Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Vreau şi eu să cresc mare

with 6 comments

Silviu este mic-mic. S-a născut pe 21 aprilie 2008.

… Mama lui a sesizat la nastere ca este cianotic, dar i s-a spus ca este din cauza circularei de cordon, iar ea a acceptat raspunsul medicilor, s-a gandit ca ei stiu mai bine situatia. Totul a fost bine si nimic nu a dat de banuit parintilor ca ar avea vreo problema, pana la doua luni, cand a mers la doctor pentru vaccin. Mama lui Silviu a intrebat medicul de ce uneori cand plange, se invineteste sub pleoapa inferioara si in jurul guritei, iar ei au trimis-o la Bucuresti, la spitalul “Grigore Alexandrescu” pentru investigatii. La Bucuresti, diagnosticul a fost ca o artera (pulmonara) este obturata si necesita operatie. Silviu a fost externat, iar mamei lui i s-a promis ca vor suna ei la Cluj pentru a face o programare (pentru operatie). A patra zi de cand a fost externat, intr-o dupa amiaza, s-a trezit tipand si parea a se sufoca, asa ca din nou a ajuns (de urgenta) la Gr. Alexandrescu in Bucuresti. Doctorii deja incepusera sa spuna ca puiul mic nu mai are nici o sansa, ca situatia lui este foarte grava. Toata lumea voia sa scape de responsabilitate. Initial, cand a ajuns de urgenta la spital, au spus ca in doua zile il trimit la Cluj, au trecut cele doua zile si spuneau ca este inchisa clinica de la Cluj, nu mai e nici un doctor acolo, sunt in concediu… Silviu era condamnat la asteptare. Apoi au plecat la Târgu Mureş.

La Targu Mures i s-a pus urmatorul diagonostic: canal atrioventricular comun; agenezie de trunchi pulmonar si ram pulmonar stang; colaterale aorto-bronsice.

… Vineri (11.07) am avut o discutie cu un medic de la Tg Mures. Raspunsul a fost ca nu se poate face nimic, nu din cauza tehnica (a aparaturii) sau a cunostintelor medicale, daca ar intra Silviu in operatie ar muri, asa ca medicul nu da indicatie de operatie…

Am inceput sa ne interesam de o eventuala interventie chirurgicala in strainatate, am cautat o clinica, si in felul acesta l-am gasit in Germania pe dl dr Eugen Sandica, un medic roman care este un om deosebit, s-a uitat pe tot ce i-am trimis si raspunsul a fost “sunt de acord ca in cazul in care veniti cu copilul aici sa facem o evaluare adecvata deoarece exista sansa de a beneficia de o interventie chirurgicala”.

Este samburele nostru de speranta, este tot ce ne-a mai ramas, stim si suntem constienti de starea grava de sanatate a lui Silviu. Avem nevoie si de ajutorul vostru pentru a-i da aceasta sansa lui Silviu, de trei saptamani se lupta si sta pe o linie de plutire, este cel mai puternic bebelus din lume. Va rog, putinul pe care il dati voi, pentru el inseamna enorm! Multumim din suflet!

Persoana de contact: Nicoleta Serban (matusa lui Silviu), telefon +4 0722.644.742

Familia are nevoie de 34.500 de euro.

Costurile spitalizarii includ investigatiile, interventia chirurgicala, ingrijirea postoperatorie şi estimate la 22.500 euro, suma ce trebuie depusa in contul spitalului la internare.
Transportul se ridica si el la suma de aprox 12.000 euro, transportul facandu-se cu serviciul de la Air Ambulance.

BCR Sucursala Bagdasar

RON: RO 73 RNCB 0318040074790001

EUR: RO 48 RNCB 0521040074790001

USD: RO 21 RNCB 0521040074790002

Titular: Serban Nicoleta.

Bebe Silviu are blog – AICI. Actele medicale sunt AICI.

Am primit de la Gabi şi Laura.

Cazul este şi AICI.

Anunțuri

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. O zi frumoasa Buno.:)
  Doamne ajuta!

 2. O zi bună, Gabi.

  isabellelorelai

  16 Iulie 2008 at 12:53

 3. Mulţumesc, Gabi.
  Doamne ajută.

  isabellelorelai

  18 Iulie 2008 at 14:43

 4. […] Bebe Silviu este la clinica din Germania […]

 5. […] domnul dr. Săndică „îl cunoaştem” de când l-a operat şi salvat pe Silviu (canal atrioventricular comun, agenezie de trunchi pulmonar si ram pulmonar stang, colaterale […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: