Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Salvaţi Steluţele de mare. Dorin Alexandru Nicolae ar vrea ca profesia lui de bază să fie aceea de Om de Onoare

with 8 comments

dorin11

Dorin spune că după ce va termina facultatea – indiferent de profesia pe care o va avea – scopul lui va fi să ajute oameni aflaţi în situaţia sa de acum. Situaţie disperată, în care are mare nevoie de ajutor. Are nevoie de un acoperiş deasupra capului.

Dorin Alexandru Nicolae poate să devină un Om de Onoare dacă va fi ajutat, precum Monica Bunaciu care a avut leucemie şi a fost ajutată să trăiască iar acum îi ajută pe alţii la rândul său, precum Dan Sântimbreanu care a avut neurinom acustic şi a fost ajutat să trăiască iar acum îi ajută pe alţii la rândul său.

Dorin a fost evacuat dintr-o casă retrocedată pe 21 ianuarie 2009 – am scris aici.


Dorin la Observator Antena 1 – 23 ianuarie 2009

Casa era de fapt o cameră în care locuia împreună cu mama sa şi cu un unchi paralizat, şi o bucătărioară. Locuinţa era plătită pentru toată luna ianuarie dar asta nu i-a împiedicat pe executori să îi evacueze într-o oră. În schimb au oferit posibilitatea de a rămâne în curte, timp de 30 de zile. Nimeni nu le-a spus din timp că locuinţa a fost retrocedată şi că proprietatul de la care au subînchiriat nu era proprietar. Dorin îşi petrece de atunci zilele în aer liber, după ce se întoarce de la şcoală, iar patru nopţi într-o pivniţă insalubră, plină de igrasie, mirosind înfiorător a mucegai. Prima noapte, 21 spre 22 ianuarie 2009, a petrecut-o în ploaie. O vecină, care la rândul ei urmează să fie evacuată, i-a adăpostit în aceea pivniţă. Însă de ieri seară, 26 ianuarie 2009, nici în pivniţă nu au mai putut dormi, casa vecinei a fost retrocedată. Ieri noapte i-a dus Alex într-un depozit, să-i adăpostească de ploaie şi frig.

dorindulapcurte

dorinpivnita

Dorin are 18 ani şi este elev în clasa a XII-a la Liceul Mircea Vulcănescu din Bucureşti, profil finanţe-bănci şi turism. Peste câteva luni urmează BAC-ul şi examenul de admitere la facultate. Dorin învaţă bine şi nu vrea să renunţe la studii. Are 18 ani şi tot ce îşi doreşte este să aibă o locuinţă şi să dea la facultate. Şi după ce termină facultatea să ajute la rândul său alţi oameni, ajunşi ca şi el în stradă.

Ieri, 26 ianuarie 2009, s-a deschis un cont pentru Dorin. Încercăm să strângem câţiva bănuţi şi să le închiriem o garsonieră, măcar pentru 3 luni, timp în care mama lui să stea la uşa Primăriei Capitalei. În timpul ăsta încercăm să le găsim şi ceva de lucru. Mama lui Dorin este pensionată pe caz de boală.

Până astăzi, 27 ianuarie 2009, colegii de clasă ai lui Dorin au strâns 600 RON, pentru mâncare. Alţi copii de liceu au promis încă 500 RON. Carmen şi prietenii ei au promis încă 800 RON. Astăzi am să depun şi eu în contul lui câţiva bănuţi. O doamnă minunată a luat legătura cu Părintele Nicolae Fieraru, la Arhiepiscopia Bucureştilor. L-a înscris la cantină, unde va avea parte de o masă caldă începând de săptămâna viitoare (din 2 februarie 2009).

Dacă doriţi să oferiţi altceva decât bani o puteţi contacta pe Teodora Gabor (colega de clasă a lui Dorin) la telefon 0726 573 579.

Conturile deschise ieri, 26.01.2009:

BCR – Sucursala Unirea Center Bucureşti

RON: RO 10 RNCB 06 72 10 34 60 11 00 01

EURO: RO 80 RNCB 06 72 10 34 60 11 00 02

Cod SWIFT: RNCBROBU

Titular: Nicolae Alexandru Dorin

SITUAȚIA CONTURILOR:

26.01.2009: 0

27.01.2009: 420 RON – anonim.

28.01.2009: 200 RON – colegii lui Dorin.

30.01.2009: 300 RON – Carmen H. & Colegii

30.01.2009: 3.000 Euro – Fundaţia Dinu Patriciu.


dorinsicolegii

Dacă vreţi să aflaţi mai multe amănunte sau vreţi să ajutaţi direct:

Telefon Ioana Nicolae (mama lui Dorin): 0722 93 66 04.

Puteţi lăsa un mesaj pe blogul lui Dorin, făcut de Alexandru:

http://salveazalpedorin.blogspot.com

Povestea familiei – aici: „Nesimţirea omoară tot ce prinde”.

Încearcă să ne ajute Oana Niculescu-Mizil şi Cosmina Simiean.

Ne-au susţinut: Iulian Urban, Lume Bună.ro, Gabi, Droppy, Darkx-Studios, Tea-pe Forum Charity Gift.

Mulţumim tuturor.


UPDATE 31 ianuarie 2009: Dacă vreţi să ştiţi ce mai face Dorin – citiţi aici.


.

Steluţele de mare

.

Anunțuri

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. […] Salvaţi Steluţele de mare. Dorin Alexandru Nicolae ar vrea ca profesia lui de bază să fie aceea … […]

 2. Pai tanarul pare apt de munca, in general solutia aplicata de tinerii apti de munca este ca-si cauta slujba si iau ceva in chirie.

  A fi om de onoare nu e o profesie, cum nici a fi musafir nu e o profesie.

  Mircea Popescu

  28 Ianuarie 2009 at 00:42

  • Cu siguranţă asta nu aţi citit:
   În timpul ăsta încercăm să le găsim şi ceva de lucru.
   Aţi sărit peste, desigur. Era convenabil…
   Dacă aţi fi apăsat pe link-urile acelea de sub Dan Sântimbreanu şi Monica Bunaciu aţi fi înţeles despre ce este vorba.
   Credeţi că dumneavoastră îi puteţi oferi tânărului ceva de lucru? Am precizat specializarea: finanţe-bănci şi turism. După cursuri poate lucra.

   isabellelorelai

   28 Ianuarie 2009 at 00:50

 3. @Mircea Popescu: Eu am aceias varsta cu Dorin si lucrez la o firma de transporturi. Am un salariu de 6 milioane pe luna. Vreau sa ma mut de la ai mei, imi puteti recomanda o garsoniera cu chirie in asa fel incat sa pot sa platesc si utilitatiile (poate si un club,ceva, in weekend) ?

  dark2y

  28 Ianuarie 2009 at 15:20

 4. […] Cea mai frumoasă surpriză a fost Carmen Huţu. Care nu a venit cu mâna goală. A adus-o şi pe sora ei geamănă, Beatrice. Voluntari la Asociaţia PAVEL din 11 februarie 2009. Carmen a fost printre primele persoane care i-au sărit în ajutor lui Dorin. […]

 5. […] în ianuarie 2009, fiind evacuat dintr-o casă retrocedată, acest gest nu are nicio semnificaţie. Dorin a fost ajutat şi încearcă să ajute la rândul său, cât de puţin. Pentru că vieţile […]

 6. […] în ianuarie 2009, fiind evacuat dintr-o casă retrocedată, acest gest nu are nicio semnificaţie. Dorin a fost ajutat şi încearcă să ajute la rândul său, cât de puţin. Pentru că vieţile […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: