Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Copiii unui Dumnezeu mai mic

with 2 comments

Foto

Era atât de flămând, încât trupuşorul lui tremura. Lacrimile îi curgeau pe obraji fără oprire pentru o supă, pentru câteva sărmăluţe. Atât de mult şi le dorea.

Mama lui îl ţinea de mânuţă şi plângea. Ar fi dat orice să-i poată îndeplini dorinţa. Sărmanul ei copilaş îi cerea atât de puţin, dar ea nu avea de unde să-i dea nici măcar puţinul acela, nici măcar bucăţica de brânză care să-i oprească ţipetele disperate de foame, sughiţurile de plâns.

Iulian are 3 ani. Şi leucemie

Face tratament cu citostatice. A luptat din toate puterile lui pentru viaţă şi este la un pas să reuşească, să se facă bine. Trupul lui slăbit de boală vrea să se hrănească, vrea să reziste, dar copilul nu are ce mânca. Pentru Mariana, viaţa nu mai înseamnă nimic altceva decât o luptă chinuitoare, uneori disperată pentru viaţa copilaşului ei. Până şi o farfurie cu ciorbă i se pare un lux. Fiindcă fără să se zbată, nici măcar atât nu are cum să-i ofere. Iulian, băieţelul ei în vârstă de trei ani, singurul său copil, sensul vieţii ei, este bolnav de leucemie. Mariana ar vrea să-i poată lua durerea cu mâna sau cel puţin, să nu-l mai ştie flămând. Coşmarul tinerei mame a început în urmă cu o jumătate de an, atunci când micuţul a fost diagnosticat cu această boală nemiloasă. Oricât şi-ar număra fiecare leu, oricât s-ar neglija, oricât ar răbda de foame ca să-i dea lui, tot nu se descurcă.

ACASĂ TV: 23.07.2008. Iulian are leucemie. Face tratament cu citostatice. A luptat din toate puterile lui pentru viaţă şi este la un pas să reuşească, să se facă bine! Trupul lui slăbit de boală vrea să se hrănească, vrea să reziste, dar copilul nu are ce mânca.

ACASĂ TV: 25.07.2008. Iulian, băieţelul bolnav de leucemie care plângea de foame şi îşi trăgea mămica de mână să ceară şi pentru el, de la o fetiţă din salon…”brânzică”…

BRD – Sucursala Ploieşti

RON – RO 13 BRDE 300 SV 4530 635 3000

EURO – RO 05 BRDE 300 SV 4530 651 3000

Titular cont: Robert Răduţă


ASOCIAŢIA PAVEL

http://www.asociatiapavel.home.ro/index_ro.htm

Asociatia P.A.V.E.L. (Primind Ajutor, Viaţa  Este Luminoasa) este o asociatie caritabila, non-profit, neguvernamentala, apolitica şi fără afiliere religioasa. Asociatia P.A.V.E.L. are drept scop îmbunatatirea vietii copiilor si tinerilor bolnavi de cancer, leucemie si anemii grave prin acordarea de sprijin moral, informational, psihologic şi material copiilor, tinerilor bolnavi si familiilor lor. Asociatia P.A.V.E.L. a luat fiinta in vara anului 1995, cand un grup de parinti cu copii bolnavi de cancer, la sugestia si sub indrumarea unui calugar francez, Fr. Jean Dominique, s-a hotarat sa se organizeze intr-o retea de informare si ajutorare a tuturor copiilor bolnavi de cancer din Romania si a parintilor acestora. Asociatia a fost inregistrata legal la data de 10 mai 1996, cu numarul 885.

Beneficiari: Copii si tineri cu cancer, leucemie sau anemii grave; Familia copiilor cu cancer, leucemie sau anemii grave; Persoanele care supravieţuiesc unui cancer din copilarie; Specialiştii implicati în domeniul oncopediatriei; Institutii publice si private.

Starea economica a Romaniei impune o cat mai buna organizare a distributiei de donatii care ni se trimit si care nu pot fi date spitalelor. Numeroase donatii, foarte binevenite, nu si-au avut locul in spitale, iar unele nici nu au avut ca destinatie spitalele. Ca urmare, am ales sa dam acest tip de donatii orfelinatelor, bisericilor si altor asociatii de a caror seriozitate am fost convinsi.

http://www.asociatiapavel.home.ro/about_ro.htm

Donatiile in bani catre Asociatia P.A.V.E.L., pentru sustinerea proiectelor desfasurate de aceasta, se pot face:

– in contul Asociatiei P.A.V.E.L., deschis la BANC POST S.A., sucursala TITAN, sector 3, Bucuresti, Romania.

RON:     RO 81 BPOS 7100 3031 332 ROL 01

USD:      RO 92 BPOS 7100 3031 332 USD 01

EURO:   RO 48 BPOS 7100 3031 332 EUR 01

Cod fiscal:  8956076

sau – direct la sediul Asociatiei P.A.V.E.L., din Bucuresti, Sos. Mihai Bravu 311-313, Bl. SB 1, Sc. 1, Et. 1, Ap. 1, Sector 3.

– In cazul unei sponsorizari, pe baza unui contract incheiat intre firma dumneavoastra si asociatie, in conformitate cu Legea 204/2001 si cu Ordonanta Guvernului 36/1998, beneficiati de reducerea bazei impozabile cu echivalentul sponsorizarii, cu maximum 10 % din baza impozabila.

– Campania 2% – pentru copiii bolnavi de cancer. Acum ai putere de decizie. Poţi direcţiona 2% din impozitul pe venit către Asociatia P.A.V.E.L. care se implică activ pe plan national în :

– Donatiile in produse. Ajutorul in obiecte poate fi sub orice forma: medicamente necesare in tratamentul cancerului, alimente, fructe, dulciuri sau jucarii pentru copii, aparatura medicala, materiale de birou, materiale de informare, carţi sau reviste de specialitate, precum si alte obiecte sau materiale ce pot imbunatati conditiile din Casa Parintilor si din spitale.

– Suport direct. Daca doriti, Asociatia P.A.V.E.L. va poate prezenta un copil roman bolnav de cancer, leucemie sau o forma de anemie grava pe care il puteti sprijini direct sub diverse forme.

– Felicitari cu desene ale copiilor. Puteti ajuta si cumparand felicitari (tiparite de catre Asociatia P.A.V.E.L.) cu desene realizate de copii romani bolnavi de cancer.Pentru aceasta puteti trimite comanda catre Asociatia P.A.V.E.L., prin e-mail, fax sau posta.

http://www.asociatiapavel.home.ro/help_ro.htm

http://www.asociatiapavel.home.ro/programs_ro.htm

P.A.V.E.L. TELVERDE:  0800 800 421 – Romtelecom, gratuit

Asociatia P.A.V.E.L.  (Casa Parintilor si biroul asociatiei)

Sos. Mihai Bravu 311-313, Bl. SB1, Sc. 1, Ap. 1,  Sector 3, Bucuresti, Romania

Tel/fax/robot: (021) 344 28 85

Tel: (021) 346 84 80

Mobil: 0765 244 416

„Centrul de Resurse si Servicii P.A.V.E.L.”

(in incinta Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu”, camera 116)

Adresa: Şoseaua Fundeni Nr. 252 Sector 2, Bucureşti, cod 022338

Tel/ fax: (021) 311 27 00

Tel: (021) 318 32 69, interior: 1551

E-mail: pavel_romania@yahoo.com , pavel_romania@hotmail.com

http://www.asociatiapavel.home.ro/contact_ro.htm

Anunțuri

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] că Laurei îi plăceau foarte mult copiii, o fetiţă cu inimioara bolnavă a primit ajutor. Şi Iulian, micuţul de doar 3 ani, bolnav de leucemie şi plângând de foame a fost […]

  2. […] scris prima dată despre Alexia pe 5 iunie 2008. Apoi pe 2 iulie, 6 iulie, 16 iulie, 25 iulie şi 27 iulie 2008. Pe Alexia am „întâlnit-o” la Andreea Sminchise, pe 4 iunie 2008. Jurnalul Naţional a scris […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: