Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

ROMÂNIA MEA

with 31 comments

Ţara noastră are, înainte de toate, o datorie: aceea de a munci. Munca, adevărată şi spornică, nu se poate face decât prin solidaritate naţională.

Nicolae Iorga

România revoluţionară. Constantin Daniel Rosenthal

La noi, românii, întâi se aud cântecele şi apoi răsare soarele.

Nicolae Iorga

Rusaliile. Coborârea Sfântului Duh

La 50 de zile după Paşti, poporul român serbeaza Rusaliile, straveche sărbătoare preluată de geto-daci din mitologia romană. Cele noua zile de Rosalii au fost personificate sub forma unor făpturi daimonice tinere, frumoase, capricioase şi răzbunătoare. Remediul magic-ritual impotriva bolilor provocate de rusalce, erau in sudul tarii şi în Moldova, Caluşarii. Tot Căluşarii erau cei care le determinau să plece din lumea celor vii.

Caluşul a fost inclus în Lista Capodoperelor Patrimoniului Oral si Imaterial al Omenirii (Masterpieces of the Oral and Intangible Heritages of Humanity). 25 noiembrie 2005.

Obiective româneşti incluse pe lista Patrimoniul Mondial UNESCO

Români

– Rachetele expediate de la Cape Kennedy si aripile „Delta” au fost inventate la Sibiu în 1555. Robert Charroux a semnalat cu onestitate acest eveniment. Racheta spatiala cu trei etaje de carburant solid (model Cape Kennedy) a fost inventata in 1529 si trimisa in spatiu cu succes in 1555. Performer: Conrad Haas, seful Depozitului de Artilerie de la Sibiu (1550 1570). Informaţiile provin dintr-un vechi manuscris descoperit de prof. Doru Todericiu, in 1961, la biblioteca din Sibiu. Lista inventiilor mentionate in manuscris contine: racheta cu doua etaje de ardere (1529); racheta cu trei etaje (1529), baterie de racheta (1529), casuta zburatoare (1536), experimentarea principiului arderilor necesare la racheta cu mai multe etaje (1555), utilizarea aripioarelor de stabilizare avand forma literei delta (1555). „Casuta zburatoare”, propulsata in aer de racheta, nu era nimic altceva decat anticiparea cabinei spatiale folosita de cosmonauti incepand cu anii 50. In lucrare erau mentionate si pulberile lui Ioan Romanul din Alba Iulia.

– Radioactivitatea artificiala a fost descoperita de o savanta de la Facultatea de Stiinte Bucuresti, si insusita apoi de Marie Curie si intrebuintata pentru distrugere. Cerand un grad superior la facultate, savanta ii scria regelui Carol al II lea: “Numirea mea s-ar putea face pe aceeasi cale exceptionala ca si a domnilor recomandati de dl. Perrin, ca o recompensa a descoperirii radioactivitatii artificiale, care este a mea si de al carui fruct s-a bucurat dna Joliot Curie, recomandata de insusi dl. Perrin pentru Premiul Nobel. Domnul Decan al Facultatii de Stiinte si o parte din profesori ma sacrifica pentru a nu-i nemultumi pe dl. Perrin si pe sotii Joliot Curie, de care, zic dumnealor, au nevoie“. Nedreptatita savanta infiintase din proprie initiativa Catedra de Radioactivitate de la Facultatea de Stiinte Bucuresti.

– 1827 – Petrache Poenaru, membru al Academiei Romane si unul dintre organizatorii invatamantului national inventeaza predecesorul stiloului modern: „condei portaret, fara sfarsit, alimentandu-se singur cu cerneala”.

– 1858 – Bucuresti – primul oras din lume iluminat cu petrol si prima rafinare a petrolului.

– 1880 – Dumitru Vasescu – construieste automobilul cu motor cu aburi.

– 1881 – Alexandru Ciurcu – obtine un brevet din Franta prin care prevede posibilitatea zborului cu reactie.

– 1884 – Timisoara – primul oras european cu iluminat stradal cu energie electrica.

– 1885 – Victor Babes – realizeaza primul tratat de bacteriologie din lume.

– 1886 – Alexandru Ciurcu – construieste prima ambarcatiune cu reactie.

– 1887 – C. I. Istrate – Friedelina si franceinele.

– 1895 – D. Hurmuzescu – descopera electroscopul.

– 1899 – C.I. Istrate – o noua clasa de coloranti.

– 1900 – Nicolae Teclu – becul cu reglarea curentului electric si gaz.

– 1904 – Emil Racovita – fondatorul biospeologiei.

– 1905 – Augustin Maior – telefonia multipla.

– 1906 – Traian Vuia – avionul cu tren de aterizare pe roti cu pneuri. Cu „Vuia I” acesta reuseste prima decolare fara sa foloseasca nici un mijloc ajutator, numai cu aparate aflate la bord (primul avion din istorie).

– 1906 – A.A. Beldiman – aparatul hidraulic cu dalta de percutie pentru sondaje adanci.

– 1908 – Lazar Edeleanu – primul procedeu de rafinare a produselor petroliere cu bioxid de sulf din lume, procedeu care ii poarta numele.

– 1908 – Acad. Nicolaie Vasilescu-Karpen – „pila Karpen”.

– 1910 – Aurel Vlaicu – lanseaza primul avion din lume fuselat aerodinamic.

– 1910 – Tache Brumarescu – masina de taiat sulf.

– 1910 – Stefan Procopiu – efectul circular al discontinuitatilor de magnetism.

– 1910 – Gh. Marinescu – tratamentul paraliziei generale.

– 1910 – Henri Coanda reuseste primul zbor al unui avion cu reactie (fabricatie proprie).

– 1910 – Ioan Cantacuzino – „fenomenul Cantacuzino” (aglutinarea unor microbi).

– 1912 – Griogore Antipa – savant naturalist, inventatorul dioramelor.

– 1913 -1916 – Ioan Cantacuzino – vaccinarea antiholerica (metoda Cantacuzino)

– 1916 – D. Danielopolu – actiunea hipertensiva a digitalei.

– 1918 – Gogu Constantinescu – intemeiaza o noua stiinta: sonicitatea.

– 1919 – Stefan Procopiu – unitatea elementara de energie magnetica (magnetonul).

– 1920-Emil Racovita – pune bazele Institutul de Speologie Cluj (primul din lume).

– 1920 – ing. Gheorghe Botezatu – a calculat traiectoriile posibile Pamant – Luna, folosite la pregatirea programelor „Apollo” (al caror parinte a fost sibianul Herman Oberth). El a fost si seful echipei de matematicieni care a lucrat la proiectul rachetei „Apollo” care a dus primul om pe Luna.

– 1921 – Aurel Persu – automobilul fara diferential, cu motor in spate (de forma „picaturii de apa”).

– 1921 – Nicolae Paulescu – descopera insulina. Dar Premiul Nobel l-au primit canadienii F. Banting si J.R.J. McLeod.

– 1921 – Stefan Procopiu – Fenomenul Procopiu (depolarizarea luminii). Stefan Procopiu, fizician de renume mondial, doctor honoris causa al mai multor universitati, membru al Academiei Romane, intemeietorul scolii romanesti de magnetism. In 1919, plecand de la teoria cuantelor a lui Max Planck, calculeaza valoarea magnetonului teoretic (unitatea elementara de energie magnetica), astazi cunoscut ca „magnetonul Bohr-Procopiu”. In 1921 descopera fenomenul de depolarizare a luminii in suspensii si coloizi, denumit fenomenul Procopiu, urmat in 1930 de efectul Procopiu, in magnetism. Propus spre acordarea premiului Nobel pentru fizica de catre comisia de recomandari in urma dovedirii teoretice a existentei magnetonului, a fost privat pe nedrept de distinctie, aceasta fiindu-i inmanata savantului danez Niels Bohr, desi descoperirea a fost anuntata intai de roman.

– 1922 – C.Levaditi si Sazevac – bismutul ca agent terapeutic impotriva sifilisului.

– 1925 – Traian Vuia – generatorul de abur cu ardere in camera inchisa si cu vaporizare instantanee.

– 1930 – Elie Carafoli – avionul cu aripa joasa.

– 1933 – Henri Coanda – aerodina lenticulara (farfuria zburatoare).

– 1938 – Henri Coanda – efectul Coanda.

– 1938 – Henri Coanda – discul volant.

– 1952 – Ia fiinta Institutul National de Geronto-Geriatrie „Dr. Ana Aslan”, primul institut de geriatrie din lume, model pentru tarile dezvoltate, prin asistenta clinica si cercetare. Efectele terapiei Aslan asupra imbatranirii au convins inca de la inceput, aducand institutului pacienti cu nume celebre: Tito, de Gaulle, Pinochet, Chaplin, Claudia Cardinale etc. Renumele produselor „Aslan” a trecut si Oceanul, John Kennedy recurgand, pentru o afectiune a coloanei vertebrale, la un tratament la domiciliu cu „Gerovital”. (- Dr. Maria Georgescu, eleva prof. Ana Aslan si director al institutului cu acelasi nume, a avut o serie de pacienti celebri: Charlie Chaplin, Leonid Brejnev, Iosip Broz Tito, J.F.Kennedy, Charles de Gaulle, presedintii Suharto si Ferdinand Marcos, generalul Augusto Pinochet (1993), printul Agacan (cu sotia), contele Olivetti, contesa Zwarowskzy, etc).

– Vehiculul descris de profetul biblic Ezechiel a fost asemuit cu ingenioasele centuri zburatoare testate de americani in 1961, dar, desi americanii au fost creditati ca autori ai inventiei, adevaratul inventator este Justin Capra care, in 1958 a proiectat, realizat si zburat cu un astfel de aparat. Acum, acest aparat a fost imbunatatit si este folosit (cu o autonomie de 30-40 minute) pentru salvarea rapida de pe platformele marine si pentru supravegherea zonelor forestiere.

– Un crater de pe luna poarta numele lui Spiru Haret. Savantul roman a demonstrat ca axa mare a elipsei pe care se deplaseaza Pamantul in jurul soarelui este de o marime variabila, creand premisele de baza ale astrofizicii moderne.

– Prof. Herman Oberth, sas din Sibiu, „parintele navigatiei spatiale”.

– Prof. Werner von Braun, sas din Sibiu, seful programului rachetelor americane „Saturn”.

– Stefan Odobleja – Parintele ciberneticii generalizate .

– 1962 – Ion Agarbiceanu – primul laser cu gaz (heliu-neon) cu radiatie infrarosie.

– Dumitru Daponte – inventatorul modalitatii de proiectare a filmului in relief.

– Iulius Popper – inventatorul unui dispozitiv pentru recoltarea aurului din apa marii. Este cel care a dat denumiri romanesti unor locuri din Tara de Foc (Sinaia, Ureche, Lahovary, Rosetti).

– Aurel Persu – a stabilit ca automobilul cu cele mai corecte forme aerodinamice trebuie sa fie proiectat avand forma unei picaturi de apa, in cadere. General Motors precum si Ford au facut propuneri pentru achizitionarea patentului.

– Anghel Saligny – construieste in premiera mondiala, la Braila si Galati, silozuri din beton armat (pentru poduri).

– Eliza Leonida Zamfirescu – prima femeie inginer din lume.

– Smaranda Braescu – una dintre primele femei parasutist din lume, detinatoare a mai multe recorduri mondiale.

– Dr. fiz. Eugen Pavel, de la Institutul de Fizica Atomica de la Magurele, a realizat un CD ROM (din sticla) cu o capacitate de stocare de 15.000 ori mai mare decat a unuia obisnuit. Pe 5 astfel de CD uri ar putea fi stocata intreaga Biblioteca a Academiei Romane. In noiembrie 1999 inventia sa a fost premiata cu medalia de aur la Salonul Mondial al Inventiilor „Bruxelles Europa”.

– Constantin Pascu a realizat in anul 2000, in premiera mondiala, un aparat care purifica aerul in spatiile de locuit: distruge bacteriile din aer, retine praful si fumul de tigara, atmosfera devenind „ca in salina sau pe litoralul marin”.

– Petrica Ionescu este cel mai important regizor de opera dupa Zefirelli.

– Romania a castigat Campionatul Mondial de bridge (considerat de multi drept cel mai inteligent joc de carti) pe Internet, in 16.11.2000 (107 – 75 cu SUA in finala).

– Hackerii romani sunt considerati printre cei mai buni (si mai periculosi) din lume. Printre site-urile „sparte”: US Army, US Air Force, US Navy, NASA, Coast Guard, departamente federale, etc.

– 2001 – La salonul inventiilor de la Geneva, Romania s a clasat pe locul I in privinta numarului de premii obtinute si pe locul II (dupa Rusia) ca numar de inventii prezentate. A luat premii pentru toate cele 62 de inventii prezentate (22 premii I; 18 premii II; 22 premii III). Delegatia romana s-a mai intors de la Geneva si cu 4 premii speciale din partea delegatiilor altor tari, un premiu de creativitate (pentru Ionut Moraru – inventia „Biomer”), Medalia expozitiei si Diploma salonului pentru contributia exceptionala in promovarea inventiilor.

– 2001 – Prof. Stefania Cory Calomfirescu a primit medalia de aur a mileniului din partea Universitatii Cambridge, fiind aleasa si in Consiliul Director al prestigioasei institutii britanice. Posesoare a doua certificate de inovator, autoare a 8 tratate de neurologie, Sefa Clinicii de Neurologie din Cluj Napoca este primul medic din lume care a scris un tratat despre edemul cerebral. In plus, medicul roman a primit si medalia de onoare a mileniului din partea Institutului Biografic American, fiind numita si in conducerea acestei unitati.

– 2001 – La olimpiada internationala de matematica de la Washington, elevii romani au obtinut o medalie de aur, doua de argint si trei de bronz.

– 2001 – Stefan Cosmin Buca, Maria Popa si Mihai Ivanescu au fost nominalizati,pentru Premiul Nobel de catre institutii din SUA. Primul era student la Economie, ceilalti participau la programe in colaborare cu NASA.

– Nicu Mincu din comuna Ivesti (Galati) vindeca diverse boli cu leacuri si ceaiuri preparate din 170 de plante.

– La „Microsoft”, a doua limba vorbita este romana. La NASA multi dintre specialistii de prim rang sunt tot romani.

– 2003 – la salonul de inventica EURECA de la Bruxelles, ing. Petrache Teleman a obtinut medalia de aur si medalia de argint si inca patru premii pentru inventiile sale ECOPIERA si MOPATEL – materiale ecologice de constructii.

– Radu Teodorescu este proprietarul celei mai renumite sali de gimnastica din SUA (Manhattan/New York). Emigrat in 1972, a ajuns cel mai celebru profesor de fitness de peste Ocean, printre clientii sai numarandu se Robert Redford, Cindy Crawford, Candice Berger, Susan Sarandon, Mick Jagger, s.a. Celebrele casete video lectii de fitness produse de Cindy Crawford, incepand din 1992, au fost realizate impreuna cu antrenorul sau, Radu Teodorescu.

– Nicolae Balasa, inginer mecanic din Dolj, socoteste mental mai rapid decat calculatorul (inmultiri, impartiri, ecuatii de gradul II, radicali de ordinul III si IV). Fost inginer la Uzina Mecanica Filiasi.

– Ion Scripcaru, strungar si lacatus mecanic din satul Uzunu (Giurgiu) susţine că a inventat motorul care nu consuma nimic. Acesta ar trebui sa functioneze pe baza gravitatiei, fiind in fapt „instalatie mecanica amplificatoare de putere, capabila sa transforme forta statica gravitationala in lucru mecanic”. OSIM a refuzat sa-i breveteze inventia in lipsa unei machete functionale, doar pe baza schitelor.

– Sandu Popescu din Oradea este primul fizician din lume care a reusit teleportarea unei particule. O aplicatie a acestei inventii: criptografia, transmiterea mesajelor secrete. Acest eveniment epocal a avut loc in 1997, in laboratoarele din Bristol (Anglia) ale celebrei firme „Hewlett Packard”.

– Ioan Davidoni, angajat al fabricii de sticla din Tomesti (Timis), pentru care a realizat, in cativa ani, 45 de inventii si inovatii, a fost disponibilizat cand a indraznit sa-si ceara drepturile si apoi a fost reangajat ca muncitor. Ulterior a mai realizat doua inventii de exceptie: un recuperator de pelicula de titei si pantofi magnetici antistress ce pot asigura o longevitate de peste 100 de ani.

– Carol Przybilla a realizat turbina cu combustie interna (1958, vanduta de statul roman firmei General Motors), termocompresor frigorific cu circuit inchis (1959), motor eliptic, fara biela (vanduta Japoniei si folosita in celebrele motociclete japoneze), arma defensiva antitanc (anii `90). In 1991, Carol Przybilla a inregistrat la OSIM brevetul unui aparat bazat pe inventia sa mai veche, neconcretizat nici pana acum. In timp, principii incluse in tehnologia aparatului au fost utilizate in realizarea hiperboloidului inginerului rus Garin, cu aplicatii militare malefice.

– Justin Capra: în 1956, la nici 25 de ani, Justin Capra a inventat primul rucsac zburator, un aparat individual de zbor. Dupa 7 ani in care „semidoctii savanti” l-au tratat cu dispret pentru ca era doar tehnician si nu inginer, in 1963, americanii Wendell Moore, Cecil Martin si Robert Cunings au preluat inventia din Romania si au lansat o in fabricatia de serie. In 1958, Justin Capra a realizat prima varianta a rachetonautului, cu care s a ridicat de la pamant la Ambasada SUA din Bucuresti. Rezultatul: inventia a fost si aceasta furata si brevetata in 1962 de Wendell Moore, iar inventatorul a fost arestat de Securitate pentru ca ar fi dorit sa fuga din tara cu aparatul sau. Justin Capra este si realizatorul celui mai mic autoturism din lume, „Soleta”, care consuma 0,5l/100 km si al unei motorete unica in lume ce functioneaza cu acumulatori (37 kg, 30 km/h, 80 km autonomie cu o incarcare.

DAN PURIC. CINE SUNTEM

“-Părinte Atanasie, cum trebuie să vorbim cu cei care nu ne respectă credinţa, neamul, dragostea de ţară?

– Acestora, Dan Puric, li se spune: MARŞ!”

pagina 142

Antrenamentul de uitare la care este supus poporul roman, astazi, face ca gandirea si inima sa se roteasca pe loc si, din aceasta rotire in gol, paradoxal, o data cu trecutul, dispare si viitorul. El, omul de azi, pedaleaza zadarnic intr-un prezent continuu. A locui cu fiinta doar intr-o dimensiune a timpului – si aceea distorsioanat – inseamna moartea lenta, dar sigura, a identitatii. (Dan Puric)

Anunțuri

31 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Salut.Mai, draga mea, e bine ca le amintesti din cand in cand romanilor cine sunt.Eu le-as prezenta copiilor la scoala, in prima zi a anului scolar, acesta lista.Nu untest initial, ci o lectie initiala, in afara concursului, cum se spune. Ca sa stie si ei, copiii, de la ce pornesc in aceasta aventura care este cunoasterea.
  Noi scoatem tricolorul , pe balcon, din pacate, numai la ocazii.Ca acum.O alta lectie predata elevilor, tot in afara concursului, din pacate, este cinstirea drapeluylui si a insemnelor nationale.
  Mai vorbim despre acest subiect.
  Acum ma duc la biserica.Popgorarea Sfantului Duh- actul de nastere al Bisericii.
  Si la votare.Multa bafta,doctore.

  zinca beiu

  15 Iunie 2008 at 08:41

 2. Cam degeaba, stimata doamna. Tot noi l-am „inventat„ si pe Basescu. Si pe multi altii ca el. Plus X combinat cu minus X egal cu zero. Dar nu-i nimic, supravietuim !

  Marian S.

  15 Iunie 2008 at 10:02

 3. Zinca, fiecare generaţie a avut momente de „aiureală”. O să treacă şi asta. Ai să vezi.
  Da, baftă, doctore. Or să-l fure şi de data asta. La runda trecută l-au votat „în bloc”, câte un bloc înteg. Mulţi se întreabă de ce nu a ieşit din prima… Mare minune, vorba domnului Cristoiu, dacă iese. Te pup.

  isabellelorelai

  15 Iunie 2008 at 10:25

 4. Stimate domn, pentru mine şi familia mea nu este degeaba. Şi nici pentru dvs, dacă aţi trecut pe aici şi aţi simţit nevoia să scrieţi ceva, după trei luni. Ceva vă atinge în suflet.
  În ceea ce îl priveşte pe domnul Băsescu, nu uitaţi că este om, nu supra-om. Şi este plătit de noi. Atâta timp cât nimeni nu îi cere socoteală ce face el pentru ţară de banii cu care îl plătim, îşi va face de cap până la loc comanda.

  isabellelorelai

  15 Iunie 2008 at 10:30

 5. O zi de Rusalii senina si implinita iti doresc sestro draga ! Clipe placute alaturi de toti cei dragi tie.
  Sibilla

  sfinx667

  15 Iunie 2008 at 11:21

 6. Mulţumesc, Sestro, şi ţie la fel!

  isabellelorelai

  15 Iunie 2008 at 12:01

 7. O zi de duminica ,a Rusaliilor,cu sanatate si multe bucurii.Doamne ajuta!

 8. Gabi, mulţumesc. Şi vouă la fel!

  isabellelorelai

  15 Iunie 2008 at 14:01

 9. Oare ne mandrim cu acei oameni,romani ca si noi?Ca din cate stiu eu,multi dintre marii romani au fost nevoiti sa ia calea pribegiei,ca in tara lor nu prea au fost bagati in seama.Nu numai in vremurile acestea,ci si in trecut. 😦
  Nu sunt o falsa patrioata,imi iubesc tara si pe romani,dar sunt constienta si vad cata ipocrizie,falsitate exista.Noi ,romanii suntem mari patrioti doar cand auzim ca se vorbeste de rau despre unii de-ai nostri.Crezi ca pe mine nu ma doare cand vad ce scriu unele ziare despre noi? 😦 Dar tot ziarele scriu si despre artistii,sportivii,oamenii de stiinta romani.Chiar si Dan Puric face parte dintre cei care au fost mai apreciati in strainatate.L-am auzit si pe Gheorghe Zamfir povestind intamplari triste.
  Dar Brancusi?Si mai sunt multi altii.
  Rusalii fericite,sanatate multa!

  g1b2i3

  15 Iunie 2008 at 14:36

 10. Gabi, pentru prima parte a gândurilor tale îţi dau gândurile mele, de aici:
  .
  https://isabellelorelai.wordpress.com/2008/04/06/o-zi
  .
  Dacă ai chef de citit, evident.
  În rest: ATITUDINE. Este vorba despre atitudine.
  O zi bună şi ţie, Gabi.

  isabellelorelai

  15 Iunie 2008 at 14:50

 11. Isabelle,draga mea,sunt fericita sa am la tine pe blog,adunate la un loc toate comorile romanesti si sincer,le vad sau revad cu mare placere.Eu sunt obisnuita sa ma mandresc cu ceea ce romanii lasa, trainic ,in urma lor.Te imbratisez si-ti multumesc.

  Elisa

  15 Iunie 2008 at 19:37

 12. Imi place acest articol, Isabela. Macar sa ne amintim ca avem o datorie fata de cei care au facut atata pentru tara asta, de-a lungul istoriei.
  Poate cu lucruri din astea, incet – incet, ni se redesteapta si noua sentimentul patriotic.
  O seara frumoasa, Isabela.

  corinacretu

  15 Iunie 2008 at 19:46

 13. Elisa, şi nu i-am pus toţi… Să nu mai zică „europenii” că România nu am contribuit cu nimic la dezvoltarea lumii ăsteia. Eu îţi mulţumesc.

  isabellelorelai

  15 Iunie 2008 at 20:46

 14. Corina, ştii tu ce mă tot gândesc eu? Nu e un gând prea european, dar cred că este corect. Eu aş face o ţară a rromilor. Aş vorbi la UE, aş aloca un teritoriu şi aş face Republica Rromă şi gata. Cu case, cu rege (că tot au), cu imn, drapel etc. Vorbesc cât se poate de serios, fără maliţiozitate sau ceva de genul ăsta. Să vedem atunci dacă noi, ca români, vom mai păţi ce păţim. Sincer, nu mai suport atâta înjosire.
  O seară bună, Corina.

  isabellelorelai

  15 Iunie 2008 at 20:54

 15. Am citit,Isabellelorelai articolul tau „O zi”.Mi-a placut mult de tot.Cred ca ar trebui publicat intro revista sa fie citit de cat mai multi oameni.Am inteles mesajul tau,durerea ta.
  Totusi nu inteleg de ce noi am fost si suntem asa de falsi?
  Isabellelorelai ,am vizitat si forumul si i-am indemnat pe oameni sa mearga la vot sa-si aleaga primarul,nu m-am putut stapani.

  g1b2i3

  15 Iunie 2008 at 21:04

 16. Gabi, suntem când fricoşi, când nesimţitori, când indiferenţi, când invidioşi, când răzbunători, când delăsători. DAR: suntem un popor de oameni buni. Deci avem speranţă.
  Gabi, ştii tu cum e cu votul ăsta? Când ai un drept, te plictiseşti de el. Ia să nu-l mai ai, să vezi scandal…

  isabellelorelai

  15 Iunie 2008 at 21:08

 17. Da,cam ai dreptate.Doar traiesc si eu printre oameni, am lucrat atatia ani.Oamenii sunt in stare sa-si calce in picioare demnitatea,mandria,constiinta pentru interesele lor,am vazut destule.Cand esti asa cum simti si gandesti ai de suferit datorita rautatilor,important e sa nu pui la suflet,la inimioara.
  Despre vot…am votat pentru viitor,speranta.
  Nu-i putem condamna pe cei care n-au fost la vot.Sunt de inteles,s-au saturat de politica si politicieni.E prea mare dezamagirea dupa aproape 19 ani.Mi-ar placea sa-i vad pe tineri mai prezenti cand sunt alegeri,dar ei sunt cei mai dezamagiti de noi.

  g1b2i3

  16 Iunie 2008 at 06:41

 18. Apenas Mais um ponto que devemos sempre estarmos atentos!
  O Desenvolvimento humano!
  Preservamos nossas culturas e estarmos atentos para a internacionalidade e perdermos nossas indentidades como povos! Esperamos que aja uma compreensão necessária dos responsáveis técnicos e políticos para que haja uma política consciente
  Desenvolvimento humano e preservacao ambiental !

  uohaa

  16 Iunie 2008 at 08:09

 19. Gabi, ne apropiem de ăia 20 de ai, ştii tu care…
  .
  Uohaa: Preservamos nossas culturas!

  isabellelorelai

  16 Iunie 2008 at 10:27

 20. Ei, hai ca am scris si eu la suparare. Si prea simplist.
  E adevarat ca nu am scris nimic de trei luni pe aici dar asta nu inseamna ca nu am citit. Din pacate, asa cum am mai spus, dumneavoastra scrieti cu o viteza mai mare decit viteza mea de citire. Am RAMu` cam mic…
  Pe de alta parte nu imi place deloc „leapsa pe blog„ ; initial am fost tentat sa raspund dar am revenit la sentimentele initiale.
  Tema de cercetare: de vazut cine este „Un mister pentru mine„ inca de la inceputuri. Si va rog mult nici macar sa nu va ginditi la ceva reciproc, nu de asta am semnalat. Nu accept, pe bune. Si va multumesc anticipat.

  Marian S.

  17 Iunie 2008 at 10:48

 21. Mr. Marian S. (Mister, Mr., Domnule), de ce credeţi dumneavoastră că v-am trimis „leapşa”?

  isabellelorelai

  17 Iunie 2008 at 23:21

 22. Sincer ? am mai multe raspunsuri dar prefer sa nu aleg niciunul. Il cer pe cel adevarat, e voie ?

  Marian S.

  18 Iunie 2008 at 01:18

 23. Nici mie nu îmi place acest sistem de „lepşuire”. Şi cum puteam să îl îngrop, cât mai elegant cu putinţă?

  isabellelorelai

  18 Iunie 2008 at 10:33

 24. Stimata Isabelle,
  Am regasit printre comentariile despre romani si un paragraf legat de „motorul cu apa Mihai Rusetel”. Cu tot respectul, as vrea sa-ti atrag atentia ca asa zisa inventie este o enorma pacaleala tehnica, atit de mare, incit nu exista decit doua posibilitati: ori este o gluma, premeditata, a autorului ei, ori este o dovada de crasa incompetenta si necunoastere a legilor fizicii.
  Pentru a intelege exact in ce consta eroarea tehnica, e nevoie totusi de cunostinte foarte dezvoltate de termodinamica, masini termice, transfer de caldura, fizica, chimie, etc. Nu se poate intra aici in astfel de explicatii.
  Imi pare rau insa ca oamenii de buna credinta, lipsiti insa de cunostintele specifice, cad in asemenea capcane mediatice, precum membrii unor secte „salvatoare”…

  Mike7883

  18 Iulie 2008 at 11:19

 25. Stimate Mike, tot ce se poate…
  .
  13 iunie 2008
  .
  TOKYO (Reuters Life!) – Tired of petrol prices rising daily at the pump? A Japanese company has invented an electric-powered, and environmentally friendly, car that it says runs solely on water.
  Genepax unveiled the car in the western city of Osaka on Thursday, saying that a liter (2.1 pints) of any kind of water – rain, river or sea – was all you needed to get the engine going for about an hour at a speed of 80 km (50 miles).
  „The car will continue to run as long as you have a bottle of water to top up from time to time,” Genepax CEO Kiyoshi Hirasawa told local broadcaster TV Tokyo.
  „It does not require you to build up an infrastructure to recharge your batteries, which is usually the case for most electric cars,” he added.
  Once the water is poured into the tank at the back of the car, the a generator breaks it down and uses it to create electrical power, TV Tokyo said.
  Whether the car makes it into showrooms remains to be seen. Genepax said it had just applied for a patent and is hoping to collaborate with Japanese auto manufacturers in the future.
  Most big automakers, meanwhile, are working on fuel-cell cars that run on hydrogen and emit – not consume – water.
  (Writing by Chika Osaka, editing by Miral Fahmy and Chang-Ran Kim)
  http://in.reuters.com/article/lifestyleMolt/idINSP7366720080613
  .
  Japonezii spun ca apa poate fi alternativa la benzina sau motorina, din ce in ce mai scumpe. Au si dovada: o masina care functioneaza cu apa. Autoturismul a fost prezentat publicului in orasul Osaka si e considerat o revelatie. Secretul masinii e un generator, care extrage hidrogenul din apa si produce energie electrica. Astfel, cu doar un litru de apa, masina parcurge o suta de kilometri. E drept, viteza nu depaseste 80 de kilometri la ora.
  http://ro.wikinews.org/wiki/Ma%C5%9Fina_cu_ap%C4%83
  .
  Articolul România mea este scris pe 15 iunie 2008.

  isabellelorelai

  18 Iulie 2008 at 12:52

 26. Isabelle, revin doar cu citeva precizari.
  1) Fara indoiala ca masina japoneza exista si functioneaza. Principiul ei este perfect cunoscut in toata lumea, nu este deloc o noutate atit de surprinzatoare pe cit poate parea. Dar generatorul care extrage hidrogenul consuma, in realitate, mai multa energie decit produce reactia de ardere a aceluias hidrogen extras (asta inseamna ca generatorul trebuie sa fie reincarcat periodic). Cu alte cuvinte, randamentul motorului este INTOTDEAUNA subunitar. Altfel, ar fi un perpetuum mobile! Or, asta nu poate exista. Daca un perpetuum mobile ar exista, atunci si viata fara de moarte ar fi perfect posibila.
  2) „Motorul cu apa” Rusetel: stiu, o sa spui ca „e pur si muove”. Dar energia care il face sa se invirta este de fapt energia electrica ce incalzeste placa incandescenta. „Motorul” nu are drept combustibil apa. Apa este doar agentul termic, ceea ce este cu totul altceva. „Motorul cu apa” este pur si simplu o locomotiva cu abur, si inca cu un randament extrem de scazut.
  Iar daca autorul indrazneste sa afirme ca se produce disocierea moleculei de apa in H si O prin temperatura (!!!), pentru ca apoi aceasta sa se „uneasca” din nou si sa produca energie… ei bine, atunci dl Rusetel a inventat, nici mai mult, nici mai putin, decit un perpetuum mobile, si a reusit sa duca de rîpa legile termodinamicii.
  Si nu mai continui, pentru ca as scrie mai mult decit insusi autorul in „brevetul” lui.
  De ce credeti ca „inventia” lui nu are niciun succes, si nimeni nu o cumpara? 50 milioane de € ar fi o nimica toata, fata de beneficiul care s-ar putea scoate, daca ar fi reala.
  Ignoranta agresiva este indignanta, si ar trebui sa fie penalizata. O vorba romaneasca spune: „Un nebun arunca o piatra in lac, si o suta de intelepti nu o pot scoate”.
  Cu stima,

  Mike7883

  18 Iulie 2008 at 13:07

 27. Scuze, Isabelle, am uitat sa precizez ca masina japoneza nu are ABSOLUT NIMIC IN COMUN, ca principiu de functionare, cu „motorul” nostru cu apa. Japonezii folosesc electroliza, inventatorul nostru foloseste fenomenul de „calefactie” al lui Traian Vuia.

  Mike7883

  18 Iulie 2008 at 13:18

 28. Mike, observ că te pricepi aşa că îţi dau dreptate.
  În altă ordine de idei, eu continui să plâng după Nobelul neacordat lui Paulescu. Şi mă îngrozesc, pe zi ce trece, de multitudinea bolilor cu care se confruntă copiii noştri. Şi de multe altele. Grave. Mult prea grave…

  isabellelorelai

  18 Iulie 2008 at 14:47

 29. Balul urinarilor din New York a luat sfarsit
  ( Cristian Neagoe trimis acasa)
  Mesaj 1 Please note that as of October 10, I completed my mission at the Romanian Cultural Institute in New York.
  From now on please send your messages to Stefania Ferchedau, Events coordinator Thank you.
   Cristian Neagoe

  Mesaj 2 fragment Subject: Secta satanista la ICR New YorkAmbasada Romaniei in Washington DC
Ambasada Romaniei in Washington DC
Adrian Cosmin Vierita Stimatedomn, .Asa numitii artisti fac parte din secta satanica Zacusca Senzual.Conducatul  acestei secte cu ramificatii internatiole este Cristian Neagoe  directorul de programe la centrul din NY. Aceasta secta combina satanismul, drogurile cu o ideologie indreptata impotriva orcarei credinte sau forme de umanism. Va pun la dispozitie doua materiale. Aceste materiale trebue imediat transferate specialistilor. Pentru a asigura protectia cetatenilor din cladirea Consulatului Roman, Cristian Neagoie trebuie imediat arestat.Autoritatile americane sunt foarte ingrijorate de infiltrarea acestor satanisti pe filiera diplomatica.Va asigur ca situatia este extrem de grava.
  Robert Horvath
New York
  Las consideratiei dumneavoastra, daca exista vreo legatura intre cele doua mesaje. Articolul „ICR este un club satanic” cu fotografii si documente, sta la dispozitia oricarui publicatii care vrea sa sparga cenzura.

   

  rhorvath

  16 Octombrie 2008 at 16:37

 30. SERVICIILE OCCIDENTALE PREGATESC DEBARCAREA LUI BASESCU
  SIRIA, PALESTINA, PALESTINA, BALCON.
  Presedintele Basescu a hotarat sa lase expozitia AL-QUEDA de la ICR,New York deschisa pana la sfarsitul mandatului. Desecrarea menorelor continua, de si expozitia trebuia sa fie inchisa la 15 August. Lucrarea uriasa pe un perete intreg, in care pe simbolul sacru al evreilor sa manjit cu sange, cuvantul Fuck ,poate fi vazuta zilnic prin geamul galeriei Romania,si de lucratorii celei mai puternice organizatii evreiesti din lume Anti Defamation League.Stiu ca este greu de crezui, dar sediul acestei institutii se afla la doua minute,in colt cu cladirea ICR. Cenzura din tara a reusit sa ascunda ca mana blasfemiilor este arabul OMAR MARWAN AMBAKI ,artistii romani fiind doar decorul si diversiunea. Aceasta lovitura fara precedent a propagandei extremiste a dus la deschiderea unei anchete, descinderea politiei,presiuni politice,si mai curand innoaptea de 31 octombrie o unitate specializata in”Hate Crime” a luat noi probe. Se parea ca nimeni si nimic nu poate sa infrange dorinta lui Basescu, de a face placerea noilor prieteni arabi .Dar profanarea mormintelor de la cimitirul din Bucuresti a creiat peste noapte o situatie noua, absolut exploziva.Se profileaza un scandal international care va duce nu numai la inchiderea expozitiei ci si a presedintelui Deocamdata.

  rhorvath

  7 Noiembrie 2008 at 14:36

 31. […] trecut Rusaliile. Pentru cei mai multi oameni au fost zile vesele, pentru ca au avut liber, iar pentru cativa […]


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: