Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Scrisori de la Mama

with 4 comments

morticia

Dragii mei copii,

Vă scriu aceste rânduri ca să ştiţi că vă scriu. Dacă primiţi această scrisoare, înseamnă că a ajuns. Dacă nu o primiţi, atunci să mă anunţaţi, că vi-o trimit încă o dată. Sau odată… Nu contează, o trimit de câte ori este nevoie.

Vă scriu încet, cât pot eu de încet, pentru că ştiu că voi aveţi probleme cu cititul iar eu cu scrisul şi nu îmi puteţi urmări rândurile cât de repede mi-aş dori eu să le scriu. Ştiţi să citiţi, da? Nu? Nici asta nu contează, eu vă scriu oricum. Cu greu dar mă sacrific.

Acum trei săptămâni tatăl vostru a aflat cum că cele mai multe accidente auto se petrec la o distanţă de un km de casă. De aceea ne-am hotărât să ne mutăm de la scara 1 parter la scara 2 etajul nouă.

Aşa că ne-am mutat. Vremea pe aici nu este foarte rea. Săptămâna trecută n-a plouat decât de două ori. Prima dată ploaia a ţinut 3 zile iar a doua oară 4 zile.

Tatăl vostru a fost, în sfârşit, angajat. Este foarte mândru, pentru că lucrează pentru vreo 600 de oameni celebri. Tunde iarba în cimitir.

Sora voastră mai mare, Elena dacă o mai ţineţi minte, cea care s-a căsătorit cu soţul ei, a născut în sfârşit acum o lună dar nu ştim încă sexul copilului aşa că nu pot să vă spun dacă sunteţi unchi sau mătuşi.

Sora voastră mai mică, Maria dacă o mai ţineţi minte, a fost întrebată de tatăl vostru dacă mai este însărcinată. Maria a zis că da, e în 5 luni. Tatăl vostru a întrebat-o dacă este sigură că e al ei. Ea a zis că sigur da, sau cel puţin aşa crede. Tatăl vostru a spus că micuţa este la fel de deşteaptă şi de hotărâtă ca şi el. Este foarte, foarte mândru de ea, adică. Sau cel puţin aşa crede: atâta siguranţă la vârsta de 14 ani nu s-a mai întâlnit…

Mai am de clarificat o singură problemă: nu mai ştiu exact dacă Maria este Elena sau Elena este Maria, dar rezolv în curând, nu vă îngrijoraţi, fetele sunt gemene.

Fratele vostru mai mare, Dan dacă îl mai ţineţi minte, s-a căsătorit şi se roagă în fiecare zi în faţa soţiei lui. Este fecioară. Cu zodia, vreau să zic. În rest este scorpion.

Fratele vostru mai mic, Sandu dacă îl mai ţineţi minte, este cel mai rău. Săptămâna trecută când eram la pădure a încuiat maşina şi a lăsat cheile înăuntru. A trebuit să se ducă 10 km pe jos până acasă ca să aducă dublura de la chei şi să ne scoată pe toţi din maşină. Ce spaimă am tras.

Aici sunt sigură că Dan e Dan iar Sandu e Sandu pentru că Sandu are doar 2 ani şi l-a adus poliţia în pădure cu cheile de la maşină.

Din păcate nu pot să vă mai spun nimic despre bunicul vostru care a murit anul trecut, pentru că nu l-am mai văzut prin casă.

Dacă o vedeţi pe bunica voastră să-i transmiteţi urările mele de bine, mai trăieşte? Dacă nu o vedeţi, nu-i spuneţi nimic. Tot acolo sunteţi, nu? Da? Ce bine.

Dragii mei copii, cam atât, în rest totul este bine.

Nu pot să vă trec adresa noii locuinţe pe plic pentru că nu o ştiu. Ultima familie care a stat aici a plecat cu plăcuţa pe care era trecut numărul apartamentului, că le trebuia la noua adresă.

P.S. Trebuia să vă pun şi nişte bani în plic dar deja l-am închis.

P.P.S. Tot ăia 6 sunteţi, da? Tripleţii, deci.

Mama voastră care vă iubeşte nespus.

7 martie 2009 – 8 martie 2012

N.B.: Nu ştiu de ce a ajuns scrisoarea la mine… Pe e-mail, normal.

Written by IsabelleLorelai

7 Martie 2009 la 09:41

Publicat în copilaria, scrisori, viata

Tagged with ,

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Imi povestise si mie cineva despre mama ei cate ceva si semana oarecum cu cea de mai sus, daca nu cumva o intrecea putin. Ma tot minunam cum e posibil asa ceva? dar uite ca se poate….

  Simona

  7 Martie 2009 at 10:58

 2. daca poti, contacteaza-ma vreau sa vb ceva in legatura cu postul tau legat de Chisinau si de Basarabia. Multumesc

  Serban

  7 Martie 2009 at 11:31

 3. Mama – cel dintai cuvant, cel mai dulce zambet, cel mai sincer suflet, cel din urma vis. Cea mai dulce voce, cea mai grea durere, cea mai mandra floare, cea mai scumpa carte.
  Mama – lacrima tarzie, vesnica icoana, inger de-naltare, candela aprinsa!Candela a vietii, care nu se stinge, care lumineaza si pe veci vegheaza!

  Simona

  8 Martie 2009 at 01:01


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: