Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Steluţele de mare. Bogdan Marian Marinescu. Are nevoie de un sfat

with 6 comments

Bogdan Marian are 3 ani şi 6 luni şi are Sarcom embrionar hepatic. Părinţii lui au nevoie de orice sfat legat de această boală şi de tratarea ei. Până acum „au aflat” că este o tumoră malignă şi că… nu există tratament.

Într-un singur an, de la Crăciun încoace, Bogdan a făcut lungul drum dintre banalul diagnostic de apendicită, chistul hidactic, crudul diagnostic de cancer la ficat şi apoi la „necunoscutul” sarcom embrionar hepatic, dintre o tonă de analize, 3 operaţii şi multe citostatice. Bogdan Marian Marinescu este din satul Ştefan cel Mare, judeţul Constanţa.

A făcut şi alte multe drumuri. Între casă şi spitale: Spitalul Municipal Medgidia, Spitalul Municipal Constanţa şi Spitalul Marie Curie din Bucureşti. La Medgidia, medicii au spus iniţial că are apendicită, dar analizele au contrazis. L-au trimis la Constanţa, unde i s-a zis: chist hidactic. Operat. După operaţie li s-a spus că nu era chist, că era o tumoră de 15 cm, localizată pe ficat. Medicul le-a spus apoi părinţilor că tumora a fost extirpată şi că pot pleca acasă, pentru o „vacanţă” de o săptămână. După care să meargă la tratament, la Bucureşti. Au ajuns la Bucureşti, la Spitalul Marie Curie. Unde, stupoare: din primele analize a reieşit că tumora era acolo, la „locul ei”. S-au cerut mostre ale biopsiei. Nu au fost bune. Nu au fost luate corespunzător. Rezultatul: diagnostic incert. Concluzia: medicul de la spitalul din Constanţa a tăiat abdomenul copilului şi l-a cusut rapid la loc.

La Bucureşti, Bogdan a făcut tratamentul cu citostatice şi a suportat încă două intervenţii chirurgicale. Tumora a fost extrasă la prima operaţie efectuată la Spitalul Marie Curie. S-a stabilit şi diagnosticul: Sarcom hepatic. A urmat a doua intervenţie chirurgicală, pentru că boala a recidivat. Bogdan a plecat apoi acasă, aşteptând să se facă bine. Iar acum este din nou în spital la Bucureşti, la Marie Curie.

Familia lui Bogdan şi-a cam pierdut încrederea în sistemul nostru medical şi cere ajutor, măcar cu un sfat. Îi roagă pe toţi cei care s-au „lovit” de un caz asemănător să îi îndrume către cei care îl pot ajuta pe Bogdan.

Medicii din Bucureşti nu garantează că tratamentul aplicat acum ar da rezultate satisfăcătoare, deşi s-a încercat un protocol medicamentos care nu a mai fost administrat până acum.

Mama lui Bogdan: Nicoleta Marinescu, tel. 0724.756.591, 0766.367.852

Tatăl lui Bogdan: Ion Daniel Marinescu, tel. 0766.371.623

Adresa: sat Ştefan cel Mare, comuna Salygni, judeţul Constanţa

Dovezi împotriva neprofesionalismului medicului din Constanţa există, însă familia consideră că acum este mai importantă salvarea copilului.

Association P.A.V.E.L. Cancer helpline 0 800 800 421

http://www.asociatiapavel.ro

Clinica Universitară Saint Luc din Bruxelles

http://www.saintluc.be

.

Steluţele de mare

.

Anunțuri

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. […] Marinescu, tel. 0766.371.623 Adresa: sat Ştefan cel Mare, comuna Salygni, judeţul Constanţa Bogdan Marinescu,judetul Constanta. Ferike are nevoie de o sumă mare: 100.000 sau 150.000 euro, în funcţie de spitalul care îl […]

 2. […] Pentru mai multe detalii:Steluţele de mare. Bogdan Marian Marinescu. Are nevoie de un sfat […]

 3. sunt cristina .prietene lu ramona dragnea.sa de-a Dumnezeu ca bogdan sa sa faca bine in curand:((

  cristina

  6 Noiembrie 2008 at 19:00

 4. Să le ajute Dumnezeu. Prea multe de îndurat are copilaşul ăsta…

  isabellelorelai

  11 Noiembrie 2008 at 12:46

 5. […] 5 octombrie 2008 – Bogdan are nevoie de un sfat. […]

 6. […] îi doresc multă sănătate şi sper din tot sufletul să salveze şi alţi copii. Ăstuia mic, Bogdan, îi doresc baftă la transplant.  Se simte bine, e mai liniştit, râde, se joacă, aşteaptă. […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: