Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Steluţele de mare. Diana Neacşu

with 2 comments

Diana are doar 5 ani. Şi cancer.

Nefroblastom drept cu metastază pulmonară dreaptă. De la 3 ani. Rinichiul unui copil de doar 3 ani era înfăşurat într-o tumoră malignă. Cancerul se răspândise în plămânul unui copil de doar 3 ani… Operaţie, rinichi extirpat, dureri, chimioterapie, suferinţă, perfuzii, lacrimi. În noiembrie 2006. A urmat un an de chimioterapie. În loc de grupa mică, la grădiniţă. Ar fi trebuit ca imensul chin să ia sfârşit. Nu. În 2007, globulele albe au început să scadă. Din nou transfuzii, cu masă limfatică. Şi cum 2007 nu se putea termina prea bine, Diana a mai făcut o operaţie. I s-au extirpat metastazele de la plămânul drept. Anul acesta, părinţii au împrumutat 1.000 de euro şi au dus-o pe Diana la Oradea, pentru o analiză PET. Rezultatul: doi noduli canceroşi în zona plămânilor. Diana este obligată să facă radioterapie. Spun obligată pentru că Diana suferă de claustrofobie şi este sedată pentru a i se putea face radioterapia. Iar la sedative este alergică. Prea mult pentru un copil de doar 5 ani…

Şi totuşi, Diana poate fi salvată. Institutul Leon Berard din Lyon o aşteaptă pe Diana urgent la tratament. Diana are nevoie de 53.000 de euro pentru o lună de spitalizare şi tratament la spitalul din Franţa.

Dacă puteţi şi vreţi să dăruiţi:

BRD – Agenţia Carrefour Feeria Bucureşti

RON: RO 09 BRDE 445 SV 21458314450

EURO: RO 53 BRDE 445 SV 21458404450

Titular: Neacşu Laurenţiu Dragoş (tata)

Telefon: 0723. 359. 543 – Mirela Neacşu (mama)

E-mail:  neacsudragos36@yahoo.com

Diana la Poveştiri Adevărate, Acasă TV – aici şi în Jurnalul Naţional – aici.

Centrul Regional pentru Lupta împotriva Cancerului – Centrul Leon Berard

UPDATE 19 ianuarie 2009 aici.

Diana nu a reuşit să strângă decât 5.000 de euro. Alţi 5.000 au fost donaţi de o prietenă de familie şi, cu 10.000 de euro, Diana a făcut tratament în Turcia, la Anadolu Medical Center Istanbul (Spitalul John Hopkins). Diana se simte bine după radioterapia clasică bipulmpnară cu anestezie, efectuată la clinica din Turcia. A făcut 18 zile de tratament iar medicul care o îngrijeşte (profesor dr. Kayhan Engin) spune că rezultatele sunt foarte bune. Diana urmează să suporte partea a doua a radioterapiei, fiind programată pe 2 februarie 2009 la clinica din Turcia. Diana are nevoie de 11.400 de euro.

„De 2 ani traim drama fetitei noastre Diana (5 ani) care este bolnava de cancer renal cu metastaza pulmonara (diagnostic: nefroblastom drept cu o metastaza pulmonara). A suferit 2 interventii chirurgicale: pe 13.11 2006, extirpare rinichi drept cu tumora gigant de 20/10 cm si doi ganglioni paraortici şi pe 27.09.2007, extirpare metastaza pulmonara (2,9/1,1 cm). Din 3.10.2006 face chimioterapie in Romania si am sperat ca se va face bine! Dupa o examinare PET in iulie 2008 au fost depistate 2 reprezentari secundare (metastaze) pulmonare de 33 si 5 mm si se impunea imediat radioterapia. Deoarece fetita sufera de claustrofobie si alergodermie radioterapia care trebuia facuta sub anestezie era imposibil de facut in Romania. In Franta costul radioterapiei cu internare se ridica la suma de 55.000 de euro, bani pe care nu am reusit sa ii strangem in timp util. Am strans suma de 5.000 de euro, iar restul de 5.000 de euro ne-au fost donati de o prietena de familie. Cu aceasta suma am reusit sa facem radioterapia clasica bipulmonara cu anestezie la clinica Anadolu din Turcia. In urma investigatiilor si la sfarsitul radioterapiei de 18 zile, prognosticul dat de profesor doctor Kayhan Engin este foarte bun si urmeaza sa facem partea a doua a radioterapiei in data de 2 februarie 2009. Deorece costul acestei parti a radioterapiei se ridica la suma de 11.400 de euro, facem apel catre cei care vor sa ne ajute. Multumim tuturor celor care au ajutat-o pe fetita noastra si le urez multa, multa sanatate. Facem apel tuturor celor care pot sa ne ajute sa ne contacteze fie la telefon sau pe e-mail. Mirela şi Laurenţiu Neacşu”.

.

Steluţele de mare

.

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Update:De ce,Doamne…?Diana are doar 5 ani. Şi cancer. […]

  2. […] doar 5 ani şi cancer (nefroblastom drept cu metastază pulmonară) de la vârsta de 3 ani am scris aici. Diana are un rinichi extirpat, o altă operaţie pentru extirparea metasteazelor de la plâmânul […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: