Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Steluţele de mare. Alexandra Ostafi, de pe motor la transplant

with 57 comments

alexandraosatfi1

Alexandra a strâns din dinţi, a făcut economie din bursă şi anul trecut, prin septembrie, şi-a cumpărat o vechitură de motocicletă, un Minsk. Apoi şi-a luat carnet. Ca să meargă cu motorul de acasă, de la Botoşani, la facultate, în Iaşi. Şi în vacanţe.

Prin noiembrie 2008, a început să obosească. A observat că urcatul scărilor devenise un efort. Apoi a observat că se învineţea foarte uşor. A mers la medic. Analize. Un drum până la hematologie. Aici drumul s-a întrerupt. A rămas în spital. Alexandra a făcut un tratament, timp de 2 luni. L-a întrerupt, din cauza ficatului. Acum face transfuzii de sânge. Cam o dată la trei săptămâni, „să-i mai treacă vlăguiala”, cum spune ea.

Diagnostic: aplazie medulară idiopatică, formă severă. Verdict: se impune transplant de celule stem hematopoietice. La o clinică din străinătate. Eventual în Austria, sau în Germania. Blestem: mai întâi 70.000, apoi 80.000, la final: 100.000 – 150.000 de euro.

Clinica din Germania a răspuns cererii şi îi caută donator. Membrii familiei nu sunt compatibili, iar în România nu există o bancă de donatori. Mama Alexandrei şi medicii de la Clinica de Hematologie a Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi au început întocmirea dosarului pentru minister. După ce clinica din Germania va găsi donatorul pentru Alexandra, mama ei va putea depune dosarul la minister. Părinţii Alexandrei nu cred că statul îi va da banii. „Am făcut cerere la Direcţia de Sănătate Publică Botoşani, însă ni s-a spus că sunt slabe şanse de finanţare a operaţiei în străinătate, tocmai pentru că astfel de intervenţii se fac şi în ţară. Dar în ţară nu avem donatori, iar aşteptarea, în speranţa că vreodată va apărea unul compatibil, nu intră în discuţie. Ni s-a spus că dacă găsim donator în Germania, şi dacă avem o parte din bani, putem solicita Ministerului Sănătăţii să ne ajute cu completarea sumei” – mama Alexandrei.

Alexandra are 23 de ani. Este studentă în ultimul an la Facultatea de Textile-Pielărie şi Management Industrial a Universităţii Tehnice „Gh. Asachi” din Iaşi. Familia ei este modestă, familie de muncitori. Mama este confecţioner, tatăl tâmplar. Sunt cinci copii în familie. Cel mai mic are doar un an. Toţi şapte se descurcă cu 1.500 de lei pe lună, din salariile părinţilor şi alocaţiile copiilor. Acum două săptămâni Alexandra a stat din nou internată în spital, din cauza anemiei. „E un tip de anemie în care numărul globulelor roşii e scăzut. Am avut nevoie de 3 pungi de sânge ca să îmi revin. Sângele nu mai este oxigenat cum trebuie… şi eu sunt străvezie” – povesteşte Alexandra.

AlexandraOstafi2

Până pe 8 aprile 2009, Alexandra a strâns 13.182 RON (3.152,08 EURO). Colegii ei de facultate încearcă să îi deschidă un teledon la Romtelecom şi îi roagă pe cei care pot face asta, să îi sprijine.

Dacă puteţi şi doriţi să ajutaţi:

BRD

RON: RO 27 BRDE 070 SV 22 38 62 00700

EURO: RO 97 BRDE 070 SV 22 72 43 00700

Cod SWIFT: BRDEROBU

Titular: Ostafi Gabriela

Telefon: 0751 486 837; 0761 166 409, Gabriela Ostafi, mama Alexandrei

Blogul Alexandrei, făcut de colegii ei de facultate:

http://alexandraostafi.blogspot.com

Pe Alexandra am găsit-o la Anca. Anca Grădinaru. Câte şi mai câte.

Alexandra în Ziarul de Iaşi, Ştiri Botoşani, la Tele M.

UPDATE 13 mai 2009. Alexandra a plecat la clinica din Timişoara, convinsă de Paula Herlo, Oana şi Carmen. Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu au luat legătura cu DSP Botoşani. Între timp colegii ei au reuşit să strângă 4.845 de euro. În continuare se străduiesc să deschidă un Teledon la Romtelecom. Alexandra la PRO TV – Avem Viaţă în sângeUPDATE 14 mai 2009. Alexandra a ajuns la clinica din Timişoara. Doamne ajută! UPDATE 20 mai 2009. Pentru Alexandra s-au strâns 10.608 euro. Colegii Alexandrei vă mulţumesc! – aiciUPDATE 21 mai 2009. Alexandra a primit acceptul de la o clinică din Israel. O aşteptau pe 24 mai 2009, cu 95.000 de euro în buzunar. Documentul: aiciLuni, 17 august 2009, la ora 17.45, câţiva „no name” din Bucureşti ne punem tricouri albe şi îndrăznim să facem un simplu exerciţiu de solidaritate – ne întâlnim pe trotuarul din faţa Muzeului Antipa – vis-a-vis de Guvernul României, la un miting cât se poate de civilizat. O oră (sau două) din viaţa noastră de „no name” sănătoşi (nu se ştie până când) le-o dăruim altor „no name”, dar grav bolnavi – care nu pot fi trataţi în România, din motive bine cunoscute. Ei nu ne cunosc pe noi, noi nu îi cunoaştem pe ei. Pe unii i-am văzut la televizor, în ziare, pe bloguri. Pe alţii nu. Sunt peste o sută de oameni numiţi în acest moment „dosare”. Printre ei: Marian George David, Ionela Linte, Alexandra Ostafi şi mulţi mulţi alţii. Peste 100. Mai multe aici:

https://isabellelorelai.wordpress.com/2009/08/17/indrazniti-in-lume-veti-avea-necazuri-dar-indrazniti

Monitorul Oficial, 20.08.2009:

– Se aproba acordarea unui ajutor in suma de 93.500 euro pentru efectuarea tratamentului medical in strainatate pacientei Ostafi Alexandra, in varsta de 24 de ani, din Botosani, judetul Botosani.

http://www.legestart.ro/Monitorul-Oficial-nr.581-din-20.08.2009-(M.-Of.-nr.581-2009-17702).htm

.

Steluţele de mare

.

Anunțuri

57 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Cei de la Pro TV au inclus-o si pe Alexandra in campania Avem viata in sange. Reportajul va fi difuzat in una din zilele urmatoare.
  … multumesc, multumesc, Isabella!!! Sarbatori fericite!

  Anca

  17 Aprilie 2009 at 13:45

 2. Trist, parcă din ce în ce mai trist…
  Am să preiau şi eu articolul. Fie ca apropierea acestei sărbători să îi facă pe oameni să plece privirea şi asupra celor care au nevoie de ei…

  ……….

  Sărbătoarea Sfântă a Învierii Domnului, să îţi aducă linişte în suflet, multă bucurie, sănătate şi fericire alături de cei dragi!
  Să ai un Paşte minunat, prietenă dragă!

  Lady Allia

  18 Aprilie 2009 at 00:12

 3. Fie ca Invierea Domnului sa va aduca Liniste, Bucurie azi si in fiecare zi!
  Tie,copilului tau, mamei tale si tuturor !

  Manole

  18 Aprilie 2009 at 09:37

 4. Anca, Doamne ajută! Paşte fericit!
  .
  Sandrina, mulţumesc. Paşte fericit şi ţie, lângă oamenii pe care îi iubeşti!
  .
  Meştere, mulţumesc. Paşte fericit!

  isabellelorelai

  18 Aprilie 2009 at 11:32

 5. […] Alexandra,o studenta de 23 de ani are aplazie medulară idopatică, formă severă. Verdict: se impune transplant de celule stem hematopoietice. La o clinică din străinătate. […]

 6. […] Alexandra,o studenta de 23 de ani are aplazie medulară idopatică, formă severă. Verdict: se impune transplant de celule stem hematopoietice. La o clinică din străinătate. […]

 7. Incercam sa o ajutam pe Alexandra… am cules informatiile de pe blogul ei si le-am trimis clinicii din Timisoara… Se pre, nu sunt sigura ca exista posibilitatea de a plati o clinica din afara doar pentru cautarea donatorului si recoltarea celulelor stem…Ar costa mult mai puti, urmand ca transplantul propriu zis sa se faca in Romania. Inca nu sunt sigura de fezabilitatea acestei varainte, dar sper sa obtin cat de curand informatii. Va tin la curent

  Oana Gheorghiu

  23 Aprilie 2009 at 22:11

 8. Din pacate nu stiu cum sa procedam sa o ajutam… de dosarul ei se ocupa directia sanitara Iasi… Ai un mail al Alexandrei? As vrea sa-i scriu sa o rog sa-mi dea detalii mai multe… Poate ne vin idei.

  Oana Gheorghiu

  24 Aprilie 2009 at 14:46

  • Eu nu, dar are Anca Grădinaru
   http://ancagradinaru.blogspot.com/
   .
   Uite ultima postare despre Alexandra pe blogul Ancăi, din care rezultă că trebuie să ajungă în Bucureşti:
   .
   Am convenit cu Alexandra să mă ţină la curent cu starea ei. … spre seară, am găsit mesajul ăsta:
   „Am fost azi la spital şi nu prea e de bine. Iar mi-au crescut transaminazele la 600 … Cum las tratamentul cu cortizon, cum cresc … Medicul care mă tratează mi-a zis că nu ştie ce să-mi mai facă … S-a consultat şi cu alţi medici, mi-a făcut tot felul de analize şi nu îi dă de capăt hepatitei mele. A mai spus că, în momentul de faţă, în starea asta, nici nu se pune problema de transplant. Trebuie să rezolvăm mai întâi problema cu ficatul. În concluzie, trebuie să merg la Fundeni. Când am aflat toate astea nu mi-au picat prea bine. Chiar deloc. M-am cam descurajat pe moment, dar mi-a trecut repede. Urmează să merg într-un oraş pe care nu îl cunosc şi care nu îmi place deloc … dar ce să fac … trec eu şi peste asta (şi un zâmbet).”
   La ultimele analize, Alexandra a fost depistată şi cu hepatită cronică activă-obs autoimună.

   isabellelorelai

   24 Aprilie 2009 at 15:11

 9. Intr-adevar, am mail-ul Alexandrei. Putem vorbi pentru inceput la telefon, apoi pe mail, messinger …

  Anca

  24 Aprilie 2009 at 15:19

  • Anca, dacă Alexandra vine în Bucureşti încerc să mă ocup de ea un pic. Dacă vine la oncologie vorbesc pentru ea la as PAVEL.
   Numărul tău de tel îl las sau îl şterg???

   isabellelorelai

   24 Aprilie 2009 at 15:21

   • Cred ca e mai bine ca nr meu de telefon sa il stergi … Nu stiu daca Alexandra va merge la oncologie. Dar o sa vorbesc cu ea.

    Anca

    24 Aprilie 2009 at 15:33

    • ok, dau adresa ta de mail Oanei, pe mail. ok?
     Dacă afli unde anume vine te rog să îmi spui şi rezolv eu la un fel

     isabellelorelai

     24 Aprilie 2009 at 15:36

 10. ok, si nr, si mail. Mail-ul si id-ul de mess sunt aceleasi.

  Anca

  24 Aprilie 2009 at 15:39

  • faceti voi schimb, pe mail
   Ţi-am trimis şi eu adresa mea de mail
   Eu merg deseară la PAVEL, la Fundeni şi întreb una-alta.

   isabellelorelai

   24 Aprilie 2009 at 15:42

 11. Am vorbit cu mama Alexandrei… dosarul ei „zace” la DSP Botosani din 18.02.09. Deci de 2 luni si jumatate.
  Vom incerca maine sa sunam la DSP Botosani si va tin la curent.

  Oana Gheorghiu

  29 Aprilie 2009 at 22:13

  • Oana, păi nu suntem noi campioni la dosare?
   Alexandra mai vine în Bucureşti? Ţi-a spus ceva?

   isabellelorelai

   30 Aprilie 2009 at 13:52

   • Alexandra nu stie cand va primi trimiterea pt Fundeni. Spunea ca e posibil saptamana viitoare. Imediat ce aflu, dau de veste.

    Anca

    1 Mai 2009 at 18:09

 12. N-am sunat la DSP caci am avut o zi infernala… Incercam insa sa gasim o solutie pentru ca Alexandra sa mearga la Timisoara… Am trimis analizele ei complete unui medic specialist oncolog si astept o opinie…
  Intre timp am primit de la mama Alexandrei toate documentele si luni vom trimite un memoriu la DSP Botosani.

  Oana Gheorghiu

  30 Aprilie 2009 at 22:25

  • Oana, cred că oricum nu găseai pe cineva, că era zi scurtă, înainte de 1 mai. (cred).
   Doamne ajută să îţi reuşească!

   isabellelorelai

   1 Mai 2009 at 17:59

 13. Buna tuturor,
  Deocamdata, din cate stiu eu, urmatoarele cateva zile Alexandra le va petrece in spital la Iasi. Doctorii incearca sa amelioreze problemele la ficat…
  Am tot trimis mail-uri la companiile de telefonie mobila sa ne puna la dispozitie un numar de sms pentru donatii…sa ne dea detalii cum am putea avea un astfel de numar…n-am avut noroc… nu au raspuns… poate cunoasteti informatii de la cei ce au cunostinta despre cele de mai sus, sau de la cei ce au colaborat sau colaboreaza cu operatorii de telefonie in scop umanitar. daca stiti va rog sa trimiteti un mail la elena.aluculesa@gmail.com
  Va multumesc!

  Elena

  6 Mai 2009 at 18:09

  • Elena, îți dau răspunsul pe loc:
   Nu veți obține număr de SMS.
   SMS de la o companie mobilă nu obțin decât fundațiile care au o mare mediatizare și pe un termen foarte scurt și care apar des la tv. Sau dacă persoana apare într-un concert umanitar, bine mediatizat. Un singur caz particular am întâlnit, dar SMS-ul era obținut de un ziar. Puteți încerca cu ajutorul unei publicații.
   Am întâlnit de curând o persoană particulară care a fost refuzată din același motiv: lipsa mediatizării. Ca să primești un număr de SMS trebuie să ai un clip care să apară de câteva ori pe zi la diferite televiziuni.
   Așa că îți recomand, ca și lui Alex, Teledonul la Romtelecom.
   Pentru teledon aveţi nevoie de o persoana (rudă, prieten de familie) care să aibă o firmă cu acte în regulă. Consilierul juridic sau altă persoană din cadrul firmei, cu acordul patronului, face cerere la Romtelecom. Se semnează un contract.
   Dacă nu găsiţi pe nimeni din familia ei sau a voastră, vă sfătuiesc să apelaţi la directorul ziarului din Botoşani care a scris despre Alexandra, chiar ziarul, dacă este SC/SA poate încheia rapid contractul, mai ales că prin afişarea în ziar se face şi publicitate romtelecomului.

   isabellelorelai

   6 Mai 2009 at 18:58

   • Multumim de raspuns! din cate stiam eu colegii Alexandrei au vb pentru numere de telefon pentru donatii cu cei de la Romtelecom. Nu stiu daca au reusit sa le obtina. Am sa vb cu mama Alexandrei poate stie ceva.

    Elena

    7 Mai 2009 at 11:15

 14. am sa va spun pe scurt in ce faza ne aflam:
  1. DSP Botosani colaboreaza f bine (poate si pt ca le-am transmis un memoriu destul de dur). Din pacate clinicile din Austria si Germania nu au raspuns nici dupa ce noi le-am trimis mail si fax, dar maine vom suna.
  2. In ce priveste Timisoara, din pacate raspunsul nu a fost pozitiv. Cei de la Clinica de Hematologie din Timisoara ne-au spus ca trebuie rezolvata problema hepatitei pentru a putea sa fie tratata de aplazie. Deci ne-am adresat drului Streinu Cercel, care insa sustine ca nu-i poae fi aplicat tratament cu interferon, din cauza aplaziei.
  In concluzie ne aflam intr-un impas… Am vorbit si cu Alexandra azi si se pare ca nici la Iasi nu au stabilit un tratament. Oare o fi primul caz de aplazie + hepatita? Acum asteptam un raspuns de la Fundeni.
  Vom contacta maine si clinica din Israel unde se afla Dragos Croitoru, poate obtinem macar o idee despre ce se poate face in cazul ei.

  Oana Gheorghiu

  6 Mai 2009 at 21:39

  • Oana,
   1. Păi DSP-eurile din toată ţara au văzut la tv (color 😀 ) ce feţe au făcut premierul şi ministrul sănătăţii când voi două povesteaţi cum s-a plimbat Dosarul lui Dragoş de colo colo. Şi era în Bucureşti… Crezi că după emisiunea
   http://stirileprotv.ro/stiri/romania-te-iubesc/rti-emil-boc-in-septembrie-registrul-donatorilor-de-celule-stem-va-fi-op.html
   nu au primit şi ei nişte instrucţiuni „dacă mai faceţi asta zburaţi?” Ooooooo, ba da….
   Aşa că în sfârşit se comportă şi ei normal.
   2. La Fundeni nu este problemă! Dacă nu este internată la hematologie direct, merge mai întâi pe la Gastro, unde se face tratamentul adecvat. La Fundeni nu este singura în situaţia asta, din câte ştiu.
   Oana,
   În altă ordine de idei, că acum te pricepi la hârţoage
   Copilului ăsta chiar nu îi poate da statul 50.000 de euro?
   De răzbit a răzbit, a făcut transplantul, e ok. A plătit deja 75.000 de euro. Până în septembrie mai are de dat 50.000.
   Chiar nu se poate face nimic???
   https://isabellelorelai.wordpress.com/2009/05/06/stelutele-de-mare-catalin-micu-a-invins-boala-mai-are-de-invins-banii/
   Oana,
   Mă seacă situaţia lui.
   Taică-său a făcut cădere şi s-a spânzurat când a văzut că nu poate face rost de bani…

   isabellelorelai

   6 Mai 2009 at 21:56

   • Pentru Catalin Micu, din pacate, daca a plecat la transplant fara macar sa aiba un dosar depus la DSP si acordul prealabi al Ministerului Sanatatii pentru clinica respectiva, cu siguranta retroactiv nu se poate face mare lucru.
    Daca stii exact care e situatia dosarului lui, spune-mi si vedem daca se poate face ceva, desi nu am mari sperante.

    Oana Gheorghiu

    6 Mai 2009 at 22:17

  • Buna,
   Si noi am trimis mai multe mail-uri in strainatate la clinici cu rugamintea cautarii unui donator compatibil si, unul din raspunsurile primite, a fost cautarea unui donator compatibil direct in cadrul registrului european (http://www.Europdonor.nl). Am trimis mail catre acest registru european de donatori de celule stem si ne-au spus ca primul pas care ar trebui sa-l facem este ca Alexandra sa fie acceptata ca potential candidant pentru un transplant de celule stem in una din centrele de transplant din Romania. Urmatorul pas ar fi trimiterea unei cereri de cautare a unui potential donator. Unul din centrele de transplant din Romania, este Fundeni, unde am trimis un mail saptamana trecuta, inainte sa stim de hepatita c. Ne-a raspuns o dna doctor Andreea Moicean ca o asteapta pe Alexandra pe 4 sau pe 5 mai, dar cum vineri am aflat de hepatita c a trebuit luni, 4 mai sa se prezinte la Infectioase, in Iasi… Trebuie sa existe o metoda de tratament a celor doua in paralel… am citit cate ceva pe net ca si hepatita c s-ar putea trata cu transplant de celule stem…dar cum la noi, in momentul de fata aceasta boala se „trateaza” cu interferon…
   Am vorbit si cu o prietena care a mers la o clinica in Valencia si a vb acolo cu un doctor…Raspunsul lui a fost ca pacienta sa se interneze acolo si apoi s-ar putea pronunta…dar cum posibilitati nu exista… si nu poti merge asa la ghici… Speram la vesti mai bune…

   Elena

   7 Mai 2009 at 11:10

   • Elena, doamna Dr. Moicean ne-a fost recomandată şi de către doamna Monica Bunaciu, preşedinte al ARIL.
    http://www.aril.ro
    Ar fi bine ca Alexandra să ajungă la dânsa, la Fundeni.
    Asociaţia PAVEL (de la Fundeni) a trimis documentele Alexandrei în Italia, la o clinică specializată în aplazie.
    Toate urmau să se clarifice la sosirea Alexandrei şi a mamei ei la Bucureşti.
    De ce este atât de încurcat totul?

    isabellelorelai

    7 Mai 2009 at 12:35

 15. hai sa o luam metodica, pentru ca am impresia ca e totul haotic in cazul Alexandrei:
  1. Dr Moiceanu stie despre hepatica C a Alexandrei?
  daca da o poate trata la Fundeni pentru ambele afectiuni?
  2. Daca nu stie, cine are legatura cu Dr Moiceanu o poate informa acum si sa aflam daca poate veni sau nu la Fundeni?
  3. Daca dr Moiceanu e de acord sa o primeasca pe Alexandra, de ce ramane la Iasi?
  Haideti sa clarificam lucrurile acestea pentru a putea stabili cum actionam.

  In alta ordine de idei, Romania poate cauta doantori in registru european chiar daca noi nu avem registru? Aceasta informatie e important de stiut. Multi oameni ar putea fi salvati daca se poate accesa registrul…
  Cine stie exact procedura, sa o explice pe larg.

  Oana Gheorghiu

  7 Mai 2009 at 13:56

  • Oana, treaba este simplă: la Fundeni poate fi internată ori la Hemato, ori la Gastro. Ori-ori, tratamentul se poate face.
   Transplantul nu se poate face NICĂIERI, până nu se rezolvă hepatita. Este riscant. Plus de asta căutarea donatorului are preţul de 21.000 de euro, din câte ştiu. Bani pe care îi dă pacientul.
   Iar la tratament în străinătate cine te primeşte fără bani?
   Bănuiesc că medicii de la Iaşi au trimis la Fundeni dosarul complet al Alexandrei. Cu tot cu hepatită. Din moment ce Alexandra era aşteptată pe 4 mai, nu???
   NU, România nu poate nimic până la toamnă.
   România are nevoie de 20.000 de donatori clari şi precişi, înscrişi (şi gata oricând să doneze în momentul în care sunt anunţaţi că sunt compatibili cu cineva) în Registrul care încă nu există. Oamenii se înscriu, îşi fac treaba.
   20.000 de donatori este procentul care ne revine nouă ca ţară la o populaţie de 20 de milioane.
   .
   PS Stai că mi-am adus aminte de cineva care avut aplazie şi s-a operat în Franţa. Îi dau un mail.
   .
   PPS.
   Cineva mi-a arătat un caz similar, al Andreei Nicodim din Bârlad.
   Dincolo de faptul că articolul este prost scris (autorul încurcă aplazia cu leucemia, mai întâi spune că statul italian îi asigură fetei costurile operaţiei pentru că mama ei lucrează acolo DAR tot are nevoie de 150.000 de euro etc ) răzbate totuşi o chestie cu donatorul. Care donator elveţian ar cere nişte bani…
   Altă aiureală…
   http://www.obiectivdevaslui.ro/articles_details.php?page=1&articles_id=1949

   isabellelorelai

   7 Mai 2009 at 14:18

 16. E f grava combinatia celor doua ! Nu stiu dak se poate face transplantul in caz de hepatita C dar un lucru este sigur : sa duci un bolnav cu aplazie medulara la infectioase in Romania este moarte curata ! Acei medici trebuiesc trasi la raspundere !

  Sfatul meu este sa plece din tara cat mai repede ! Doctorii romani sunt total pe langa in aceasta boala ! Probabil si Hep C tot printr-o transfuzie sau ceva de genul a luat-o ! Am mai auzit cazuri si eu am refuzat transfuziile ! In Romania anului 2009 sa te imbolnavesti de hep C intr-un spital este incredibil !

  Doamne ajuta!

  Jourjaque

  7 Mai 2009 at 17:45

 17. Prof Margit Serban de la Timisoara a fost de acord sa o primeasca pe Alexandra.
  E cea mai buna solutie pana cand aflam rezultatul dosarului de la DSP Botosani.
  Doamne ajuta!

  Oana Gheorghiu

  11 Mai 2009 at 23:40

 18. Mama Alexandrei e de acord. Alexandra se teme un pic de reactia doctorei de la Iasi, dar Paula Herlo i-a explicat ca o sustine si ca trebuie sa mearga acolo. E cel mai bine pt ea

  Oana Gheorghiu

  11 Mai 2009 at 23:45

 19. Maine seara Alexandra porneste catre Timisoara.
  Sa-i tinem pumnii si sa ne rugam pentru ea.
  Doamne ajuta!

  Oana Gheorghiu

  12 Mai 2009 at 22:56

 20. […] Despre Alexandra, care are 23 de ani, studentă, diagnosticată cu aplazie medulară idiopatică, formă severă am scris aici. […]

 21. […] Alexandra Ostafi. Aplazie medulară. A făcut şi hepatită. Are nevoie de ajutor. Un transplant undeva, oriunde. […]

 22. […] în urmă cu trei luni, tânăra îşi făcea planuri de viitor – să termine facultatea, să-şi dea licenţa şi să-şi găsească de lucru. Visele i s-au […]

 23. Am stat de vorba azi cu Alexandra si mi-a spus: “Am vorbit azi cu doctorita si a zis ca ar vrea sa imi inceapa un tratament cu thymoglobuline care oricum se face inainte de transplant. Acum ramane sa intrebe pe unul dintre cei mai experimentati doctori din Italia cum sa procedeze din cauza hepatitei care este o infectie. In timpul tratamentului nu trebuie sa existe nicio infectie in organism. […] Inca ceva… acum… sunt intr-o situatie tare aiurea… a mai zis dna doctor ca o fata a murit in timpul tratamentului din cauza unei infectii la masea… iar eu cu infectia asta la ficat… mi-e frica tare…” De cand o cunosc eu pe Alexandra, nu a spus niciodata ca-i este frica… Niciodata! E o fata foarte curajoasa! Incerc sa ma “pun in pielea ei” si nu stiu daca as fi asa de curajoasa… Dumneavoastra ce ati face in locul ei? Pe langa toata speranta care v-ati pune-o in Dumnezeu la ce ajutor ati mai spera? La cei din jur!?! La cei pe care ii cunoastem dar si la cei care nu-i cunoastem dar care ne ajuta. Le multumim frumos si-i rugam sa fie in continuare alaturi de Alexandra! Numai impreuna, putin cate putin, putem sa-i redam din nou Alexandrei curajul, speranta de a trai! Pana azi, 1 iunie s-au strans 17158,5 Euro pana la 95.000… S-o ajutam in continuare pe Alexandra!

  Elena

  1 Iunie 2009 at 15:18

 24. […] în urmă cu trei luni, tânăra îşi făcea planuri de viitor – să termine facultatea, să-şi dea licenţa şi să-şi găsească de lucru. Visele i s-au dat […]

 25. Buna ziua,

  Dupa multe incercari am primit si un raspuns pozitiv. O fundatie e dispusa sa ne ajute sa obtinem un numar de sms pentru donatii. Dar ne-a spus ca este singurul om disponibil si ca e deja depasit de obligatiile curente si daca dorim sa facem demersurile legale in numele fundatiei el, in momentul de fata, nu poate decat gira cu numele asociatiei. Si mai avem nevoie si de o campanie mediatizata la tv… Nici nu stiu daca sa ma bucur… sau nu… De aici aici ce ar trebui sa facem?

  De asemenea cateva companii, carora le-am cerut sponsorizare, ne-au raspuns ca solicitantul sponsorizarii sa fie o fundatie, asociatie.
  care desfasoara in Romania o activitate in domeniul medical, social sau care are cuprinse in statut actiuni de sprijinire a unor cazuri din acest domeniu. Sa-l rog pe domnul de la fundatie sa completeze cateva cereri de sponsorizare?!?… nu stiu… Sau poate sa mai incerc la alte fundatii? Cred ca sunt foarte ocupati… multi au nevoie de ajutor…

  Da-ti-ne, va rog, un sfat! De aici… incotro?

  PS: Cei de la voxline ne-au spus ca nu ne pot ajuta cu un nr de sms pentru donatii…

  Elena

  3 Iunie 2009 at 12:19

  • Elena, lasă-mă să mă gândesc, te rog. ok?

   isabellelorelai

   3 Iunie 2009 at 12:56

   • ok! Multumim mult!!!

    Elena

    3 Iunie 2009 at 12:58

    • Elena,
     Nu ştiu dacă voi aţi aflat, dar se încearcă mult mai mult pentru Alexandra.
     Două doamne foarte hotărâte, Oana Gheorghiu şi Caemen Uscatu, au făcut ce era de făcut şi au depus dosarul Alexandrei la MS, pentru obţinerea banilor de la stat.
     Luna trecută nu au mai fost fonduri, banii erau deja alocaţi altor cazuri, aşa că se insistă luna aceasta. La începutul săptămânii următoare se poate spera la un răspuns. A fost sesizată şi instituţia Avocatul Poporului printr-un memoriu. Mama Alexandrei a fost deja contactată.
     Dacă săptămâna viitoare nu avem un răspuns favorabil, începem să căutăm fundaţii care să dorească să ajute aşa cum spuneţi voi.
     ok?

     isabellelorelai

     3 Iunie 2009 at 13:59

 26. Stim toate astea de la mama Alexandrei, si le multumim din suflet Oanei Gheorghiu si lui Carmen Uscatu. Noi am incercat sa nu stam cu mainile in san si sa incercam, in paralel, sa fim de ajutor. Sa mediatizam cazul si sa afle cat mai multa lume de suferinta Alexandrei si s-o ajute, fiecare cum poate. Daca se va aproba dosarul Alexandrei (Doamne ajuta!)e mai mult decat o veste excelenta!!! Va multumesc mult pentru raspuns! Impreuna pentru Alexandra! (va voi scrie la sfarsitul saptamanii viitoare)

  Elena

  3 Iunie 2009 at 14:27

  • Elena, păi chiar sunteţi de ajutor. Suma strânsă până acum îi va fi de mare folos Alexandrei, pentru că ministerul nu dă bani decât pentru transplant/tratament. Restul (transport, cazare însoţitor etc) suportă pacientul/familia.

   isabellelorelai

   4 Iunie 2009 at 00:13

 27. Fotografii noi cu Alexandra, inainte (cu fratele mai mare Radu) si dupa (cu cel mai mic membru al familiei Ostafi, Tudorica) depistarea aplaziei: http://alexandraostafi.blogspot.com/

  Elena

  5 Iunie 2009 at 12:02

 28. […] Alexandra Ostafi, dosar inregistrat cu nr. 22.698/07.05.09 si  24.303/14.05.09. Alexandra are 23 de ani. A fost diagnosticată cu Aplazie medulară idiopată. Are nevoie de un transplant. A fost acceptată de o clinică din Israel, suma solicitată fiind de 95.000 de euro. […]

 29. […] Alexandra Ostafi. Salvaţi steluţele de mare… […]

 30. Hristos a inviat!

  Mai stiti ceva de Alexandra?

  Razboi intru Cuvant

  19 Aprilie 2012 at 23:19


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: