Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

TAKING OVER. UN FEL DE PAY IT FORWARD ŞI FREE HUGS

with 11 comments

Fericire m-a fericit cu o leapşă. I-am „zis” Liviei: m-ai nenorocit :Dpentru că nu mă omor după lepşe. Sincer. Dar. Din îmbrăţişare în îmbrăţişare am ajuns la Alex. Şi cum Marte este roşu iar eu sunt Mrs. Utopia, i-am dat dreptate lui Alex. Pe scurt, omul a fost la noaptea devoratorilor de publicitate şi a conchis: „ca întotdeauna, cele mai frumoase au fost campaniile sociale, cele făcute fără un target anume, fără scopul de a atrage sau de a vinde ceva”. Corect. Şi sigur i-au plăcut, pentru că dacă nu ar fi fost aşa nu ar fi vorbit despre Free Hugs. Dar şi Livia are dreptate cu Susţin Mecenat. Mie mi-a plăcut Pay It Forward. După cartea Catherinei Ryan Hyde s-a făcut un film superb – Dă mai departe. Ideea era simplă: cineva face altcuiva un bine şi îi spune că în loc de orice altă răsplată vrea ca acesta să ajute la rândul său alte trei persoane, care vor continua ajutând şi ele încă trei – şi tot aşa, până când întreaga lume va fi un lanţ al bunătăţii şi amabilităţii.

După modelul Dă mai departe, vă propun Preluarea: Grâu păzit de maci. Grâu pentru pâinea unor copii ai României. Frumoasă campanie a Asociaţiei Provita.

AndreeaSminchy, Gabipisoi, GabiSupravietuitor, Gabi, mămica lui Bogdan: Free Hugs. Leapşa 😀       

Narcisa, o tânără care trăieşte din versuri şi speranţe, ne roagă să-i dăm o şansă să se ridice din scaunul cu rotile. Tânăra a publicat până acum 9 volume de poezii. Nu are prieteni, este singură şi, atunci când scrie, se simte mai aproape de oameni.

Narcisa este o tânără cu care soarta a fost nemiloasă. Încă de mică a fost diagnosticată cu diplegie spastică. Copilăria ei s-a pierdut prin spitale, pentru intervenţii chirurgicale şi recuperări. A avut şi un frate, de meserie navigator, care şi-a pierdut viaţa în valurile Mării Negre.

Se simte extrem de singură şi singurul refugiu pe care l-a găsit este scriera poeziilor, în care se regăseşte şi în care îşi pune toată tristeţea şi sensibilitatea. Mama ei este cea care le scrie, la dictarea Narcisei, oricând aceasta se simte inspirată.

Narcisa ar da orice să poată merge pe picioarele ei.

Mama ei este singura ei prietenă, cea care o iubeşte şi o ajută necondiţionat. Dacă ar putea, i-ar da Narcisei picioarele ei, pentru că, spune ea, a mers destul până la această vârstă înaintată. Narcisa ştie că mama ei o iubeşte şi se simte foarte apropiată de ea.

Şansa ei de recuperare este plecarea la o clinică din China. Părinţii ei au fost cadre didactice, trăiesc din pensii mici şi abia dacă reuşesc să-i ofere fetei lor strictul necesar.

Tatăl Narcisei este şi el foarte bolnav şi îl doare nespus că nu-şi poate ajuta fiica aşa cum şi-ar dori.

Narcisa a mai fost o dată în China, unde a făcut implant cu celule stem, a avut 3 intervenţii pe coloană, a făcut acupunctură, masaj şi şedinţe de recuperare. După prima intervenţie chirurgicală de acolo, drumul ei spre vindecare s-a oprit.

După 6 luni, trebuia să se întoarcă la recuperare, dar, din lipsă de bani, a pierdut două programări. Părinţii ei n-au renunţat însă la luptă. Ca să strângă suma necesară pentru plecarea în China, şi-au scos maşina la vânzare.

Au nevoie de 10.000 de euro pentru a doua intervenţie chirurgicală, pentru ca fiica lor să aiba şansa de a merge.

CONTURI:

TITULAR: BRASLAŞU UMEIRAN

BANCA: BRD, agenţia Balada-Constanţa

LEI: RO 40 BRDE 140 SV 28775041400

USD: RO 86 BRDE 140 SV 60150711400

EURO: RO 24 BRDE 140 SV 60150981400

Taking over – de AICI

Ofer tuturor o îmbrăţişare de la Robbie.

Anunțuri

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Isabellelorelai,voiam sa-ti spun ca nu trebuie sa-mi multumesti pentru ca transmit mai departe cazurile pe care le prezinti si ce vad?Vorbesti despre o leapsa.E prima oara cand am de-a face cu o leapsa.Trebuie sa citesc cu atentie si,bineinteles ca voi participa (putin mai tarziu).
  Aici e ceva frumos ce am dat si Sibillei

  O pisicuta si niste fructe.
  Weekend placut,sanatate tie si familiei.
  Gabi.

  g1b2i3

  5 Iulie 2008 at 13:58

 2. Gabi, mulţumesc 😀
  Şi ţie o sâmbătă frumoasă şi liniştită.

  isabellelorelai

  5 Iulie 2008 at 15:17

 3. Multumesc Buno :),Imbratisarea era in lucru :))

 4. 😀

  isabellelorelai

  5 Iulie 2008 at 15:31

 5. Se vede toata pagina ,insa coloana din dreapta se suprapune peste cea din stanga.:(…se amesteca ,nu stiu de ce la mine se vede asa.

  Mary Grey

  5 Iulie 2008 at 16:55

 6. Copilaş, fă următoarea treabă:
  Du-te pe Google şi dă căutare isabellelorelai.
  Poate că aşa este platforma pe care ai tu blogul. Eu am la baza blogu-lui o bară, pe care o pot muta stânga-dreapta. Şi văd tot.

  isabellelorelai

  5 Iulie 2008 at 17:31

 7. […] păzit de maci”, Asociaţia Provita, Free Hugs, leapsa Isabellelorelai mi-a trimis o leapsa.“TAKING OVER. UN FEL DE PAY IT FORWARD ŞI FREE HUGS“.E prima leapsa pe care o primesc si nu stiu cat de bine ma voi descurca.Incep.”După […]

 8. Multumesc Buno,ca mi-ai deschis ochii caci devenisem egoista:))

 9. Gabi, se mai întâmplă 😀

  isabellelorelai

  5 Iulie 2008 at 19:40

 10. […] over. Povestea Dariei … sau leapsa, cu intarziere. De la Isabella. Daca ea a preluat de la mine si v-a dat voua povestea graului pentru copii, eu preiau de aici o […]

 11. […] lepse.Asa ca nu o voi mai trimite celor de pe lista mea.  Isabellelorelai mi-a trimis o leapsa."TAKING OVER. UN FEL DE PAY IT FORWARD ŞI FREE HUGS".E prima leapsa pe care o primesc si nu stiu cat de bine ma voi descurca.Incep."După […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: