Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Steluţele de mare. Dragoş Croitoru, un licean a cărui mamă vrea să schimbe legea în România

with 72 comments

justice

Am primit acum câteva zile mesajul de ajutor pentru Dragoş. Un alt mesaj, ca şi celelalte peste o sută şi ceva, în ultimele opt luni. Despre Dragoş, alt tânăr obişnuit din România, alt elev obişnuit – un licean de 18 ani din România, copilul unei femei obişnuite din România. Diagnosticat de curând cu leucemie: „Dragoş Croitoru are 18 ani, este elev în clasa a XII-a la Liceul Dante Alighieri din Bucureşti şi fiu unic al Corneliei Croitoru – o femeie oarecare din această ţară – şi a fost diagnosticat cu leucemie acută mieloblastică, în noiembrie 2008. Singura şansă a lui Dragoş este un transplant de măduvă, lucru posibil doar într-o clinică din străinătate. Astfel de operaţii nu se pot finanţa prin formularul E 112, ci se suportă din bugetul Ministerului Sănătăţii. Dosarul lui Dragoş a fost depus la Direcţia Sanitară în data de 28 ianuarie 2009, cu numărul de înregistrare 868, dar se întârzie aprobarea lui. Dragoş nu mai are timp să aştepte ca funcţionarii să tot amâne rezolvarea situaţiei. Pe dosar scrie „risc maxim”. Dragoş are nevoie urgentă de bani, sperăm să îl puteţi ajuta şi dumneavoastră…” Apoi am primit altul. Redau mesajul aşa cum l-am primit. Dacă vă aflaţi în aceeaşi situaţie sau doriţi să sprijiniţi demersul mamei lui Dragoş, puteţi lua legătura cu dânsa, mai jos sunt datele de contact:

Să schimbăm o lege

pentru ca oamenii să nu mai moară cu zile în România.

Dragoş Croitoru – un caz care trebuie să schimbe un sistem”.

Dragos Croitoru, un baiat de 18 ani are nevoie de ajutor. Pentru aceasta, s-a mobilizat o armata de voluntari, fara macar a cunoaste pacientul. Are leucemie si zilele ii sunt numarate, starea fiind tot mai grava. Medicii din Romania nu-l pot ajuta, iar medicii din Occident sunt dispusi s-o faca, fireste contra cost. Are nevoie de banii nostri (prin intermediul Ministerului Sanatatii, care administreaza banii nostri din contributii).

Cum il putem ajuta pe el si pe altii ca el? Trebuie sa militam pentru modificarea legii: initierea unui pachet legislativ care sa contina termene precise pentru rezolvarea prioritara a acestor dosare si sanctiuni severe pentru nerespectarea lor. Moartea este implacabila si nu stie sa astepte frumos la rand! Trebuie sa militam pentru TRANSPARENTA in tratarea acestor dosare! Trebuie sa militam pentru schimbarea sistemului sanitar din radacini. Pacientii din Romania nu-si cunosc drepturile, acest lucru trebuie sa se schimbe.

Istoric: 1. Exista un dosar care, dupa 4 luni de „zacut” pe la Directia Sanitara Bucuresti, a ajuns la Ministerul Sanatatii pentru aprobarea fondurilor necesare. Cat va mai „zace” si la Minister, nu stim…; 2. Birocratia tipic romaneasca il poate baga-n mormant pe acest tanar. De ce? Incredibil, exista o comisie medicala care aproba aceste dosare si care se intruneste doar o singura data lunar! PENTRU CAZURI DE URGENTA pe dosarul lui Dragos scrie RISC MAXIM DE EXITUS – ADICA DE MOARTE). Nimeni nu stie cand. Nu exista nici o regula;  3. De ce militam pentru rezolvarea acestui caz? Pentru viata unui tanar de 18 ani, dar si pentru a altora ca el (oricare dintre noi putem ajunge in orice clipa intr-o situatie similara, nimeni nu ne garanteaza ca noua nu ni se poate intampla…); 4. Idealul organizarii sociale este democratia participativă si de aceea ne asociem pentru schimbarea lucrurilor;  5. Nu suntem Dumnezei sa-l favorizam pe Dragos in detrimentul altor tineri in situatii similare, insa legile pot fi schimbate doar pornind de la cazuri concrete;  6. Dorim egalitate in fata legii, dar nu in fata unei legi strambe.care este interpretata aleatoriu (in cazul concret al lui Dragos se tergiverseaza raspunsul astfel incata pacientul sa moara, „obiectul” dosarului dispare si Ministerul nu mai cheltuie cu el… Vi se pare cinic, nu ???); 7. Dragos Croitoru nu este un favorizat al sortii, ci doar un precedent, un semnal de alarma ca lucrurile trebuiesc urnite. Toti cei cu spirit civic sunt invitati sa sustina acest demers prin toate mijloacele de care dispun (transmiteti-l mai departe catre catre cunostinte din presa, tv, Parlament, Partide). Poate cineva va avea timp sa se indrepte si catre problememe reale ale oamenilor simpli.

Date de contact: Cornelia Croitoru – o mama disperata – tel 0742 052 179; Oana Gheorghiu – 0722 292 669

ogheorghiu@ro.tramex-europe.com

oana@cobat.ro

Dragoş: dra90s@yahoo.com

UPDATE:

– Mama lui Dragoş este singură. Şi-a luat concediu de odihnă, apoi concediu medical şi acum se află în concediu fără plată, pentru îngrijirea lui Dragoş. Este disperată, fără bani.

– În data de 13 martie 2009, vineri, ne-am prezentat la Direcţia Sanitară, să solicităm urgentarea dosarului şi ne-au promis că luni, 16 martie, la prima oră, dosarul pleacă la minister. Pe 17 martie, marţi, pentru că dosarul nu ajunsese la minister, am mers din nou la Direcţia Sanitară. Rpspuns: Ce vă grăbiţi aşa? Oricum aţi pierdut comisia de la minister de luna asta! Până luna viitoare mai este timp!

– La Ministerul Sănătăţii mai sunt cca 60 de dosare asemănătoare, care aşteaptă soluţionarea (conform celor comunicate de către doamna ec. Luminiţa Vopsaroiu, consilier personal al subsecretarului de stat dr. Raed Arafat).

– Am trimis un mail domnului Prigoană, căruia nu i-am cerut bani, doar l-am rugat, noi i-am cerut ajutorul în obţinerea unui răspuns la un dosar care zace la Ministerul Sănătăţii de 2 luni. Acesta a fost răspunsul: „Stimata doamna, desi pot parea nedrepte, procedurile sunt aceleasi pentru toti. Desigur, se poate interveni ca procesul sa nu fie obstructionat, insa nu se pot face demersuri de incalcare a regulilor pentru un caz, celelalte cazuri fiind dezavantajate in acest mod. Este laudabil efortul dvs de a sustine cauza tanarului, dar haide-ti sa lasam profesionistii sa-si facă datoria. Silviu Prigoană, http://www.prigoana.ro”.

– În seara de 19 martie 2009, Dosarul lui Dragoş a plecat de la Ministerul Sănătăţii (care i-a aprobat o parte din bani) la Ministerul Muncii, care urmează să aprobe. Nu ştim dacă Ministerul Muncii va aproba şi va aloca toată suma necesară transplantului, sau doar o parte din bani. Din câte am înţeles aceşti bani acoperă doar intervenţia chirurgicală în sine, dar pentru spitalizare, transport, tratament postoperator Dragoş are nevoie de bani. Vă implorăm să îl ajutăm. Orice sumă, oricât de mică îi este de ajutor lui Dragoş: Banca CR FIRENZE Romania, Titular: Croitoru Cornelia Floare (mama lui Dragoş), RON: RO 20 DARO 000 6000 580 33 RO 01, EURO: RO 74 DARO 000 6000 580 33 EU 01. Vă mulţumim din suflet!

UPDATE 26.03.2009:

Scrisoare catre Ministerul Sanatatii. Catre Dir. Mihaela Bardos, Directia Generala de Sanatate Publica, Asistenta Medicala si Programe

– In data de 24 martie 2009, am sunat la cabinetul dumneavoastra, la nr 021 307 25 66, si o “simpla functionara” (cum s-a autodenumit) mi-a raspuns la telefon. Am cerut detalii despre dosarul lui Dragos Croitoru. Mi-a raspuns ca s-a semnat la d-nul ministru al Sanatatii si inclusiv la dumneavoastra.

– Urmatoarea intrebare din partea mea a fost: “Ajunge atunci in aceasta seara la Guvern pt a fi semnat in sedinta de Guvern de maine, 25 martie 2009?

– Raspuns: “Nu stiu sa va spun, pt ca trebuie sa redactez o nota de prezentare si nu stiu sa fac acest lucru. O astept pe d-na directioare Bardos sa mi spuna cum sa fac aceasta nota. D-na directoare este plecata din minister si nu stiu cand se intoarce.”

– Mi-as dori sa inteleg din acest raspuns ca aceasta functionara v-a asteptat toata noaptea, timp in care s-a gandit cum sa faca sa nu i se mai intample niciodata asa ceva. Probabil a stat si s-a gandit ca si o “simpla functionara” ar fi putut contruibui putin ca sa salveze o viata de om. Dar ca de aceasta data nu a putut. De aceasta data, viata unui om s-a aflat in mainile ei iar ea nu a putut face nimic sa-i grabeasca vindecarea.

– Intrebari:

1. Aceasta “simpla functionara” nu stie sa redacteze o nota de prezentare?

2. Si daca nu stie de ce nu intreaba?

3. Si daca nu intreaba se poate considera incompetenta?

4. Si daca ea astazi mai lucreaza in Ministerul sanatatii va deveni o prefesionista?

5. A reusit totusi sa intocmeasca aceasta nota de ieri pana azi?

6. A ajuns dosarul la Guvern?

– Precizez ca stiu ca nu e prima oara cand se dau Hotarari de Guvern pentru asemenea cazuri, deci consider ca aceste note de prezentare pt astfel de dosare au mai fost intocmite in ministerul sanatatii.

– Sedinta de Guvern mai este peste o saptamana, respectiv pe 1 aprilie 2009.

– Dragos Croitoru are diagnosticul de leucemie mieloblastica acuta iar moartea nu asteapta cuminte ca functionarii din Miniserul Sanatatii sa devina prefesionisti.

– Dosarul lui este inregistrat la Directia de Sanatate publica din 28 ianuarie.

– Timp de 6 zile (intre 12 martie si 17 martie) Directia de Sanatate Publica a cautat un sofer care sa mute dosarul de la Directie la Minister.

– Ultima intrebare:

7. Ministerul Sanatatii are sofer sa duca dosarul la Guvern?

– Va solicit raspunsuri punctuale. Va rog sa ne precizati in ce stadiu se afla Hotararea de Guvern pentru cazul DRAGOS CROITORU.

1. A fost Hotararea redactata de Ministerul Sanatatii? In ce zi?

2. A fost Hotararea avizata de Ministerul Muncii? In ce zi?

– Va intreb acest lucru intrucat acest act nu a ajuns la Cancelaria primului ministru pentru a fi semnat de catre acesta. Va rog sa ne precizati data si ora la care va ajunge pentru semnatura la domnul prim ministru Boc.

Multumesc. Carmen Uscatu.

UPDATE 27.03.2009: Dosarul lui Dragos a ajuns in sfarsit la Guvern… Prea tarziu pentru a intra in sedinta de Guvern de saptamana aceasta… De ce credeti? Pentru ca o “simpla functionara” asa cum s-a recomandat cand i s-a solicitata sa-si spuna numele, nu stia sa faca o nota de fundamentare necesara trimiterii dosarului la guvern… A trebui sa-si astepte sefa, prinsa cu alte lucruri importanate… Si uite asa, viata unui om si a altor 5 cu dosare in aceeasi situatie pentru o simpla functionara nu vlaoreaza nimic. Probabil ca doarme bine noaptea. Acum nu ne ramane decat sa asteptam… Dar trebuie sa facem ceva pentru ca Ministerul Sanatatii sa aiba prin lege niste proceduri foarte stricte pentru astfel de cazuri, proceduri care daca se incalca sa fie sanctionate drastic. Va doresc tuturor sa nu treceti niciodata prin ce trece Dragos si familia lui. Oana Gheorghiu

UPDATE 27.03.2009. Am găsit la Chinezu – aici – un articol din Glasul Maramureşului – 27.03.2009: „Doi copilaşi au murit de leucemie în ziua operaţiei lui Cristi Minculescu”: „Echitatea şi accesul la tratament sunt, deocamdată, doar câteva cuvinte din „spiciurile” miniştrilor de resort. În vreme ce Cristi Minculescu, solistul trupei Iris, a fost operat în străinătate, în Maramureş, Denis Ş. şi Deivis S., primul de doar doi anişori şi celălalt de trei, fiind bolnavi de leucemie, au murit în chinuri. E chiar interesant mecanismul prin care nişte fonduri publice se acordă preferenţial în România, fără a respecta o listă de aşteptare, fără o prioritizare a cazurilor, fără a se lua în calcul situaţia materială a persoanelor. „Noi facem eforturi ca toţi cei care au nevoie de ajutor să îl primească. Mai ales că printre ei sunt mulţi copii şi tineri care se pot recupera pentru societate, aşa cum sunt şi cei pentru care astăzi am dat avize”, spunea ministrul Ion Bazac, în 24 martie a.c. O zi mai târziu, micuţii maramureşeni Denis Ş. şi Deivis S. au decedat pe patul de spital – unul în Baia Mare, altul în Timişoara, iar experimentatul artist de la Iris află că prima sa operaţie (făcută pe banii statului) a fost un succes. Fără îndoială, Cristi Minculescu va face încă multe pentru societate, aşa cum ar fi putut s-o facă şi regretaţii Denis, Ovidiu Sima sau Ioana, o copilă din Giuleşti, care au murit în timp ce părinţii se agăţau de cel mai mic semn de la Bucureşti. Niciunul dintre copii nu avea încă dosarul medical finalizat pentru a putea beneficia de fondurile necesare transplantului. Din Maramureş, au plecat anul trecut spre Bucureşti alte trei dosare medicale care se umplu de praf în arhiva Ministerului Sănătăţii. E vorba despre o fetiţă de 13 ani, care are nevoie urgentă de o operaţie pe coloană. Gârbovită de o malformaţie congenitală, micuţa speră că va primi cei 126.000 franci elveţieni, că va apuca să meargă la clinica salvatoare din ţara cantoanelor şi că va putea, odată şi odată, să-şi poată ţine spatele drept, fără durerile ce-i perturbă respiraţia. O maramureşeancă de 40 de ani suferă de leucemie mieloidă şi se roagă de Ministerul Sănătăţii să o ajute să-şi facă transplantul de măduvă vital. Un bărbat de 65 de ani are nevoie de un transplant de cornee, iar şansa lui se numeşte „străinătate”, pentru că în România, deşi există clinici şi specialişti în domeniu, lipseşte legislaţia, or, fără lege, nu se dau nici banii pentru programe. Dosarele medicale ale acestor doi conjudeţeni sunt în curs de constituire şi se află momentan la comisiile de specialitate. Alte 12 dosare trimise din judeţul nostru spre capitală sunt în curs de aprobare la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Vor trece ani, însă, până aceşti suferinzi vor ajunge sub îndemânatecul bisturiu din Occident. Drept comparaţie, avem cazul lui Cristi Minculescu, artist talentat (fără îndoială), dar şi cu bani serioşi în conturi, pentru care Ministerul Sănătăţii a scos, totuşi, din „buzunarul” public, în doar două luni, 46.000 euro… Echitate, egalitate, transparenţă – cuvinte fără sens în România guvernată doar de cunoştinţe şi… noroc. Articolul aici.

UPDATE 7 aprilie 2009: Miting pentru Dragoş Croitoru. Dacă i-aţi citit povestea şi ceea ce i se întâmplă vi se pare nedrept, sunteţi aşteptat marţi, 7 aprilie 2009, la ora 17.00, în Piaţa Victoriei (în faţa Muzeului Antipa). Mai multe aici. UPDATE – Dragoş în Click: „Şi eu am dreptul la viaţă!” – 7 aprilie 2009. “Aş vrea ca domnul ministru al muncii să se gândească cum ar fi dacă propriul său copil ar fi pe moarte, aşa cum sunt eu, iar cei din minister i-ar respinge dosarul pentru transplant. Şi eu am dreptul la viaţă”. UPDATE – La miting am aflat, de la Oana, că dosarele au fost aprobate şi că mâine, la prima oră, vor apărea HG-urile. Conform Front News, 7 aprilie 2009, ora 19.08: „Toate cele şase dosare, printre care şi dosarul lui Dragoş Croitoru, au fost aprobate. La prima analiză a dosarelor au fost probleme cu fondurile, însă acum totul s-a rezolvat” – au precizat, pentru NewsIn, oficiali din cadrul Ministerului Muncii. Mai multe aici. UPDATE 8 aprilie 2009Click. Mulţumesc, Simona. „Ministerul Muncii a aprobat, ieri, alocarea de fonduri pentru operaţia lui Dragoş în Israel, deşi iniţial refuzase dosarul, din cauza lipsei banilor. Secretarul general al Ministerului Sănătăţii, Petre George Pavelescu, a venit ieri să-i anunţe pe protestatari că dosarul lui Dragoş a fost aprobat atât de Ministerul Sănătăţii, cât şi de Ministerul Muncii şi va fi analizat în şedinţa de Guvern de azi”. AICI sunt aprobările. Iar aici vom urmări Notele de fundamentare. DA! 102.847 euro pentru Dragoş! UPDATE 15 aprilie 2009 – Concert caritabil în Suburbia. Pentru Dragoş Croitoru. Dragoş se pregăteşte de plecare spre clinica din Israel, iar Oana şi Carmen îl ajută în continuare, încercând să pună la punct ultimele detalii, în special transportul medicalizat (medic la însoţire) care costă 1.400 de euro, putând fi asigurat de o clinică privată. Compania Naţională de teatru „Arca lui Noe”, două trupe rock şi una de hip-hop i-au sărit în ajutor lui Dragoş, organizând un concert caritabil. Concertul are loc miercuri, 15 aprilie 2009, ora 20.00, în Clubul Suburbia (str. Şelari nr.19). În concert: Dagga (un proiect hip-hop de la Hades Records), Interzis şi S.I.M. (As I Am). Intrarea la concertul caritabil se va face sub forma unei donaţii de 15 lei. Banii strânşi vor intra în conturile lui Dragoş. Mai multe aici.

 

Voicu Marian Claudiu, 8 ani, leucemie, 176.472 USD

http://www.sgg.ro/legislativ/docs/2009/03/9wvqgn_zkf8b3jx0pchs.pdf

Horga Mariana, 48 de ani, leucemie, 164.760 EURO

http://www.sgg.ro/legislativ/docs/2009/03/gm8tbsrk6ndwz7v5hp9_.pdf

Orban Agnes Maria, 41 de ani, transplant pulmonar, 120.600 EURO

http://www.sgg.ro/legislativ/docs/2009/03/n8cjhyg2k4d0_zs563wf.pdf

Răşitariu Petru, 30 de ani, limfom malign non Hodgkin, 100.000 EURO

http://www.sgg.ro/legislativ/docs/2009/03/dwkg82rsxn1z54m967b3.pdf

Croitoru Dragoş, 18 ani, leucemie, 102.847 EURO

http://www.sgg.ro/legislativ/docs/2009/03/r427t30wvgd16qckmsh5.pdf

Teodoraşcu Eugen, 49 de ani, transplant pulmonar, 122.633 EURO

http://www.sgg.ro/legislativ/docs/2009/03/tkq1j2m_bnpfxhzr86v4.pdf

Iordache Gabriel, 54 de ani, leucemie, 99.000 EURO

http://www.sgg.ro/legislativ/docs/2009/03/15kpq6hm43t7_dwc2ys8.pdf


Pe 19 martie 2009, ziarul „Curentul” a scris despre Dragoş:

dragoscroitoru13

Dragoş are leucemie acută mieloidă şi a fost internat la Spitalul Colţea. Nu răspunde la tratamentul cu citostatice. Mama lui, Cornelia, singurul părinte al acestui copil, a încercat din răsputeri să obţină aprobările necesare ca Dragoş să fie tratat la o clinică din străinătate. A mers la Direcţia de Sănătate Publică, unde i s-a înregistrat dosarul pe 28 ianuarie 2009 cu nr. 868. Chiar dacă pe dosar scrie „Risc maxim de exitus” (n.r.: moarte), dosarul a ajuns abia acum două zile la Ministerul Sănătăţii, după ce a fost purtat prin nenumărate comisii. Birocraţia şi nepăsarea unor funcţionari şi-au spus cuvântul: abia în aprilie o comisie îi va analiza dosarul. Între timp, la spital, asistentele o pun pe mama lui să-i dea oţet… Birocraţia din Ministerul Sănătăţii – moarte sigură. Leucemia acută mieloidă (LAM), cea cu care a fost diagnosticat Dragoş Croitoru, este un tip de cancer al sângelui şi al măduvei osoase. LAM este unul dintre cele patru tipuri principale de leucemie, care evoluează rapid şi afectează un grup de globule albe numite celule mieloide. Acestea se dezvoltă şi se transformă în celule sangvine mature (globule roşii, globule albe şi trombocite). Acest tip de leucemie se mai numeşte şi leucemie mieloblastică acută, leucemie granulocitară acută sau leucemie nonlimfocitică acută şi este cea mai comună formă de leucemie. Dacă nu este tratată, boala progresează rapid. Pentru a se trata în străinătate, mama lui Dragoş, Cornelia, a mers la Direcţia de Sănătate Publică pentru a obţine aprobările necesare. S-a lovit însă de birocraţie, hârţogăraie, de multe uşi închise în nas, de răspunsuri evazive. Abia acum două zile, dosarul a ajuns la Ministerul Sănătăţii, după ce a fost purtat prin multe comisii. A fost direcţionat către Direcţia Generală de Sănătate Publică, Asistenţă Medicală şi Programe şi i s-a dat numărul 13818/ 17.03.2009. Potrivit Corneliei, la Ministerul Sănătăţii i s-a spus că abia luna viitoare dosarul poate fi analizat, căci doar o dată pe lună se întruneşte comisia pentru a analiza cazurile grave şi tocmai a ratat-o pe cea din luna martie. Chiar dacă pe dosar scrie mare: „RISC MAXIM DE EXITUS“! Între timp, la spitalul Colţea, unde e internat Dragoş, mama lui e nevoită să lupte şi cu „mizeria“ din spital. Aceasta ne-a povestit cum, în urmă cu doar două zile, Dragoş a făcut febră mare, iar asistentele i-au spus că nu au medicamente pentru a-i scădea febra. „M-au pus să-i cumpăr oţet la 8 seara. Am mers la alimentară, i-am luat oţet şi i-am pus comprese la cap şi şosete îmbibate, în timp ce ele stăteau degeaba. Nu le interesează dacă un pacient mai trăieşte sau moare. E ruşinos ca medic sau ca asistentă să stai cu buzunarul întins, în faţa unui bolnav care nu-şi mai poate ţine nici capul ridicat. E inuman!“, povesteşte Cornelia. Articolul aici. Dragoş Croitoru are nevoie de 150.000 de euro pentru transplant. Are conturi deschise la Banca CR FIRENZE Romania. Titular: Croitoru Cornelia Floare (mama lui Dragoş), RON: RO 20 DARO 000 6000 580 33 RO 01, EURO: RO 74 DARO 000 6000 580 33 EU 01. Croitoru Cornelia Floare – 0742 052 179

UPDATE 18 aprilie 2009: Dragoş a ajuns cu bine la clinica din Ierusalim. Si pentru ca toate gandurile cu adevarat intelepte au fost deja gandite de altii si pentru ca acum avem timp sa ne gandim la tot ce s-a intamplat pana acum: „Am visat ca ma plimbam pe tarmul marii impreuna cu Dumnezeu si vedeam pe cer ca pe un ecran mare toate zilele din viata mea. Si pentru fiecare zi trecuta apareau pe nisip doua urme: ale mele si ale Domnului. Dar in cateva zone era o singura urma, chiar in zilele cele mai grele din viata mea. Atunci am zis: „Doamne, eu am ales sa traiesc cu Tine iar Tu mi-ai promis ca Vei sta tot timpul cu mine. De ce m-ai lasat chiar in momentele cele mai grele?” Iar El mi-a raspuns: „FIULE, STII BINE CA TE IUBESC SI NU TE-AM ABANDONAT NICIODATA: ZILELE IN CARE ESTE O SINGURA URMA SUNT ZILELE IN CARE TE-AM PURTAT IN BRATE …” (anonim brazilian). Credem ca pe Dragos Dumnezeu il tine in bratele sale. Sa avem parte de Sarbatori luminate! Carmen & Oana.

UPDATE 11 mai 2009: Dragoş va face transplantul pe 25 mai 2009.

Anunțuri

72 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Respectul meu pentru tot ceea ce faci aici…

  Lisandru Cristian

  23 Martie 2009 at 00:37

 2. Buna ziua,
  singuri nu avem putere sa luptam impotriva unui sistem, dar daca am fi uniti eu cred ca am putea face ceva.
  De ce nu ii sesizam cazul lui Raed Arafat?
  Sau pe zona politica cred ca ne-ar putea ajuta d-na Oana Niculescu Mizil , poate cu un proiect de lege…?
  Multa sanatate va urez.

  Andreea

  23 Martie 2009 at 11:46

  • Andreea, păi despre asta este vorba, despre solidaritate.
   Referitor la dr. Arafat, redau din postare (cred că nu ai observat):
   – La Ministerul Sănătăţii mai sunt cca 60 de dosare asemănătoare, care aşteaptă soluţionarea (conform celor comunicate de către doamna ec. Luminiţa Vopsaroiu, consilier personal al subsecretarului de stat dr. Raed Arafat).”
   Şi – da, oricine îi poate scrie Oanei Niculescu Mizil, nu?
   http://oananiculescumizil.wordpress.com/
   Doar că Oana este în Italia.
   Multă sănătate tuturor.

   isabellelorelai

   23 Martie 2009 at 11:50

 3. Draga Isabellelorelai,cum am putea ajuta pe acest copil?
  ma simt neputincioasa si foarte mahnita ca nu pot ajuta mai mult decat sa preiau acest mesaj si sa-l postez pe bloguri si forum.
  Multa sanatate si Da Doamne sa se termine cu birocratia asta,mai ales cand e vorba de viata si moarte!

  g1b2i3

  23 Martie 2009 at 14:20

 4. In acest moment comisia de sanatate din Ministerul sanatatii a aprobat dosarul lui Dragos pentru transplant in strainatate, dar pentru deblocarea banilor este necesara o hotarare de guvern. Aceasta trebuie redactata de Ministerul Sanatatii sau Ministerul Muncii (nu se stie exact), dupa care merge la Cancelaria Guvernului si asteapta randul… Toata aceasta birocratie poate dura si o luna… Dragos nu va mai rezisat atat…
  Haideti sa ne unim si sa facem ceva… pentru Dragos si pentru altii ca el. Haideti sa fim generatia schimbarii si nu generatia de sacrificiu!!!
  Daca aveti adrese de mail ale politicienilor, trebuie sa le prezentam acest caz, caci incercand sa-i salvam viata acestui tanar, putem sa salvam si alte vieti. Doamne ajuta!

  Oana Gheorghiu

  23 Martie 2009 at 21:57

  • Doamna Oana,
   Eu vă propun să faceţi rapid o Scrisoare Deschisă, în care vă adresaţi Preşedintelui României, Primului Ministru, Preşedintelui Senatului şi Preşedintelui Camerei Deputaţilor.
   Aici se poate trimite interactiv, de exemplu:
   http://www.presidency.ro/?_RID=htm&id=140&exp2=ro
   Apoi luaţi cele mai importante ziare şi transmiteţi pe e-mail. Mai mult, voluntarii pot merge la redacţia ziarelor, e mai sigur.
   După ce faceţi SCRISOAREA DESCHISĂ mi-o trimiteţi pe mail, iar eu o transmit mai departe, pe unde pot. Toţi ceilalţi trimit, tot aşa.
   Uitaţi cum arată HG
   http://www.gov.ro/nota-de-fundamentare-hg-nr-58-05-02-2009__l1a104323.html
   .
   NOTĂ DE FUNDAMENTARE
   la Hotărârea Guvernului nr. ……….
   privind acordarea unui ajutor

   În temeiul art.1 din Ordonanţa Guvernului nr. 28/2003 privind trimiterea bolnavilor pentru tratament in străinătate, aprobată prin Legea nr.119/2003, persoanele cu afecţiuni deosebit de grave, care nu pot fi tratate în ţară, pot fi trimise la tratament in străinătate, cheltuielile pentru aceste tratamente fiind suportate din bugetul de stat aprobat in acest scop Ministerului Sănătăţii Publice.

   De asemenea, conform art.5, alin (1), lit.h) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.118/1999 privind înfiinţarea şi utilizarea Fondului naţional de solidaritate, cu modificările şi completările ulterioare, aprobată prin Legea nr.366/2001, la propunerea Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Guvernul poate aproba “acordarea de ajutor persoanelor cu afecţiuni de sănătate deosebit de grave, pentru tratament medical şi intervenţii chirugicale în străinătate”.

   În acest sens, se propune acordarea unui ajutor în valoare de …………..

   isabellelorelai

   24 Martie 2009 at 00:14

 5. […] De la Isabellelorelai:O mamă vrea să schimbe legea pentru ca oamenii să nu mai moară cu zile în România. “Redau mesajul aşa cum l-am primit. Dacă vă aflaţi în aceeaşi situaţie sau doriţi să sprijiniţi demersul mamei lui Dragoş, puteţi lua legătura cu dânsa, mai jos sunt datele de contact: „Să schimbăm o lege pentru ca oamenii să nu mai moară cu zile în România. Dragoş Croitoru – un caz care trebuie să schimbe un sistem”. Dragos Croitoru, un baiat de 18 ani are nevoie de ajutor. Pentru aceasta, s-a mobilizat o armata de voluntari, fara macar a cunoaste pacientul. Are leucemie si zilele ii sunt numarate, starea fiind tot mai grava. Medicii din Romania nu-l pot ajuta, iar medicii din Occident sunt dispusi s-o faca, fireste contra cost. Are nevoie de banii nostri (prin intermediul Ministerului Sanatatii, care administreaza banii nostri din contributii). Cum il putem ajuta pe el si pe altii ca el? Trebuie sa militam pentru modificarea legii: initierea unui pachet legislativ care sa contina termene precise pentru rezolvarea prioritara a acestor dosare si sanctiuni severe pentru nerespectarea lor. Moartea este implacabila si nu stie sa astepte frumos la rand! Trebuie sa militam pentru TRANSPARENTA in tratarea acestor dosare! Trebuie sa militam pentru schimbarea sistemului sanitar din radacini. Pacientii din Romania nu-si cunosc drepturile, acest lucru trebuie sa se schimbe.”> Dacă vă aflaţi în aceeaşi situaţie sau doriţi să sprijiniţi demersul mamei lui Dragoş, puteţi lua legătura cu dânsa, mai jos sunt datele de contact: […]

 6. […] De la Isabellelorelai:O mamă vrea să schimbe legea pentru ca oamenii să nu mai moară cu zile în România. „Redau mesajul aşa cum l-am primit. Dacă vă aflaţi în aceeaşi situaţie sau doriţi să sprijiniţi demersul mamei lui Dragoş, puteţi lua legătura cu dânsa, mai jos sunt datele de contact:Să schimbăm o lege pentru ca oamenii să nu mai moară cu zile în România. Dacă vă aflaţi în aceeaşi situaţie sau doriţi să sprijiniţi demersul mamei lui Dragoş, puteţi lua legătura cu dânsa, mai jos sunt datele de contact: […]

 7. […] Vi se pare cunoscut? […]

 8. Inca de cand am aflat de acest caz, am trimis zeci, poate sute de mailuri… catre toate televiziunile, ziarele si radiourile din Bucuresti, catre o serie de politicieni… Din pacate, mass media ne-a ignorat total, asemenea cazuri nu aduc audienta… daca nu suntem Nichite sau Magde, nu suntem interesanti… poate doar o moarte in direct ar prezenta interes. In afara de Curentul si cred Can Can nimeni nu ne-a dat atentie. Dintre politicieni au raspuns Senatorul Ilie Sarbu, care chiar s-a interesat de caz si se pare ca a si intervenit la Minister, si Prigoana (nu-i pot spune domn, caci nu e) care cu un cinism tipic bogatanilor, m-a sfatuit sa-i las pe profesionistii din Ministerul San sa-si faca treaba.
  Vom face o scrisoare deschisa catre autoritati, deocamdata suntem fixati pe accelerarea procedurii de obtinere a Hot de Guv.
  Trebuie sa-i multumim lui Raed Arafat, el chiar a raspuns rapid. Va multumim pentru sustinere si va tinem la curent

  Oana Gheorghiu

  24 Martie 2009 at 21:13

  • Doamna Oana,
   Cu mailurile este riscant, cei din media primesc mii, zeci de mii, se pot amesteca cu comentariile din online…
   De aceea spuneam că ar trebui printate câteva scrisori şi duse de grupul de voluntari direct la redacţie şi acolo discutat cu un redactor.
   Doamna Oana,
   Dacă nu ar fi Omul acesta, Dr. Raed Arafat, care să ne înveţe ce înseamnă să fie preţuită viaţa… Mare om, mare caracter.

   isabellelorelai

   24 Martie 2009 at 21:18

 9. […] intreaga poveste a lui Dragos la Isabela. Iar daca vreti sa va alaturati demersului mamei lui, contactati-o! Numai impreuna putem schimba […]

 10. Dosarul lui Dragos a ajuns in sfarsit la Guvern… prea tarziu pentru a intra in sedinta de Guvern de saptamana aceasta… De ce credeti? Pentru ca o „simpla functionara” asa cum s-a recomandat cand i s-a solicitata sa-si spuna numele, nu stia sa faca o nota de fundamentare necesara trimiterii dosarului la guvern… a trebui sa-si astepte sefa, prinsa cu alte lucruri importanate… Si uite asa, viata unui om si a altor 5 cu dosare in aceeasi situatie pentru o simpla functionara nu vlaoreaza nimic. Probabil ca doarme bine noaptea. Acum nu ne ramane decta sa asteptam… Dar trebuie sa facem ceva pentru ca Ministerul Sanatatii sa aiba prin lege niste proceduri foarte stricte pentru astfel de cazuri, proceduri care daca se incalca sa fie sanctionate drastic. Va doresc tuturor sa nu treceti niciodata prin ce trece Dragos si familia lui

  Oana Gheorghiu

  27 Martie 2009 at 08:48

  • Oana,
   Ei, nu ştia, pe naiba…
   Era bine dacă îi căutaţi şi pe ceilalţi – cei 5, celelalte 5 dosare.
   Poate vă uniţi şi mergeţi la guvern, împreună.
   Dacă vrei să mai vezi:
   Am găsit la Chinezu – aici – un articol din Glasul Maramureşului – 27.03.2009: „Doi copilaşi au murit de leucemie în ziua operaţiei lui Cristi Minculescu”:
   http://chinezu.eu/2009/03/27/doi-copilasi-au-murit-de-leucemie-in-ziua-operatiei-lui-cristi-minculescu
   „Echitatea şi accesul la tratament sunt, deocamdată, doar câteva cuvinte din „spiciurile” miniştrilor de resort. În vreme ce Cristi Minculescu, solistul trupei Iris, a fost operat în străinătate, în Maramureş, Denis Ş. şi Deivis S., primul de doar doi anişori şi celălalt de trei, fiind bolnavi de leucemie, au murit în chinuri.
   E chiar interesant mecanismul prin care nişte fonduri publice se acordă preferenţial în România, fără a respecta o listă de aşteptare, fără o prioritizare a cazurilor, fără a se lua în calcul situaţia materială a persoanelor.
   „Noi facem eforturi ca toţi cei care au nevoie de ajutor să îl primească. Mai ales că printre ei sunt mulţi copii şi tineri care se pot recupera pentru societate, aşa cum sunt şi cei pentru care astăzi am dat avize”, spunea ministrul Ion Bazac, în 24 martie a.c.
   O zi mai târziu, micuţii maramureşeni Denis Ş. şi Deivis S. au decedat pe patul de spital – unul în Baia Mare, altul în Timişoara, iar experimentatul artist de la Iris află că prima sa operaţie (făcută pe banii statului) a fost un succes.
   Fără îndoială, Cristi Minculescu va face încă multe pentru societate, aşa cum ar fi putut s-o facă şi regretaţii Denis, Ovidiu Sima sau Ioana, o copilă din Giuleşti, care au murit în timp ce părinţii se agăţau de cel mai mic semn de la Bucureşti.
   Niciunul dintre copii nu avea încă dosarul medical finalizat pentru a putea beneficia de fondurile necesare transplantului.
   Din Maramureş, au plecat anul trecut spre Bucureşti alte trei dosare medicale care se umplu de praf în arhiva Ministerului Sănătăţii.
   E vorba despre o fetiţă de 13 ani, care are nevoie urgentă de o operaţie pe coloană. Gârbovită de o malformaţie congenitală, micuţa speră că va primi cei 126.000 franci elveţieni, că va apuca să meargă la clinica salvatoare din ţara cantoanelor şi că va putea, odată şi odată, să-şi poată ţine spatele drept, fără durerile ce-i perturbă respiraţia.
   O maramureşeancă de 40 de ani suferă de leucemie mieloidă şi se roagă de Ministerul Sănătăţii să o ajute să-şi facă transplantul de măduvă vital.
   Un bărbat de 65 de ani are nevoie de un transplant de cornee, iar şansa lui se numeşte „străinătate”, pentru că în România, deşi există clinici şi specialişti în domeniu, lipseşte legislaţia, or, fără lege, nu se dau nici banii pentru programe.
   Dosarele medicale ale acestor doi conjudeţeni sunt în curs de constituire şi se află momentan la comisiile de specialitate. Alte 12 dosare trimise din judeţul nostru spre capitală sunt în curs de aprobare la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
   Vor trece ani, însă, până aceşti suferinzi vor ajunge sub îndemânatecul bisturiu din Occident.
   Drept comparaţie, avem cazul lui Cristi Minculescu, artist talentat (fără îndoială), dar şi cu bani serioşi în conturi, pentru care Ministerul Sănătăţii a scos, totuşi, din „buzunarul” public, în doar două luni, 46.000 euro…
   Echitate, egalitate, transparenţă – cuvinte fără sens în România guvernată doar de cunoştinţe şi… noroc.
   Articolul aici.
   http://www.glasulmaramuresului.ro/main.php?show=30&lang=ro&name=#Doi_copilasi_au_murit_de_leucemie_in_ziua_operatiei_lui_Cristi_Minculescu

   isabellelorelai

   27 Martie 2009 at 09:45

 11. Multumesc pentru sustinere!!!
  Noi vrem sa facem mai mult, dar lupta asta surda cu sistemul ne descurajeaza… Trebuie sa militam pentru proceduri rapide si transparente pentru orice bolnav ce are nevoie de aprobari speciale… Atata timp cat nu exista proceduri sticte, decizia revine catorva persoane ce se pot juca cu viata oamenilor dupa bunul lor plac. Daca aveti idei, puneti-le aici pe blog… fiind mai multi paote reusim sa ne facem ascultati, desi Ministrul Sanatatii, e ocupat cu serviciile secrete zilele astea.

  Oana Gheorghiu

  30 Martie 2009 at 09:04

 12. Lui Dragos i-a fost semnata azi condamnarea la moarte. Guvernul a respins dosarul lui pentru lipsa unor avize… desi dosarul sta la Ministerul Sanatatii de 3 luni!!! In ce tara traim? Ce fel de oameni decid pentru vietile noastre????

  Oana Gheorghiu

  1 Aprilie 2009 at 20:27

 13. Doamna Oana,
  Câţi bani are Dragoş până în prezent? S-a strâns ceva? Vă propun să începem campania de strângere de fonduri dar avem nevoie de COLEGII LUI DE LICEU.
  Acesta este modelul de urmat.
  Modelul Cătălin Micu din Bârlad.
  Vă rog să citiţi aici:
  https://isabellelorelai.wordpress.com/2009/01/21/frumosii-adolescenti-ai-micului-oras-barlad-salveaza-stelutele-de-mare-catalin-stefan-micu/

  isabellelorelai

  1 Aprilie 2009 at 22:01

 14. Mama lui Dragos e tot timpul in spital alaturi de Dragos si nu a avut posibilitatea sa afle cati bani s-au strans… Vom vede cum va reusi sa ajunga la banca.
  Azi am reluat presiunile catre Ministerul sanatatii si am reusit sa aflam ca problema este la Minist Muncii care trebuie sa suporte o parte din fonduri pe care ins anu le are.
  Maine vom afla mai multe… Voi incerca sa aflu cate ceva despre colegii de liceu ai lui Dragos… din pacate nu-i cunosc

  Oana Gheorghiu

  2 Aprilie 2009 at 22:10

 15. Doamna Oana, mă apucă disperarea cu ministerele astea.
  Din păcate ministerele judecă şi din punct de vedere al situaţiei conturilor pacientului: cu cât are mai mult în conturi, cu atât îi cresc şansele să primească bani şi de la stat. Ştiaţi asta, nu?
  Doamna Oana,
  Am înţeles că sunteţi mai mulţi voluntari. Mergeţi la Dragoş la liceu, luaţi legătura cu dirigintele lui şi cu colegii de clasă. Să încerce şi ei o campanie de strângere de fonduri, un concert caritabil, ceva – orice.

  isabellelorelai

  3 Aprilie 2009 at 00:30

 16. Doamna Oana, dacă mai treceţi pe aici, uitaţi un caz similar. Un alt caz similar din mulţimea cazurilor similare:
  http://despreminuni.blogspot.com/2009/04/banii-nu-aduc-fericirea-dar-pot-omori.html

  isabellelorelai

  3 Aprilie 2009 at 15:55

 17. Am luat legatura cu Directoarea Liceului… Sunt de acord sa faca orice, numai ca trebuiesc idei.. eu una nu mai stiu incotro sa o apuc… vad atatea cazuri pe blogul tau, incat uneori ma cutremur… Ce putem face oare sa-i ajutam pe toti acesti copii?
  Daca aveti idei, dati un semn

  Oana Gheorghiu

  3 Aprilie 2009 at 17:05

 18. Eu idei am destule, nu ştiu ce sunt ei dispuşi să facă…
  În primul rând ar trebui să facă o colectă în liceu. Apoi să vorbească cu elevi din alte licee. Şi tot aşa, ca un lanţ.
  Dacă cei de la Alighieri se cunosc cu cei din Lazăr, aceştia îi vor învăţa cum se organizează un concert caritabil. Sunt mulţi artişti dispuşi să ajute, mai ales că vine Paştele.

  isabellelorelai

  4 Aprilie 2009 at 20:38

 19. Salut! Multumesc mult pentru acest post. Eu cu inca 2 persoane din CME (consiliul munincipal al elevilor) am pornit prin parcuri si locatii mai populate pentru strangere de fonduri. Am strans doar 300 de lei. Vineri, dupa o sedinta a consiliului ne vom strange mai multi si poate asa vom avea norocul sa strangem mai multi bani. De luni vom raspandi si prin licee cazul lui Dragos.

  Andra

  4 Aprilie 2009 at 21:43

 20. Avem un plan, dar pana ce nu suntem siguri de fezabilitatea lui, nu-l publicam inca. Multumim fetelor din CME pentru sprijin. Este extraordinar ce au facut!

  Oana Gheorghiu

  4 Aprilie 2009 at 23:22

 21. MESAJ PUBLIC ADRESAT DEPUTATULUI X/ ORICE ASEMANARE CU PERSONAJE REALE NU ESTE PUR INTAMPLATOARE
  Va multumim domnule Deputat X pentru ca aveti timp pentru situatia locativa a Ioanei Basescu, pentru problemele Mihaelei Radulescu si mai ales pentru arestarea lui Becali…
  Intr-adevar, acestea sunt niste probleme cruciale pentru natia romana pe care o reprezentati in Parlament.
  Ce conteaza VIATA unor oameni, pe langa toate aceste probleme? Si cum ati putea dvs, sa interveniti pentru a salva o viata? Nu puteti, i-ati dezavantaja pe ceilalti… va inteleg, aveti dreptate! Si ca sa nu dezavantajati pe nimeni, cel mai simplu este sa NU FACETI NIMIC.

  Eu personal va multumesc… de la dvs am inteles ca este inutil sa mai merg la vot. Am militat foarte mult pentru obligatia civica a fiecaruia de a vota, am inteles insa de la dvs, in doar cateva minute ceea ce prietenii mei se straduiau sa ma convinga de multa vreme.

  Va felicit, sunteti exact asa cum trebuie sa fie politicianul roman… cinic si indiferent la problemele celor multi.
  Si pentru ca sunteti asa, veti face o frumoasa cariera in politica…
  Poate totusi 10 secunde pe an, va veti privi in oglinda sufletului si va veti rusina… chiar aveti motive!
  Nu va urez succes, caci il aveti deja. Sunteti ceea ce se numeste un OM DE SUCCES, adica un model.
  Sper din toata inima sa nu fiti niciodata modelul copilului meu.

  Va doresc sa ajung ca intr-o zi sa–mi spun ca v-am judecat gresit!

  Oana Gheorghiu

  4 Aprilie 2009 at 23:24

 22. Doamna Oana,
  Partea proastă este că personajul este modelul copiilor lui… Şi o să ne izbim şi de ei, că un necaz nu vine niciodată singur.

  isabellelorelai

  4 Aprilie 2009 at 23:30

 23. Isabelle,
  Noi trebuie sa luptam impotriva lui!!! Sa nu-i mai toleram si sa nu-i mai votam!!!

  Oana Gheorghiu

  5 Aprilie 2009 at 00:15

  • Oana, păi nu l-am votat. Nu îmi plac aroganţii care inventează roata, apa caldă şi apa rece zi de zi.

   isabellelorelai

   5 Aprilie 2009 at 00:21

 24. El, sunt de fapt ei. Toti!

  Oana Gheorghiu

  5 Aprilie 2009 at 00:57

  • Oana, nu chiar toţi. Doar că tupeiştii ies în faţă, ca păduchii, pe când cei care fac cu adevărat ceva bun stau în banca lor şi aflăm după ce mor…

   isabellelorelai

   5 Aprilie 2009 at 15:30

 25. Probabil.. dar eu nu mai am puterea sa cred asta.
  Poate o sa reinvat intr-o zi, acum insa mi-e imposibil. Nici un politician nu face nimic, in afara de a vorbi si promite!

  Oana Gheorghiu

  5 Aprilie 2009 at 23:37

  • Oana, eu nu pot spune asta pentru simplul motiv că nu îi cunosc pe fiecare în parte. Aşa, în mare, clasa politică românească este o jale. Mare jale. De aceea nici nu îmi pun baza în ea, pentru că NOI suntem statistică pentru ei. Cum spunea Stalin: un om mort este o tragedie, un milion de oameni morţi înseamnă statistică. Atât timp cât ei amestecă pe unul care are 3 maşini cu unul care nu are nici ce mânca, şi rezultă că amândoi au câte o maşină juma’… Ce naiba să le ceri???
   Eu mă bazez pe oamenii simpli. Ei dacă au o pâine o împart. Şi pe media. Care poate face câte ceva. Cât or mai putea şi jurnaliştii…

   isabellelorelai

   6 Aprilie 2009 at 09:41

 26. oana si isabelle

  1. cand stim ceva feedback ref reanaliza dosarelor la min sanatatii? nu ca imi fac prea multe sperante, dar totusi …

  2. am contactat si eu o agentie de publicitate si un artist foarte indragit de tineri de maturi , de oameni e alaturi de noi.

  facem un plan ca sa aiba impact media. maine sper sa finalizam , e clar ca cele 4 luni de birocratie nu ne dau noua mult timp de actiune.eu saptamana asta as vedea sa se intample ceva.

  adresa mea este victoria_sun6@yahoo.com si as vrea sa vorbim , am vazut pe undeva mobilele voastre mai caut sau imi trimiteti din nou si mie pe email va rog.

  Oana, pt partea de imagine si implicare e vorba de dl pe blogul caruia cand sa postez eu scrisesi tu. Tudor, super gentleman, un om viu.

  sa va dea Dzeu sanatate pt sutele de porti deschise si miile de emailurile si telefoanele nu au reusit sa le deschida, ci o sa le sparga.

  vad si eu ca din 10-15 emailuri daca primesti un rasp e bine.

  intrebare: la TOATE fundatiile din stanga a ajuns cazul, sau sa mai trimit si eu situatia actuala ?

  victoria

  6 Aprilie 2009 at 01:04

 27. Victoria,
  Oana are aceste mailuri:

  ogheorghiu@ro.tramex-europe.com

  oana@cobat.ro

  isabellelorelai

  6 Aprilie 2009 at 09:45

 28. Isabelle, o sa luam in calcul si ce ne-ai spus tu.
  In ziua in care am fost pentru strangere de fonduri ne-am adunat 3 persoane pentru ca nu stiam sigur cum va decurge treaba. Adevarul ca multi oameni nu ne-au crezut. Dar altii nici n-au stat sa se gandeasca. Dar noi am avut carnete de elev la noi si legitimatii cu unitatea scolara. Am primit autorizatie pentru un meeting care va avea loc marti(07.04.2009) in piata victoriei de la ora 17. Cei care vor sa sustina cazul lui Dragos sunt rugati sa vina. Iar minorii trebuie sa aiba aprobare de la parinti.

  Andra

  6 Aprilie 2009 at 18:05

 29. Dragii mei,

  Veste extraordinara:

  Maine, 7 aprilie, la ora 17.00, in Piata Victoriei (mai exact in fata muzeului Antipa) – MITING pentru a sustine ABOLIREA PEDEPSEI CU MOARTEA LA CARE GUVERNUL ROMAN II CONDAMNA PE BOLNAVII DE LEUCEMIE

  Dragos Croitoru si alti 6 tineri sunt condamnati la moarte de catre Guvern.

  Guvernul a refuzat, în şedinţa de 1 aprilie, tratamentele în străinătate pentru şase pacienţi, printre care un copil bolnav de leucemie care necesită, urgent, transplant de celule stem.

  Nu vrem bani ci doar solidaritate.

  Copilul nostru, prietenul nostru sau chiar noi putem fi oricand in locul acestor tineri.

  Asadar va rog sa va anuntati cunoscutii (oameni seriosi-e f important pentru ca eu si Oana Gheorghiu-organizatoarele_ suntem responsabile de ce se intampla acolo) sa participe la acest miting prin care noi vrem sa determinam autoritatile sa deblocheze fondurile pentru dosarele celor 6 tineri si sa schimbe procedurile extrem de birocratice pentru ca toti bolnavii de leucemie din Romanai sa aiba sansa de a trai.

  Autoritatile au declarat ca nu sunt fonduri.

  Pe noi insa cand ne platim lunar taxele nu ne intreaba nimeni daca avem fonduri.
  IMPORTANT: minorii neinsotiti de parinti trebuie sa aiba asupra lor acordul scris al parintilor (ceva de genul “sunt de acord ca X-copilul meu sa participe la mitingul ce se organizeaza marti, 7 aprilei, in piata victoriei”+ semnatura+datele de pe buletin.

  COSTUMATIE: TRICOU ALB

  MATERIALE: pancarde daca aveti, foi mari albe , foi A4 pe care sa le punem in piept cu ace pe care sa screim mesaje de genul

  “ABOLIREA PEDEPSEI CU MOARTEA PENTRU BOLNAVII DE LEUCEMIE”

  “DEBLOCAREA FONDURILOR”,

  “EGALITATE DE SANSE PENTRU BOLNAVII DE LEUCEMIE”

  DRAGOS CROITORU-UN CAZ CE TREBUIE SA SCHIMBE UN SISTEM”- noi vom lua de la birou cat mai multe hartii cu astfel de texte.

  Astazi impreuna cu Oana am obtinut autorizatie pentru acest miting de la primaria capitalei, deci e totul legal.

  Oana Gheorghiu

  6 Aprilie 2009 at 21:00

 30. […] leave a comment » Pentru că dacă mi s-ar întâmpla ceva asemănător aş avea şi eu nevoie de solidaritate. Măcar atât. Este vorba despre un miting. Un miting pentru dreptul la sănătate, pentru dreptul la viaţă. Un miting pentru Dragoş Croitoru, un licean de 18 ani, bolnav de leucemie – despre care am scris aici. […]

 31. Cum intri pe blog apare anunţul
  https://isabellelorelai.wordpress.com/

  isabellelorelai

  7 Aprilie 2009 at 00:07

 32. Va rog pe toti sa veniti. Mesajul nostru trebuie sa se generalizez pentru toti bolnavii care au nevoie de tratamente in strainatate. Va veni multa presa, asa ca va rog, va implor, donati 2 ore din timpul vostru azi… Cu cat vom fi mai multi cau atat avem sanse mai mari sa reusim.
  Guvernantii trebuie sa stie ca societatea civila exista!

  Oana Gheorghiu

  7 Aprilie 2009 at 09:15

 33. […] Explicatiile sunt dintre cele mai aberante; amatorii de umor negru sunt invitati sa citeasca acest exemplu (cititi UPDATE 26.03.2009). As putea spune ca viata mea a depins de incompetenta unei “simple […]

 34. Ma uit prin presa online si sunt uimita: deis au fost mai multe televiziuni si ziare in Piata Victoriei, nimeni nu pomeneste de miting; In schimb, vedem laudele Ministrului Bazac, care de fapt minte. Din discutia avuta azi la guvern cu reprezentantul Ministerului Muncii, a rezultat ca la sedinta de guvern din data de 01.04.09, dosarele celor 7, intre care si al lui Dragos, nu au fost pe ordinea de zi a Guvernului pentru ca lipsea avizul Ministerului Muncii, nu a fost o problema de fonduri… De fapt Ministerul Muncii nu primise dosarele de la Ministerul sanatatii. Acest lucru s-a intamplat fie cu intentia de a tergiversa, fie dintr-un viciu de procedura, ambele varainte fiind foarte grave. Oricum Ministrul sanatatii isi face o campanie puternica de imagine, banuiesc platita tot din banul public. Altfel cum va explicati faptul ca in presa nu se spune nimic despre miting ci doar despre maretele realizari ale ministrului…

  Oana Gheorghiu

  7 Aprilie 2009 at 23:18

 35. Oana, era prea devreme. La ora 18.45 încă era acolo o doamnă care îşi lua notiţe. Cu siguranţă astăzi vor apărea ştirile. În ceea ce îi priveşte pe EI, responsabilii cu viaţa noastră, este normal să se apere. Vrei să rămână fără funcţii? Păi se poate?…
  Apropos de minister. Săptămâna trecută am fost la un spital de oncologie copii. Unul dintre copiii care primiseră aprobare şi plecase la transplant, în Italia, nu a găsit donator şi s-a întors acasă. Am înţeles că a pierdut banii de la minister. Aşa că dacă se găseşte donatorul, trebuie să o ia de la capăt. Deci: mare atenţie.
  P.S.:
  http://www.click.ro/actualitate/dragos-va-primi-banii-pentru-transplant
  http://blogs.click.ro/simona_ionescu/2009/04/08/nu-citesti-degeaba-2
  http://chinezu.eu/2009/04/08/ieri-am-fost-protestatar-de-meserie
  http://foto.rompres.ro/index.php?i=3326584
  http://foto.rompres.ro/index.php?d=-1&q=MITING%20-%20GRUP%20DE%20VOLUNTARI%20-%20BOLNAVI%20DE%20LEUCEMIE

  isabellelorelai

  8 Aprilie 2009 at 08:59

 36. AZI GUVERNUL ROMANIEI A APROBAT FONDURILE PENTRU CELE 7 DOSARE INTRE CARE SI CEL AL LUI DRAGOS. Eu zic ca nu-i putin : 7 oameni au primit sansa de a trai.
  Din pacate, colegi de-ai lui Dragos au fost prea putini la miting, dar cum ar fi putut veni acesti copii, daca cei care-i formeaza, profesorii si directoarele liceului Dante Alighieri, n-au venit, ascunzandu-se in spetele unui refelx ce ar fi trebuit de mult uitat, acela de a cere voie… Inspectoratul nu le-a dat voie…Oare ce se intampla cu oamenii in tara asta si pe mana cui ne lasam copii sa fie educati? Si ce vor invata copiii nostri, sa fie niste lasi, sa nu le pese daca semenii lor au probleme? Acestia sunt dascalii de azi si e trist…

  Oana Gheorghiu

  8 Aprilie 2009 at 22:54

 37. Isabelle,

  Te rog da-mi detalii despre cazul baietelului pentru acare nu s-a gasit donator.

  Oana Gheorghiu

  8 Aprilie 2009 at 22:55

 38. Oana, este minunat! Primul, din listă, Claudiu, este de la Fundeni, îl cunosc, aproape că m-am plictisit eu de când e săracul acolo… A păţit la fel! A apărut şi la PRO TV.
  Se numeste Voicu Marian Claudiu, are 8 ani (nascut pe 24 martie 2001) si a fost diagnosticat cu leucemie acuta limfoblastica in martie 2008. Pentru ca in tara nu are donator compatibil (parintii nu sunt compatibili), in data de 20.08.2008, Comisia de spcialitate hematologie a recomandat transplantul medular in strainatate mai exact, in Ungaria. De atunci, Autoritatea de Sanatate Publica a judetului Olt a purtat corespondenta cu Spitalul Laszlo din Budapesta, Ungaria, care a evaluat costurile interventiei medicale la suma de 191.606 USD plus costurile legate de identificarea donatorului compatibil (o suma ce variaza in jurul a 40.000 USD, in functie de originea acestuia). In momentul de fata, Claudiu are nevoie urgent de transplant medular pentru a ramane in viata. Autoritatile din Ungaria si-au facut datoria, au gasit un donator de maduva in banca de date si il asteapta pe Claudiu pentru transplant. Urma ca suma pentru operatie sa fie acoperita de Ministerul Sanatatii prin Casa de Asigurari si Directia de Panatate Publica OLt cu ajutorul formularului E112; Numai ca, ieri, ministerul a refuzat dosarul, pe motivul insuficientei fondurilor. Nu avem bani pentru a ne tine copiii in viata. Date contact: Lucianu Paula Maria (mama lui Claudiu): 0740.869.972. De la Directia de Sanatate Publica Olt, cea care se ocupa de dosar este d-na Ramona Lesnic, director DSP OLT, nr. tel: 0752.303.957. Numarul de dosar cu care este inregistrat Claudiu la Ministerul Sanatatii, in cadrul Directiei Generale de Sanatate Publica, Asistenta Medicala si Programe, dosar nr. 54053 din 08.10.2008 .
  .
  Voicu Marian Claudiu, 8 ani, leucemie, 176.472 USD
  http://www.sgg.ro/legislativ/docs/2009/03/9wvqgn_zkf8b3jx0pchs.pdf
  Horga Mariana, 48 de ani, leucemie, 164.760 EURO
  http://www.sgg.ro/legislativ/docs/2009/03/gm8tbsrk6ndwz7v5hp9_.pdf
  Orban Agnes Maria, 41 de ani, transplant pulmonar, 120.600 EURO
  http://www.sgg.ro/legislativ/docs/2009/03/n8cjhyg2k4d0_zs563wf.pdf
  Răşitariu Petru, 30 de ani, limfom malign non Hodgkin, 100.000 EURO
  http://www.sgg.ro/legislativ/docs/2009/03/dwkg82rsxn1z54m967b3.pdf
  Croitoru Dragoş, 18 ani, leucemie, 102.847 EURO
  http://www.sgg.ro/legislativ/docs/2009/03/r427t30wvgd16qckmsh5.pdf
  Teodoraşcu Eugen, 49 de ani, transplant pulmonar, 122.633 EURO
  http://www.sgg.ro/legislativ/docs/2009/03/tkq1j2m_bnpfxhzr86v4.pdf
  Iordache Gabriel, 54 de ani, leucemie, 99.000 EURO
  http://www.sgg.ro/legislativ/docs/2009/03/15kpq6hm43t7_dwc2ys8.pdf
  .
  Am înşirat deja pe blog numele tuturot, bolile, vârsta şi sumele primite! Acum aşteptăm cuminţi şi nerăbdători publicarea în Monitorul Oficial, că altfel nu se pot aplica.
  Oana, puţini da buni, copiii! Bieţii de ei cred că nu vor mai putea vorbi o săptămână, la cât au strigat. Ceilalţi – adică restul? Va veni un timp când vor fi într-o situaţie asemenătoare şi atunci vor înţelege.
  .
  Este vorba despre Ferike. Tot de la Fundeni.
  Acesta este (nu te speria că este şi în maghiară, eu nu pricep niciun cuvânt, dar am scris aşa ca să cer ajutor şi celor din Harghita şi Covasna):
  https://isabellelorelai.wordpress.com/2008/10/04/stelutele-de-mare-ferike-szocs-ferikenek-mutetre-van-szuksege-hogy-meggyogyulhasson/
  Articolul este scris în toamnă. În iarnă s-au strâns ceva bani, apoi în februarie i-au aprobat dosarul şi a plecat în Italia. Cum a ajuns acolo a făcut varicelă. Vinerea trecuta, când am fost la Fundeni am aflat că s-a întors, nu i-au gasit donator compatibil iar banii de la minister nu i-a mai primit.
  Pot să mă interesez şi să îţi spun exact ce şi cum.
  Mă gândeam că poate reuşim ceva aici, eu vreau să mă duc săptămâna viitoare să donez celule stem, cine ştie, poate se potriveşte la vreun copilaş.

  isabellelorelai

  8 Aprilie 2009 at 23:17

 39. Eu cred ca am o veste buna, al 7 lea dosar aprobat in sedinta de Guvern este al lui Claudiu. Sper sa nu ma insel, dar asa am inteles de la Paula Herlo. Te rog verifica informatia daca ai posibilitate. da doamne sa fie adevarat!

  Astept urgent vesti!

  Oana Gheorghiu

  9 Aprilie 2009 at 21:25

 40. Sunt minuni de la Dumnezeu. Altfel nu-mi explic!
  Noaptea trecuta a fost prima noapte in care am dormit cu adevarat, dupa o luna de zbatere… Dar se pare ca zbaterea asta nu a fost zadarnica.

  Oana Gheorghiu

  9 Aprilie 2009 at 21:41

  • Oana,
   Dă Doamne, tuturor minuni!
   Avem un teledon şi la Antena 1 şi Mereu Aproape, pentru 6 copii, a apărut un promo de două zile, aşa că te rog să dormi bine de acum încolo, că avem multă treabă 😀

   isabellelorelai

   9 Aprilie 2009 at 21:43

 41. Eu cred ca Ministerul aproba banii in functie de costurile comunicate de clinica, deci ar trebui sa fie suficienti. Poate s-au mai strans ceva bani intre timp. Afala noutati, daca se paote si vedem ce se poate face…

  Oana Gheorghiu

  9 Aprilie 2009 at 21:43

 42. […] de oameni au ieşit în stradă pentru a cere ajutor, o ştiţi, cred. Dacă nu, o puteţi citi aici şi aici. Pentru Dragoş, ca şi pentru alţi şase oameni aflaţi în suferinţă, a fost aprobat […]

 43. Draga Oana, Carmen si draga Isabelle,
  sunt profesoara in liceul Dante Alighieri si vreau sa va multumesc pentru tot efortul pe care l-ati depus in cazul lui Dragos, pentru puterea voastra de a intra pe geam atunci cand usa vi se inchide in nas! Sunteti un exemplu pentru toti! Mi s-au umplut ochii de lacrimi citind mesajele de pe blogul Isabellei si m-am razvratit in mine vazand cate obstacole intampinati in munca voastra. Jos palaria!!! Sper sa am ocazia sa va strang mana intr-o zi si sa contribui cu ceva in ceea ce incercati sa faceti pentru cei aflati in impas!

  Andreeea Gergely

  6 Mai 2009 at 23:53

 44. Buna-ziua, Isabelle!
  As dori sa aflu vesti despre Dragos. Eu pregatesc un articol pentru revista liceului despre Dragos si despre tot ce s-a intamplat de cand s-a aflat despre suferinta lui. M-am documentat in cea mai mare parte de pe blogul tau. Dar as vrea sa aflu noutati ca sa fie cat mai complete informatiile. Din pacate eu nu ii cunosc bine pe colegii lui si nu stiu nici cate mi-ar putea spune ei… Iar familiei nu ii trebuie alti oameni care sa puna intrebari… Te rog frumos sa imi impartasesti si mie ultimile vesti.
  Legat de ceea ce m-ai rugat,am impartasit elevilor mei (cls a XI-a) povestea Dianei si i-am rugat sa imi trimita pe mai gandurile lor. Spre bucuria mea am primit raspunsuri, nu multe pt ca sunt intr-o perioada de teze si teste, dar mature… Incerc sa ii fac sa inteleaga ca pot face ceva, ca nu trebuie sa fie indiferenti pentru ca iiindiferenta ne omoara, la propriu! Nu o sa ma opresc aici.
  Iti multumesc pt timpul acordat!
  astept cu nerabdare vesti despre Dragos.

  Andreeea Gergely

  19 Mai 2009 at 20:14

  • Bună seara, Andreea!
   Prima şi cea mai importantă:
   Pe 25 mai Dragoş intră la transplant!
   Încerc să aflu mai multe de la Oana şi îţi dăm de ştire.
   PS: vei primi veşti pe adresa ta de mail, de la Oana.

   isabellelorelai

   19 Mai 2009 at 22:31

 45. […] Dragoş Croitoru. Leucemie. Oana şi Carmen, miting. Concert. Între timp dosarul a fost aprobat. Pe 25 mai 2009 […]

 46. […] urma demersurilor facute in incercarea de salvare a unui tanar bolnav de leucemie care in Romania nu avea nici o sansa, cativa oameni s-au hotarat sa infiinteze o asociatie care sa […]

 47. […] atât, deocamdată, despre Dragoş – Un licean a cărui mamă a vrut să schimbe ceva în România. Pentru că altfel nu se putea, a fost […]

 48. […] aprilie 2009. „Ministerul Muncii a aprobat alocarea de fonduri pentru operaţia lui Dragoş în Israel, deşi iniţial refuzase dosarul, din cauza lipsei banilor”. În aceeaşi zi s-a […]

 49. Va rog foarte mult, ce mai face Dragos Croitoru? Sunt mama unui coleg si priten a lui Dragos si nu mai stiu nimic de el de mult timp. Multumesc?

  GABRIELA

  28 Octombrie 2009 at 17:55

  • of, Gabriela… speram să nu mă întrebi
   Dragoş nu a mai rezistat. Sâmbăta trecută a plecat să se odihnească. Din păcate transplantul s-a făcut târziu, erau multe complicaţii în starea lui Dragoş.

   isabellelorelai

   28 Octombrie 2009 at 22:17

 50. Ingrozitor!Dupa atata chin cu speranta,pentru Cornelia -mama lui Dragos,chinul a devenit vesnic.Acum faptele si cuvintele nu-si mai au rostulsunt si ele „tarzii”

  Ana

  30 Octombrie 2009 at 21:33

 51. UPDATE 20 decembrie 2009: Aflu de la PRO TV ca Dragos a murit, din cauza unor idioti de functionari care nu au stiut sa isi faca treaba!

  Popescu

  20 Decembrie 2009 at 18:12

 52. Tatal meu a fost internat in aceeasi clinica din Israel ca si Dragos si in aceeasi perioada. Atunci l-am cunoscut si pe Dragos si nu am sa uit niciodata ziua in care a scos pautura pe peticul de iarba din curtea clinicii, si s-a intins pe spate ca sa priveasca soarele si cerul senin. Nu-si dorea decat sa se faca bine ca sa-si dea Bacalaureatul. Dumnezeu sa-i odihneasca pe amandoi si sa speram ca disparitia lor nu a fost in zadar …

  Patricia

  12 Martie 2013 at 17:32


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: