Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Este un strigăt de ajutor. Îl auziţi? Vreţi să faceţi schimb de viaţă cu el?

with 4 comments

Este un strigăt de ajutor, nu dorinţa de fi omorât. Oricum ştie că moare, că toţi murim, dar vrea să moară omeneşte, când i-o veni rândul, nu în chinuri.

Eugen Constantin Anghel are nevoie, pur şi simplu, de ajutor. Mai mult, a tras un semnal de alarmă, arătând nu doar realitatea vieţii lui, ci şi a altor orfani. Şi a tuturor bolnavilor săraci din România:

„Mi-au ajuns cei 18 ani de suferinţă la Centrul de Plasament” (n.b. Centrul de Plasament Ion Creangă din Piatra Neamţ) .

„Pensia mea pe caz de boală în sumă de 350 lei nu-mi ajunge nici măcar pentru cele mai ieftine medicamente”.

„De cele mai multe ori, în spital am fost ignorat”.

„Unde se respectă printre noi „oamenii” una din poruncile lui Dumnezeu, şi anume: „Iubeşte-ţi aproapele aşa cum te iubeşti pe tine”.

eugenconstantinanghelcerereAcolo unde are domiciliul, la marginea Constantei, e de fapt un fel de colonie a orfanilor, pe un mal surpat; un adapost vechi, parasit, pentru muncitorii unei firme de prin Bucuresti. Baietii au curatat-o, au tras apa si curent electric si-acum traiesc impreuna vreo 12 suflete, intre care trei sunt familisti. Lucreaza cu ziua, mai prind si angajari temporare, pe bani putini, dar se ajuta permanent intre ei”. Ziua – aici.

„Este un caz foarte grav”, ne-a spus dr. Florian Stoian, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. „El a fost diagnosticat în urmă cu patru ani cu encefalopatie hepatică. Nu avea nici acte de identitate. În toţi anii ăştia a stat mai mult prin grote şi nu a urmat tratamentul. Este un caz social”, a mărturisit dr. Stoian. Doctorii se feresc să spună cât mai are de trăit. Tânărul nu-şi mai simte mâinile şi nici picioarele. Spune că s-a gândit de nenumărate ori să-şi ia viaţa, însă ştie că este păcat. Lumea medicală s-a oferit să-i dea o ultimă şansă. Irinel Popescu, şeful Institutului Clinic Fundeni, a cerut ca tânărul să fie transferat în instituţia medicală pe care o conduce. – Cotidianul – aici.

Oameni buni, nu eutanasia e problema aici, ci sistemul.

Oricum, Eugen este DEŞTEPT. Dacă nu cerea să fie eutanasiat, nu îl băga nimeni în seamă. Că de, România e plină de bolnavi, săraci… şi de birocraţie: „Cazul lui Eugen Anghel a fost facut cunoscut oficialitatilor de catre prietenii acestuia, printr-un memoriu adresat Guvernului si Ministerului Sana­tatii, in 2006. Guvernul l-a redirectionat catre Prefectura Constanta „spre com­petenta solutionare”. Nu s-a pri­mit nicio reactie”. Ziua – aici.

Eu am sperat, şi încă sper, ca domnul Preşedinte să îi ofere un ajutor finaciar din partea Adminstraţiei Prezidenţiale. Sper să îl ajute şi cei care s-au pronunţat împotriva cererii lui Eugen. Cu hrană şi medicamente, de exemplu: Anghel Eugen Constantin, 29 de ani. Str. Albastră nr. 6, Constanţa. E-mail: ecanghel@yahoo.com

De orfanul Constantin Anghel, de 18 ani, din Iaşi, vă mai amintiţi?

eugenconstantinanghelfoto30 noiembrie 2008.

Dumnezeu să te odihnească în pace, Eugen. Sper ca Dumnezeu să te aibă în grija sa. Oamenii nu au fost în stare.

Anunțuri

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. DOAMNE,D-NA ISABELLE!!!!…CUM ADICA „D-zeu sa te odihneasca in pace”???!!!S-A APROBAT ASA CEVA? A MURIT EUGEN? SPER SA NU SPUNETI DA!!!VA ROG FRUMOS SA-MI DATI O SANSA DE A-L AJUTA! ACUM,PE LOC!UNDE SA TRIMIT? POT SA-L CONTACTEZ! NU AM AUZIT DE ASA CEVA IN VIATA MEA!!!VA ROG DIN SUFLET SA MA AJUTATI SA-L AJUT!!CAT COSTA MEDICAMNTELE PE LUNA? AI TRIMIT ACUM;PE LOC AJUTOR!VA ROG SA MA PUNETIIN CONTACT CU EL;IL SUN DACA ARE TELEFON!!NU SE POATE! CUM ADICA EUTANASIERE!???ASTA E UN CAZ DE UNIUNEA EUROPEANA!
  NU MA DEZLIPESC DE COMPUTER PANA NU PRIMESC RASPUNS DE LA D-VSTRA!

  Oana

  14 Septembrie 2009 at 18:27

 2. D-ZEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE!!!!IMI PARE FOARTE RAU!ASA DE TANAR!!VOI APRINDE O LUMANARE PT EL!!

  Oana

  15 Septembrie 2009 at 14:34


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: