Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Steluţele de mare. Larisa Georgiana Puşcaşu şi lupta ei pentru echilibru

with 14 comments

Larisa are 8 ani. I-a împlinit ieri, 22 aprilie 2009. Iar astăzi, 23 aprilie, de Sfântul Gheorghe, îşi sărbătoreşte şi ziua numelui.

La mulţi ani, Larisa Georgiana!

larisageorgianapuscasu

Larisa Georgiana Puşcaşu merge la grădiniţă ţinută de o mânuţă, de mămica ei. Nu poate să meargă ca orice copil, pentru că nu are echilibru. Larisa are tetrapareză spastică dar merge la o grădiniţă normală, cu copii sănătoşi, pentru că Larisa este un copil ambiţios care vrea să se facă bine şi să meargă şi la şcoală. Singură, nesusţinută, ca orice copil normal.

Larisa a stat prin spitale de când se ştie. Cum a împlinit un an a început să bată drumul de acasă, din Hondol, judeţul Hunedoara, la spitalele şi centrele de recuperare din Iaşi, Cluj, Oradea, Deva, 1 Mai. Larisa avea picioruşele încrucişate şi cu toate astea se străduia să meargă, chiar şi pe vârfuri. Prima operaţie a făcut-o când avea 3 ani şi jumătate, la spitalul din Oradea. A operat-o domnul Dr. Alexandru Gălăţeanu şi de atunci, după alte şedinţe de recuperare, Larisa a început să meargă normal. Dar fără echilibru.

Şansa Larisei se află la o clinică din Chişinău, Republica Moldova, la Clinica Gynesource. Intervenţia care îi poate da Larisei echilibru se numeşte „Miofibrotomia subcutanată pe etape, după metoda prof. Ulizibat” şi urmează să fie efectuată de către Dr. Marcel Platon – despre care am mai scris aici.

larisageorgianapuscasu2

Părinţii Larisei ne roagă să îi ajutăm. Operaţia costă 1.850 de euro. Până acum au reuşit să strângă 100 de euro cu care au plătit avansul. Larisa are programare pe 13 mai 2009. Situaţia familiei nu este prea bună. Mama Larisei este însoţitor al copilului bolnav iar tatal muncitor în construcţii. Se află într-o perioadă proastă, tatăl nu are nimic de lucru acum şi au ajuns să se descurce din alocaţia copilului şi din salariul de asistent al mamei.

Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi:

Bancpost

RON: RO 48 BPOS 2200 692 8845 RON 01

Titular: Puşcaşu Mihaela (mama Larisei)

Telefon: 0746 689 393

Larisa în Ghimpele de Hunedoara.

UPDATE 24.04.2009: Larisa are în cont 100 RON.

UPDATE 14.05.2009: Larisa a reuşit să strângă 1.800 RON şi vă mulţumeşte din suflet. Nu i-au ajuns banii pentru plecare, a pierdut programarea din 13 mai dar nu disperă. Urmează să fie reprogramată în septembrie. Părinţii îşi cer scuze pentru întârzierea răspunsului, dar au avut restanţă la internet şi a fost deconectat. Părinţii vor lua legătura cu doamna Marioara Popa, directorul Fundaţiei IKON din Galaţi şi cu domnul dr. Marcel Platon pentru o nouă programare. Imediat ce vor primi noua programare (a plătit 100 euro avans), părinţii îmi vor trimite documentul şi extrasul de cont pe care le voi posta pe blog. Vă mulţumesc!

Programarea pentru luna mai:

programare-puscasu-larisa.

Steluţele de mare

.

Anunțuri

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. La multi ani de 2 ori, Larisa Georgiana! Si sa te faci bine, te rog frumos.

  cristianstefanflorescu

  23 Aprilie 2009 at 14:52

 2. […] Larisa Georgiana Puşcaşu are 8 ani şi nu poate să meargă prea bine pentru că are o problemă la picioare. Larisa este de […]

 3. Mulţumesc, Ştefănuţ.

  isabellelorelai

  24 Aprilie 2009 at 13:48

 4. La multi ani,Larisa!chiar daca e cu intarziere.Iti doresc sa fii sanatoasa si sa mergi singura cat mai curand!

  g1b2i3

  25 Aprilie 2009 at 08:37

 5. […] a împlinit 8 ani in 22 aprilie 2009. La multi ani,Larisa! Isabellelorelai scrie in blogul ei ca Larisa Georgiana Puşcaşu merge la grădiniţă ţinută de o mânuţă, de […]

 6. […] a împlinit 8 ani in 22 aprilie 2009. La multi ani,Larisa! Isabellelorelai scrie in blogul ei ca Larisa Georgiana Puşcaşu merge la grădiniţă ţinută de o mânuţă, de […]

 7. Mulţumesc, Gabi.

  isabellelorelai

  25 Aprilie 2009 at 10:36

 8. Buna Larisa ,si d-na MIhaela .
  Ma numesc Gina ,sunt din Sibiu , am si eu o fetita de 16 ani ,pe nume Madalina , cu tetrapareza spastica si incercam si noi sa ajungem la Chisinau.In 28 august mergem la Galati si daca ne ajuta Dumnezeu si la Chisinau in perioada 19-24 octombrie .Mult succes , multa sanatate si cine stie poate ne vedem la Chisinau.

  Gina

  5 August 2009 at 08:32

  • Buna d-na Gina.Sper si eu sa ajung in perioada 19-24 octombrie la Chisinau cu Larisa.Ii doresc multa sanatate Madalinei si daca vreti sa mai tinem legatura lasati un ID.Trebuie sa fim optimiste si multa rabdare.Doamne ajuta.

   Puscasu Mihaela

   5 August 2009 at 12:56

   • Dragile mele,noi la noapte plecam la Galati.Suntem programate pt ora 14-15.Sper sa ne programeze pt Chisinau in19-24 octombrie .Oricum va anunt ce ne spune de la Galati. E-mailul meu e madalina_mariagina@yahoo.com

    Gina

    27 August 2009 at 11:34


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: