult decât tine, de exemplu – mi s-a răspuns. Păi de unde ştii tu cum şi cât sufăr eu? Niciun răspuns. Sau, mai rău: Păi ce, şi tu suferi? Nu cred! Dacă suferinţa ar avea greutate, unii ne-am târî pe pământ. Ar fi mult prea grea şi picioarele nu ne-ar mai „ţine”. Cei fericiţi s-ar ridica de la pământ şi în zborul lor ne-ar lovi cu picioarele în cap. Dacă suferinţa ar avea greutate, atunci nu ar mai exista spitale. S-ar dărâma din cauza greutăţii suferinţei oamenilor strânşi acolo. Atunci s-ar face spitale direct pe pământ. Iar pământul s-ar surpa din cauza greutăţii suferinţei oamenilor înşiraţi în aşteptarea vindecării sau a morţii. Suferinţa nu are greutate dar te poate pune la pământ. Te pune în genunchi, te pune în situaţia de a te umili sau te pune în situaţia de a renunţa la tot şi toate. Suferinţa face în aşa fel încât să te înghită pământul. La propriu şi la figurat. Suferinţa nu trebuie cântărită sau comparată, suferinţa trebuie înţeleasă. Ca şi dragostea, suferinţa este diversă. Aşa cum dragostea pentru părinţii tăi este diferită de dragostea pentru copiii tăi. Aşa cum dragostea pentru omul vieţii tale este diferită de dragostea pentru părinţii sau copiii tăi. Suferi pentru fiecare altfel dar asta nu înseamnă că poţi măsura suferinţa pentru fiecare în parte. Suferinţa nu are măsură. Când suferi, sufletul parcă ţi se împrăştie pe pământ, greu ca un bulgăre de pământ. Suferinţa e gri, suferinţa e neagră. Nu are greutate dar are impresie. De negru dens. Negru de nepătruns. Negru de înmormântare.

Am vrut să scriu despre suferinţa pe care am văzut-o în ochii mamei mele când a aflat ceva rău despre sănătatea mea, când aveam 12 ani. Suna ceva de genul „incurabil” şi privirea mamei mele părea a unui om pierdut. Sau despre suferinţa mea. De exemplu despre momentul în care mi s-a spus cu seninătate că pentru mama mea nu se mai poate face nimic. Dar era mama mea, nu mama celui căruia nu îi păsa, un medic. Sau mama asistentelor medicale care aşteptau ciubucul, altfel nu îi schimbau „pampersul”. Au trecut 11 ani de atunci şi mama este. Nu foarte bine, nici măcar bine. Dar este. Dar nu mai am chef să povestesc despre mine sau mama. Nu pot măsura nici suferinţa mamei mele, nici pe a mea. Suferinţa există, pur şi simplu. Şi de multe ori mă pune la pământ. De multe ori mă târăsc. Apoi mă ridic. Tot timpul încerc să înţeleg alte suferinţe. Mai întâi trebuie să le cred. Adică să ştiu că sunt reale, nu inventate, nu minciuni. Apoi le înţeleg. Şi apoi încerc să ajut. Chiar dacă sunt târâş, chiar dacă sunt pe picioare. Nu le măsor, nu le compar.

Pun suferinţele oamenilor aici în virtual pentru că ştiu că mai sunt oameni care nu măsoară şi nu compară. Sunt oameni care cred, înţeleg şi ajută. Mai spun o rugăciune, mai spun un cuvânt de încurajare. Fiecare cum poate.

Acum un an o femeie spunea: „Dragostea pentru copilul meu nu mă lasă să mă dau bătută. De aceea lupt pe toate căile şi cred că bunul Dumnezeu o va face bine”.

Femeia se numeşte Camelia. Camelia Dima. Şi suferă cât cuprinde, iubeşte cât cuprinde.

Dragoste şi suferinţă.

Anul trecut mi-am învins ruşinea şi am „umblat” din blog în blog ca să strâng bani pentru copilul Cameliei Dima. Florentina. Nu o cunoşteam. Nu o cunosc nici acum dar o voi vedea săptămâna viitoare, la spital. Mă rugase Andreea să o ajut. Andreea era plecată în delegaţie şi când m-a sunat plângea. Pe atunci nu ştiam că Andreea făcuse o cutie a milei la biserică pentru a strânge bani pentru Florentina. Şi că într-o seară nişte unii au furat cutia… Anul trecut Camelia şi Florentina mai aveau nevoie de 4.000 de euro pentru a pleca în Germania, la tratament. Banii s-au strâns din blogosferă. Din nou vă mulţumesc.

Acum Camelia şi Florentina au nevoie de orice şi oricât. Pentru că nu au bani nici de medicamente, nici de pâine. Acum suferă şi din pricina bolii, şi a foamei. Într-un spital din Bucureşti. La oncologie. Acum însemnând 1 mai 2009.

Acasă, undeva în Tulcea, un frate mai mic şi un tată, cu datorii la întreţinere. Vreo 2.000 de lei. Tatăl Florentinei şi-a pierdut serviciul şi lucrează cu ziua. Uneori câştigă 30 de lei pe zi, alteori… nu. Adică nimic.

În buzunarele lor bate vântul. 4 persoanne au un venit de 800 RON lunar. În mintea lor huruie spaima că îşi vor pierde locuinţa. În sufletul lor e dragoste. Şi speranţa că Florentina va ajunge din nou la un medic care să o scape de dureri.

Cum să măsori suferinţa lor?

Florentina Dima. Acum are 19 ani. În 2001 a suferit prima intervenţie chirurgicală. Avea 11 ani. Maladie Reklinhausen, tumoră cerebrală. Tumoră la baza chiasmei optice.

Prima operaţie a făcut-o la Spitalul Bagdasar Arseni. A rămas fără vedere la ochiul stâng. Biopsia a ieşit malignă. A fost trimisă la IOB Fundeni pentru citostatice şi raze. A făcut citostatice timp de 3 ani. În timpul ăsta durerile de cap au fost infernale. Apoi o nouă tumoră, pe partea dreaptă a creierului. I s-a spus că nu se poate interveni chirurgical. Urmarea? Cumulare în exces de lichid encefalorahidian şi creşterea presiunii intracraniene de cinci ori mai mare decât cea normală. În 2004, în septembrie, a fost operată pentru extragerea lichidului din cutia craniană, printr-un tub de dren. Drenul îl are şi acum în corp, din cap până în vezica urinară. Iarăşi citostatice şi raze. Până în ianuarie 2006. Citostatice timp de 5 ani, o cură la fiecare două săptămâni. În ianuarie 2006, tumora a recidivat. I-a cuprins tot ochiul stâng şi urma să orbească total. Era necesară o nouă operaţie. A fost acceptată la o clinică din Germania. Au ajutat-o oamenii cu bani şi în februarie 2006 a făcut operaţia. I s-a salvat vederea la ochiul drept. Au urmat drumuri la spitalul din Germania pentru tratament, şi la IOB Fundeni pentru citostatice. În 2007 i-au găsit cheaguri de sânge şi resturi tumorale. A făcut tratament în Germania. 5.000 de euro, alt chin.

Apoi un timp a fost bine. Am crezutFlorentina a scăpat. Dar nu a fost să fie aşa. Spitalele sunt „casa” lor. Camelia şi Florentina Dima, domiciliate de 8 ani în prin spitale.

În ianuarie 2009 i s-a înfundat drenul. Drenul – „furtunaşul” Florentinei – care porneşte din cap şi se termină în vezica urinară. Dren pe care trebuie să îl poarte în corp toată viaţa. Florentina a acumulat lichidul encefalorahidian în abdomen. Dureri înfiorătoare de cap şi de burtă. Au operat-o de urgenţă şi i-au curăţat drenul. În martie din nou dureri îngrozitoare. Le-au ajuns banii cât să cumpere 10 pastile de Depakine. Apoi un drum la Bucureşti şi un RMN. 7 milioane. 7 milioane ca să afle că o nouă tumoră o chinuie pe Florentina. Tumoră occipitală dreapta şi tumoră parietală stânga. Din nou chimioterapie. Medicii din România nu o pot opera. Medicul chirurg care a operat-o pe Florentina în Germania profesează acum în Elveţia. A spus că o operează acolo. Nu ştie încă pentru ce sumă.

Pe 29 aprilie 2009, Florentina şi mama ei, Camelia, şi-au mutat din nou suferinţa în spital, la Fundeni. Florentina Dima face chimioterapie. Iar Camelia Dima face foamea. Să le măsoare cineva suferinţa, dacă poate. Eu nu pot. Dar să le ajut cu ceva de mâncare pot. Dacă şi dumneavoastră puteţi:

BCR – Tulcea

RON: RO 03 RNCB 02560 4325 757 0001

EURO: RO 46 RNCB 02560 4325 757 0003

USD: RO 62 RNCB 02560 4325 757 0006

Cod SWIFT: RNCBROBU

Titular: Dima Camelia

Telefonul Cameliei Dima: 0743 997.523. E-mail: dimacamelia2006@yahoo.com

Pentru Canada:

Numele detinatorului contului: Dima Camelia

Adresa detinatorului contului (s-a introdus in ultimul an): Strada Pelinului nr. 1, bloc 1, scara C, apartament 18, Tulcea, judeţul Tulcea. Telefonul Cameliei Dima: 0743 997.523

Contul: RON: RO 03 RNCB 02560 4325 757 0001, EURO: RO 46 RNCB 02560 4325 757 0003, USD: RO 62 RNCB 02560 4325 757 0006

si SWIFT-ul bancii: Cod SWIFT: RNCBROBU

Branch-ul (filiala) pentru cont: BCR – Sucursala BCR din Tulcea

Adresa exacta a branch-ului (filiala): Str. Frasinului nr. 2, Bloc 2, Parter, Tulcea, judeţul Tulcea. Telefon 004 (0240) 533 176 Fax 004 (0240) 533 175

Filmul de la Poveştiri adevărate, Acasă TV – 31 martie 2007. Dacă vreţi să o vedeţi pe Florentina „pe viu”. Despre viaţă şi despre moarte. În filmuleţ Florentina primeşte o brăţară de la reporterul Acasă TV, în 2007. Au vândut-o în 2009, luna trecută. Ca să plătească un RMN, care costa 7 milioane şi nu le-au ajuns banii.

Fotografii cu Florentina în spitalul din Germania.

FlorentinaDimaOperatie

Blogul Florentinei: Vă rog din suflet ajutaţi-mă, 25 aprilie 2009.

http://ajutatiopeflorentina.blogspot.com

UPDATE 5 mai 2009. Astăzi am vorbit la telefon cu mama Florentinei. Am aflat că Florentina a terminat tratamentul de 5 şedinţe de citostatice, se simte mai bine şi mâine pleacă acasă. Florentina aşteaptă răspunsul medicului din Elveţia care o va programa la operaţie.

Din 4 mai 2009:

Florentina are Teledon la Romtelecom

Apelabil DOAR din reţeaua Romtelecom

0900 900 092 – pentru 2 euro/apel

0900 900 095 – pentru 5 euro/apel

0900 900 090 – pentru 10 euro/apel

Florentina a primit până acum 250 RON de la Andrei Niţă şi 100 RON de la un anonim.

După externare, mâine, mama Florentinei va merge acasă şi apoi la bancă. Va scrie pe blogul Florentinei sumele primite. Camelia şi Florentina Dima vă mulţumesc din suflet!

UPDATE 6 mai 2009. Astăzi am primit un mesaj de la mama Florentinei: Camelia şi Florentina se roagă pentru sănătatea dumneavoastră, a tuturor celor care le-aţi înţeles suferinţa şi disperarea şi le-aţi ajutat. În conturile Florentinei s-au strâns 3.600 RON şi 150 USD.

Doamne ajută!

UPDATE 13 mai 2009. Pe 11 mai am primit telefon de la mama Florentinei, Camelia Dima: Florentina a fost acceptată pentru investigaţii medicale, în vederea intervenţiei chirurgicale, la clinica John Hopkins din Turcia. Florentina a fost programată pentru luni, 18 mai 2009. Mamei Florentinei i s-a spus de la spitalul din Turcia că dacă nu are 5.000 de euro să nu vină. Iar Florentina are 4.200 RON, 550 EURO şi 150 USD. Ce putem face? Mai multe am scris aici. Măsura Speranţei.

UPDATE 14 mai 2009. Mulţumesc: Război întru Cuvânt, Fraţii mai mici ai lui Hristos – Război întru Cuvânt, Saccsiv, Silvia, Zinca, Ellaina. Doamne ajută!

UPDATE 2 – 14 mai 2009. Florentina a mai primit în cont 500 RON şi 20 de euro. Mulţumim! Total: 4.700 RON, 570 EURO şi 150 USD.

UPDATE 3 – 14 mai 2009. Florentina şi Camelia Dima urmează să primească de la domnul Martinescu din Bucureşti biletele de avion pentru Turcia. Mulţumim, domnule Martinescu! Dacă nu reuşiţi să o contactaţi pe doamna Camelia Dima pe telefon (are cartelă şi se pare că se mai întrerupe legătura) puteţi trimite un mesaj pe adresa de E-mail: dimacamelia2006@yahoo.com  . Mulţumim domnului Horia care a sunat-o pe mama Florentinei şi i-a comunicat că o va ajuta.

P.S. Teledonul este apelabil DOAR din reţeaua Romtelecom.

UPDATE 4 – 14 mai 2009. Florentina a primit 150 USD de la Ellaina, din SUA. Mulţumim! Total: 4.700 RON, 570 EURO şi 300 USD.

UPDATE 15 mai 2009, ora 16.00. Am primit un mail. În prima secundă m-am speriat. Apoi m-am bucurat. Camelia Dima, mama Florentinei: „Vă trimit acest mail plângând. S-au strâns toţi banii pentru plecare… Mulţumesc din suflet tuturor! Dumnezeu să le dea multă sănătate, să le întoarcă răsplata înmiit. Dar cuvintele sunt prea sărace să le pot mulţumi acestor oameni cu suflet mare. Nu îmi rămâne decât să mă rog pentru sănătatea lor”.

Total: 5.000 de euro + 2 bilete de avion!

+ 10 apeluri la Teledon (scriu mâine exact ce şi cum).

UPDATE 16 mai 2009. Florentina a primit 19 apeluri la teledon: 6 x 10 euro, 9 x 5 euro şi 4 x 2 euro. Mulţumim!

UPDATE 17 mai 2009. Florentina este în avion, în drum spre Turcia.

UPDATE 17 mai 2009. Campania Little People – Temerarii de la Iulius Mall din Cluj, 16 – 17 mai 2009

UPDATE 21 mai 2009. Florentina s-a întors la acasă. Continuă să lupte, cu multă speranţă!

La spitalul din Turcia, Florentina a aflat că poate fi salvată. Mai are însă de strâns ceva bani.

Nu va fi nevoie de operaţie, ci de tratamentul cu radioterapie numită Cyberknife, procedeul non invaziv care tratează tumori (canceroase şi necanceroase).

Medicii turci i-au dat şansa vindecării definitive. Deşi medicii turci i-au mai descoperit încă două mici tumori pe creierul mic, aceştia i-au garantat că tumorile vor dispărea după tratament şi că Florentina va scăpa de chinul acestor ani.

Camelia Dima a fost emoţionată de gestul medicilor turci: i-au făcut primele investigaţii (RMN, analize etc), au făcut referatul medical şi recomandarea pentru tratament şi le-au sfătuit să plece acasă, pentru a nu mai cheltui din bani.

Le aşteaptă la tratament cât mai repede, dar imediat ce vor avea 20.000 de euro (16.000 pentru radioterapie şi 4.000 pentru alte analize, cazare, masă etc).

Camelia a plătit 1.000 de euro pentru investigaţii. A economisit 4.000 de euro din cei strânşi din bunătatea oamenilor, deci banii pentru analize, cazare şi masă există.

Între timp la teledon s-au strâns 100 de apeluri, în valoare totală de 600 de euro.

Încercăm să strângem 16.000 de euro pentru Florentina. Mai precis 15.400.

Încercarea o începem într-o zi de mare sărbătoare.

La mulţi ani, Constantin şi Elena.

UPDATE 21 mai 2009, ora 13.00. Primii bănuţi pe ziua de azi vin de la Dan. 200 RON. Mulţumim, Dan! Doamne ajută!

UPDATE 22 mai 2009. Camelia şi Florentina Dima au ajuns acasă, la Tulcea. Un drum până la bancă şi… Mare le-a fost fericirea: cât timp au fost plecate în Turcia, în conturi au mai intrat ceva bănuţi. Chiar multişori! 3.150 de euro!

„O doamnă din Canada ne-a trimis 1.400 de dolari canadieni” (de la doamna Silvia din Canada, cu siguranţă). Transformaţi în lei înseamnă 3.500 RON (35 milioane de lei vechi). Alţi oameni buni au donat la fel de mult! În contul de lei mai erau, în total, 12.500 (125 de milioane de lei vechi)! În contul de euro mai erau 150 EURO. Iar la teledon încă 10 apeluri!

Plus 200 RON de la Dan, din 21 mai, sunt 3.200 de euro!

Asta înseamnă că Florentina mai are nevoie de 12.200 de euro pentru radioterapie.

Camelia şi Florentina Dima: Mulţumim din suflet tuturor celor care ne sunt alături. Doamne ajută!

UPDATE 27 mai 2009. Pe 26 mai în conturi sunt 5.000 de euro şi 400 USD. La care se adaugă cei 4.000 de euro economisiţi. Adică 9.000 de euro şi 400 USD + 650 euro la Teledon. Total: 9.650 euro şi 400 USD. Astăzi, 27 mai 2009, Florentina s-a internat din nou la Fundeni, pentru o nouă cură de citostatice.

Mulţumim din suflet tuturor celor care ne sunt alături. Ne rugăm zilnic pentru sănătatea lor chiar dacă nu le ştim numele. Dumnezeu ştie că ei au ajutat la salvarea unei vieţi. Hristos a înviat!” – Camelia Dima, mama Florentinei.

Mâine (joi, 28 mai 2009) sunt aşteptaţi la Fundeni, în vizită la Florentina, Temerarii – voluntarii de la „Little People”, care în zilele de 16 şi 17 mai 2009 au avut o campanie de strângere de fonduri la Cluj, în Iulius Mall. Ei sperau să strângă 5.000 de euro. Mai multe aici. LaterEdit. Temerarii au strâns 5.700 RON, erau depuşi în cont deja, în cei 5.000.

UPDATE 11 iunie 2009. Florentina a fost împrumutată de un domn cu 11.000 de euro şi a plecat în Turcia, la tratament.

Din 7 iunie 2009, Florentina este în Turcia, la tratament. Banii strânşi până pe 5 iunie 2009 au fost: 9.000 EURO, 400 USD şi 1.500 RON (total 9.600 euro), din care au cumpărat biletele de avion (doar dus) cu 283 de euro. Sperăm şi la un ajutor cât de mic de la Primăria Tulcea, săptămâna trecută au făcut o anchetă socială. Din cei 11.000 de euro împrumutaţi, scădem ce s-a strâns la teledon până pe 5 iunie 2009: 79 apeluri x 10 euro, 57 apeluri x 5 euro, 83 apeluri x 2 euro – 1.241 de euro. Ar mai fi nevoie de 9.800 de euro pentru a înapoia împrumutul. Mai multe aici – sunt şi documente medicale.

UPDATE 24 iunie 2009. Florentina s-a întors din Turcia. Florentina a scăpat de durerile cumplite de cap! Se simte bine după radioterapia cu Cyberknife iar acum face un tratament medicamentos. Îl va face zilnic, timp de 3 luni, după care pe 8 septembrie 2009 va merge la control în Turcia, pentru a vedea dacă va continua tratamentul medicamentos încă 3 luni. Camelia, mama Florentinei spune: „Vă mulţumim din suflet tuturor celor care ne-au ajutat! Datorită oamenilor cu suflet mare, Florentina NU mai are dureri şi ştiu că Dumnezeu îi va răsplăti”.

(Încă nu ştiu care este situaţia conturilor).

Doamne ajută!

FlorentinaRadioterapie

Florentina

UPDATE 1 septembrie 2009. Pe 27 august 2009 mi-a scris Camelia, mama Florentinei. Pe 8 septembrie 2009, Florentina are programare pentru control şi o nouă şedinţă (speră că ultima) de radioterapie. Din 5.000 de euro necesari, are 3.000 (strânşi pentru a plăti datoria domnului care le-a împrumutat, dar care domn a spus să folosească banii în continuare şi să îi înapoieze mai târziu). Florentina mai are nevoie de 2.000 de euro.

Fotografii cu Florentina la tratament în Turcia:

https://isabellelorelai.wordpress.com/2009/09/01/masura-timpului

Anunțuri

45 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. […] UPDATE 1 mai 2009. Florentina are nevoie de ajutor. Pe 29 aprilie 2009, Florentina şi mama ei, Camelia, şi-au mutat din nou suferinţa în spital, la Fundeni. Florentina Dima face chimioterapie. Iar Camelia Dima face foamea. Mai multe aici. […]

 2. […] Isabelle Lorelai: Măsura suferinţei […]

 3. […] UPDATE 1 mai 2009. Florentina are nevoie de ajutor. Pe 29 aprilie 2009, Florentina şi mama ei, Camelia, şi-au mutat din nou suferinţa în spital, la Fundeni. Florentina Dima face chimioterapie. Iar Camelia Dima face foamea. Mai multe aici. […]

 4. […] UPDATE 1 mai 2009. Florentina are nevoie de ajutor. Pe 29 aprilie 2009, Florentina şi mama ei, Camelia, şi-au mutat din nou suferinţa în spital, la Fundeni. Florentina Dima face chimioterapie. Iar Camelia Dima face foamea. Mai multe aici. […]

 5. Nup. Suferinta nu are masura…are doar motive. Si doare.
  Ceea ce ai povestit aici, despre Florentina, despre suferinta, disperare si dezamagire ei este de departe un exemplu pentru fiecare dintre noi ca sa invatam sa nu fim orbi!

  Manole

  1 Mai 2009 at 19:53

  • Doamna Manole, doare câteodată de … Hai că nu mai zic, că trebuie să vorbesc urât.
   Vineri, deci.

   isabellelorelai

   1 Mai 2009 at 20:01

 6. Vineri.
  Si ca intr-un banc…pana vineri, nimica -nimicata ???

  Manole

  1 Mai 2009 at 20:06

 7. Sa-ti mai pun un tort?

  Manole

  1 Mai 2009 at 20:09

 8. Trebuie? Daca da, atunci e!

  Manole

  1 Mai 2009 at 20:11

 9. Pai daca, daca am zis ca-l pun eu…

  Manole

  1 Mai 2009 at 20:13

 10. Aha, vrei si tu un gandac…! Luam cum sa nu luam!
  Nah, ca-mi venira vecinii si-mi mancara tortul!

  Manole

  1 Mai 2009 at 21:46

  • Am luat deja un gândac pentru Sabina Simonei, poate au apărut alţi extratereştri…
   Da’ buni vecini mai ai.

   isabellelorelai

   1 Mai 2009 at 22:52

   • Multumesc Isabela
    Sabina se va bucura foarte tare

    Simona

    1 Mai 2009 at 23:12

    • Simona, eu cred că o să se sperie, e un soi de gândac spaţial, urât rău

     isabellelorelai

     1 Mai 2009 at 23:22

     • Simona, nu se sperie! Nici a mea nu s-a speriat…
      Isa, acum sa-ti spun drept varianta aia urata era cand i se aprindeau si ochii rosii…si ne zicea : Vi-n la mama! 😀

      Manole

      2 Mai 2009 at 01:31

     • Pe aia nu o ţin minte

      isabellelorelai

      2 Mai 2009 at 01:56

 11. […] Măsura suferinţei […]

 12. măsura suferinţei = măsura neputinţie 😦 (la mine)
  fetelor … să „mă luaţi şi pe mine” … pot doar să mă rog acum, ştiţi unde mă găsiţi
  ce s-a întîmplat (şi) lui Ştefănuţ, adică nu lui … ştiţi despre ce vorbesc, îmi dă amărăciune dar nu renunţare
  există totuşi o măsură în toate, asta chiar ştiu, SIGUR !

  CELLA

  2 Mai 2009 at 11:48

 13. […] bani, al naibii de mulţi pentru cauze mult mai importante…adică, pentru şanse fie ele de a trăi, fie ele haruri date de […]

 14. […] Radic. Jurnalist. Suferinţă. Care, cum spuneam, nu poate fi […]

 15. Acum 2 zile pisica a prins o soparla si ne-a adus-o in curte sa o vedem la care Sabinuta mea cea viteaza a luat soparla pisicii
  Asa ca nu cred ca se va speria de niste figurine de plastic

  Simona

  2 Mai 2009 at 22:22

 16. Am uitat sa va zic cum a adunat o caserola mai mijlocie plina cu melci dupa care a venit sa mii prezinte
  E atat de baietoasa si nu-i este frica de nimic

  Simona

  2 Mai 2009 at 22:27

 17. eu nu am cum sa le ajut, toti banii in plus se duc la bolnavii de cancer. la Hospice Sf Irina sunt ajutati omeneste si duhovniceste si nu fac foamea. incearca sau sugereaza-le sa contacteze Hospice-ul, poate gasesc acolo putina mangaiere: http://www.paliativecare.ro

  Diana Paris

  3 Mai 2009 at 22:38

  • Mulţumesc Diana, cât de cât am rezolvat, i-am trimis eu ceva bani joi, astăzi un puşti de 6 ani, cu stenoză esofafgiană, a făcut chetă în cartierul lui din Constanţa şi a strâns 200 de lei. Îi mai găsim noi de un iaurt şi o pâine. La Hospice sunt cei cu cancer în faza terminală, ele sunt în spital, la Fundeni, la cei cu cancer care încă au o şansa. Ceva speranţă mai există dacă Florentina face citostatice.

   isabellelorelai

   3 Mai 2009 at 22:43

 18. Buna sa va fie inima.Sper din tot sufletul ca Florentina sa-si revina cu ajutorul lui Dzeu,am sa ma rog ptr.ea caci numai atit pot face.Am fost un pic la trtament v-am spus ca ma doare inima,acuma am iesit si plec la tara[LA SAT].Daca as putea sa fac rost de un calc.ptr.ca eu nu am asa ceva as putea comunica cu voi mai bine si as putea sa caut ajutor si pe alte forumuri ptr.tromboflebita,daca puteti ajutatima,Email este al nepoatei mele iar daca-i scri ea im-i va transmite s-au mai bine trimite mesaj pe tel.0741061065.Multa sanatate la toata lumea.Ileana

  Botis Ileana

  5 Mai 2009 at 10:34

 19. […] leave a comment » Mi-a plăcut ce a spus Anca: „Cum se ţin de mână Îngeraşii”. Adică Gruia, Ştefănuţ, Andrei. Şi Florentina. […]

 20. […] Abia ce poţi să o trăieşti. Să o suporţi. Cum să o mai şi măsori? Povestea altei suferinţe. De la alt om. În povestea lui Marian George David se poate măsura doar […]

 21. […] văzut ce mult suferă şi Mario. Are doar 2 ani. Ca şi Florentina. Şi Marian, la […]

 22. […] Alţii: nu mai am nicio speranţă. Undeva, pe la centru: am ceva speranţe. Am plecat de la măsura suferinţei. Despre care spuneam că nu poate fi măsurată, cântărită, evaluată sau comparata. Mai precis […]

 23. […] Abia ce poţi să o trăieşti. Să o suporţi. Cum să o mai şi măsori? Povestea altei suferinţe. De la alt om. În povestea lui Marian George David se poate măsura doar […]

 24. […] Florentina are acum are 19 ani. În 2001 a suferit prima intervenţie chiturgicală. Avea 11 ani. Ati putut citi despre situatia ei mai mult decat dramatica si tulburatoare la: Ajutor pentru Florentina care sufera si rabda de foame in spital si la: Măsura suferinţei. […]

 25. […] STRIGAT DE AJUTOR Posted in apel umanitar, milostenie by saccsiv on mai 13, 2009    Florentina are acum are 19 ani. În 2001 a suferit prima intervenţie chiturgicală. Avea 11 ani. Ati putut citi despre situatia ei mai mult decat dramatica si tulburatoare la: Ajutor pentru Florentina care sufera si rabda de foame in spital si la: Măsura suferinţei. […]

 26. Ne mobilizam! Saru’mana, multumesc! 🙂

  SMINCHY

  21 Mai 2009 at 12:17

 27. […] a rămas fără vedere la ochiul stâng. Dacă nu ştiţi povestea Florentinei o puteţi citi aici, aici şi […]

 28. […] tot dădea târcoale. Iar ea, mama, a stat 8 ani de veghe şi a alungat moartea de zeci de ori. Dragoste şi suferinţă, credinţă şi speranţă. O femeie şi copilul ei. Cam asta este o faţă a măsurii […]

 29. […] Despre cum a reuşit Florentina să ajungă în Turcia puteţi citi în următoarele postări: Măsura suferinţei, Măsura speranţei, Măsura iubirii, Împrumut de […]

 30. […] Măsura suferinţei – IsabelleLorelai's Weblog – WordPress.com […]

 31. […] Măsura suferinţei – IsabelleLorelai's Weblog – WordPress.com […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: