Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Frumoşii adolescenţi ai micului oraş Bârlad salvează Steluţele de mare: Cătălin Micu

with 32 comments

Astăzi, 21 ianuarie 2009, 1.200 de elevi ai Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad, împreună cu profesorii lor, au organizat un marş umanitar pentru a face cunoscută suferinţa lui Cătălin. Copiii au mers de la sediul liceului lor până la SC Rulmenţi SA Bârlad.

Filmul la PRO TV: aici şi aicisigla-protv

catalinmicumarsumanitar2

Foto Bârlad Online

Ce urmează:

– Colegii lui Cătălin vor organiza, la Casa de Cultură „George Tutoveanu” din Bârlad, o paradă de modă, o demonstraţie de culturism şi un bal umanitar. Evenimentul va fi transmis şi de postul Acasă TV.

– Domnul Mihai Bularda, profesorul de biologie, va participa la preselecţia emisiunii „Dansez pentru tine”, la PRO TV.

Cătălin Ştefan Micu are 17 ani şi leucemie acută mieloblastică – o formă mai complicată, rezistentă la chimioterapie – şi are nevoie de un transplant. Donator va fi fratele lui Cătălin. Cătălin are nevoie de 140.000 de euro din care trebuie să plătească urgent un avans de 60.000 la clinica din Padova, unde va fi operat. Cătălin are 25.000 de euro, strânşi de colegii lui.

Mai multe despre Cătălin am scris: aici (15.10.2008 ) şi aici (13.01.2009).

Din 19 ianuarie 2009, la intrarea principală în Primăria Bârlad, pe biroul agentului comunitar de serviciu a fost amplasată o cutie transparenta, în care oricine doreşte poate dona bani pentru Cătălin.

catalinmicucutiedonatii

catalinstefanmicu

UPDATE 23 ianuarie 2009: Filmul de la Media TV

http://www.b-o.ro/barlad-115-Media-TV–Mars-umanitar-pentru-Catalin-Micu.html

Astăzi, 23 ianuarie 2009, ora 20.00: Campanie umanitară pentru Cătălin la Media TV

Ştire Bârlad Online: http://www.barlad-online.net

Dacă puteţi şi doriţi să ajutaţi:

BRD – Sucursala Bârlad

RON: RO 21 BRDE 380 SV 22091683800

Cod SWIFT: BRDEROBU

Bank Code: BRDE

Titular: Micu Cătălin Ştefan


BANCA TRANSILVANIA – Sucursala Bârlad

RON: RO 98 BTRL 03801201822962XX

EURO: RO 47 BTRL 03804201822962XX

Cod SWIFT: BTRLRO22

Bank Code: BTRL

Titular: Micu Elena


Telefon 0729 838 664 – doamna Elena Micu, mama lui Cătălin. Telefon 0729 081 174 – doamna Mariana Nechifor, mătuşa lui Cătălin. Sau vă puteţi adresa conducerii Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad – telefon 0235/41 30 03.

Blogul lui Cătălin: http://catalin-micu.blogspot.com

Site – poate fi vizionat şi filmuleţul de la Observator Antena 1: http://jocuriunice.com/page/78.html

Cătălin în Jurnalul Naţional.

UPDATE 24 ianuarie 2009: Marşul minunat al copiilor aducător de speranţă

– În urnele mobile purtate de copii pe străzi s-au strâns 5.170 RON;

– În conturile lui Cătălin au intrat peste 5.000 RON;

– Pentru acţiunile viitoare (spectacolele care vor avea loc timp de 3 zile, începând de luni, 26 ianuarie) s-au strâns deja 6.000 RON (toate biletele au fost vândute, câte 400 pentru fiecare seară – şi încă sunt cereri);

– Reprezentantul unei societăţi comerciale a donat 20.000 RON;

– La balul caritabil „Fulg de nea” s-au strâns 10.900 RON, din vânzarea biletelor.

Din 23 ianuarie Cătălin este acasă, la Bârlad.

În perioada 26 – 28 ianuarie va fi instalată o urnă pentru donaţii la intrarea în Casa de Cultură „George Tutoveanu”.

UPDATE 27 ianuarie 2009: Cătălin primeşte 5.000 de euro de la Fundaţia Dinu Patriciu.

UPDATE 28 ianuarie 2009: BRICOSTORE a cerut Jurnalului Naţional un afiş care să fie pus în magazine, pentru a-l ajuta pe Cătălin. Acesta este afişul:

Dar din dar se face rai!

clip_image002

Catalin are 17 ani. Nu visa ce va face peste un an sau doi. Nu şi-a propus niciodată să cucerească lumea. Mereu şi-a dorit lucruri simple. Să poată merge la şcoală. Să fie înconjurat de prieteni. În urmă cu câteva luni, medicii i-au dat vestea cutremurătoare: suferea de leucemie acută mieloblastică. A intrat urgent pe cure de citostatice. Părul i-a căzut, iar durerile şi crizele pe care le-a avut l-au transformat într-un copil trist. Cu toate astea, Cătălin are mult curaj, multă stăpânire de sine. A văzut oameni care au suferit de aceeaşi boală, iar acum, vin la control după ani de zile şi sunt bine, sănătoşi, şi-au întemeiat familii, au copii. De luni de zile sta in spital, la Cluj, asteptand o minune. Tatăl lor a părăsit lumea asta chiar în momentele în care Cătălin se lupta cu boala. Doar Dumnezeu il poate salva, prin oamenii buni si darnici care sa-I intinda o mana de ajutor. Transplantul de maduva de care are nevoie pentru a se face bine poate fi realizat la o clinca din Italia si costa aproape 150.000 de euro. Pentru a fi programat pentru operatie, trebuie platit un avans de 60.000 de euro. Pentru cei care vor să-l ajute să se facă bine, la BRD Bârlad, pe numele Micu Cătălin Ştefan s-a deschis contul: în lei: RO21BRDE380SV22091683800, iar la Banca Transilvania Bârlad, pe numele mamei sale,  Micu Elena, s-au deschis următoarele conturi: – în LEI: RO98BTRL03801201822962XX, – în EURO: RO47BTRL03804201822962XX

UPDATE 28 ianuarie 2009: Cătălin este programat pentru transplant la începutul lunii aprilie Adevărul de Vaslui. Colegii lui Cãtãlin au început o luptã acerbã, ca sã strângã acesti bani, asa cã au organizat mai multe spectacole caritabile si au fãcut cunosct unei tãri întregi, prin marsul organizat miercurea trecutã, drama lui Cãtãlin si a familiei sale. Au cerut ei ajutorul tuturor, pentru a-l salva pe Cãtãlin, colegul si prietenul lor. Toate actiunile umanitare, în care elevii de la Liceul “Mihai Eminescu“ au fost sprijiniti de profesorii lor si de jurnalistii bârlãdeni, au fost fãcute cunoscute atât prin intermediul mass media cât si pe Internet, astfel cã ieri, de la Fundatia “Dinu Patriciu“ a sosit o veste bunã: vor fi donati pentru Cãtãlin 5000 de Euro. La spectacolele organizate de copii, începând de pe 26 ianuarie si pânã astãzi, 28 ianuarie, la orele 17.00, la Casa de Culturã “George Tutoveanu“ din Bârlad, s-au strâns pânã acum contravaloarea a 1250 de bilete, vândute cu 5 lei biletul, deci peste 26 de miloane de lei vechi. În ziua de luni, 26 ianuarie, în cutia pusã la intrarea la spectacol, s-au strâns în jur de 16 milioane de lei, urmând ca mai multi oameni de afaceri din Bârlad sã doneze în cursul zilei de astãzi sume destul de consistente. “Toate aceste reusite le zicem noi, ne fac sã mergem mai departe, pentru ca sã adunãm suma necesarã mãcar pentru avansul de 60 000 de Euro. Avem sperante foarte mari cã vom reusi, iar Cãtãlin va fi salvat. Mai avem încã mult de strâns, vom continua sã facem tot ce putem si sperãm sã gãsim ajutor pentru a-i salva viata acestui copil greu încercat de soartã“, a spus Rica Luchianov, director adjunct al Liceului “Mihai Eminescu“ din Bârlad.

UPDATE 10 februarie 2009: Emisiunea IMPACT de la TVR 3, transmisie în direct de la Liceul Mihai Eminescu din Bârlad: POVESTE DESPRE DRAGOSTE ŞI SUPRAVIEŢUIRE. Înregistrare Bârlad Online. Au participat profesorii, elevii şi gimnasta Andreea Răducan. S-au strâns 41.000 de Euro. În timpul emisiunii, profesoara de franceză a mamei lui Cătălin a donat 500 RON. Copiii au strâns peste 2.000 de semnături şi au compus o scrisoare pe care au înmânat-o realizatoarei emisiunii pentru a fi depusă autorităţilor. Erica, o fetiţă de 5 ani, strânge bani pentru Cătălin.

Acţiunile vor continua. Elevii de la economic confecţionează brăţări pe care le vor vinde pe stradă. Pe 27 februarie – spectacol la Casa de Cultură, cu 3 invitaţi. Pe 1 martie copiii vor vinde mărţişoare pe stradă.

http://www.b-o.ro/Emisiuni-168-TVR3_-_IMPACT_-_Cazul_Catalin_Micu.html

UPDATE 11 februarie 2009: Un nou site pentru Cătălin http://www.micu-catalin.com

Bannere: http://www.micu-catalin.com/index.php/promoveaza

Emisiunea Răi da’ Buni – Antena 2: Miercuri, 11 februarie 2009, interpretul Gabriel Huiban (născut tot în Bârlad) a anuntat ca a inceput o campanie de strangere de fonduri pentru Catalin. Acesta a declarat in emisiunea “Rai da’ Buni” de la Antena 2, ca impreuna cu colegii (deja s-au alăturat alţi 12 artişti) si managerul sau va incepe aceasta campanie si la alte emisiuni, pentru a face cunoscut cazul lui Catalin.

http://www.antena2.tv/arhiva?eid=14&data=11.02.2009&sx=02-11-2009

Cătălin este născut pe 25 martie 1991. Cătălin trebuie să ajungă la Padova în cursul lunii martie.

UPDATE 25.02.2009: Cumpăraţi un mărţişor pentru Cătălin! Şi iconiţe, brăţări, felicitări… Începând din acest weekend, timp de trei sãptãmâni, elevii din mai multe clase ale Liceului Teoretic “Mihai Eminescu”, din Bârlad, vor vinde mãrtisoare, iconite si brãtãri confectionate de ei. Actiunea caritabilã este destinatã strângerii de fonduri pentru operatia lui Cãtãlin Micu, elevul bolnav de leucemie mieloblasticã. Coordonatorul activitãtii este profesorul Ioana Cãlin, ajutatã în principal de Adrian Mihãilã, elev în clasa a XI-a Ec. Cei care au dorit sã se implice si sã confectioneze propriile mãrtisoare sunt tineri care au participat si la proiectul “Step Up” (Ridicã-te si ia atitudine!). Elevii au început, de câteva zile, sã lucreze la confectionarea obiectelor, fiind realizatã si prima vânzare: un mãrtisor în valoare de 3 lei. Produsele finale vor fi vândute de cãtre elevi care s-au mai implicat în actiunile de strângere a fondurilor pentru Cãtãlin. Deja s-a solicitat aprobare de la Consiliul Local, pentru alocarea unui spatiu necesar tarabei. Este vorba despre zona centralã a Bârladului, în fata Halei Centrale, înspre bulevardul Republicii. Mãrtisoarele si celelalte produse realizate de elevi vor fi însotite si de un panou mare, care va contine mesajul “Un mãrtisor pentru Cãtãlin”. “Începând din acest week-end, în fiecare sâmbãtã si duminicã, vom încerca sã vindem iconite, mãrtisoare si brãtãri colorate din mouline. Deja am primit si niste felicitãri cartonate, de la un sponsor, pe care urmeazã sã le lipim si sã le finisãm. Sperãm sã putem sã ne vindem mãrtisoarele mãcar timp de douã sau trei sãptãmâni, pentru a reusi sã strângem cât mai multi bani pentru operatia lui Cãtãlin”, a declarat Adrian Mihãilã. Nici iconitele si nici mãrtisoarele nu vor avea atasat un pret, fiecare cumpãrãtor având libertatea sã plãteascã atât cât vrea sau poate pentru obiectul ales. Cãtãlin Micu este elev în clasa a XI-a MI 2. Tânãrul este bolnav de leucemie acutã mieloblasticã si are nevoie de un transplant de mãduvã, interventie ce costã 140.000 euro si se realizeazã la Padova, Italia. Persoanele cu o situatie materialã care le permite sã ajute la salvarea tânãrului de 17 ani o pot face donând orice sumã în contul BRD Sucursala Bârlad, titular Micu Stefan Cãtãlin, Cont RO21BRDE380SV22091683800. Monitorul de Vaslui.

UPDATE 6 mai 2009. Cătălin Micu a făcut transplantul de măduvă la clinica din Florenţa, pe 14 aprilie 2009. Operaţia a decurs bine, Cătălin se simte bine. Fratele său mai mic, Tudor, i-a fost donator. Cătălin este tot în Italia, pentru recuperare. Cătălin a reuşit să strângă doar 75.000 de euro. Până pe 14 septembrie 2009 trebuie să achite încă 50.000 de euro. Mai multe aici.

catalinmicumarsumanitar1.

Steluţele de mare

.

Anunțuri

32 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. […] Frumoşii adolescenţi ai micului oraş Bârlad salvează Steluţele de mare: Cătălin Ştefan Micu… […]

 2. […] Frumoşii adolescenţi ai micului oraş Bârlad salvează Steluţele de mare: Cătălin Ştefan Micu… […]

 3. …ciudat cat de tarziu se mediatizeaza cazurile acestor copii :(.
  Suntem o tara bolnava de ignoranta si imoralitate!

  Lasam aceste biete suflete sa stea pe marginea vietii si ii invatam sa se resemneze :(( : ai bani ai parte de toate, nu ai bani ai parte de atat de mult greu cat poti duce…!

  Ce ochi tristi avea…si mi-am spus: in loc sa danseze o tanara, in loc sa se plimbe prin parc sa viseze la o prima iubire…el asteapta miracolele din oameni!

  Sa dea Dumnezeu sa fie bine si sa se poata face ceva!

  Lady Allia

  22 Ianuarie 2009 at 09:26

  • Sandrina, viaţa este naşpa…
   Dar din când în când se mai iveşte o rază de soare. Dacă ar ieşi toată lumea în stradă pentru toţi cei care suferă poate că am rezolva ceva.
   Eu aş ieşi.
   Cătălin va fi salvat, ai să vezi.
   Gestul copiilor este SUPERB.

   isabellelorelai

   22 Ianuarie 2009 at 10:29

 4. Puteti publica codul SWIFT al bancii pentru contul in euro? Este necesar pentru realizarea transferurilor din strainatate.
  Multumesc.

  Manuela

  22 Ianuarie 2009 at 22:47

 5. Minunat gestul acestor copii de la care invatam ce inseamna solidaritatea.Doamne ajuta-l pe Catalin sa se faca bine si ocroteste-i pe toti acesti copii buni si minunati.

  g1b2i3

  22 Ianuarie 2009 at 23:32

 6. asteptam noutati despre catalin…veti putea dona cei 2% fundatiei infiintate pt el…mai multe detalii saptamana viitoare…

  ella_38_bd

  31 Ianuarie 2009 at 17:56

 7. Joi,5 martie,la orele 17.00(seria 1) si 19.30(seria 2)va avea loc la Casa de Cultura Barlad spectacolul de muzica populara „De la suflet la suflet pentru Catalin Micu” sustinut in scop caritabil de interpretii:Aurelian Preda,Constantin Enceanu,Maria Butaciu,Mioara Velicu,Nicusor Iordan,Stefania Rares si Steliana Sima.Biletele se gasesc la sediul Media TV.Pretul unui bilet este de 10 RON.Pt. bilete puteti suna la nr.0728931988.

  ella_38_bd

  1 Martie 2009 at 19:45

 8. Vineri,6 martie,orele 17 va avea loc la Casa de Cultura Barlad spectacolul caritabil „Un nou inceput,o noua viata pentru Catalin” organizat de Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Barlad.Interpreteaza copii de la Gradinita nr.8 Barlad,de la Scoala nr.2 Barlad si de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” (muzica,taraf,etno,latino,love songs,dansuri moderne si tiganesti+tombola).Biletele se gasesc la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”.Pretul unui bilet este de 5 RON.Pt. bilete puteti suna la nr.0728931988.

  ella_38_bd

  1 Martie 2009 at 20:02

 9. […] mine România înseamnă 1.200 de liceeni de 17 ani şi profesorii lor din Bârlad, care mărşăluiesc prin oraş, fac mărţişoare, vând flori, dau spectacole, pictează icoane […]

 10. cine doreste sa doneze cei 2% pt Catalin o va putea face incepand de saptamana viitoare

  ella_38_bd

  18 Martie 2009 at 20:32

 11. saptamana aceasta veti primi amanunte in legatura cu donarea celor 2%
  astept sa ma anunte de la asociatia infiintata pt Catalin

  ella_38_bd

  30 Martie 2009 at 16:08

 12. scuze pt intarziere,dar a durat mult obtinerea actelor pt infiintarea asociatiei

  ella_38_bd

  30 Martie 2009 at 16:11

 13. Pt a dona 2% Asociatiei „O sansa pt Catalin” sunati la nr 0769.547.557.Multumim.
  Vineri,3 aprilie,orele 16.00 va avea loc un spectacol caritabil pt Catalin.Pretul biletului este de 4 RON. Programul contine cantece,piesa de teatru,dansuri moderne si tiganesti.Va asteptam.

  ella_38_bd

  31 Martie 2009 at 23:41

 14. Ela, e aiurea cu sunatul! Nu va suna nimeni! Faceţi publice datele, daţi codul fiscal, conturile etc. Oamenii vor transparenţă.

  isabellelorelai

  1 Aprilie 2009 at 10:01

 15. Puteti dona 2% din impozit Asociatiei „O sansa pt Catalin”. Sunati la nr.0769.547.557 pt a primi formularul 230 si indicatiile necesare. Multumim.

  ella_38_bd

  1 Aprilie 2009 at 22:10

 16. O sa primiti datele necesare.Trebuie sa intreb la Asociatie si le voi posta.

  ella_38_bd

  1 Aprilie 2009 at 22:17

  • OK, eu le pun apoi pe blog, la toate postările cu Cătălin, fac un articol nou. Poate afli şi câţi bani a strâns Cătălin până acum.

   isabellelorelai

   1 Aprilie 2009 at 22:25

 17. va rugam sa contribuiti la salvarea vietii lui catalin micu,de 18 ani, bolnav de leucemie mieloblastica acuta,care are nevoie urgent de transplant de maduva,donand 2% din impozit asociatiei „o sansa pentru catalin”,cod de identificare fiscala 2537809. pt a intra in posesia formularului 230 sunati la nr. 0769.547.557. multumim.

  ella_38_bd

  4 Aprilie 2009 at 12:15

 18. Duminica,5 aprilie,la orele 15 va avea loc un spectacol caritabil pt Catalin sustinut de corurile de preoti de la Falciu,Husi si Barlad.Va asteptam.
  O sa intreb cat s-a strans pana acum pt Catalin.

  ella_38_bd

  4 Aprilie 2009 at 12:48

 19. Spectacolul caritabil pt Catalin organizat de Episcopia Husilor va avea loc duminica,5 aprilie,la orele 15 la Casa de Cultura Barlad.
  Pe 18 aprilie,la ora 10.30,pe TVR 2,in cadrul emisiunii „Liber pe contrasens” veti putea urmari „Povestea lui Catalin”.

  ella_38_bd

  4 Aprilie 2009 at 13:11

 20. […] Cătălin a împlinit 18 ani pe 25 martie 2009. Şi-a serbat ziua într-o clinică din Italia, la Florenţa, unde aşteaptă transplantul de măduvă. O mare parte din cei 120.000 de euro necesari operaţiei au fost strânşi de comunitatea din Bârlad. Mai are nevoie de 47.000 de euro. Împreună cu Cătălin este şi Tudor, fratele său, donator de măduvă, compatibil. […]

 21. Am fost anuntata ca povestea lui Catalin va putea fi urmarita sambata,18 aprilie,la ora 11.30.Iata mailul :
  Emisiunea va fi difuzata pe 18 aprilie la ora 11.30. Toate cele bune, sa ne auzim cu vesti bune in continuare.
  Sarbatori linistite alaturi de cei dragi!
  Cu drag, Echipa LPC

  ella_38_bd

  17 Aprilie 2009 at 11:04

 22. catalin lupta si vei castiga noi iti suntem aproape

  irina

  4 Iunie 2009 at 16:36


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: