Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Teo Trandafir şi Steluţele de mare – Iarina Teodora Dumitraş

with 3 comments

Iarina Teodora Dumitraş nu este un copil bolnav şi sărac.

Iarina Teodora Dumitraş este un copil sănătos şi sărac, care învaţă foarte bine şi care are o pasiune: şahul. Prin iunie ne străduiam să strângem 2.000 de euro, necesari Iarinei pentru a participa la un concurs. Am văzut un anunţ şi am trimis cazul Iarinei:

Prima vine la tine! Vorbeste cu Teo!

In Romania exista multi copii cu rezultate extraordinare la invatatura sau foarte talentati, dar care, din cauza situatiei financiare precare, nu isi pot continua studiile sau nu isi pot valorifica talentul. Acestor copii le este aproape imposibil sa isi depaseasca conditia sau sa isi vada visul implinit. Vara aceasta, Teo va ajunge in casele lor! Ea va sta de vorba cu membrii familiilor si va incerca sa caute solutii pentru ajutorarea lor. Teo ii va avea invitati in emisiunea Teo Live, incepand din aceasta toamna. Orasele in care va ajunge caravana sunt Targu-Mures (15 Iulie-19 Iulie), Iasi (22 Iulie-26 Iulie) si Constanta (29 Iulie-2 August). Daca aveti un copil talentat si nu il puteti sustine, sau cunoasteti astfel de cazuri, trimiteti-ne povestea voastra la teolive@primatv.ro.

Nu, nu am reuşit să strângem banii. Copilul nu a participat la concurs. Dar am reuşit altceva:

9 octombrie 2008 – Povestea trista a unei campione la sah, la „TEO Live”. In editia de vineri a emisiunii, Teo va prezenta povestea Iarinei, o fetita pe care a intalnit-o in timpul caravanei “Prima vine la tine. Vorbeste cu Teo”, din aceasta vara. Bunicii Iarinei au crescut-o de când avea câteva luni, mama fiind nevoită să se mute la Iaşi, din cauza serviciului. Mama şi Iarina se văd foarte rar, doar de sărbători şi arareori în vacanţă. Iarina este o eleva eminenta, fiind premiantă încă din clasa I. De-a lungul timpului a castigat o serie de premii la concursuri si olimpiade. Pe langa preformantele scolare, Iarina este campioană naţională la şah, la categoria 10 ani (deşi are 9). A participat la peste 65 de concursuri naţionale şi internaţionale de şah, dintre care la unul singur a luat locul 4, în rest, fiind medaliată. Alaturi de Teo, in studioul emisiunii, vor fi prezenti mama sa, bunica, profesorul de sah si Vlad Ardeleanu, un om impresionat de povestea fetitei, care o va ajuta sa-si indeplinesca visul. Daca doriti sa o cunoasteti pe Iarina, un copil genial la sah, nu pierdeti, “Teo Live”, vineri, 10 octombrie, de la ora 16:30, numai la Prima TV.

Am pierdut emisiunea. Îmi rămâne doar bucuria de a fi scris despre Iarina, în iulie, echipei TEO Live – Caravana Prima TV.

Pe 9 octombrie 2008, Iarina a avut parte de o mare bucurie: a cunoscut-o pe marea Doamnă a şahului românesc, Marele Maestru internaţional al şahului, Elisabeta Polihroniade.

Şi de o surpriză: domnul Vlad Ardeleanu a dorit să o ajute pe Iarina. Îi va acorda o „bursă” în valoare de 100 euro în fiecare lună, timp de un an. Telespectatori ai emisiunii au sunat în redacţie, sau au trimis mesaje, dorind să doneze Iarinei diferite sume de bani.

Nu trebuie să fii „cineva” sau să fii plin de bani ca să schimbi în bine viaţa unui om. Sunt pline „plajele” României de steluţe de mare. Pe plajele astea, din când în când, se mai află câte un salvator. Important este să îl vezi.

Mulţumesc Teo Trandafir, Nuami Dinescu, Bianca Alexandrescu şi Prima TV.

.

Steluţele de mare

.

Anunțuri

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Mi-a spus Cella despre iarina,emisiunea lui Teo si omulde afaceri care a fost impresionat de povestea ei si o ajuta.
  Isabellelorelai,datorita tie a auzit Teo si echipa ei de Iarina.esti un om deosebit.

  g1b2i3

  21 Octombrie 2008 at 15:51

 2. Gabi, ştiu, mi-ai spus. Eu nu am prins emisiunea dar mi-a „povestit” Bianca pe e-mail cum a fost. Cele trei doamne au fost impresionate de fetiţă. Bianca mi-a spus că nu au văzut niciodată atât de multe diplome la un copil.

  isabellelorelai

  21 Octombrie 2008 at 21:24

 3. […] aminte, din 2008, de micuta sahista Iarina Teodora? Steluta de mare ajutata de Tincuta Baltag, Teo Trandafir si Vlad Ardeleanu? Nu a dezamagit. Si in 2012 a castigat, la individual, locul I, medalia de aur si cupa “OPEN […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: