Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Steluţele de mare. Cosmina Georgiana Dinu: Dragă Moş Crăciun, eu cred în minuni

with 21 comments

cosminageorgianadinufotolucianmuntean1Scrisori pentru Moş Crăciun. Foto: Lucian Muntean.

Georgiana aşteaptă răbdătoare să termine prietenul ei Ferike de înşirat lista pentru Moş Crăciun, apoi începe să turuie fâstâcită: „Eu vreau o rochiţă lungă până la picioruşele mele, un cordonaş şi pantofiori, toate, toate albe. Şi mai vreau o perucă lungă roşcată şi păpuşa lui Ghiţă, Cleopatra”. Micuţa Georgiana are o tumoare cerebrală, din fericire tratabilă. A început chimioterapia şi semnele sunt bune”. 18 decembrie 2008, Adevărul – „Dragă Moş Crăciun, eu cred în minuni”.

Pe Cosmina Georgiana Dinu am „întâlnit-o” prima dată în luna mai, pe blogul lui Dănuţ Sântimbreanu. Cosmina Georgiana, copilul de doar 4 ani în 2007, cu tumoră neurocerebrală – cancer adică – căruia îi trebuia o sumă imensă pentru tratament în Franţa, radioterapie şi chimioterapie, la Hopital d’Enfants de la Timone Marseille: 280.000 de euro. O sumă imensă.

Campania de ajutorare a Cosminei Georgiana Dinu a fost începută pe 25 martie 2008, de către Daniela Mihai Soare, jurnalist la Radio România Actualităţi, iar în luna mai jurnalista i-a trimis cazul lui Dan.

Pe atunci Dan spunea: Este iar un exemplu de imposibilitate a medicilor din România de a rezolva cazuri complicate”.

Daniela Mihai Soare îi scria lui Dan: Banii se strâng greu, deşi am declanşat o campanie pe mai multe surse media. Din păcate, pe lângă boala fetiţei, mai avem încă un duşman: timpul. Ne-am gândit la altă soluţie, să găsim o altă clinică, care să ceară bani mai puţini. Despre formularul E 112 nu se pune problema, tratamentul se poate face şi în ţară, însă cu riscuri foarte mari”.

Pe 18 decembrie 2008 am „reîntâlnit-o” pe Cosmina în „Adevărul”. Doamna Olga Cridland – director Asociaţia PAVEL – a trimis scrisorile copiilor de la oncologie Fundeni la redacţia Adevărul. Printre copii şi Cosmina Georgiana.

Nu ştiu câţi bani are acum Cosmina în cont. Sau dacă mai are. Prin vară avea vreo 500 USD şi 1.000 de lei. Însă drumurile de la Buzău (de unde este copilul) şi IOB Fundeni, tratamentul şi… multe altele cred că i-au secătuit pe părinţi.

Cosmina Georgiana Dinu are 5 anişori. S-a născut pe 25 iulie 2003 şi are tumoră neurocerebrală cu proces expansiv intracranian. A făcut deja 2 operaţii de extirpare a tumorii gigant pe creier.

Cosmina Georgiana luptă, pentru că vrea să trăiască.

Şi mă gândeam, Dane, dacă nu ar fi bine să o vadă şi dr. Sergiu Stoica. Cine ştie… Moş Crăciun face minuni câteodată. Poate chiar dr. Sergiu Stoica este Moş Crăciun.

Cosmina Georgiana Dinu la Poveştiri adevărate, Acasă TV – 15.05.2008.

Dacă puteţi şi vreţi să o ajutaţi pe Cosmina, măcar să-i aducă Moş Crăciun… ceva, ce vrea el (peruca este deja în sacul Moşului).

Raiffeisen Bank – Buzău

RON: RO 15 RZBR 00000 600 101 47293

EURO: RO 31 RZBR 00000 600 101 47296

Titular Dinu Cristian

Părinţi: Victoriţa şi Cristian Dinu

Telefon: 0724 335 993

E-mail: nicol5277@yahoo.com

DOSAR MEDICAL. COSMINA GEORGIANA DINU nascuta la 25.07.2003.

La varsta de 3 ani si 7 luni a fost diagnosticata si operata de dr Dan Voinescu si dr Dumitru Baltateanu cu tumora cerebro-ventriculara-temporo-parieto-occipitala stanga, examen histopatologic neuroblastom, operatia fiind pe data de 23.04.2007 la Spitalul Elias din Bucuresti. Dupa operatie, evolutia ei este favorabila, urmand tratament cu Depakine. Un alt examen histopatologic are ca diagnostic tumora neuroectodermala cu diferentiere gliala concluzionandu-se ca iradierea axului cerebrospinal este la latitudinea medicului oncolog. Se interneaza in data de 04.05.2007 la Clinica de Oncologie Fundeni unde in urma altei serii de analize se stabileste ca avand in vedere aspectul masiv al tumorii si absenta situs tumoral primitiv diagnosticul de neuroblastom este putin probabil urmand externarea ei si revenirea la control in Spitalul Elias, programat sau oricand la nevoie. Pe 20.08.2007 se interneaza la Spitalul Elias pentru control RMN cerebral si este diagnosticata ca rest tumoral/recidiva de 2.5 cm fronto-parietal inalt stang. Se externeaza cu tratament conform Rp (Depakine) urmand a veni la control peste 6 luni, in februarie 2008. Pe 31.01.2008 se interneaza la Spitalul Elias pentru cefalee si tremur intentional membru drept RMN cerebral cu substanta de contrast rezultand ca diagnostic proces expansiv intracranian cu emifer cerebral stang recidivat post operator. Se decide interventia chirurgicala (12.02.2008) si se practica ablatia cvasitotala a tumorii. Evolutia postoperatorie a fost favorabila cu disparitia deficitului locomotor si ameliorarea ataxiei. Diagnostic histopatologic tumora primitiva neuroectodermala supratentoriala varianta neuroblastom supratentorial. Se interneaza pe 25.02.2008 la clinica de Oncologie Fundeni unde medicul oncolog pediatru pune semnul intrebarii in dreptul diagnosticului (verbal). Urmeaza a primi un examen histopatologic. Necesita radioterapie si chimioterapie. Parintii decid tratarea fetiteti in Franta, deoarece nici prima data fetita nu a beneficiat de tratament in Romania. Clinica Hopital d’Enfants de la Timone Marseille din Franţa are tratamentul la care tumora este sensibila. Costul aproximativ pentru deplasarea si tratarea in Franta este de 280.000 euro, suma pentru care parintii solicita ajutor. 18 decembrie 2008: Cosmina Georgiana este internată la oncopedrie Fundeni, unde face chimioterapie. Şi unde îl aşteaptă pe Moş Crăciun.

cosminageorgianadinufotolucianmuntean2 Scrisori pentru Moş Crăciun. Foto: Lucian Muntean.

UPDATE 2 noiembrie 2009. Georgiana are nevoie de 30.000 de euro. Mai multe aici şi aici. UPDATE 30 noiembrie 2009: Georgi are blog. UPDATE 8 decembrie 2009: Georgi a reuşit să strângă 4.140 de euro. UPDATE 11 decembrie 2009: Georgi a primit formularul E 112. Mai are nevoie doar de 5.000 de euro, ca să poată pleca la clinica din Bonn, bani pentru drum şi cele necesare traiului printre străini.

UPDATE 21 decembrie 2009: Georgi este bine, dar mai are nevoie de bănuţi, pentru cele necesare traiului printre străini. A strâns 6.163 de euro, ar mai avea nevoie de 4.767.

Despre plecarea Georgianei în Germania şi ce face ea acolo povestesc părinţii:

„Mos Craciun a venit mai devreme pentru Georgiana: marti, pe 15 decembrie va pleca la Mediclin din Bonn, Germania, pentru a urma tratamentul care o poate salva! Le suntem recunoscatori celor care au raspuns sub orice forma chemarii de a o ajuta pe Georgiana: gandurile bune transmise, raspandirea mesajului printre prieteni, precum si daruirea unei sume de bani. Georgiana are in continuare nevoie de ajutorul nostru pentru a beneficia de intreg tratamentul. Mai are nevoie de aproximativ 5,000 Eur! In dimineata zilei de 4 decembrie, Georgiana astepta ca prietenii sa o ajute sa stranga suma de 30,000 Eur necesara tratamentului in straintate. In aceeasi zi a primit insa acceptul clinicii Mediclin de a merge la tratament pe baza formularului E112 avand programare peste numai o saptamana. Parinti au inceput sa stranga documentele pentru completarea dosarului, l-au depus si, pentru ca situatia Georgianei este una grava, dosarul a fost aprobat imediat. In mod normal, raspunsul autoritatilor poate sa dureze si cateva luni, insa pentru Georgiana a venit in cateva zile. In raspunsul primit de la clinica, suma necesara pentru o saptamana de spitalizare este de 2,000 Eur in medie, iar durata de spitalizare estimata este intre 6 si 8 saptamani. Acesti bani sunt necesari pentru achitarea unor cheltuieli care nu sunt acoperite de formularul E112. Va multumim! Victoriţa şi Cristian”.

Ziua 1. Am ajuns la Bonn seara, tarziu. Emotia drumului nu a afectat-o foarte mult pe Georgiana, desi e primul ei drum cu avionul. E la fel de voioasa ca si acasa. I-am spus ca este in vacanta si ca am venit in Germania pentru ca trebuie sa faca o poza la capusor, iar aici aparatele de fotografiat sunt mai performante….am reusit sa ne cazam, incercam sa ne obisnuim cu locul, cu oamenii. Prima concluzie? Totul este foarte bine pus la punct, iar medicii sunt foarte amabili.
Maine este o noua zi cu ganduri si sperante… Jurnalul continua!

Ziua 2. Astazi am facut investigatii suplimentare. Avem inima cat un purice. Cum va iesi rezultatul? Maine este o noua zi cu ganduri si sperante… Jurnalul continua!

Ziua 3. Vestile sunt bune!!! Tensiunea noastra incepe usor-usor sa se risipeasca. Tumora a ramas la dimensiunile de dupa ultima operatie, astfel ca starea fetitei se considera a fi foarte buna! Tratamentul facut in Romania a dat rezultate. Medicii de aici ne-au recomandat ca radioterapia sa nu fie aplicata in acest stadiu al bolii pentru a putea fi utilizata in cazul in care alte tratamente, mai usor de suportat de copila de 6 ani, nu vor da rezultatele asteptate. Ne-au spus ca o cura de chimioterapie este mult mai indicata, dar depinde de decizia medicilor oncologi. Rugaciunile noastre catre Dumnezeu au fost auzite… Maine este o noua zi cu ganduri si sperante… Jurnalul continua!

Ziua 4. Inca primim telefoane din tara, de la oameni care vor sa faca o donatie. In acest moment, cuvantul „MULTUMESC” pare mult prea sarac pentru a exprima recunostinta noastra. Am aflat ca la inceputul saptamanii viitoare, eu si fetita mea vom fi transferate la un spital de oncopediatrie din Germania. Vom fi insotite de medicul care a avut-o in grija la Mediclin. Mai sunt sapte zile pana la Craciun… Doamne, ai grija si de fetita mea! Si da-le multa sanatate celor care sunt acum alaturi de noi, care depun bani in cont sau care ne incurajeaza…
Maine este o noua zi cu ganduri si sperante… Jurnalul continua!

Îl puteţi urmări aici:

http://help-georgiana.blogspot.com

.

Steluţele de mare

.


Anunțuri

21 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Stii ce mi-as dori Isa? Sa ii pot ajuta pe toti.
  M-a intrebat odata mama ce as face daca as castiga o suma enorma? I-am spus ca „as face un fel de centru pentru copii bolnavi si singuri si pentru batrani si as dona bani pentru toti nefericitii, iar ca sa pot dona lunar mi-as deschide o afacere din ce ar ramane…” M-a intrebat din nou: dar pentru tine? pai…asta era pentru mine!

  daca as avea timp mai mult ar merge mai repede din partea mea…cu postarile, cu filmuletele…

  Lady Allia

  22 Decembrie 2008 at 01:03

  • Sandrina, ştiu. Important este să se afle.
   Ştiu că nu ai prea mult timp, este bine oricum. Te pup

   isabellelorelai

   22 Decembrie 2008 at 12:44

 2. Isabelle draga, ma intreb mereu de unde ai atat de multa putere…si atat de multa compasiune fata de toti copii acestia…care sunt atat de specilai fiecare in parte…si ma bucur enorm de mult ca esti alaturi de ei!

  simonaolaru13

  22 Decembrie 2008 at 11:00

  • Simona, sunt un nimeni care este revoltat că cei care ar trebui să aibă grijă de sufletele astea, îi tratează ca pe … nimeni.
   În rest, fac ce pot.

   isabellelorelai

   22 Decembrie 2008 at 12:47

 3. simonaolaru13

  22 Decembrie 2008 at 12:23

  • Simona, ca să poată vedea oamenii filmuleţul, trebuie să se logheze. Şi mulţi nu sunt înscrişi. Poate îl pui în aşa fel încât să fie vizibil tuturor.

   isabellelorelai

   22 Decembrie 2008 at 12:49

 4. Pai eu l-am pus sa poate fi vazut de toti, adica este public filmuletul, asa am vazut eu.

  simonaolaru13

  22 Decembrie 2008 at 13:29

 5. E public, cred.

  simonaolaru13

  22 Decembrie 2008 at 13:37

 6. Multumesc Isabelle. Am trimis un mesaj cu acest filmulet lui Lucian Muntean, autorul fotografiilor. Astept raspuns.

  simonaolaru13

  22 Decembrie 2008 at 18:29

  • Simona, văd că deja eşti AS în materie.
   Ca să te bucuri: astăzi am primit un telefon – Cosmina Georgiana va primi un cadou, pe care şi-l doreşte mult.

   isabellelorelai

   22 Decembrie 2008 at 20:56

 7. […] albe. Şi mai vreau o perucă lungă roşcată şi păpuşa lui Ghiţă, Cleopatra”. Micuţa Georgiana are o tumoare cerebrală, din fericire tratabilă. A început chimioterapia şi semnele sunt […]

 8. Abia acum am vazut raspunsul tau din 22 dec, as nu sunt inca…dar imi place sa fiu in tot ceea ce fac, si ma bucur ca am reusit.
  Mi-a raspuns Lucian Muntean. Mi-a placut raspunsul lui…se pare ca am lipici la oameni! cred

  Simona

  27 Decembrie 2008 at 02:35

 9. […] Clementina. Georgiana Cosmina. Andra. Alexandru. Ştefan. […]

 10. […] o vede Georgiana. Pentru că Georgiana crede în minuni. Are 5 ani. Şi tumoră neurocerebrală cu proces expansiv intracranian, 2 operaţii pe creier, de […]

 11. […] am scris pe larg despre Georgi, în decembrie 2008, avea doar 2 operaţii şi făcea chimioterapie la Fundeni. Între timp tumora a recidivat, a urmat […]

 12. […] Georgiana Cosmina Dinu s-a născut pe 25 iulie 2003. Până pe 31 octombrie 2009, Georgi a suferit 3 intervenţii chirurgicale de extirpare a tumorii gigant pe creier, a făcut 13 cure de chimioterapie şi una de radioterapie. Prima intervenţie a avut loc pe 23 aprilie 2007. Diagnostic: tumoră cerebro-ventriculară-temporo-parieto-occipitală stânga. După opereraţie a urmat tratament medicamentos. Nu a fost indicat tratament chimio sau radioterapeutic. Pe 31 ianuarie 2008, Georgiana a fost internată de urgenţă la Spitalul Elias, cu cefalee şi tremur la piciorul drept. Pe 12 februarie 2008, Georgiana a suferit a doua intervenţie chirurgicală: ablaţia cvasitotală a tumorii. Atunci părinţii s-au gândit că ar fi mai bine să o ducă pe Georgiana la o clinică din Franţa, Hopital d’Enfants de la Timone Marseille, aflând că acolo se poate face tratamentul optim împotriva acestui tip de tumoră. Preţul cerut de clinica franceză a fost peste orice aşteptări: 280.000 de euro. Timp de două luni, părinţii au încercat să obţină finanţarea prin Formularul E 112. Cererea nu a fost aprobată. Un singur medic din comisie a semnat. Ceilalţi au spus tratamentul se putea face şi în ţară. […]

 13. […] Cosmina Georgiana Dinu Dragă Moş Crăciun, eu cred în minuni […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: