Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Dosar cu blog&Blog cu dosar

with 6 comments

Blogger-ul Sibilla a scris astăzi: Sfinx 667 – Primul blog din România sancţionat. Sibilla a fost sancţionată cu 10% din salariu, pe 3 luni, pentru câteva postări. Am citit articolele din categoria „Atitudini” ale Sibillei şi nu mi-au lăsat impresia incitării la acte neconforme cu legea, ci doar îndemnuri la un pic de ajutor pentru copiii instituţionalizaţi – pentru o viaţă mai bună, pentru ca aceştia să nu mai moară. Pentru mulţi, această luptă surdă a Sibillei, din cuvinte, poate părea ciudată. Pentru Sibilla nu este: ea lucrează în acest sistem şi, mai presus de toate, este mama unui copil… mort. Dacă îmi aduc bine aminte, copilul ei nou născut, o fetiţă, a murit într-un incubator defect (Dumnezeu să o odihnească în pace). Eu o cred, dar nu pot judeca cele întâmplate Sibillei, pentru că nu am fost de faţă. Avem doar relatarea ei, nu şi a celeilalte părţi implicate. Poate că un alt blogger care se pricepe la legi o poate ajuta, o poate îndruma. Din cele relatate, povestea pare însă o răfuială între simpatii (mai precis antipatii) politice. Şi cum este campanie electorală… nimic nu este cum ar fi normal să fie. Pentru mine, care nu fac politică şi nu fac parte din niciun partid, egalitatea de şanse mi se pare esenţială. Politica pumnului în gură mă scârbeşte. Nu-i agreez pe cei care se cred mai puternici doar pentru că dau mai tare şi mai repede din gură când spun „nimicuri”, indiferent din care partid fac ei parte. Aspectul moral al situaţiei mă deranjează însă. Este uşor să ataci o femeie fără apărare… Plus de asta mi se pare o răzbunare stupidă.

De pe blogul Sibillei:

D-na S (Sibilla) a început să scrie pe blogul personal fel de fel de expresii şi acuze la adresa conducerii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin şi respectiv conducerii centrelor de plasament. … s-au depus la dosarul cauzei d-nei S (Sibilla) extrase de pe blogul personal al d-nei S (Sibilla) în vederea analizării acestora de către Comisia de cercetare prealabilă…” – continuarea aici:

http://sfinx667.wordpress.com/2008/11/21/sfinx667-primul-blog-din-romania-sanctionat-i

http://sfinx667.wordpress.com/2008/11/23/sfinx667-primul-blog-din-romania-sanctionat-ii

http://sfinx667.wordpress.com/2008/11/24/decizia-va-apartine

http://www.gopetition.com/online/23575.html

.

Anunțuri

Written by IsabelleLorelai

21 Noiembrie 2008 la 16:29

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Mulţumesc din suflet isabellelorelai !!!
  Sunt apolitică, sunt însă singurul omdin toată această instituţie care nu e mebru PD-L !
  Poate e bine să ştii că atunci când am născut la 6 luni, eram leader de sindicat, apa s-a rupt în poarta instituţiei, nici măcar un coleg nu a venit la spital, dar au venit copiii … copiii instituţionalizaţi. Sunt condamnată pentru simpatiile politice şi pentru faptul că spun neîncetat lucrurilor pe nume, am fost în repetate rânduri calomniată, ameninţată cu bătaia şi cu multe altdele, şi am continuat să lupt şi să spun, nu vor putea ascunde la nesfârşit ticăloşiile !
  Voicere verificarea tuturor aspectelor , mai ales a celorapărute-n presa centrală, trebuie să se facă lumină !
  MULŢUMESC !
  Sibilla

  sfinx667

  21 Noiembrie 2008 at 17:10

 2. Niko, tu ştii că ai pornit la o luptă nedreaptă şi că, în situaţia ta, fără ajutor nu răzbeşti.
  Gândeşte-te şi spune cum putem să te ajutăm concret.

  isabellelorelai

  21 Noiembrie 2008 at 17:15

 3. Ma bucur ca ai scris si tu despre necazurile Sibillei.intradevar,fiind campania electorala se pot face diferite interpretari ca la romani,dar ea a scris de multe ori despre acele abuzuri si a citat articole din presa locala.
  Tocmai de aceea trebuie sa o ajutam cu totii.Am scris si la RTV un e-mail,am vazutcateva emisiuni in care se spune lucrurilor pe nume,indiferent de culoarea politica.De aceea cred ca se vor uita si peste cazurile despre care a scris Sibilla.

  g1b2i3

  21 Noiembrie 2008 at 21:01

 4. Gabi, este o aiureală ce i se întâmplă Sibillei. Oamenii aceia o hăituiesc, pur şi simplu. În demenţa lor vor inventa motive, doar ca să demonstreze că ei au dreptate. Că sunt proşti ca noaptea nu vor recunoaşte niciodată. Să vedem ce zice Sibilla că putem face, concret.

  isabellelorelai

  21 Noiembrie 2008 at 22:22

 5. Isabellelorelai,ma bucur ca bloggerii sunt solidari cu Sibilla.Nu trebuie sa le mai permitem ticalosilor sa-si faca de cap si sa ramana nepedepsiti.
  M-am lamurit de mult cum e cu politica romaneasca si de ce sunt in stare acei oameni ca sa fie la putere.
  Ieri am citit la Mihnea
  http://codexpolitic.us
  cum o fata a fost lovita in timp ce distribuia ziare pentru candidata la un colegiu din Bucuresti.
  Mai sunt si neregulile din Valea Jiului si nu vreau sa se musamalizeze ca datile trecute.

  g1b2i3

  22 Noiembrie 2008 at 07:08

 6. Gabi, de mult spun că societatea a luat-o un pic razna.

  isabellelorelai

  22 Noiembrie 2008 at 12:00


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: