Isabelle Lorelei's Weblog

Blog amar. Si tacut

Violenta naste violenta

with 28 comments

Violenţa naşte violenţă.

OM

Fiinţă superioară, socială, care se caracterizează prin gândire, inteligenţă şi limbaj articulat, iar din punct de vedere morfologic prin poziţia verticală a corpului şi structura piciorului adaptată la aceasta, mâinile libere şi apte de a efectua mişcări fine şi creierul deosebit de dezvoltat.

Persoană integră, care întruneşte calităţi morale deosebite, care se remarcă prin cinste şi corectitudine.

Violenţa în şcoală.

ANIMÁL, -Ă

Fiinţă organizată, uni- sau pluricelulară, înzestrată cu facultatea de a simţi şi de a se mişca; vietate, jivină, dobitoc.

Om brutal, grosolan, josnic, care se poartă ca un animal.

VIOLÉNŢĂ

Însuşirea a ceea ce este violent; tărie, intensitate; vehemenţă; acuitate. Lipsă de stăpânire de sine; impulsivitate, brutalitate; siluire. Folosirea forţei în relaţiile interumane sau interstatale. Orice constrângere a liberei voinţe; încălcare a ordinii legale. Teorie sociologică potrivit căreia inegalitatea socială îşi are geneza în folosirea, pe o anumită treaptă a dezvoltării, a violenţei de către unii oameni împotriva altora.

Opriţi violenţa.

Programul Casa Blu raspunde intr-o maniera exhaustiva nevoilor cu care se confrunta femeile si copiii victime ale violentei domestice. Astfel, sunt avute in vedere atat problemele de natura sociala care sunt asociate cu fenomenul violentei domestice, cat si aspectele psihologice si juridice. Echipa de specialisti care lucreaza in programul Casa Blu sprijina femeile asistate sa inteleaga situatia abuziva, sa se adapteze la viata „din afara”, sa isi recastige respectul de sine si sa isi imbunatateasca relatia cu copiii si cu familia extinsa.

Adăposturi

Titan – Tel. 983

Centrul de Criză Împotriva Violenţei Domestice Buftea – Aleea Şcolii, nr. 2-4, Tel. 021/225.52.81,

Fundaţia Sensiblu, Tel. 405.60.01., 405.60.02

Fundaţiile SALVAŢI COPIII şi MARIUS IVAN – AICI.

VIOLENŢA NAŞTE VIOLENŢĂ!

Anunțuri

Written by IsabelleLorelai

8 Mai 2008 la 09:17

28 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Isabelle, violenta se opreste cu teama fata de lege. Cand ea exista, e cunoscuta, e pusa in aplicare. O data, de doua ori, de cate ori e nevoie. Apoi sa vezi STOP!

  mesterulmanole

  8 Mai 2008 at 11:27

 2. Meştere, cum spui tu.
  Legea este valabilă pentru cei care o înţeleg. Adică pentru oameni.
  Pentru animale cum facem?
  Pe pagină am pus clipurile care au apărut la TV.
  Despre astea ce mai spui?
  .

  .

  .

  .
  LEGEA BUNULUI SIMŢ există? Ai văzut ce s-a întâmplat la Cluj? Cum dădeau ca animalele în acel tânăr?
  Ce face legea? Ce a făcut Legea împotriva celor care au chinuit-o pe fetiţă? Ce? Ce face Legea împotriva beţivanilor? Ai văzut la ştiri cum un tânăr (20 de ani) a fost omorât pentru 6 RON?

  isabellelorelai

  8 Mai 2008 at 11:48

 3. Adevarul e ca legea nu face nimic, Isabelle. Si la Cluj au arestat o tipa, care o fi dat, nu o fi dat, nu stiu. Dar aia de au dat cu picioarele in capul omului, de ce nu au fost arestati? Ca nu era greu sa-i ia dupa caseta si sa-i identifice, sa fim seriosi. Nu au vrut. Le-a fost lene, asta e adevarul. Si, din pacate, lene le va fi mereu. Din pacate ne ducem tot mai mult spre Bronx. Ne dam in cap si nu se baga nimeni.
  Stii cum e in Creta? Ca eu am facut vreo zece infarcturi pe acolo. Habar nu aveam ca acolo esti arestat doar daca furi si asta daca depune cineva plangere, ca e 500 de euro interventia politiei. Si stii de ce? Pentru ca inca sunt impartiti in clanuri. Daca grecul te omoara in strada, nu se baga nici un politai. Si ii cam omorau, dar pe nordici aveau boala. La doi pasi langa mine s-a petrecut o faza de nu mi-a venit sa cred, atunci am zis ca mor. Si a venit senin ospatarul, cu bata si l-a luat pe ala la omor. Ma rog, si-o merita, dar parca nici asa. Si politia trecea pe acolo, ca de patrulat, patrulau. Crezi ca i-a interesat? Nop. Asa o sa ajungem si noi, din pacate.

  Oana

  8 Mai 2008 at 13:07

 4. Oana, am asistat şi eu la nişte faze, chiar în Bucureşti, absolut animalice. Bărbaţi, femei, copii… Parcă erau făcuţi de aceeaşi mamă. Aia mereu gravidă.
  Uite aici, la Clujeanul, fotografiile din ziua meciului:
  http://www.clujeanul.ro/galerie/sport/gaze-lacrimogene-impotriva-suporterilor-u-cluj-2619877#foto

  isabellelorelai

  8 Mai 2008 at 13:31

 5. Felicitari pentru postarea astea, Isabela. Si pentru spiritul tau civic. O dupa-amiaza frumoasa!

  corinacretu

  8 Mai 2008 at 13:41

 6. Vorbind în cunoştiinţă de cauză spun : pot exista legi de aplicat le aplică tot oamenii ( şi oamenii se comportă adesea într-un mod care jigneşte noţiunea de animal ) nici o speranţă din punctul ăsta de vedere;nici măcar de-alea cu excepţia care întăreşte regula;oricît este de trist este mult prea adevărat.
  Am uitat vremea cînd mergeam senină pe staradă la orice oră din noapte;acuma am ajuns să tresar şi să întorc capul cu o spaimă pe care nici măcar nu mi-o explic.
  Ce putem face mai mult de minima protecţie personală cînd este plin cotidianul de indiferenţa celor care,pe banii noştri,au în fişa postului să ne-o ofere.
  M-a ferit viaţa de violenţă personală sau în proximitatea relaţiilor mele dar empatizez cu oricine şi cu orice mod de a o combate şi condamna.

  CELLA

  8 Mai 2008 at 15:49

 7. Isa,
  Am comentat la Corina pe blogg,despre violenta in scoli si faptul ca Romania este pe locul II in lume la violenta in scoli.As dori parerea ta la ce am spus,dar pe acest post,al tau.Multumesc!Pa.tata Borgo.

  ionborgo

  8 Mai 2008 at 16:39

 8. Corina, mulţumesc frumos. Dacă aş fi bărbat şi aş fi legiuitor, în primul rând aş construi puşcării. După care le-aş umple. În puşcărie aş face instructaj şi dresaj cu mitocanii ca la armată.
  O seară bună, Corina.

  isabellelorelai

  8 Mai 2008 at 17:47

 9. Cella, ştiu şi susţin ce spui.
  Din ce în ce mai mulţi specialişti spun că totul începe în familie. Aşa este.
  .
  http://www.parinti.com/modules.php?name=News&file=article&sid=214

  isabellelorelai

  8 Mai 2008 at 17:58

 10. Tati, cu tot respectul trebuie să-mi spui exact la ce articol ai comentat la Corina, cred că articolul a intrat în arhivă. Şi eu mi-am spus părerea acolo. Îmi aduc aminte că ceva asemănător ai spus şi la Manole pe blog.
  Cum găsesc un pic de timp liber, mă duc şi „cotrobăi” la Corina în arhivă.

  isabellelorelai

  8 Mai 2008 at 18:00

 11. Ce ciudat mi se pare tot ceea ce citesc acum…si totusi am trecut pe-aici…acum pare atat de demult…Ma bucur ca exista astfel de asociatii dar si mai mult m-as bucura daca biserica s-ar implica mai mult in educatia barbatilor(si nu numai) pe aceasta tema tinand cont ca uneori biserica are influenta mai mare decat un nr dintr-o lege…ar fi fain sa auzi predicandu-se despre cum Nu ar trebui sa fie un om…Felicitari pt postare!

  rose4you

  8 Mai 2008 at 18:42

 12. Rose Lorelei, important este să nu lăsăm să se întâmple…
  Biserica se implică cum poate, uite:
  .
  http://www.crestinism-ortodox.ro/html/stiri/23_iulie_2001.html
  .
  Dar cum să-i aduci pe respectivii la biserică? Când ei nu au nici un Dumnezeu?
  .
  Mulţumesc, Lorelei.

  isabellelorelai

  8 Mai 2008 at 19:02

 13. La cursurile pe care le fac am cunoscut o femeie care e deja bunica si divorteaza de sotul ei violent.A plecat de acasa la un adapost pentru femei,el a rugat-o sa se intoarca si i-a promis ca va fi cuminte.Bineinteles ca nu si-a respectat promisiunea,mai mult,barbatul a batut-o si pe fiica lui.Mama si fiica locuiesc din nou la adapost.
  Multe femei n-au curajul sa faca acest pas si raman alaturi de sotul violent.
  De ce exista atata violenta in familie,scoala,societate?Unul dintre motive e saracia.Am citit ca saracia naste monstri.
  Isabellelorelai,oare se strang cei 4000 de euro?

  g1b2i3

  8 Mai 2008 at 19:27

 14. Isa,
  Titlul postarii:Romania-locul doi in lume la violenta in scoli/din 8 mai 2008,Blog.Corina cretu.Am mai multe comentarii ,doar stii numele meu,da!pa.Cu drag tata Borgo.

  ionborgo

  8 Mai 2008 at 19:34

 15. Gabi, aşa este.
  Cele mai importante motive se pare că sunt: edicaţia primită de la familie, alcoolul şi sărăcia.
  Acum, ce mă uimeşte pe mine cel mai tare, este faptul că foarte mulţi oameni săraci beau. De unde au bani de alcool? Să mă omori că nu înţeleg.
  .
  Gabi, SPER să se strângă. Pentru noi două am dat deja, ieri.
  Mâine o sun pe Andreea, să o sune ea pe mama Florentinei.
  Cum aflu ceva, cum vă spun.

  isabellelorelai

  8 Mai 2008 at 20:26

 16. Tati, ai un roman acolo 😀
  Am copiat asta, să vedem.
  .
  Tati zice:
  Sunt cadru didactic din 1964,specialitatea fizica,am lucrat in vechiul regim 35 de ani in aceasta calitate si in sistemul actual l8 ani.In invatamantul preuniversitatr am predat de la cl.VI-a pana la clasa a XII-a si in Invatamantul postliceal tehnic.Inainte de ‘89 am fost director de scoala 10 ani iar dupa’89 am fost in aceeasi functi la alta scoala,foarte mare timp de 16ani.Nu doresc ca aceste date sa le luati ca laude ci ca argumente ale probitatii celor ce le voi comenta ,cu referire la subiectul expus.
  Se pune o intrebare fireasca.
  De cand exista violenta in scoli?
  Raspunsul cred ca-l cunoasteti singuri .
  De cand exista scoala!
  Intrebarile sunt altele si anume.
  De ce natura si ce grad de raspandire are acest fenomen ?
  Ce tip de violenta se manifesta in scoli astazi fata de violenta manifestata in scoala de dinainte de ‘89? Care sunt genurile de violente ce se manifesta in scoli?
  Ce rol negativ are scoala(sistemul educational actual)in perpetuarea fenomenului de violenta in scoli?
  Care este influienta familiei in manifestarea actelor de violenta in scoli?
  Care este rolul societatii in existenta si proliferarea violentei in scoli?
  Factorii economici ce favorizeaza existenta violentei in scoli?
  Modelele de comportament civic din societatea romaneasca ca factor agravant sau atenuant al mentinerii si proliferarii violentei in scoli?
  Daca s-ar raspunde in mod cinstit la aceste intrebari si la alte cateva,cosider ca aceasta clasificare nu corespunde realitatii.
  In mod real suntem departe de locul doi in lume,dar cei care au facut cercetarea si eu stiu cum se face o cercetare sociologica tendentioasa si din condei au manifestat daca nu rea-vointa atunci ignoranta si subiectivism cat cuprinde.Daca au luat ca baza de studiu acele prezentari de situatii ,unele carachioase si stupide,din presa scrisa si audiovizuala ,atunci putem sa ne declaram lamuriti.Daca s-au luat date de la anumite ONG-uri de profil in fruntea carora se afla oameni ce nu cunosc sistemul din nou suntem lamuriti.Daca s-au luat datele statistice dupa rapoartele cazurilor de abatere de la disciplina scolara ale Insp.scolare judetene si aleMEC ,din nou suntem lamuriti.Stiu cat pret se pune pe veridicitatea acestor situatii si rapoarte si cate se fac pe genunchi si din birou si ca orice serviciu de resort trebuie sa-si justifice in vreun fel existenta pentru a nu fi desfintat.Cazuri izolate de violenta in scoli exista ,dar multe sunt exacerbate pentru a deveni cazuri de presa .Si din moment ce devin publice,cateva cazuri devin fenomen si de aici isteria si hiperbolizarea.Au existat si in trecut ca si acum cazuri grave de violenta juvenila si de alta natura in scoli dar nu de asa amploare statistica si de gravitate pentru a fi asezati pe un dezonorant loc II.Se cunoaste cata rea-vointa si rea intentie a manifestat numai d-na Nicolson ca sa nu spun mai mult.Deocamdata atat.IonBorgo.

  isabellelorelai

  8 Mai 2008 at 20:36

 17. Tati, ca profesor şi director, atâta amat de timp (cum ai rezistat, nu ştiu 😀 ) îţi dau dreptate.
  Din punctul meu de vedere zic aşa:
  – în clasele I-IV am avut un tovarăş învăţător, Ilarie se numea, care ne bătea de ne rupea. Eu am avut un accident stupid, în urma căruia am avut o amnezie de cca 2 ani (din cauza şocului). Îmi amintesc perfect începerea şcolii în clasa I (1967) şi toată clasa a IV-a. Ne obliga să facem aritmetică pe timpul orelor de desen, muzică, cor, lucru manual şi sport, şi ne bătea cu rigla la palmă dacă nu ştiam. Urăsc matematica. Nu îmi amintesc în schimb să ne fi bătut între noi;
  – în clasele V-VIII, am avut un prof de mate, Fătulescu se numea, care ne bătea groaznic. Până în ziua în care a lovit o colegă şi i-a rupt urechea. Urăsc matematica. Profu aveau un picior mai scurt. Profa de fizică avea un picior mai subţire, rămas de la poliomelită, avea ochii albaştri şi era foarte rea, ne bătea de ne rupea. Urăsc fizica. Dar nu îmi amintesc să ne fi bătut între noi.
  Aveam o super dirigă, era profă de română şi prietenă cu super profa de sport, o super profă de franceză şi evident, un super prof de desen, care mă scăpa de orele de mate. Cum: omul a văzut că am talent la desen, şi uite aşa am pictat o grămadă de pereţi în clasele şcolii (scene de şcoală, cu pionieri, chestii d’astea, ştii dumneata).
  Se mai hârâiau băieţii din când în când, la orele de sport. Dar bătăi eu în şcoala mea nu am văzut. Şi nici mai departe… Păi dacă ne prideau doar că zicem ceva urât ne exmatriculau o zi, două zile, trei zile. Nimeni nu a depăşit o zi de exmatriculare.

  isabellelorelai

  8 Mai 2008 at 20:48

 18. Profii tai Isabelle seamana cu profii mei 🙂 desi a trecut f mult timp inca mai am gandul”eu niciodata nu voi fi severa”…dar cand e vorba de practica….uneori trebuie sa fiu severa (evident NU vioelenta sa se inteleaga diferenta)-altfel…ti se urca in cap copii din ziua de azi.
  Fiul meu la 7 ani imi zice deja „hai ma.. ma lasi?”-cand il aud…aplic metoda:”da te las – dar azi esti pedepsit fara desene”….si vre-o 3-4 zile iar e atent la vorbire…Altfel cred ca el s-ar transforma in „sefu;”…E si secolul asta destul de provocator si trebuie sa cerem intelepciunea de a avea echilibru…

  rose4you

  9 Mai 2008 at 05:18

 19. Rose Lorelei, am să-ţi zic pe scurt: având în vedere că eu sunt o „tanti” care a trecut de 2 ori prin şcoli, prima dată că nu a avut încotro 😀 , iar a doua oară cu progenitura din dotare (dar am scăpat cu succes de toţi profii, acum ne instruim un pic în diplomaţie), poţi veni la mine oricând cu încredre să-ţi „vând” nişte „metode” echilibrate de tăiat avântul la prostioare, cu Succes Garantat 100%
  😀 😀 😀

  isabellelorelai

  9 Mai 2008 at 07:13

 20. Isa,

  Probleme cu scoala toti copiii au avut,au admirat un profesor(profesori si invatatori)i-au detestat pe altii pentru „lipsa de har pedagogic si dragoste de copii”,pe altii i-am admirat,respectat ,i-am luat ca model,dar cum zici ,violente sadice intre copii” nu au avut loc.Faptul ca acel Ilarie,batea de rupea,omul nu era zdravan la cap.Nu avea ce sa caute in invatamantul primar unde se lucreazacu sufletul si nu u „Pumnul si palma”.Tembel dascal.Si eu am mai urecheat niste prichindei,doar atunci cad se bateau intre ei ca copii,dar crede-ma am fost iubit de elevii mei,cu toate ca eram sever,dar nu absurd.Multumesc ca m-ai citit (romanul) dar daca bine-mi amintesc tu ai lansat o provocare pe aceasta tema.AM uitat eu?Pa !Cu drag tata Borgo 🙂

  ionborgo

  9 Mai 2008 at 07:46

 21. Scuza-mi stilul si cacofonia;-)

  ionborgo

  9 Mai 2008 at 07:48

 22. Tati, erau acele vremuri în care nimeni nu ridica privirea şi glasul în faţa profesorului. Nici elevi, nici părinţi. Acum treaba s-a schimbat.
  Cu 180 de grade.
  Este clar, suntem oamenii extremelor. Nu putem să ne echilibrăm şi noi un pic?
  .
  Care cacofonie? 😀

  isabellelorelai

  9 Mai 2008 at 08:07

 23. Isabelle, mulţumesc, spune-mi, te rog, câteva „metode”!

  rose4you

  9 Mai 2008 at 08:13

 24. Rose Lorelei, lecţiile sunt „la purtător” în permanenţă.
  Hai să vorbim până una alta pe e-mail.
  Săptămâna viitoare ne vedem. Hai că îţi trimit un e-mail.

  isabellelorelai

  9 Mai 2008 at 08:16

 25. isabelle m-ai inteles gresit sau n-am stiu eu sa ma exprim, oricum nu conteaza.
  ce-am vrut sa spun e ca atata timp cat cei care vegheaza la respectarea legii nu-si fac treaba si daor ridica din umerii, nu v-a exista nici respect pentru lege!
  La „animale” le arati biciul!

  mesterulmanole

  9 Mai 2008 at 08:44

 26. Meştere, am înţeles foarte bine. Am mai dat nişte exemple, nu doar despre cei care stau cu mâinile în buzunarele noastre, ci şi despre cât de proaste şi îngăduitoare sunt legile. Stau puşcăriaşii asasini, violatori, pedofili, hoţi prin vile şi învaţă drept penal. Şi învaţă mai bine decât legiuiorii…
  În timpul ăsta papagalii închid mamăi pensionare de 90 de ani, pentru că nu pot plăti o amendă de 200 RON.
  Hai că suntem tari!

  isabellelorelai

  9 Mai 2008 at 09:01

 27. Ei,Isa, sa nu exageram.Depinde de ..multe.tata Borgo.

  ionborgo

  9 Mai 2008 at 12:48

 28. Tati, tot ce se poate.

  isabellelorelai

  9 Mai 2008 at 13:02


Daca vrei sa spui ceva... Scrie aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: