Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Steluţele de mare. Cosmin Marian Radu

with 8 comments

Cosmin are 2 anişori şi 7 luni, şi o boală nesuferită: tetrapareză spastică. Şi el s-a născut cu probleme. Pe mămica lui, Alina Mirabela, a „uitat-o” medicul prin salon, supărat fiind pentru că fusese chemat de acasă în weekend. S-a supărat şi Cosmin şi nu a mai vrut să respire… Iar creierul nu i s-a mai oxigenat. Aşa a ajuns Cosmin Marian Radu în incubator. Şi acolo a stat două săptămâni, „hrănit” cu fenobarbital, într-un spital fără neurolog. A plecat după o lună, cu creierul afectat de convulsii. După câteva investigaţii medicale la un cabinet particular şi apoi la Spitalul Gheorghe Marinescu, Cosmin a fost diagnosticat cu tetrapareza spastică. Cosmin are doar 7 kg la cei doi ani şi este tare mic! Nu poate sta în funduleţ… Nu îşi ţine capul, mănâncă cu biberonul. Nu poate spune mama, nu poate spune tata… În schimb râde.

Părinţii au făcut un împrumut la bancă şi l-au dus la o Clinică de Recuperare din Ucraina – „International Clinic of Rehabilitation” (Kozijavkin Method) din Truskavets, regiunea Lviv. Cosmin se simte mai bine după tratament şi medicii i-au dat şanse mari de recuperare. Pentru a doua şedinţă de tratament, pentru care Cosmin are programare în perioada 8 – 20 octombrie 2008, părinţii nu au mai reuşit să facă rost de bani. După primul împrumut la bancă, tatăl lui Cosmin a rămas fără serviciu (restructurare). A muncit cu ziua, ca muncitor necalificat pe un şantier, ca să poată plăti ratele la bancă. Casă nu au, şi nici ce vinde. Mama lui Cosmin are salariu de însoţitor pentru copil cu handicap grav.

Fiecare şedinţă costă 2.805 euro, la care se adaugă costul transportului, 200 euro. Ca să se facă bine, Cosmin are nevoie de 4 şedinţe pe an, adică de 12.000 de euro/an. Au reuşit să strângă 300 de euro din cei 3.000 necesari. Dacă puteţi şi doriţi să ajutaţi pentru a strânge măcar 2.700 euro pentru tratamentul lui Cosmin din luna octombrie.

E-mail: rautaciosulcosmin@yahoo.com

Telefon: 0768.929.140; 0724.426.302

Blogul lui Cosmin (cu documente, conturi şi fotografii) aici. Site Clinică în limba română aici

.

Steluţele de mare

.

Anunțuri

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. good article thank you

  tony

  6 Octombrie 2008 at 02:28

 2. Voi trimite si povestea luiCosmin mai departe.Cu cat mai multi citesc despre aceste cazuri,cu atat mai mari sanse de a strange banii.

  g1b2i3

  7 Octombrie 2008 at 19:19

 3. Mulţumesc, Gabi.

  isabellelorelai

  8 Octombrie 2008 at 00:44

 4. Cu cea mai mare placere.Ti-am spus(cred ca da),dar mai spun inca odata.Cei care viziteaza forumul cred ca sunt interesati de aceste cazuri pentru ca am vazut ca aproape 2000 au vizitat acel blog.
  Si nici injurata n-am fost de injuratorii de acolo.Or avea si eiun coltisor de inima neimpietrit.

  g1b2i3

  8 Octombrie 2008 at 12:18

 5. […] rog sfătuiţi-mă, ajutaţi-mă să îmi fac copilul bine, să fie şi el cât de cât sănătos. Cosmin are vârsta la care se poate recupera cel mai […]

 6. […] domnul Dr. Platon cum este si sa stabilim daca mai este nevoie de a doua operatie”. Povestea lui Cosmin Marian Radu am scris-o in 2008 – aici, cand avea 2 ani si incerca sa ajunga la o alta clinica, din Ucraina – si aici, in 2009, cand […]

 7. […] 0768.929.140; 0724.426.302 https://isabellelorelai.wordpress.com/2008/10/06/stelutele-de-mare-cosmin-marian-radu/ Andu are nevoie urgent de transplant, că a reuşit să strângă 12.000 euro şi că are TELEDON […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: