Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

15 martie în România: Ziua de Onoare a lui Avram Iancu

with 9 comments

avramiancu1

Pentru că merită.

Testamentul lui Avram Iancu, întocmit în 1850: „Unicul dor al vieţii mele e să-mi văd Naţiunea mea fericită, pentru care după puteri am şi lucrat până acuma, durere fără mult succes, ba tocma acuma cu întristare văd, că speranţele mele şi jertfa adusă se prefac în nimica. Nu ştiu câte zile mai pot avea; un fel de presimţire îmi pare că mi-ar spune, că viitorul este nesigur. Voiesc dar şi hotărât dispun, ca după moartea mea, toată averea mişcătoare şi nemişcătoare să treacă în folosul naţiunii, pentru ajutor la înfiinţarea unei academii de drepturi; tare crezând, că luptătorii cu arma legii vor putea scoate drepturile naţiunii mele”.

25-avram-iancu

Written by IsabelleLorelai

15 Martie 2009 la 13:25

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Felicitări pentru postare. Aş adăuga doar că un individ lipsit de scrupule pre numele său Marko Bela îşi permită să facă din nou declaraţii prin care jigneşte toată ţara asta. O ţară în care – culmea culmilor – chiar dânsul este ales în Parlamentul… Câteodată sunt de părere că toleranţa de care am dat şi dăm dovadă este interpretată drept prostie crasă… Crăişorul Munţilor se răsuceşte, cu siguranţă, în mormânt…

  Lisandru Cristian

  15 Martie 2009 at 16:35

  • Cristian,
   Dar cine e Marko Bela?
   Acum, fără glumă, păi ce să facă şi el? Încearcă marea cu degetul. Până s-or enerva moţii, că ăia nu au murit. Şi atunci să te ţii…

   isabellelorelai

   15 Martie 2009 at 16:39

 2. Dar, nu trebuia să evocăm altceva în 15 martie?…

  Vania

  15 Martie 2009 at 17:30

 3. Cred că era unul mic şi supărat…

  Vania

  15 Martie 2009 at 19:25

 4. Peste 500 de membri si simpatizanti ai Noii Drepte au dat o replicã necesarã separatismului maghiar participând, duminicã 15 martie, la prima editie a Marsului Memorial Avram Iancu, în centrul municipiului Cluj-Napoca, pentru a marca 160 de ani de la Victoria Revolutiei Române din Transilvania (1849-2009).

  Membrii organizatiei au mãrsãluit pe Bulevardul Eroilor pânã în Piata Avram Iancu unde acestia, sositi din Oradea, Maramures, Timisoara, Brasov, Mures, Neamt si Bucuresti, au fost întâmpinati de cãtre clujeni cu aplauze. Participantii au fluturat drapele tricolore, au scandat lozinci precum Noi suntem români – aici pe veci stãpâni!, Unitate nationalã!, Tinutul secuiesc, pãmânt românesc! si au cântat pe toata durata manifestãrii: Trãiascã Duhul lui Iancu / Trãiascã motul intre moti / Câmpia Libertãtii spune / Cã Avram Iancu suntem toti!

  Lângã statuia lui Avram Iancu au fost depuse coroane de flori iar Tudor Ionescu – presedintele Noii Drepte si Daniel Bran – liderul ND Maramures au rostit cuvântãri omagiale.

  Presedintele Noii Drepte, Tudor Ionescu, a evocat în discursul sãu memoria lui Avram Iancu, concluzionând: Avram Iancu a întruchipat idolul de libertate si demnitate al românilor din Ardeal într-o vreme când românii, desi majoritari, erau considerati „natiune toleratã”; într-o vreme când, desi la ei acasã, românii erau tratati drept slugi; într-o vreme când, desi crestini de veacuri, românii erau prigoniti religios!

  Tudor Ionescu a încheiat spunând: Am venit sa demonstrãm cã suntem români si mândri de asta! Am venit sa arãtãm tuturor cã noi suntem români si aici, in Cluj, pe veci stãpâni! Sã ne vedem cu bine pe 12 septembrie la Tebea, acolo unde se odihneste Avram Iancu lângã gorunul lui Horea!

  Manifestarea a fost transmisã în direct de Realitatea TV si Antena 3 si reflectatã de majoritatea posturilor de televiziune si cotidianelor centrale.

  Imagini de la mars:
  http://www.nouadreapta.org/actiuni_prezentare.php?idx=225

  Marsul Memorial Avram Iancu

  21 Martie 2009 at 01:10

 5. Nu va faceti griji!APA TRECE DAR PIETRELE RAMAN.asa a fost dintotdeauna in istoria noastra chinuita…Sa ne dea Dumnezeu unitate in duh si adevar!!

  Sanziana Brad

  22 Septembrie 2009 at 13:47


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: