Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Steluţele de mare. Dan Mihai Rusu, tratat pe datorie la o clinică din Israel

with 11 comments

Mihai Rusu luptă în continuare cu leucemia. V-am spus despre Mihai, pe 10 august 2008. Dan Mihai Rusu este din Cluj Napoca şi este elev în clasa a VII-a la Şcoala Simion Bărnuţiu. Pe 6 august 2008, Smincky mi-a arătat cum părinţii săi se pierd în birocraţia din sistemul medical românesc. Mihai are doar 14 ani şi ar fi vrut să se facă dealer de maşini. Acum doar îi este frică. Este doar un copil şi boala l-a lovit parşiv. Leucemie acută Bifenoti. Şi mie mi-ar fi frică, sincer, dacă la tratamentul cu citostatice aş face o hemoragie groaznică, care ar dura zile în şir, aşa cum a păţit el acum două săptămâni. Să se scurgă sângele din tine, să simţi cum se scurge şi viaţa din tine în acelaşi timp, nu este uşor de îndurat. Şi dacă îi mai şi auzi pe medici, când spun că îţi dau puţine şanse de supravieţuire… Mihai a rezistat, din fericire. Între timp a „sosit preţul corect” pentru transpalantul medular, de la Sheba Medical Center din Israel: 215.000 USD (erau deja estimaţi 150.000 euro). Mihai a primit ceva bănuţi din donaţiile făcute de comunitatea din Cluj, părinţii s-au mai împrumutat şi, cu 65.000 USD în buzunar, Mihai a plecat în Israel. Clinica l-a primit şi aşa, pe datorie. Părinţii au plătit 1.000 de euro pentru transport, iar pentru fiecare zi de spitalizare plătesc câte 100 USD. Măcar a meritat: Mihai se simte mai bine un pic.

Da, iar acum vă veţi întreba dacă Autoritatea de Sănătate Publică Cluj, unde este depus dosarul, a făcut „estimările” de costuri de la cele câteva clinici… Pentru formularul acela, E 112… Nu cred. Ba chiar sunt sigură că nu. Mama lui Mihai spunea, pe 26 septembrie 2008, în Jurnalul Naţional: „Nimeni nu înţelege că boala nu stă după acte şi bani, că bătălia este contracronometru. Nu pot decât să sper că oamenii cu suflet vor auzi strigătul nostru de disperare”. Iar strigătul lor este acelaşi: Ne puteţi ajuta?

Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi:

BRD – Filiala Cluj, Bd. 21 Decembrie

RON: RO 75 BRDE 130 SV 69863 721300

EURO: RO 46 BRDE 130 SV 71066 131300

Titular: Rusu Dănuţ

Telefon Mihaela şi Dănuţ Rusu: 0743.064.152 şi 0744.424.016

Colegii lui Mihai i-au făcut un site: „Sărbătorim ajutând. Campanie umanitară MIHAI RUSU”, cu un motto impresionant: „Cele mai importante lucruri în lume au fost realizate de oameni care au continuat să încerce chiar şi când se părea că nu mai este nici o speranţă” – Dale Carnegie.

Site-ul lui Mihai: AICI. http://rusudan-mihai.blogspot.com

Să redau, în câteva cuvinte, şi câte ceva despre ajutorul admirabil dat lui Mihai de către comunitatea din Cluj Napoca:

08.05.2008, Clujeanul.ro: Pentru a-l sprijini pe tânărul elev care suferă de leucemie, Mihai Rusu, mai mulţi artişti locali vor susţine un spectacol folcloric. Între aceştia se numără Maria Marcu, Maria Dan-Golban, Marinela Zegrean-Istici, Nicolae Turcu, Iosif Rusu şi Florin Bota. Vor evolua şi Ansamblul de obiceiuri populare „Românaşul” al Şcolii „Simion Bărnuţiu”, Grupul de gimnastică artistică „Algeria”, al Palatului Copiilor şi Ansamblul folcloric „Mioriţa” al Liceului „Lucian Blaga”.

25.05.2008, Clujeanul.ro: Paula Selinga dedicat concertul ei de sâmbătă seară, de pe terasa Marty din Cluj, unui copil clujean bolnav de leucemie, Mihai Rusu[…] Organizatorii spectacolului spun că s-au strâns aproximativ 3.000 de lei, sub aşteptările lor, dar că mai sunt în curs şi alte transferuri, din partea unor firme, pe bază de contracte. Acestea ar urma să mai aducă în jur de 2.000 de euro. „Concertul Paulei Seling a fost programat cu multă vreme în urmă şi am profitat de acest moment ca să-l ajutăm pe acest copil.

26.05.2008, Ziua de Cluj: Interpreta de muzică populară Maria Dan Golban, împreună cu reprezentanţii Şcolii “Simion Bărnuţiu” din Cluj, ai Palatului Copiilor şi ai Casei de Cultură a Studenţilor au demarat o campanie de strângere de fonduri pentru Mihai Rusu […] Directorul Casei de Cultură a Studenţilor, Silviu Corpodean, a anunţat că va dona o parte din încasările spectacolelor care vor fi susţinute în cadrul Festivalului “MaiFest”. „Începem cu 2.000 de lei şi, dacă vor fi încasări mai mari, cu siguranţă îl ajutăm mai mult. Înaintea spectacolului susţinut de Teatrul de Păpuşi din Bucureşti, vom chema oameni de afaceri”, a declarat Corpodean. “Copiii de la Palatul Copiilor au adunat 1.800 de lei”,  a precizat directorul Palatului Copiilor, Valentin Cuibus.

28.05.2008, Foaia Transilvană: „Inspectoratul Şcolar Judeţean, Palatul Copiilor şi Casa de Cultură a Studenţilor, au încheiat un parteneriat pentru a ajuta la salvarea vieţii lui Mihai Rusu […] Pînă la sfîrşitul săptămînii trecute au fost adunaţi 40.000 de euro. În paralel, în şcolile din Cluj elevii continuă să strîngă bani pentru colegul lor. Colegii de clasă a lui Mihai Rusu au organizat un spectacol la Cercul Militar, iar ceea ce au cîştigat au predat familiei. Suma s-a ridicat la 20 de milioane de lei vechi”.

Aşa că: „Cele mai importante lucruri în lume au fost realizate de oameni care au continuat să încerce chiar şi când se părea că nu mai este nici o speranţă” – Dale Carnegie.

.

Steluţele de mare

.

Anunțuri

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Imi amintesc de cazul lui.Am sa-l trec langa cele de ieri,Raluca si Bubu.

  g1b2i3

  29 Septembrie 2008 at 14:47

 2. […] · Înregistrat sub Uncategorized &#183 Tagged ajutor umanitar, omenie, solidaritate, viata UPDATE:Dan Mihai Rusu trata pe datorie la o clinica din […]

 3. Mulţumesc, Gabi

  isabellelorelai

  29 Septembrie 2008 at 14:55

 4. Preaiu,iar si iar de cate ori va fi nevoie…

  Ps:Buno poate nu merge pe wordpress,com caci la mine si la blogspot am vazut ca merg ambele banere.
  Doamne ajuta!

  Gabi(mamica lui Bogdan)

  29 Septembrie 2008 at 15:14

 5. Gabi, îmi apare doar o dunguliţă albastră, pe care când apăs mă duce pe blogul tău şi textul este: pagină inexistentă.
  Am zis că că nu mă pricep eu, am încercat de vreo 5 ori, am şters, am adăugat… nimic.
  Unele merg, astea care sunt pe blog, precum vezi. A, şi da, nici google translate nu merge, niciun fel de „model”.

  isabellelorelai

  29 Septembrie 2008 at 20:36

 6. Isabellelorelai,poate ai scris si tu,dar ma uitam ce posturi sunt pe wordpress si am vazut ceva ce m-a bucurat.Imediat am venit sa-ti spun si tie chiar daca stiai,asemenea vesti bune trebuie spuse.Mihai Popescu are banii pentru operatie!ii doresc sa se faca bine.
  http://moravudevest.wordpress.com/2008/09/29/dusintors/

  g1b2i3

  29 Septembrie 2008 at 21:40

 7. Gabi, am scris, ţi-a şi mulţumit pentru sprijin.
  Mihai este din 18.09 la INI Hanovra, cred că deja a făcut operaţia.
  https://isabellelorelai.wordpress.com/2008/09/24/stelutele-de-mare-mihai-popescu

  isabellelorelai

  29 Septembrie 2008 at 22:13

 8. Ma bucur mult pentru el.Nu-mi amintesc sa fii citit postul in care ne-ai dat vestile bune despre Mihai.Oricum nu strica sa auzim de bine.
  Noapte buna!

  g1b2i3

  29 Septembrie 2008 at 22:25

 9. Noapte bună, Gabi 😀

  isabellelorelai

  29 Septembrie 2008 at 22:37

 10. […] de clasa a III-a de la şcoala Ralucăi Topor şi a celor de clasa a VII-a de la şcoala lui Mihai Rusu. Lupta celor care spun, aici la mine pe blog, că sunt conştienţi că se umilesc cerând bani, […]

 11. […] De la Andreea – AICI. Urmarea – AICI. Tratat pe datorie în Israel. […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: