Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Steluţele de mare. Adelina şi Loredana Zaharia, identice la bine şi la rău

with 5 comments

O mamă spune: „Eu acum sunt o persoană disperată, aşa mă consider şi nu aş fi vrut să fiu în această situaţie, dar asta este realitatea. Singura mea şansă, dacă mai există oameni în ţara asta şi sunt într-adevăr oameni, să mă ajute şi pe mine cineva. Nu am altă şansă… Dacă mâine cineva mi-ar spune să plătesc cu viaţa mea salvarea fetelor, nu aş ezita să o fac”.

Adelina şi Loredana Zaharia sunt gemene identice (gemeni univitelini) şi au 23 de ani, pe care i-au împlinit pe 6 ianuarie 2008. Viaţa pe care o duc de 6 ani încoace este un chin identic: atrofie cerebeloasă.

S-au îmbolnăvit când aveau 17 ani. Din doi copii normali, născuţi fără probleme de Bobotează, sănătoşi, plini de viaţă, care făceau sport – 8 ani de înot şi 2 ani de atletism la Şcoala Sportivă din Brăila, învăţau (una din fete a terminat liceul iar cealaltă o şcoală profesională), au devenit motivul spaimei părinţilor care se gândesc că în orice moment este posibil să rămână fără ele. Problemele medicale au apărut după ce Adelina şi Loredana au împlinit 17 ani. Mai întâi s-a îmbolnăvit Loredana. Medicii brăileni au spus iniţial că este vorba de probleme de natură psihică şi au prescris tratament pentru astfel de afecţiuni. La câteva luni a urmat Adelina. Timp de 2 ani au fost tratate pentru depresie. Apoi fetele au acuzat dureri cumplite de picioare şi s-au făcut investigaţii medicale mai serioase. Diagnosticul: atrofie cerebeloasă. Medicii au spus că ar fi ceva genetic. Şi că este o boală degenerativă progresivă, că nu se opreşte din progresie şi că limita de viaţă este între 3 şi 13 ani. Şi că în ţară nu se poate face nimic.

Părinţii sunt disperaţi. De 6 ani încoace îşi văd fetele doar stând în casă. Pentru ele viaţa înseamnă doar ce văd la televizor. Fetele sunt dependente de părinţi. Nu îşi pot lua medicamentele singure, nu îşi pot pune de mâncare singure, nu se pot ţine pe picioare, pur şi simplu. Fetele sunt supravegheate permanent de tatăl lor, care a primit certificatul de asistent personal DOAR pentru una din ele, pentru că legea nu îi dă voie să fie pentru amândouă. Mama lucrează.

Părinţii au aflat că fetele pot fi operate în China, unde un implant cu celule stem le-ar da fetelor şansa de recuperare 60-70%. Au făcut demersuri şi au obţinut programare pentru 5 octombrie, însă nu au făcut rost de bani. Au nevoie de 60.000 de euro, câte 30.000 pentru fiecare. Operaţia poate fi reprogramată, fără probleme, în decembrie. Până acum au strâns 4.000 de euro.

Dacă puteţi şi doriţi să ajutaţi:

BCR – Sucursala Brăila

RON: RO 89 RNCB 004 808 555 531 0001

EURO: RO 62 RNCB 004 808 555 531 0002

USD: RO 35 RNCB 004 808 555 531 0003

Titular: Zaharia Daniela Gina (mama)

Telefon: 0763.664.224

Adelina şi Loredana la Ştirile PRO TV – aici.

.

Steluţele de mare

.

Anunțuri

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. […] In fiecare zi citesc pe blogul Isabelei mai ales, dar si pe cel al Andreei, despre cazuri disperate, tragice, cazuri grave care au […]

  Romania, bolnavul Europei «

  9 Octombrie 2008 at 21:25

 2. Opoveste foarte trista.Nici n-am auzit pana acum despre aceasta boala.ce drama traieste acea familie.Si mai ales sa stii ca se poate face ceva,dar sa nu ai banii necesari.Dupa o veste buna,acum am citit despre povesti triste.

  g1b2i3

  10 Octombrie 2008 at 21:32

 3. Prea multe poveşti triste…

  isabellelorelai

  11 Octombrie 2008 at 12:10

 4. […] Adelina şi Loredana: aici, aici (TV) şi aici […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: