Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Steluţele de mare. Alexandra Aron, 20/20

with 16 comments

alexandraaron120 de ani are Alexandra. 20 de mii de euro îi sunt necesari pentru a trăi.

Alexandra Daniela Aron este studentă în anul II la secţia Polonă-Engleză – Universitatea din Bucureşti şi din 20 ianuarie 2009 suferă cumplit pe un pat de spital. Alexandra are tumoră cerebrală malignă – Glioblastom Multiforme, cea mai agresivă formă de tumoră malignă. A fost operată deja de 3 ori la Spitalul Universitar Bucureşti însă boala evoluează rapid. Şansa de viaţă a Alexandrei înseamnă 20.000 de euro, pentru tratament la o clinică din Turcia, la Anadolu John Hopkins. Urgent.

Dacă puteţi şi doriţi să ajutaţi: Millennium Bank – Filiala Crangaşi, RON: RO 90 MILB 0000 0000 00 64 51 97, EURO: RO 35 MILB 0000 0000 00 64 52 17, USD: RO 76 MILB 0000 0000 00 64 52 55, Cod SWIFT: MILBROBU, Aron Alexandra. Tel. 0722.588.700 – mama Alexandrei. Tel. 0726.00.62.62 -Anca Nedu, colega Alexandrei


UPDATE 11 martie 2009: Alexandra la Poveştiri adevărate – Acasă TV. UPDATE: 12 martie 2009 – astăzi am aflat de la Dan că Alexandra a plecat spre Turcia, cu o ambulanţă de la VIPMED. Ştim că a plecat doar cu o mică parte din banii necesari, 5.000 de RON de la facultate şi 2.000 RON de la studenţi, colegii Alexandrei. UPDATE 13 martie 2009: Plecarea Alexandrei în Turcia. A strâns 15.000 de euro – Poveştiri adevărate – Acasă TV. Alexandra a ajuns in Turcia. A fost consultata acolo si se pare ca este necesara inca o operatie. Pana acum a fost stransa urmatoarea suma: 39.500 RON+14.500EUR+150USD = 23.800 EUR. Asa cum spuneam, se pare ca este necesara inca o operatie datorita dimensiunii prea mari a tumorii…dupa operatie fiind facuta terapia pentru care a plecat acolo. Operatia trebuie facuta tot in Turcia. Suma necesara terapiei a fost stransa…urmeaza sa vedem ce costuri presupune si operatia. UPDATE 17 martie 2009: Alexandra a fost operată, i s-au scos resturile de tumoră, este la terapie intensivă. Urmează tratamentul de specialitate şi radioterapia. Încă nu ştim de câţi bani va mai fi nevoie. UPDATE 18 martie 2009: CONCERT PENTRU ALEXANDRA! Vineri, 20 martie 2009, ora 21.00, în Clubul Blue Night! Concert susţinut de Florin Chilian, Vama şi Montuga. Preţul biletului: 20 RON. Toţi banii vor fi donaţi Alexandrei. Clubul Blue Night: din Complexul Regie, în clădirea fostei cantine R3 (unde se află şi cluburile Dumars şi Texas). Biletele vor circula prin facultăţi dar se vor găsi şi la intrarea în club. UPDATE 19 martie 2009: Salvaţi Steluţele de mare. Oameni buni, tineri şi frumuşi, mergeţi pe 20 la concert – cu 20 de lei vă distraţi şi ajutaţi un suflet de om de 20 de ani: pe Alexandra Aron – mai multe aici. Vedeţi şi anunţul de la TVR – aici.

alexandraaronafis1

UPDATE 20 martie 2009: Alexandra se simte bine după operaţie. Operaţia a costat 15.000 de euro. În total, costurile serviciilor medicale depăşesc 35.000 de euro, din care s-au strâns, din donaţii, 31.000 de euro. În funcţie de câte bilete s-au vândut la concertul din această seară (s-au pus în vânzare 1.200) vom şti câţi bani vor mai fi necesari. UPDATE 26 martie 2009: S-au strâns 3.000 de euro la concert. Să sperăm că restul se vor strânge la concertul din 27 martie: Alexandra Ungureanu&Crush, Ada Milea şi trupa Zero. Tot în Blue Night, la ora 20.30. UPDATE 6 aprilie 2009: Alexandra se simte foarte bine. Pe 19 aprilie va împlini 21 de ani! Îşi va serba ziua în spitalul din Turcia, unde va face 6 săptămâni de recuperare. Până acum s-au strâns pentru Alexandra: 35.660 de euro. Din care s-au plătit: 5.000 euro pentru pregătirea preoperatorie (13-17.03.2009); 15.000 euro pentru operaţie (17.03.2009); 16.000 de euro pentru tratament – radioterapie. Colegii Alexandrei continuă să strângă bănuţi, pentru că fiecare zi de spitalizare costă 330 de euro, bani care trebuiesc strânşi.

UPDATE 8 mai 2009: Alexandra s-a întors acasă. Se simte bine. Alexandra mulţumeşte tuturor! Alexandra a scăpat de tumoră. Se pare că biopsia din România a fost greşită, medicii din Turcia găsind un Astrocitom de gradul III, care oferă un pronostic mult mai liniştitor pentru viitor. Alexandra a făcut radioterapie şi chimioterapie în Turcia şi continuă chimioterapia în ţară.

Fişa medicală a Alexandrei: 23.01.2009 – ablatia subtotala a unei formatiuni tumorale infiltrative mtr.craniene dispusa temporo-parietal drepta ce ajungea pana   aproape de nucleii bazali. Evolutie postoperatorie – initial favorabila (circa 1 sptamana), fara deficite neurologice, fara acuze, ulterior pacienta acuza cefalee progresiva in intensitate, prezinta varsaturi. 13.02.2009 – agravare – CT cerebral deplasarea  liniei mediane cu circa 1 cm, iar la administrarea substantei de contrast-nodul tumoral de circa 3 cm diametru in patul fostei tumori. 20.02.2009 – se reintervine chirurgical si se ableaza tumora temporo-parietala dreapta, recidivata. Evolutie postoperatorie: initial favorabila, fara deficite neurologice, fara acuze, dar la circa 3-4 zile postoperator instaleaza deficit motor brahial stg., care se accentueaza progresiv, iar la circa 5 zile post operator instaleaza si deficit motor crural stg, RJVIN cerebral de urgenta (26.02.2009): nodul tumoral de circa 4 cm in patul tumorii, inconjurat de edem. 26.02.2009: se reintervine chirurgical si se ableaza tumora cerebrala temporo-parietala dreapta, recidivata.

alexandraafis_umanitar

Universitatea din București sprijină inițiativa umanitară a colegilor studentei Alexandra Aron, care au inițiat ampla acțiune de ajutorare materială sugestiv intitulată „Arătaţi că vă pasă!” Aşa cum se menţionează în apelul adresat tuturor celor care pot şi doresc să ofere sprijin şi ajutor în situaţia grea prin care trece colega lor diagnosticată cu tumoră cerebrală canceroasă, costurile intervenţiei chirurgicale ce poate fi efectuată la o clinică din străinătate se cifrează la 20.000 euro. Conducerea Universităţii din Bucureşti s-a oferit să acorde studentei sale, care urmează cursurile Facultăţii de Limbi Străine, un ajutor material în valoare de 5.000 lei. Pe lîngă sprijinul ce ar putea fi oferit de alte instituţii sau persoane fizice, adresăm Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării apelul călduros de a găsi modalităţi concrete de sprijinire a acestei tinere de 20 de ani pentru a se putea vindeca.

Blogul Alexandrei

http://pentru-alexandra.sanatate-pro.ro

.

Steluţele de mare

.

Anunțuri

16 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Alexandra,suntem alaturi de tine cu totii,stim ca vei invinge si te vei bucura de viata asa cum o faceai cand erai eleva mea.eu nu accept niciun refuz din partea ta -cum nu acceptam decat raspunsurile tale bune.orice durere are leac-spunea Rebreanu,greutatea este doar sa-l dibuiesti..tu vei dibui cu ajutorul celorlalti si incercarea aceasta te va face mai puternica.Iti urez sanatate si mult curaj!

  ion marioara

  7 Martie 2009 at 22:05

 2. Isabelle… eu am fost azi (7 martie) sa o vad si nu am putut la inceput sa scot nicio vorba din gura. Mama ei vorbea si eu ma uitam… lung… socat si zbuciumat, fix in ochii caprui ai Alexandrei care ma tintuisera. Stia ca m-am operat la Hanovra.

  Cand mama ei i-a spus: Uite mama ca si el a avut ce ai avut tu si acum este bine, Alexandra a spus: Da, dar el cate operatii a facut, ca eu am facut trei?

  Am mintit-o spunandu-i ca nu am facut trei dar am facut doua si ca am avut exact aceeasi problema.

  Din pacate Alexandra nu are aceeasi problema. Are un pietroi de gat care sunt cele 3 operatii facute la Municipal. Are un edem cerebral si un rest tumoral. Are partea stanga a corpului paralizata. Are capul ras. Are doua craniotomii facute parca cu satarul. Are de luptat cu o boala crunta care da o speranta de viata extrem de mica daca nu este tratata RAPID si PROFESIONIST.

  Conditiile de la Municipal sunt mult mai OK decat la Bagdasar si la ce m-as fi asteptat eu … insa mie mi-a venit sa urlu de suparare. De ce eu am ajuns la Hanovra si acesti oameni au ajuns la Municipal? De ce eu am avut aceasta sansa si am stat 10 zile in terapie intensiva ca sa mi se echilibreze circulatia lichidului encefalorahidian si fata asta a stat doar 3 ore in reanimare (nici macar in terapie intensiva).

  De ce ma vad atat de neputincios atunci cand aflu de un caz de cancer cerebral? Imi vine sa cad in genunchi si sa-i multumesc in fiecare zi Domnului ca am avut doar o tumora benigna care a fost extirpata toata si pana in prezent nu a recidivat.

  De ce ochii Alexandrei erau atat de tristi si neajutorati, atat de umiliti si de incercati???

  De ce Doamne de ce????

  Singurul lucru care imi da speranta este ca alt pacient cu Glioblastom Multiforme, care a ajuns la Hanovra si pe care l-am convins cu chiu cu vai sa se opereze acolo, are deja un an in plus trait alaturi de familia lui (un an de la operatie), semnele sunt imbucuratoare, si pacientul se intoarce deja la munca.

  Nu stiu ce sa mai scriu, insa vazand-o astazi astfel pe aceasta fata frumoasa, care imi multumea la fiecare compliment stupid pe care i-l faceam, mi-am dat seama ca numai solidaritatea m-a facut si pe mine sa trec peste acest hop si ca poate aceata solidaritate o va salva si pe ea.

  dasanti

  8 Martie 2009 at 03:04

 3. Dane, iar îţi pui întrebări la care ştii că nu există răspuns… Vom trăi şi vom vedea. Până atunci însă să vedem mai bine ce putem face, important este să strângem banii. Sugestii? Ne-ar trebui 4 bănci care să sponsorizeze cu câte 5.000 de euro, iar ce strângem noi să fie pentru drum şi alte necesităţi.

  isabellelorelai

  8 Martie 2009 at 11:04

 4. „What happens is not as important as how you react to what happens.”
  Thaddeus Golas

  Fii calma si increzatoare! Iti doresc multa sanatate din tot sufletul!

  Maria V.

  9 Martie 2009 at 23:17

 5. […] în presă, în Evenimentul zilei şi Libertatea, precum şi într’o sumedenie de bloguri (aici, de exemplu, puteţi vedea întreaga fişă medicală a Alexandrei). […]

 6. Daca aveti nevoie de 4 banci, trimite-ti pe adresa de contact a bancilor datele cazului si intrebati-i daca vor sa va sponsorizeze (daca nu ati facut asta deja), mai ales ca a primit o mediatizare destul de buna si companiile vor aprecia asta ca o posibilitate de promovare a lor. Trimiteti si la alte firme, Petrom, Rompetrol, oricare va iese in minte. Daca le expuneti bine cazul poate vor dori sa ajute…Succes!

  Razvan

  11 Martie 2009 at 08:53

  • Razvan, doar familia Alexandrei poate face asta, parintii trebuie sa intocmeasca cererile catre banci in care sa se regaseasca adresa domiciliului, CI etc plus documente medicale doveditoare, ei trebuie sa semneze cererile. Ii spuneam lui Dan asta pentru ca el tine legatura cu familia Alexandrei. In rest mailuri catre firme, fundatii etc s-au trimis, din belsug.

   isabellelorelai

   11 Martie 2009 at 09:41

 7. decat un un car de teorie mai bine un gram de practica
  Din cati au citit anuntul asta daca toti ar punde 10 s-ar rezolva…..asa ca hai sa ne ajutam noi intre noi,SA DAM DOVADA CA SUNTEM OAMENI!

  Alin

  11 Martie 2009 at 18:47

  • Alin, ai dreptate.
   Până acum l-au citit 795 persoane…
   De obicei şterg mesajele pline de „îndicaţii”, dar mă gândesc că sunt oameni cărora trebuie să le explic, pentru că nu au de unde să ştie, ce înseamnă un act de sponsorizare sau de mecenat, cât de simplu este să mergi la o bancă şi să ajuţi un om, din când în când, chiar şi cu 5 lei, că nu este nicio ruşine…
   Mulţumesc.
   https://isabellelorelai.wordpress.com

   isabellelorelai

   11 Martie 2009 at 20:19

 8. ma pot duce la orice banca Millennium? sau doar la crangasi?
  o sa incerc sa ajut cum pot acest apel, daca mai pot ajuta si in alt fel, as fi foarte bucuros sa o fac.

  alex

  11 Martie 2009 at 23:13

  • Alex, la orice filială sau sucursală, din Bucureşti sau din ţară.
   Doar că atunci când donezi precizezi – Filiala Crangaşi,
   Scopul depunerii: donaţie (umanitară).
   Dacă ai prieteni, colegi, împrăştie mesajul, şi asta ajută foarte mult.

   isabellelorelai

   11 Martie 2009 at 23:19

 9. ROGU-VA NU VA SUPARATI DA SPUNETI LA MAMA FETEI SA ISI DEA CERCEII AIA MARI DE AUR JOS DE LA URECHI SI INELELE DE PE DEGETE CA OAMENII JUDECA SI DUPA ASPECTUL ASTA
  CA EU IMI RUP 10 LEI DE LA GURA MEA SI A COPILULUI SA II DAU FETEI DA SA SI VANDA SI MAICASA CERCEII
  SPER CA INTELEGETI CE VREAU SA SPUN IN AMANDOUA FILMELE APARE ASA
  NU VA SUPARATI DAR EU ASA AM FACUT PENTRU COPILUL MEU CIND A FOST OPERAT AM VANDUT TOT DE PE MINE
  CIND CINEVA VEDE AUR NU II MAI VINE SA AJUTE
  SA O AJUTE DUMNEZEU PE FATA
  ATI VAZUT CE PORCARII AU SCRIS IN LIBERTATEA
  DOAMNE IARTA I PE NENOROCITI CA NU STIU CE SPUN

  CARMEN

  12 Martie 2009 at 22:05

 10. […] Pentru mine România înseamnă studenţii de la Universitatea Bucureşti care au luptat ca nişte eroi ca să strângă bani pentru Alexandra Aron. […]

 11. […] Pentru cei care nu ştiţi povestea Alexandrei Aron, studenta de doar 20 de ani de la Universitatea din Bucureşti, o puteţi citi aici. […]

 12. Traducatorii din Romania sunt rugati sa intervina.

  Uniunea Traducatorilor Autorizati din Romania.

  Stefan Macovei

  25 Martie 2009 at 02:07

 13. Alexandra a murit in iunie 2014….Dumnezeu s-o odihneasca, s-a chinuit prea mult pentru un suflet atat de tanar.

  diana

  3 Decembrie 2014 at 21:23


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: