Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Steluţele de mare. Ferike Szocs – Ferikének műtétre van szüksége, hogy meggyógyulhasson

with 15 comments

Tengeri csillagok. Ferike Szocs

Caut bloggeri şi forumişti din Covasna şi Harghita, Târgu Mureş, Cluj şi din Ungaria, sau de oriunde, care să ne ajute să-l facem bine pe Ferike.Nu ştiu o boabă ungureşte, başca nici pe google translate nu găsesc limba maghiară, dar ştiu un lucru: când am avut cazul lui Radu Mastac din Republica Moldova, Sandrina m-a ajutat şi a pus anunţul pe Forumul Tineretului Ortodox din R. Moldova. Tinerii s-au mobilizat şi au încercat să ajute.

Ferike Szocs are 5 ani şi are leucemie. Ferike este din Băţanii Mari, judeţul Covasna. Ferike are şansa de a se face bine: un transplant de măduvă. Cu doi ani în urmă a aflat diagnosticul crud: leucemie acută limfoblatică tip B. Şi-a petrecut opt luni din viaţă la Institutul Oncologic Fundeni din Bucureşti, cu citostatice. O perioadă s-a simţit mai bine. În iunie 2008 a început să se simtă rău, iar medicii au spus că trebuie să fie operat: transplant de măduvă. Tatăl lui Ferike este pădurar iar mama îngrijitoare, salariile sunt mici, iar toate economiile lor s-au dus pe tratamente, de doi ani încoace. Ferike are nevoie de o sumă mare: 100.000 sau 150.000 euro, în funcţie de spitalul care îl acceptă la operaţie (în Ungaria, Austria sau Germania).

Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi:

BCR – Sucursala Baraolt

RON: RO 04 RNCB 0125 0534 9229 0003;

USD: RO 74 RNCB 0125 0534 9229 0004;

EUR: RO 47 RNCB 0125 0534 9229 0005;

HUF: RO 20 RNCB 0125 0534 9229 0006;

Cod Swift: RNCBROBU.

Titular: Szocs Ferenc

Sau la: Societatea Naţională de Cruce Roşie a României – Filiala Judeţeană Covasna

BCR, filiala Sf. Gheorghe, RON: RO 55 RNCB 0124 0380 2054 0039; Cod Swift: RNCBROBU.

3 octombrie 2008: Draga Isabela, pe sectia de oncopediatrie a Institutului Oncologic Bucuresti este internat un baietel de 5 anisori bolnav de leucemie. M-am gandit sa te rog sa postezi si cazul lui pe blogul tau pentru ca are nevoie. Tatal lui e de o saptamana in Bucuresti asteptand scrisoarea medicala ca sa o poata depune actele pentru formularul minune E 112. Are promisiunea ca maine va fi gata si sa speram ca saptamana viitoare dupa ce ajunge acasa in Covasna sa poata depune toate actele si sa nu se mai taraganeze atata lucrurile. Azi am vorbit cu el si zicea ca din discutia pe care a avut-o cu cei de la Casa de Asigurari a reiesit ca vor fi decontate doar in jur de 45-50.000 de Euro din 120.000 necesare pentru transplantul de maduva. Nu stiu daca asa va fi sau nu insa cred ca trebuie sa incercam toate caile pentru a-l ajuta sa traiasca. Zilele trecute a facut o infectie si e alergic la tratament asa ca parintii sunt hotarati sa faca tot posibilul pentru a-si salva copilul doar ca nu stiu incotro s-o apuce si la cine sa mai apeleze. Noi suntem alaturi de ei in masura in care putem si facem tot ce depinde de noi, insa trebuie mai mult, mult mai mult. Imi doresc din tot sufletul ca toti copiii pe care ii prezinti si tu pe blog si cei internati prin spitale si nu numai, sa ajunga sa-si vada visele si dorintele implinite. Cu drag, Renela. Association P.A.V.E.L.

20 decembrie 2008 – Adevărul

Ferenc Szocs e un ghindoc de băiat de numai cinci ani, care zâmbeşte întruna din spatele unor ochelari groşi, prinşi cu elastic la ceafă. De doi ani de zile, băieţelul  este cazat împreună cu mama lui la Institutul Oncologic. Aici este casa lui. Pe cea adevărată nu şi-o aminteşte. Când vine vorba despre Moş Crăciun, Ferenc devine brusc neastâmpărat, o explozie de râsete şi alinturi. Nu mai ştie exact ce i-a scris Moşului, dar „o să încep cu o maşinuţă roşie de curse, de Formula 3”, spune băieţelul, în mare vervă. „Şi aş mai vrea nişte ciocolată, dar nu am voie… A, şi un trenuleţ…tot roşu”. Ferenc Szocs a fost diagnosticat cu leucemie, iar şansa lui stă într-un transplant medular care costă o mulţime de bani. O primă parte din sumă, 25.000 de euro, a fost oferită de Ministerul Sănătăţii, dar suma reală se ridică la aproximativ 170.000 de euro. Ministerul a promis că se va vira şi restul banilor cât de curând, aşa că şansele lui Ferenc de însănătoşire sunt reale.

Ferikének műtétre van szüksége, hogy meggyógyulhasson

Közel három esztendeje Erdővidék, majd egész Háromszék és Magyar-ország összefogott, hogy a leukémiás Bocz-Zoltán Imola életmentő műtétjéhez összegyűljön a szükséges pénz. Hosszú hónapok fáradozásának eredményeként Imola Miskolcon esélyt kapott a gyógyulásra, de legyengült szervezete nem bírta legyűrni a gyilkos kórt. Most ismét életmentő összefogásra kényszerül a vidék népe: az ötéves nagybaconi Szőcs Ferikének lesz szükségeaz Imoláéhoz hasonló műtétre. Két esztendővel ezelőtt a kisfiú minden látható ok nélkül elkezdte fájlalni a kezét és lábát, majd a járás is különös fájdalmat okozott számára. Szülei előbb Barótra vitték, onnan a sepsiszentgyörgyi gyermekosztályra irányították Molnár doktornőhöz. Az eredmények nem voltak nyilvánvalóak, a további kivizsgálást a bukaresti Fundeni Onkológiai Intézetben végezték el, ahol kiderült, hogy leukémiában szenved. Ferike nyolc hónapot töltött a fővárosban. Amikor kiengedték, azt mondták, bizonyos szabályok betartása mellett otthon is lehet kezelni. Édesanyja hivatásos betegápolóvá lépett elő, s úgy tűnt, minden rendben. A hetente Baróton vizsgált vérképeket jóknak minősítették, a havonkénti bukaresti ellenőrzések is arra utaltak, a család bízhat a teljes felépülésben. Bár óvodába nem járt, de társaihoz hasonlóan sokat játszott, tanult és fejlődött, betegségére csak a néha-néha feltörő enyhébb fájdalmak emlékeztettek. A komoly gondok június végén kezdődtek, amikor a végtagokban jelentkező fájdalom hatványozódott, majd július elején a bukaresti ellenőrzéskor nyilvánvalóvá vált: Ferikének műtétre van szüksége, hogy meggyógyulhasson. A csontvelő-átültetés, attól függően, hogy hol végzik, 100 000 – 150 000 euróba kerül, ezt viszont az erdészként dolgozó édesapa és a beteggondozó édesanya fizetéséből nem tudják állni, hiszen az életük során megtakarított pénzüket már elköltötték az eddigi kezelésekre. Az ügy mellé állt Imola nagypapája, Zoltán Elek is, s abban bíznak, hogy az erdővidéki együttérzés és a magyarországi, illetve a világ magyarságának összefogása következtében ismét összegyűl ez az egyszerű erdélyi ember számára hatalmas összeg. Adományokat a következő bankszámkra küldhetnek: Szőcs Ferenc:

RON: RO04 RNCB 0125 0534 9229 0003

USD: RO74 RNCB 0125 0534 9229 0004

EUR: RO47 RNCB 0125 0534 9229 0005

HUF: RO20 RNCB 0125 0534 9229 0006

Banca: B.C.R. Ag. Baraolt, Cod Swift: RNCBROBU

Adresa: str. Libertăţii, nr.2/A, Baraolt, jud. Covasna

Crucea Roşie Covasna

RO55 RNCB 0124 0380 2054 0039

Cod Swift: RNCBROBU

Banca: B.C.R. Ag. Sf. Gheorghe, Adresa: str. Josef Bem, nr.4-7, Sf. Gheorghe, jud. Covasna

Site Ferike – aici – la Crucea Roşie (română, maghiară, germană, engleză).

.

Steluţele de mare

Tengeri csillagok

.

Anunțuri

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. „Steluţele de mare” în maghiară…: „Tengeri csillagok”

  Renela

  4 Octombrie 2008 at 14:03

 2. Servus Isabelle 🙂

  esti o femeie absolut senzationala !!

  am impresia ca textul ‘ tie ‘ iti apartine … „Viata este pretioasa, ai GRIJA de ea ; viata este iubire, BUCURA-TE de ea, viata este tristete, INVINGE-O ; viata este viata, APAR-O … ”
  ––
  cum se scrie ‘Stelutele de mare’ in maghiara ?
  se scrie ‘ Tengeri csillagok ‘
  (povestea exista si versiunea maghiara)
  ––
  sa-ti dea Dumnezeu sanatate si putere …. ai un suflet asa de frumos … tare frumos …
  ––
  ref la copiii orfani … persoana de legatura e Diana Ene ?
  …..
  ciao !

  elena.n

  4 Octombrie 2008 at 15:20

 3. Doamnelor!!!
  Am „pus” copilul pe blog şi în următoarea secundă am rămas fără net, fără mozillă, fără nimic. Dacă vă povestesc cum am reuşit să intru acum pe blog muriţi de râs.
  Revin!!!
  Încerc să repar la link-ul cu JN, că văd că nu l-a luat.
  .
  Aşa 😀 Am scris, mulţumesc, Renela, mulţumesc Elena!
  Elena, da, doamna Ene, SĂRUTMÂNA!!!
  Da povestea în maghiară unde e?
  .
  ELENA:
  Am o rugăminte mare – dacă ai timp sau poţi să rogi unul din colegi să vadă dacă se poate face ceva. La postul ăsta, cu Părintele Tănase din Valea Plopului,
  https://isabellelorelai.wordpress.com/2008/10/02/parintele-nicolae-tanase-un-om-pentru-viata-copiii-nascuti-si-nenascuti-din-valea-plopului-si-valea-screzii-intre-fapte-si-vorbe-pro-vita
  Flori de la Asociaţia PAVEL a avut o idee: să facă cineva un proiect şi să îl trimită aici:
  http://www.ceetrust.org/grants-database/in-country-grants/romania.html
  http://www.donorsforum.ro/
  Activitatea PRO VITA este superbă pur şi simplu, copiii orfani nu doar trăiesc în Valea Plopului şi Valea Screzii. Ei merg la grădiniţă, la şcoală, la liceu, se gospodăresc, învaţă o meserie etc.
  Activitatea asociaţiei am salvat-o şi am ataşat-o pe blog, unde scrie:
  „Dacă nu sunteţi convinşi – citiţi despre activitatea asociaţiei aici: activitateprovita”

  isabellelorelai

  4 Octombrie 2008 at 17:40

 4. ok … povestea … (varianta lb maghiara)
  ia sa vad … e destul de greu :-)))) (sa nu ma auda mama – am o mama atat dulce … dulce, dulceeee … si nu vreau sa creada ca am uitat sa scriu in lb maghiara)
  –––––
  Tengeri Csillagok !
  Egy idegen napszalltakor a neptelen Mexikoi tengerparton koszalt. Seta kozben eszrevett egy masik ferfit a messzesegben. Kozelebb erve latta, hogy az odavalosi illeto faradhatatlanul hajladozik es valamit a vizbe dobal.
  Miutan meg inkabb megkozelitette, megallapitotta, hogy a mexikoi a dagaly altal a partra mosott tengeri csillagokat szedegeti ossze es egyenkent visszahajitja oket a vizbe.
  Baratunk elkepedt.
  ….
  – Jo estet uram ! … Szolitotta meg a ferfit, azon tunodtem, hogy min faradozik itt.
  – Visszadobom ezeket a tengeri csillagokat a vizbe. Tudja a dagaly partra vetette oket, ha nem segitek rajtuk elpusztulnak viz nelkul.
  – Ertem, dehat szazaval hevernek itt. Ekkora tomeget nem tud visszajuttatni a vizbe.
  Meg aztan gondoljon csak bele : nyilvan ugyanez a helyzet vegig a parton, sok szaz kilometeren ar.
  Akarhogy tori magat, nem lesz latszatja a munkajanak.

  A mexikoi elmosolyodott, lehajolt, felvett egy ujabb tengeri csillagot es a hullamok koze dobta.
  – ENNEK AZ EGYNEK MEGSEM MINDEGY !!!
  ––––

  Am citit.
  mi-a intrat la suflet (….) … e acolo o fetita cu o privire de zile mari 🙂

  Isabelle … eu stiu ca tu nu pui pe blog la Tine cazuri ne’ verificate.
  dar ne informam … si facem ceea ce trebuie facut.
  ….
  te pup.

  elena.n

  4 Octombrie 2008 at 19:11

 5. Elena, mulţumesc. Te rog să o pupi pe mama ta din partea mea.
  Cred că ştiu şi eu un cuvânt, dar nu ştiu sigur dacă se scrie aşa Egyutt – cred, Împreună, adică. Da’ ştiu cum se pronunţă 😀

  isabellelorelai

  4 Octombrie 2008 at 19:18

 6. ‘impreuna’ …
  ce cuvan frumos … !!?

  promit ca pun pupicul … 🙂
  mai mult … o sfatuiesc sa faca o vizita la tine (la tine pe blog)
  o sa-i placa …
  o sa-i placa mult de tine …
  mama mea are 2 fete …
  intr-o zi … a fost intr-o vizita si a cunoscut o fetita mica,mica. era bolnava.
  a luat-o acasa …
  mama mea a adus pe lume 2 fete 🙂 … dar a crescut 3 :-))
  ––

  impreuna 🙂 😉

  elena.n

  4 Octombrie 2008 at 19:58

 7. Aha… Acum ştiu de unde ţi „se trage”… dragostea de Irişi. 😀
  Bună seara, mama bună a Elenei!
  PS Elena: Privirea asta mică ai văzut-o?
  https://isabellelorelai.wordpress.com/2008/10/03/un-barbat-plangea
  Copil abandonat…

  isabellelorelai

  4 Octombrie 2008 at 20:10

 8. Buna dimineata Isabelle 🙂

  copil abandonat ?!????
  nu am inteles … cum poti abandona un copil !???
  nu o sa inteleg niciodata, nici nu vreau sa inteleg …
  ….
  de cand ma stiu … nu condamn, nu acuz, nu arat cu degetul … incerc sa inteleg oamenii … uneori recunosc … ii abandonez pt ca nu-i inteleg …
  ––
  copiii … sunt un ‘lucru’ minunat
  cel mai minunat lucru de pe pamant ….
  apoi sunt oamenii … 🙂
  oameni ca tine 😉
  ––
  in ziua in care … Iris vine la mine (…) iti dau de stire.
  sper sa fie pe aproape acea zi 🙂

  azi dimineata am fost pe la ea
  somnoroasa, in doua secunde a fost in picioare … e atat de dragalasa, fina, si parca cineva picura lumina in ea …. e fericita !!

  nu stie … ca intr-o zi … vine la mine pt multa vreme.
  mi-a fost teama sa-i spun … (mi-a fost teama ca nu reusesc sa conving judecatorii, asistentii, etc.)
  abia astept acea zi ….
  ––
  o duminica frumoasa … linistita …
  te pupyk

  elena.n

  5 Octombrie 2008 at 11:11

 9. Elena, să ştii că mă bucur din suflet pentru tine. Îţi ţin pumnii să reuşeşti. Iar pentru Iris am un gând: să iasă soarele şi pe strada ei.
  Doamne ajută!
  Te pup, Elena.

  isabellelorelai

  5 Octombrie 2008 at 12:20

 10. multumiri.
  mari multumiri ISABELLE LORELAI .

  elena.n

  5 Octombrie 2008 at 13:28

 11. Să fie bine, Elena. Atât îmi doresc, să fie bine. M-am săturat de nenorociri. Prea multe…

  isabellelorelai

  5 Octombrie 2008 at 15:10

 12. […] Ferenc (Ferike) Szocs e un ghindoc de băiat de numai cinci ani, care zâmbeşte întruna din spatele unor ochelari groşi, prinşi cu elastic la ceafă. De doi ani de zile, băieţelul  este cazat împreună cu mama lui la Institutul Oncologic. Aici este casa lui. Pe cea adevărată nu şi-o aminteşte. Când vine vorba despre Moş Crăciun, Ferenc devine brusc neastâmpărat, o explozie de râsete şi alinturi. Nu mai ştie exact ce i-a scris Moşului, dar „o să încep cu o maşinuţă roşie de curse, de Formula 3”, spune băieţelul, în mare vervă. „Şi aş mai vrea nişte ciocolată, dar nu am voie… A, şi un trenuleţ…tot roşu”. Ferenc Szocs a fost diagnosticat cu leucemie, iar şansa lui stă într-un transplant medular care costă o mulţime de bani. O primă parte din sumă, 25.000 de euro, a fost oferită de Ministerul Sănătăţii, dar suma reală se ridică la aproximativ 170.000 de euro. Ministerul a promis că se va vira şi restul banilor cât de curând, aşa că şansele lui Ferenc de însănătoşire sunt reale. Cea mai bună prietenă a lui Ferenc este Georgiana Dinu, şi ea tot în vârstă de cinci ani. Sunt nedespărţiţi la masă, la sala de joacă şi de pe şotronul desenat pe podea, acolo unde învaţă cifrele. […]

 13. […] aşteaptă răbdătoare să termine prietenul ei Ferike de înşirat lista pentru Moş Crăciun, apoi începe să turuie fâstâcită: „Eu vreau o […]

 14. […] îi chema pe copii la masă. Îl „ştiam” de undeva dar nu ştiam de unde. Eu îi spun Ferike. Ovidiu îi spune […]

 15. […] Ferike Szocs,judetul Covasna. […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: