Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Steluţele de mare. Victor Damian mai are nevoie de oamenii buni

with 12 comments

victor-31

Dacă vă mai amintiţi, Victor a împlinit 6 anişori pe 6 decembrie 2008. Şi tot atunci Dan Sântimbreanu s-a hotărât să îl ajute. Victor Damian are caraniofaringiom şi îl doare tare rău capul. De un an de zile suferă tare mult. Victor a fost operat acum un an, însă medicii români nu au putut scoate prea mult din tumoră. Au spus că Victor putea rămâne paralizat. A stat o lună şi jumătate în spital. A făcut diabet insipid, iar Victor bea atât de multă apă încât a ajuns să elimine 6 litri pe zi. Apoi tumora a crescut mai mare decât era…

Ieri am aflat de la DanVictor a primit programarea la INI Hanovra mai devreme, pe 12 ianuarie 2009 şi că factura de la clinică este de 30.000 de euro. Victor trebuie să plece sâmbătă în Germania şi nu are banii pentru operaţie. Moş Nicolae şi Moş Crăciun au fost darnici, i-au adus 8.000 de euro. Victor mai are nevoie de 22.000 şi trebuie neapărat să plătească avansul de 20.000 până pe 10 ianuarie. Părinţii mai au o promisiune de 5.000 de euro de la primărie (localitatea Dragomireşti Deal, judeţul Ilfov).

Tot ieri m-a sunat doamna Roxana Damian, mămica lui Victor. Ei nu au internet acasă şi nu au posibilitatea de a-şi exprima mulţumirile. M-a rugat să vă transmit tuturor mulţumiri din suflet pentru ajutorul acordat: cei 8.000 de euro s-au strâns prin intermediul celor care au citit despre Victor pe internet. Sandrina, Gabi, Asoc. PAVEL, Cristi Roman, Blog de suflet, Sandrina 2, Seek-on, Alex Rădescu, Vorbăreţu, Sandrina 3.

Dacă puteţi şi doriţi să ajutaţi:

Raiffeisen Bank – Sucursala Apusului Militari Bucuresti

RON: RO 25 RZBR 00000 60010845707

EURO: RO 97 RZBR 00000 60011141619

Cod SWIFT: RZBRROBU

Titular: Roxana Mihaela Damian (mama lui Victor)

Telefon mobil 0727 907 808; telefon fix 021 436 61 94 (Roxana Damian)

Victor la Poveştiri Adevătate, Acasă TV, 5 ianuarie 2009 aici.

UPDATE 9 ianuarie 2009: S-au strâns 23.000 de euro pentru Victor, bani care au fost depuşi în contul clinicii. Victor mai are nevoie de 7.000 de euro.

Victor la Poveştiri Adevătate, Acasă TV, 9 ianuarie 2009 aici.

UPDATE 13 ianuarie 2009: Victor a ajuns la clinica din Germania şi urmează să fie operat.

UPDATE 14-ianuarie 2009: Victor a fost operat iar intervenţia a fost un succes total. Toată tumora a fost scoasă. Familia lui Victor este foarte ferictă, ia Roxana, mama lui Victor, vă mulţumeşte tuturor pentru ajutorul material, emoţional şi spiritual pe care le-aţi oferit!

Iar Dan Sântimbreanu este foarte bucuros. Mi se pare normal: tocmai a salvat o viaţă. Şi Dan vă mulţumeşte!

UPDATE 17 ianuarie 2009: TOŢI BANII S-AU STRÂNS, ultimii 7.000 au fost oferiţi de o bancă. Victor se simte bine!

victordamian

Victor la Antena 1 – Observator.

.

Steluţele de mare

.

Anunțuri

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. […] Steluţele de mare. Victor Damian mai are nevoie de oamenii buni […]

 2. am preluat şi eu cazul din nou. să fie într-un ceas bun şi să dea Dumnezeu ca Victoraş să reuşească să strângă aceşti bani!

  cum am spus: minunile sunt! totul e să credem în ele!

  Lady Allia

  7 Ianuarie 2009 at 14:17

  • Sandrina, mulţumesc.
   După ce mi-a povestit mămica lui Victor nişte lucruri întâmplate prin spitalele noastre şi necazurile altora – care m-au îngrozit definitiv – m-am hotărât să îl bat la cap pe Dan până când face asociaţia. Oamenii aceştia trebuiesc strânşi la un loc şi încurajaţi să lupte cu sistemul pentru că altfel ne ducem naibii cu toţii. Trebuie ca ei să spună public tot ce au păţit, trebuie să facem ceva că nu se mai poate. Sunt revoltată şi aşa rămân.
   Poţi să-ţi imaginezi, Sandrina, că după ce i-au făcut copilului o analiză sub anestezie generală medicii i-au spus mamei să ia copilul în braţe şi să plece???
   PS: Doamne, ce viteză ai!

   isabellelorelai

   7 Ianuarie 2009 at 14:26

 3. Pot sa imi imaginez, pentru ca eu era sa mor de explozie de uter, iar fetita mea putea sa moara asfixiata, deoarece nu au vrut sa-mi faca cezariana decat dupa 5 ore si 15 min :((( – timp in care aveam cate o perfuzie in fiecare mana si aparatul de oxigen conectat. Si…si asa m-au dat jos din pat de 4 ori sa ma plimbe ca sa coboare copila :(((!!!
  Ca sa fie paharul plin nu au vrut sa ma lase sa nasc pe pat (unde si ei au constatat ca fetita a coborat usor 1 mm jumatate) pentru ca nu este mediu steril :))))).

  Cum sa nu pot?
  Mai am multe tampenii de astea de povestit!
  O maternitate aflata in cadrul spitalului municipal, fara incalzire, fara dusuri, fara apa calda care ii pune pe viitori parinti sa aduca caloriferele de acasa sa isi incalzeasca camerele unde se afla micutii!
  Din cauza ca seful maternitatii nu este bine vazut de catre directorul spitalului…toate fondurile se duc catre chirurgie si ortopedie, sectii care au termopane, au tot ce este necesar.
  Claie peste gramada…vata o aduci tu, pansamentele le aduci tu, medicamentele le aduci tu (daca cumva ai complicatii si ai nevoie de tratament post nastere sau operatoriu)…

  Sa nu mai vorbesc de faptul ca daca esti la prima nastere te iau de fraiera si se comporta cu tine ca si cu o vita, iar pe copil in loc sa te invete frumos sa il pui la san…asistentele il busesc cu capul de pieptul mamei chiar daca el deja e speriat si plange de se inneaca, iar apoi iti spun ca ai un copil cu probleme pentru ca refuza sa suga – nu stie!!!

  Lady Allia

  7 Ianuarie 2009 at 16:06

  • Sandrina, astea se întâmplau anul trecut? În Focşani?
   De ce nu scrii un articol?
   Eu am avut o postare despre „limbajul angelic” al medicilor.

   isabellelorelai

   8 Ianuarie 2009 at 11:56

 4. […] ianuarie 8, 2009 · Înregistrat sub Uncategorized Victor Damian mai are nevoie de oamenii buni […]

 5. în Adjud!
  în data de 18 septembrie 2007 când am născut!
  am scris pe diverse forumuri şi la un moment dat pe blog (unde nu îmi dau seama de ce la un moment dat mi s-au şters articole şi mesaje…) şi am să le repun…
  ştii însă ce e ciudat?
  că oamenii m-au judecat pe mine de lipsă de responsabilitate! mi-au suflat şi în faţă că din cauza mea putea să îmi moară copilul!

  deci…dacă MAME pot să gândească aşa ce poţi cere de la medici???

  Lady Allia

  8 Ianuarie 2009 at 14:23

  • Sandrina, păi depinde câtă minte au. Probabil că ţi-au reproşat că nu ai dat şpagă. Nu?

   isabellelorelai

   9 Ianuarie 2009 at 00:45

 6. […] Victor a împlinit 6 anişori pe 6 decembrie 2008. Şi tot atunci Dan Sântimbreanu s-a hotărât să îl ajute. Victor Damian are caraniofaringiom şi îl doare tare rău capul. De un an de zile suferă tare mult. Victor a fost operat acum un an, însă medicii români nu au putut scoate prea mult din tumoră. Au spus că Victor putea rămâne paralizat. A stat o lună şi jumătate în spital. A făcut diabet insipid, iar Victor bea atât de multă apă încât a ajuns să elimine 6 litri pe zi. Apoi tumora a crescut mai mare decât era… […]

 7. NU!
  Mi-au reproşat de ce nu am cerut cezariana petru ca dinstinsele spun ca medicii nu pot refuza sa iti faca o cezariana!!!
  Spaga am dat :)))))))!
  Oricum…fara medicul acela azi nu mai eram nici eu, nici Augusta! Bietul de el nu are nici o vina decat sistemul defect din spital, certurile dintre „capetele luminate”, imposibilitatea de a putea sa isi manifeste capacitatea din cauza lipsei totale a celor necesare…

  Plus ca e in pensie. A riscat mult si si-a asumat orice risc doar sa incerce si acest pas.
  Sa-i dea Dumnezeu sanatate!

  Lady Allia

  9 Ianuarie 2009 at 14:35

 8. […] Victor a împlinit 6 anişori pe 6 decembrie 2008. Şi tot atunci Dan Sântimbreanu s-a hotărât să îl ajute. Victor Damian are caraniofaringiom şi îl doare tare rău capul. De un an de zile suferă tare mult. Victor a fost operat acum un an, însă medicii români nu au putut scoate prea mult din tumoră. Au spus că Victor putea rămâne paralizat. A stat o lună şi jumătate în spital. A făcut diabet insipid, iar Victor bea atât de multă apă încât a ajuns să elimine 6 litri pe zi. Apoi tumora a crescut mai mare decât era… […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: