Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Steluţele de mare. Fabian

with 4 comments

Fabian nu a împlinit încă 5 ani şi este deja un învingător. Prima palmă de la viaţă a luat-o când s-a născut: tatăl său nu a vrut să-l recunoască. Când nu împlinse nici 2 ani a mai luat două palme zdravene: un diagnostic cumplit, numit cancer, apoi fuga mamei lui în Spania. L-a părăsit, ca pe un pisoi. O femeie despre care Fabian ştie doar că se numeşte Elena, că a furat toţi banii din casă şi a fugit în Spania. Bunica, Geta Constantin, l-a luat pe Fabian în grijă. Copilul îi spune „mami”. A urmat operaţia, apoi citostaticele. Când tratamentul pentru cancer a devenit prea scump, bunicul a vrut să-i gonească din casă. Cred că este prea mult şi pentru un om mare, dar pentru un copil… Fabian vrea acum să meargă la grădiniţă. Pentru un copil care a avut cancer la rinichi (nefroblastom stâng) analizele sunt puţin diferite. Şi mai scumpe, evident.

Fabian trebuie să ajungă la Oradea, pentru Positron Emission Thomography (PET – un sistem ce poate diagnostica precoce cancerul şi poate stabili dacă pacientul răspunde la tratamentul anticanceros), unde i se va confirma că este perfect sănătos şi că poate merge la grădiniţă. Pentru asta are nevoie de 4.200 RON. Are deja 2.500 RON. Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi, cât de puţin:

BCR – Filiala Ploieşti, str. Văleni nr.42 – pentru RON

Cod IBAN: RO 78 RNCB 020 509 720 125 0001 (RON)

Raiffeisen Bank – Filiala Ploieşti – pentru EURO

RO 86 RZBR 00000 600 106 264 56 (EURO)

Titular: Gheorghiţa Constantin (bunica)

Nu am documente, radiografii etc. Am articolele din Jurnalul Naţional, din 15.08.2008 – aici şi din 21.12.2007 – aici, şi ceea ce a scris Andreea Sminchy despre Fabian în 21 decembrie 2007 – aici. Anul trecut, Fabian Constantin (nu ştiu dacă numele de familie este Constantin, dar consider că toţi copiii trebuie să aibă un „nume de familie”) locuia în Darvari, în casa cu numărul 153, un sat lângă Valea Calugareasca, Prahova. Nu aveau acte pentru casă şi stăteau cu frica în sân.

UPDATE 19 decembrie 2008: Fabian a primit banii, a făcut analiza şi este sănătos (MULŢUMESC ELENA)

.

Steluţele de mare

.

PET-CT – POZITRON

20.05.2008: Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a participat la Oradea, la deschiderea celui de-al doilea centru de diagnosticare PET-CT (Positron Emission Thomography and Computerized Tomography) din tara, dupa Bucuresti, denumit Pozitron.

O consultatie la centrul Pozitron costa o mie de euro. (NB: mai precis 1.100 euro, conform – aici).

Centrul este situat in cladirea fostului Spital de Boli Contagioase.

Diagnosticarea PET-CT (Positron Emission Thomography and Computerized Tomography) este o metoda de imagistica medicala de ultima generatie. Tehnica de detectare presupune injectarea intravenos unei mici cantitati de glucoza marcata radioactiv, pe care anumite zone, mai active, din organism o vor consuma mult mai repede. Se cunoaste ca celulele maligne sunt mult mai active metabolic decat celelalte celule. Scaner-ul PET, rotindu-se in jurul corpului, va capta imaginile cu celule maligne, care vor aparea mai luminoase.

Scanarea PET poate face diferenta intre tumorile maligne de cele benigne, intre un nodul limfatic malign si unul benign, poate detecta degenerarea maligna intr-un tesut cu aparenta anatomica normala, poate evalua raspunsul la tratamentul anticanceros si poate fi folosita pentru masurarea metabolismului cerebral.

Sursa: ROMEDIC – aici.

Anunțuri

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. sa mai facem un efort…

  Valentina

  24 Septembrie 2008 at 19:23

 2. M-a impresionat. Ai observat că dacă moare un copil sar toţi?

  isabellelorelai

  24 Septembrie 2008 at 22:47

 3. Buna dimineata 🙂

  cred ca acest caz imi apartine 🙂
  ce zici ??
  🙂

  fetita 🙂 (din Oradea) care crede in povestea … ‘Stelutele de mare’

  te pup Isabelle !

  elena.n

  25 Septembrie 2008 at 09:58

 4. Elena, păi zic că ai ceva ajutoare, aşa că: al tău este! 😀
  Am trecut şi eu ieri pe la bănci, inclusiv pentru Fabian.
  Am mai găsit şi la comentariile din Jurnalul Naţional:
  – Cod IBAN | scris de Valentina Mares | 18/08/2008 15:09:10: Buna ziua! Am incercat sa donez o suma de bani pentru Fabian prin transfer electronic. Acest lucru nu este posibil, deoarece codul IBAN pentru contul in RON trebuie sa fie format din 24 de caractere. Imi puteti transmite, va rog, codul IBAN complet? Multumesc frumos. Valentina Mares
  – Adresa, daca se poate | scris de Mihai Chereches | 26/08/2008 11:56:16: As dori adresa daca se poate ca sa-i trimit si eu un pachet cu cateva cadouri pe langa niste banuti. Daca nu doriti sa postati adresa in public puteti sa mi-o transmiteti in particular la mail: ro.digital@yahoo.com. Multumesc.
  – Adresa | scris de Mihai Chereches | 27/08/2008 08:21:43: Cine a scris articolul , de la jurnalul National, nu are adresa sau nu imi poate furniza un nr de telefon sa pot cumva lua legatura cu acesti oameni sa le pot trimite si niste cadouri si cateva lucrusoare, va rog , cine modereaza pagina sa-mi dea o mana de ajutor. Multumesc
  😀

  isabellelorelai

  25 Septembrie 2008 at 10:37


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: