Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Pentru tata

with 8 comments

Şi pentru speranţa la viaţă. Pe 12 iulie 2008 spuneam: „Şi băieţii plâng. Din păcate”. Era un apel de ajutor pentru Andrei Ivan, Mihai Popescu, Romulus Ioan, Cosmin Isipenco şi Aurică DinuÎntre timp am mai aflat că Andrei este în Germania la tratament, Mihai are programare la INI Hanovra pe 21 septembrie 2008 iar Romulus pe 15 septembrie 2008, şi că Aurică Dinu tocmai s-a întors de la operaţie, de la INI Hanovra.

Despre întoarcerea cu bine acasă a domnului Dinu, de la INI Hanovra, am aflat de la Dan Sântimbreanu: „Dragilor, daca vreti sa aveti o zi mai buna priviti aceste fotografii si filmul cu sosirea lui DINU AURICA in Bucuresti. Cand a plecat am fost la gara si nu putea merge decat ajutat de doua persoane. Nu mai vedea cu un ochi si avea probleme de respiratie si ii era rau. La sosirea in Bucuresti am fost iar prezent la gara. Am ramas stupefiat de cat de bine s-a recuperat la numai 3 saptamani de la operatie. Asta am aflat de la Dan – AICI.

De la fiul domnului Dinu, Marius Ciprian, am aflat: Tata a fost operat de două ori şi se simte bine, Costurile sunt estimate la 61.500 euro pentru perioada 29 iulie – 17 august a.c., pentru terapia intensiva, interventia chirurgicala pentru eliminarea excesului de lichid cefalorahidian si interventia chirurgicala pentru extirparea totala a tumorii. Am reusit sa strang doar 16.000 de euro din donatii. De pe blogul pe care Ciprian l-a făcut PENTRU TATA – AICI.

Iar de pe blogul lui Dan (la comentarii – AICI) am mai aflat de la Marius Ciprian Dinu: „Din punct de vedere financiar, lucrurile se prezinta astfel: avem o datorie de aproximativ 50.000 Euro pe care cu siguranta n-o putem restitui din donatii, dar am certitudinea ca Dumnezeu ne va scoate si din acest impas. Voi depune un dosar la Ministerul Sanatatii si, daca nu va fi aprobat pe motiv ca operatia s-a realizat intr-o clinica privata, nu vad o alta solutie decat vanzarea apartamentului. Am fost sfatuit sa nu iau o asemenea decizie, dar nimic pe lumea asta nu e mai de pret decat omul si trebuie facut absolut orice pentru a-i salva viata si, mai ales, sufletul”.

Dacă vreţi si puteţi să ajutaţi aceşti oameni să strângă suma, pentru a plăti datoria:

UniCredit Tiriac Bank, filiala Nerva

RON – RO 16 BACX 0000000 2469 08000

EURO – RO 68 BACX 0000000 2469 08001

Titular Dinu Marius Ciprian (fiul)

Dinu Marius Ciprian – Tel 0770.803.499,

E-mail: dmariusciprian@yahoo.com

Aceasta este povestea domnului Dinu, dacă vreţi să vă amintiţi: 55 de ani. Tumoră pe trunchiul cerebral – Meningiom. Aurică. După lungi şi obositoare „peregrinări” prin spitalele noastre, cu ditai tumora în cap, Aurică este programat pe 10 iulie, la operaţie. Dar… Prea dificil. Nu se poate. Nimeni din România nu operează aşa ceva, au zis medicii. Dar aveţi şanse în străinătate, dacă vreţi să trăiţi faceţi rost de 60.000 de euro şi mergeţi la INI Hanovra, că acolo se poate. Acum, că nu se poate opera în România, că nu avem medici, aparatură etc etc etc, înţeleg. Dar i-au trecut omului pe fişa de concediu medical codul 1 care înseamnă „boală obişnuită”. Aurică are un salariu de 700 de RON. Cu acest cod va lua doar 75% din salariu, în loc de 100% cum ar trebui, pentru codul 6. Boală obişnuită, Doamne Dumnezeule, tumora… În schimb doctorii ăştia din Germania l-au programat la operaţie pentru 29 iulie. Din 60.000 de euro, bieţii oameni au 1.000. Mai mult de 5.000 nu le împrumută banca. Ce să facă oamenii ăştia? Ce? A doua poveste gen „Moartea domnului Lăzărescu”, şi nu numai, a lui Aurică prin spitalele din România puteţi să o citiţi tot la Dan Sântimbreanu – AICI.

update

Lansare de carte: „Anticancer”. Lansare: Elena Francisc Publishing va invita joi 4 septembrie, orele 18.30, la lansarea oficiala a cartii „Anticancer” al carei autor este neurologul si psihiatrul american David Servan Schreiber. Evenimentul va avea loc la noul magazin Diverta Magheru. La lansare vor participa Elena Francisc, editor, psiholog si psihoterapeut si profesorul doctor Dumitru Constantin, neurolog, psihiatru si autor al cartii „Inteligenta Materiei.”

Un bestseller mondial: Anticancer , lansat simultan anul trecut in SUA si Franta de catre cercetatorul David Servan Schreiber, este acum disponibil si pentru cititorii din Romania. Succesul urias de care s-a bucurat aceasta carte se datoreaza temei: lupta impotriva bolii secolului. Unu din patru adulti occidentali sunt atinsi de maladie. Toti suntem purtatori ai celulelor canceroase, dar nu toti ne imbolnavim de cancer. De ce? David Servan Schreiber a aflat raspunsul.

În 2004, acelasi neuropsihiatru american, o adevarata vedeta in mediile stiintifice de peste ocean, a bulversat lumea medicală cu rezultatele cercetarilor sale, sintetizate sub titlul Vindecă. Cartea, devenita in scurt timp un succes mondial, arată cum stresul, depresia, anxietatea, teribile boli ale lumii moderne, pot fi tratate prin mijloace simple, fără medicamente si fără psihanaliza. Cercetările sale au constituit o lovitură formidabilă dată industriei farmaceutice, iar curajul său de a rosti adevărul a stat la baza succesului imens al acestei cărti.

În 2007, David Servan-Schreiber surpinde din nou lumea medicala si publicul larg prin noua sa carte – Anticancer, la lansarea careia lumea află că tânărul cercetător a fost el însusi bolanv de cancer si că s-a vindecat prin mijloace descoperite în urma cercetărilor sale. Cartea, nonconformistă si personală, stiintifică si emotionantă în acelasi timp, este o nouă lovitură dată abordărilor clasice ale bolii. Cel pe care presa americană îl numeste DSS arată cauzele ce favorizează aparitia bolii si expune, foarte concret, metodele prin care oricine poate lupta împotriva cancerului prin mijloace naturale.

După marele succes pe care l-a avut în rândul publicului românesc prima sa carte, Vindecă, aflată la cea de-a doua editie, Editura Elena Francisc lansează Anticancer pentru cititorii români. Este o carte destinată nu numai acelora care se confruntă cu boala, ci tuturor acelora care cred că-si pot lua viata în propriile mâini. Este o carte despre un nou mod de viată: modul de viată… anticancer.

Editura Elena Francisc Publishing. B-dul Ion Mihalache 313,bl. 1, sc.2, ap.2, sector 1, Bucuresti, telefon/fax +40 21 224 45 35, www.efpublishing.ro

 

Anunțuri

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Te felicit pentru sustinerea acordata acestui caz.
  o zi minunata iti doresc

  james crissilv

  4 Septembrie 2008 at 10:07

 2. Mulţumesc, James.
  Susţin orice caz, fără deosebire de vârstă, sex sau boală.
  Ştiu că suma pe care o ofer eu este infimă şi că nu reprezintă aproape nimic. Însă trăiesc cu speranţa că şi alţii vor vedea şi vor ajuta într-un fel, în continuare. Cine ştie…

  isabellelorelai

  4 Septembrie 2008 at 12:47

 3. Bine ca auzim si vesti bune!Sunt sigura ca se va gasi o solutie pentru platirea datoriei.Trebuie sa dea si ministerul sanatatii niste bani sau Casa de asigurari de sanatate.

  g1b2i3

  4 Septembrie 2008 at 15:05

 4. […] septembrie 1, 2008 · Înregistrat sub Uncategorized &#183 Tagged ajutor umanitar, OM, omenie, solidaritate, viata Update:https://isabellelorelai.wordpress.com/2008/09/04/pentru-tata/ […]

 5. Până şi DACĂ o da ministerul nişte banii, oamenii vor rămâne fără agoniseala de o viaţă. La 55 de ani, să ajungi să-ţi vinzi casa… Vai de noi.

  isabellelorelai

  5 Septembrie 2008 at 00:14

 6. si noi ne gindim sa facem acelasi lucru dar nu gasim pe nimeni sa ne imprumute pina vineri cind tb sa depunem la banca banii pt ini.in timp asa scurt nu am reusit sa vindem,si toti care au venit incercau sa profite doar.destul ca sintem chinuiti.si noi care ne-am pus ultima speranta ca ne primesc cu bani mai putini si ne angajam sa dam restul dupa aia.nu ne putem permite sa pierdem programarea de pe 15 sept.o sa incercam sa mergem cu cit avem,poate nu o sa-l arunce in strada cind or vedea cit e de bolnav.ai avut dreptate isabelle cu abordarea site-ului dar mai mult nu am stiut si nu am avut cine sa ne ajute.si apoi ne e asa de jena sa cerem bani.si moldova e saraca comparativ cu bucurestiul!la D-ZEU ne-a mai ramas speranta si in minunile lui.multumim pt toate incercarile voastre de a ne ajuta.D-ZEU SA VA AIBE IN PAZA SA!

  sfaiter claudia

  6 Septembrie 2008 at 16:12

 7. Doamne, Claudia, păi şi pe urmă ce faceţi? Staţi cu copilul nou născut pe stradă?
  Aici este site-ul Dariei, din Iaşi:
  http://www.dariasarbu.net/site
  Vezi că pe partea stângă are categorii cu legislaţie, sponsorizare etc
  Mai are şi lista donatorilor.
  Poate încercaţi să faceţi apeluri în Iaşi.
  Caută Tehnoton-ul (sau Tehnotron, nu mai ştiu exact) din Iaşi pe google, este un om de afaceri care a dus sinistraţilor camioane cu aragazuri şi alte aparate. Pare a fi un om bun şi poate ajută. Cred că se numeşte Maricel Popa (sau Marcel).
  Caută Antibiotice Iaşi, ştiu că şi ei donează.

  isabellelorelai

  6 Septembrie 2008 at 16:35

 8. […] operat de urgenţă (tumoră cereblală) la INI Hanovra pe 15 septembrie 2008, a urmat exemplul familiei Dinu şi a decis să-şi vândă casa pentru a-şi salva […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: