Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Salvaţi Steluţele de mare: Manu şi Andreea. Despre cum să pui păpuşilor picioare

with 12 comments

manu5Cum spuneam, pe lumea asta totul are un rost. După ce Oana Niculescu-Mizil şi colegii ei i-au salvat viaţa micuţului Andrei, asigurându-i citostaticul Erwinase pentru tratamentul leucemiei, iar artiştii români din Madrid s-au alăturat celor din Bucureşti pentru salvarea Erikăi, Andreea Sminchy a îndeplinit visul unui copil: să aibă picioare. Andreea mi-a spus astăzi că articolul despre Manu – Emanuela Grosu din Jurnalul Naţional – aici – a apărut după ce a văzut la mine povestea copilului. Eu am preluat-o de la Gabi. Gabi a preluat-o de pe forumul Baby Cafe. Domnul Jaco du Plessis, un om minunat care a fondat Centrul „Theranova” din Oradeea, a văzut articolul în JN şi i-a transmis Andreei un e-mail, în care o ruga să-i faciliteze legătura cu părinţii fetiţei, pentru că vroia să o ajute cu protezarea. Zis şi făcut. Acum Manu are picioare. Despre asta a scris Bihoreanul astăzi. O poveste pornită în 16 octombrie 2008 a ajuns cu bine în 27 noiembrie 2008. Din câte ştiu, povestea continuă. Cred că o vom vedea pe Manu şi la „Dansez pentru tine”.

manugrosu manu2

Acum tare bine ar fi să putem să îl ajutăm şi pe Cristi cu o orteză performantă, după ce va termina de făcut operaţiile la clinica din Turcia. Proteze cu vid. Manu a fost pusă pe picioare. Angajaţii centrului Theranova i-au făcut două proteze speciale cu silicon pentru a preveni rănirea, dat fiind că boala poate duce la coagularea sângelui. Structura specială din silicon crează vid între proteză şi bont şi mută presiunea de pe vârful acestuia, împărţind-o în egal pe toată suprafaţa de contact. “O singură proteză de acest fel costă 3.300 de euro. Dar Manu va pleca acasă cu protezele fără ca familia să plătească nimic”, declară Jaco du Plessis, fondatorul centrului Theranova. Parte din costurile protezei vor fi suportate de către CAS, iar fundaţia are promisiuni din partea clubului Rotary că va acoperi o altă parte din sumă. – toată povestea în Bihoreanul – aici.


manu3 manu4

Toate fotografiile unei mari fericiri – aici, în Bihoreanul.

Dacă vreţi să o ajutaţi pe Manu, găsiţi conturile pe blogul ei: http://manupapusafarapicioare.wordpress.com

Site-ul Centrului de Protezare şi Ortezare „Theranova” din Oradea: http://www.theranova.ro

UPDATE 25 iunie 2009.

Când oamenii nu rămân nepăsători… Se întâmplă lucruri minunate. Ce dacă nu îl cunoaştem personal pe cel care are nevoie de ajutor? Sau dacă îl cunoaştem, ce ne opreşte să cerem ajutor? Oricând putem schimba în bine soarta unui om. Putem să îi schimbăm viaţa în bine cu mai mult sau mai puţin efort.

Maria Culescu, preşedinte Asociaţia Umanitară M.A.M.E.: „Campania “Manu, papusa fara picioare” pentru moment este campanie inchisa si finalizata. Adica ceea ce ne-am propus pentru inceput am reusit. Parintii au strans o suma suficienta pentru a cumpara si o casuta la tara, in care sa stea cu micuta (fiindca nu aveau, stateau la bunici intr-o camera mica). Reprezentantii Centrului de Protezare din Oradea au raspuns solicitarii noastre si i-au oferit micutei proteze in valoare de 8.ooo de euro. Manu a primit si fiole de antithrombin atat de necesare in tratament. Pemtru moment, multumim lui Dumnezeu si tuturor celor care ne-au auzit, Manu este pe picioarele ei. Ramane ca in timp in functie de nevoi sa redeschidem cazul”.

Asociaţia Umanitară M.A.M.E.:

http://asociatiamame.com

.

Steluţele de mare

.

Anunțuri

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Doamne ajuta numai cu vesti bune!
  ieri am auzit si vazut mai multe vesti bune:
  -despore Erika care a plecat deja in Germania(s-au strans doar 27000 euro)dar e un inceput promitator
  -Sonia-a strans intreaga suma si poate pleca in SUA pentruy operatii
  Buno tu cum esti?
  Eu am fost marti de al vazutBB2 la eco,e f pudic nu a vrut sa ne arate ce-i.dar cel mai important e ca-i bine/si eu la fel;analizele au iesit bine.Sper intr-un final fericit.
  Te imbratisam cu drag.

  Gabi(mami de Bogdan-Andrei_

  28 Noiembrie 2008 at 11:14

 2. Buna mea, nu esu sunt cea care a indeplinit visul Manuelei. Noi toti am facut ca ea sa poata merge acum. Impreuna. Cei de la Babycafe – pentru ca au facut public cazul, Gabi – pentru ca l-a preluat de la ei, tu – pentru ca l-ai luat de la Gabi, eu – pentru ca l-am luat de la tine, colega mea, Diana – pentru ca a scris si, in fine, Jaco – pentru ca a intins mana de ajutor de care era nevoie. Asta inseamna „Da mai departe!”. Asta inseamna sa fim uniti, sa vrem si sa tragem cu totii in acelasi sens. Eu iti multumesc, buna mea, pentru ca mi-ai scos-o pe Manu inainte!
  Apropo, Jaco mi-a spus intr-un mail aseara ca incearca sa rezolve si problema cu medicamentul, pentru Manu. E in discutii cu dr. Raed Arafat 🙂 Doamne ajuta!

  SMINCHY

  28 Noiembrie 2008 at 13:29

 3. Păi ce, şi eu am zis altceva? 😀
  Dacă la tine s-a finalizat, eu ce să fac? 😀
  Este meritul tău şi gata. Am zis! 😀
  În legătură cu „Dă mai departe”… Cam complicat…

  isabellelorelai

  28 Noiembrie 2008 at 13:53

 4. Gabi, mesajul tău era în spam, blogul ăsta „merge” aiurea rău.
  Să dea Dumnezeu ca toţi oamenii să aibă noroc. Mă bucur că sunteţi ok.
  Eu? Cu necazurile mele mărunte şi neînsemnate…

  isabellelorelai

  28 Noiembrie 2008 at 14:48

 5. Am vazut aici o fetita fericita ca poate umbla.
  Vestea pe care ne-ai dat-o despre Manu mi-a inseninat ziua!
  Sa va dea Cel de Sus multa sanatate si putere ca mai sunt multi care au nevoie de ajutor!

  g1b2i3

  28 Noiembrie 2008 at 21:52

 6. Gabi, fericirea are chipul Emanuelei 😀

  isabellelorelai

  28 Noiembrie 2008 at 22:19

 7. […] Publicat în povesti adevarate, social by supravietuitor pe noiembrie 28th, 2008 Fapte bune si ajutor pentru cei care au nevoie,despre care scrie Isabellelorelai. Scafandrii şi […]

 8. […] 1 euro şi Fluturii vor zbura. Este simplu: 0900 900 081 la Romtelecom. 1 euro. 4 lei pentru IHTIS Manu a fost pusă pe picioareCât de mult se îmbogăţeşte lumea prin nevoi şi scârbe.Este de trebuinţă ca fiii lui […]

 9. Multumesc de vestea buna. Ma bucur grozav pentru Manu. Asta da realizare. Sa va dea Domnul multa sanatate celor care au ajutat-o pe Manu sa fie pusa pe picioare. God bless you all.
  Julia

  Julia

  12 Februarie 2009 at 00:27

 10. […] 28.11.2008. Ciţiţi aici cum a primit Manu […]

 11. […] nu apartine niciunei categorii.   Fapte bune si ajutor pentru cei care au nevoie,despre care scrie Isabellelorelai.   […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: