Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

interzis

with 23 comments

Sursa foto: COTIDIANUL

Europarlamentarul Corina Creţu a scris pe blogul ei, sâmbătă, 10 mai 2008, articolul „Incredibil: interzis câinilor şi românilor”: “Tocmai am transmis aceasta stire, pe care am gasit-o pe ziare.com, colegilor mei spanioli din Parlamentul European, cu rugamintea de a interveni pentru stoparea acestor manifestari rasiste. I-am telefonat, de altfel, lui Miguel Angel Martinez – vicepresedinte al Parlamentului Europei, un bun si constant prieten al Romaniei – pentru a-i semnala aceasta situatie, iar saptamana viitoare la Bruxelles doresc sa o contactez pe fosta noastra colega, Elena Valenciano, care a ajuns intre timp – dupa ultimele alegeri – ministru in Guvernul Zapatero”… Continuarea articolului Corinei: AICI

Anunțuri

Written by IsabelleLorelai

12 Mai 2008 la 12:22

23 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. poate ar fi interesant de stiut si parerile cetatenilor spanioli care traiesc in zona. de exemplu, pe un forum spaniol spuneau foarte clar ca nu e vorba de un afis din America anilor 50 sau din America de Sud de acum 30 de ani, ci din Mallorca de acum cateva ore. Si toata lumea era de acord ca e o chestie xenofoba, dar unii vedeau in asta un semn de disperare. Pana la urma, e vorba si de legislatia spaniola care e mai permisiva cu hotii. Dar cum am spus si pe blogul Corinei Cretu, intai sa ne comportam civilizat si apoi sa cerem sa fim tratati ca niste veritabili cetateni europeni. Daca vrem egalitate in drepturi poate ar fi cazul sa stim ca suntem egali si in responsabilitati.

  Daniel

  12 Mai 2008 at 13:46

 2. Multumesc, Isabela.

  corinacretu

  12 Mai 2008 at 13:47

 3. este chiar incredibil. parca am fi in sclavagism.
  ei merita sa le facem la fel.
  o zi minunata iti doresc

  james crissilv

  12 Mai 2008 at 16:18

 4. Isa,asa de mult am scris la Corina pe subiect ca te rog crede-ma ca am facut alergie.Binenteles ,am facut alergie la prostia omeneasca si la lasitatea guvernantilor nostrii si ale acelor ONG-uri cu drepturile omului,ce nu dau in judecata pe xenofobi de sa le mearga fulgii.Un prieten din State,spunea ca acolo se da in judecata pentru astfel de cazuri si imbecilul xenofob(sovin)plateste cu bussinesul lui si daca fapta-i mai „groasa” face ceva ani de Sing-Sing.Pa.tata Borgo.

  ionborgo

  12 Mai 2008 at 17:22

 5. Daniel, pentru început voi reproduce integral textul din 9 AM (pentru verificare te rog să apeşi pe cuvântul „AICI” din dreptul 9AM):
  .
  Un afis xenofob plasat la intrarea unui magazin din insula spaniola Mallorca a scandalizat comunitatea romana si a condus la sesizarea justitiei.
  .
  Un proprietar de magazin din Alcúdia, Mallorca, a plasat in vitrina sa un afis in culorile Romaniei pe care se afla scris: “Atentie! Se interzice intrarea fara aviz anterior a cainilor si a romanilor, altfel vor iesi mancand pamantul”. Proprietarul respectiv a explicat ca a decis sa puna afisul dupa ce a suferit furturi in valoare de 3.000 de euro, toate comise de cetateni din Romania.
  .
  Garzile Civile au initiat deja o ancheta in cazul proprietarului de magazin, dupa ce i-au cerut acestuia sa indeparteze afisul jignitor, arata ziarul local “Diario de Mallorca”. Ancheta vizeaza incalcarea drepturilor fundamentale ale omului si a libertatilor publice.
  .
  Delegatul guvernului din Baleare, Ramon Socías, a declarat pentru ziarul local ca “este vorba de un caz izolat. Cred ca proprietarul magazinului si-a dat seama ca a intrecut masura”.
  .
  Preotul paroh al bisericii romanesti din Palma de Mallorca, Niculita Dobos, a declarat pentru cotidianul.ro ca majoritatea spaniolilor si autoritatile locale ii trateaza bine pe romanii din insula, aproximativ 5.000. Totusi, exista in regiune destule cazuri de furturi comise de infractori romani, iar presa locala relateaza deseori despre acestea.

  isabellelorelai

  12 Mai 2008 at 17:40

 6. Acum redau din Cotidianul (pentru verificare, idem):
  .
  Un afiş xenofob plasat la intrarea unui magazin din insula spaniolă Mallorca a scandalizat comunitatea română şi a condus la sesizarea justiţiei.
  .
  Un proprietar de magazin din Alcúdia, Mallorca, a plasat în vitrina sa un afiş în culorile României pe care se afla scris: “Atenţie! Se interzice intrarea fără aviz anterior a câinilor şi a românilor, altfel vor ieşi mâncând pământul”. Proprietarul respectiv a explicat că a decis să pună afişul după ce a suferit furturi în valoare de 3.000 de euro, toate comise de cetăţeni din România.

  Gărzile Civile au iniţiat deja o anchetă în cazul proprietarului de magazin, după ce i-au cerut acestuia să îndepărteze afişul jignitor, arată ziarul local “Diario de Mallorca”. Ancheta vizează încălcarea drepturilor fundamentale ale omului şi a libertăţilor publice.

  isabellelorelai

  12 Mai 2008 at 17:44

 7. Daniel, în momentul în care Corina a postat articolul ei, eu am stat strâmb şi am judecat drept. Şi am zis aşa:
  .
  Corina, pe subiect nu mă pot pronunţa cu prea multă “vehemenţă”, pentru că sunt două părţi implicate. Dacă şi femeia aia, proprietara magazinului, s-a săturat de furturi? Dacă ea munceşte de dimineţa până seara, poate este bolnavă, poate dă faliment, iar ăia vin şi fură?
  .
  Se poate verifica pe articolul Corinei.
  .
  Apoi Corina a pus la Commenturi textul e-mailului pe care l-a primit de la RWW GROUP NEDERLAND, pe care l-am redat în postarea mea.
  .
  Eu de felul meu sunt o persoană, zic eu, civilizată, am 48 de ani, am crescut un copil, nu am adus niciun prejudiciu societăţii în care trăiesc şi nu mi-am făcut ţara de ruşine niciodată. Am avut privilegiul de a călători în toată lumea, pe toate continentele, şi nimeni nu s-a uitat urât la mine că vin din România. Din contră, eram „soră” cu Nadia şi cu Hagi.
  .
  Ce vreau eu? Vreau să ne strângem gunoaiele care au spart graniţele şi ne-au făcut de râs. Vreau să pot intra liniştită într-un magazin de oriunde din lumea asta şi să pot vorbi româneşte cu cei care mă însoţesc, fără să-mi fie frică că mă dă spaniolul afară. Vreau ca şi copilul meu să poată călători liniştit prin lume, şi să mândru că este român. Cer prea mult?

  isabellelorelai

  12 Mai 2008 at 17:53

 8. Corina, nu ai pentru ce. Şi eu sunt româncă, îmi iubesc ţara şi nu mi-am făcut-o de râs niciodată. Ba din contră. Am rămas în cele mai bune relaţii cu oameni din toate ţările şi din toate instituţiile, de la cea mai mare ţară din lume până la cea mai mică.
  Drum bun şi ai grijă de tine.
  (PS: am rezolvat la bancă).

  isabellelorelai

  12 Mai 2008 at 18:00

 9. James, doamna cu pricina a făcut o greşeală. A omis să precizeze cuvântul „hoţii români”. Eu o înţeleg, nu a mai putut îndura furturile şi nu a mai raţionat cum trebuia. În plus, este deranjantă „asocierea” Câini/Români.

  isabellelorelai

  12 Mai 2008 at 18:03

 10. Tati, dumneata îmi cunoşti părerea, reiterez:
  Din punctul meu de vedere, guvernanţii noştri au zis „merci” că au scăpat de şomeri şi că intră „euroi” în ţară. Au zis mulţumesc că au scăpat de infractori şi alte …
  .
  Să-ţi povestesc ceva din State. Am fost la Chicago. Acolo comunitatea românească este foarte bine văzută, avem şi români milionari, avem medici, profesori, artişti, tot ce vrei. Românii au restaurante, multe apartamente proprietăţi (unul are un bloc întreg) etc. Am fost la New York. Acolo treaba stă invers. Avem câţiva oameni bine văzuţi. Imaginea comunităţii româneşti a fost stricată de un şofer român de taxi, care a fost supus unei „probe” de către un jurnalist american. Acesta s-a dat drept orb şi a întins şoferului român o bancnotă de 50 USD cerând restul. Cursa costase 10 USD. Românul a fost singurul dintre cei 20 de şoferi de taxi testaţi, de toate naţionalităţile, care a spus că bancnota era de 10 USD şi nu a dat restul.

  isabellelorelai

  12 Mai 2008 at 18:10

 11. Am si eu parerile mele negative despre tara asta, dar acel mesaj este deja exagerat. Indiferent de confuzia care se presupune ca a avut loc, asa ceva nu este posibil intr-o tara civilizata. Si totul a pornit de la cativa oameni… Urat.

  Mihai

  12 Mai 2008 at 19:09

 12. Mihai, femeia a greşit. Acei hoţi la fel.
  Ideea este că ar fi absurd să tratăm toţi spaniolii şi toţi românii la fel.
  Şi colac peste pupăză, uite ce se întâmplă în Italia.

  isabellelorelai

  12 Mai 2008 at 19:24

 13. Pe langa atitudinea italienilor fata de romani, acel mesaj pare un mic copil. Din cate stiu in Italia totul a pornit de la violul unei italience de catre un cetatean roman. Si eu ma intreb, dar ei nu au violatorii lor? Daca unul este roman, asta nu inseamna ca toti suntem la fel. Iar la spanioli chiar nu asteptam sa aiba o asemenea reactie. Insa, unii s-au obisnuit sa-si formeze o parere pe baza unei prejudecati, lucru care mi se pare penibil.

  Mihai

  12 Mai 2008 at 19:48

 14. Mihai, trecând peste faza aia cu presupusul viol, cazul Mailat, am văzut ştirile din seara asta: PM-ul care îl trimite pe David să strângă şatrele de lângă Roma. Şi ce frumos spunea el că italienii sunt de vină, că le-a permis să-şi pună corturile pe lângă oraşele mari. Dar noi de ce le-am permis să iasă din ţară? Libertate-libertate, dar totuşi…
  Cine plăteşte acum toate oalele sparte de rromi, hoţi, ucigaşi? Noi, ăştia care muncim un an şi punem un ban de-o parte să vedem ce minunăţii a făcut arhitectul Gaudi în Barcelona. Sau Columna, la Roma. Acum vor să ne introducă vize pentru Italia.

  isabellelorelai

  12 Mai 2008 at 19:57

 15. Si sunt 90% sigur ca vor fi introduse vizele.Multi italieni le vor. Este doar un mod mai decent de a spune ca romanii nu au voie in Italia. Si ai dreptate… Pretul cel mai mare este platit de romanii care nu au nicio vina.

  Mihai

  12 Mai 2008 at 20:05

 16. Iar de la Consulatul Italiei la Bucureşti până obţii o viză, ajungi nebun de legat.

  isabellelorelai

  12 Mai 2008 at 20:07

 17. Până una alta, e musai să remarc că tricolorul este pus corect.

  isabellelorelai

  12 Mai 2008 at 21:40

 18. Pacat ca s-a ajuns aici. Pacat ca nimeni, nu numai ca nu ia masuri de limitare a acestor cazuri, care sigur nu ne definesc ca si natie,deci nici nu poate fi vorba de analiza cauzelor acestor acte.
  Disperarea, nu este o scuza ci dimpotriva.

  mesterulmanole

  13 Mai 2008 at 06:06

 19. Meştere, cum nu se face nimic? Se fac excursii în Italia, pe banii noştri.
  Uiţi că după cazul Mailat, ditamai delegaţia a fost la Roma? Au rezolvat atât de multe încât acum se duc din nou.
  http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Actualitate/91874/Guvernul-vrea-sa-i-scape-pe-italieni-de-infractori-cu-procurori-si-politisti-trimisi-de-la-Bucuresti.html

  isabellelorelai

  13 Mai 2008 at 06:52

 20. am invatat in tari straine.
  am locuit in Milano – am facut studii acolo (4 ani)
  nu am avut probleme in acesti ani (…) nici macar … o singura data !
  as putea spune ca m-am simtit bine (sunt romanca 20 %)

  acolo unde am umblat … am vorbit frumos despre tara unde m-am nascut,
  m-am comportat,
  am respectat,
  m-au apreciat !!

  nu stiu ce sa spun …, …
  poate am fost norocoasa !?

  imi vine in minte o ‘scena’ traita intr-un aeroport … (Italia) … multe tinere … care sunt controlate si tratate nu tocmai elegant !
  Lucratorul din aeroport anunta cu o voce tare si cuvinte apasate … ” romanii sa treaca la control poarta nr.2 ”
  nu mi-a picat bine tonul … ajunsi la control … am fost rugata sa trec pe partea dreapta … am primit pasaportul si mi-au spus „sedere placuta” … am fost curioasa ce se intampla cu ceilalti romani …
  au fost poftiti sa intre intr-o camera unde se va face o verificare mai amanuntita …

  eu stiu … ca unii romani „frumosi, cinstiti si cu ganduri bune” sunt tratati in acest fel datorita unor romani „necinstiti, cu ganduri rele, …”

  sa nu asteptam sa faca minuni POLITICIANUL ROMAN !!!
  NUU !
  ei au gresit … au gresit mult !

  elena.n

  13 Mai 2008 at 08:08

 21. Elena, eu am păţit o stupizenie la aeroportul din Milano. Au oprit autobuzul care ducea la avion, ne-au ţinut acolo o oră, ne-au dus înapoi în aeroport, unde am mai stat o oră, nu ne-au spus nimic. După care ne-au anunţat că a fost din cauza „unui român” care nu ştiu ce infracţiune comisese. Aiurea în tramvai, au avut o problemă tehnică/organizatorică. Au avut un caz medical, un pacient operat, pentru care trebuia amenajat un spaţiu în coada avionului.

  isabellelorelai

  13 Mai 2008 at 08:21

 22. niste gunoaie strainii astia. Si mai zic ca sunt civilizati. Eu ii consider doar niste rasisti ianpoiati si fara minte. Sa le fie rusine, dar asta e : daca lumea ii proasta si necivilizata ( si aici ma refer la cel putin 90 % din populatia globului, nu doar la Europa ) se intampla si lucruri din-astea.

  Cristi

  29 Iulie 2008 at 13:12

 23. Cristi, în goana după bani majoritatea au luat-o razna…

  isabellelorelai

  29 Iulie 2008 at 14:10


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: